Mida Te päev läbi teete e. kes millega aidata saab? → Re: Mis Te siis päev läbi teete e. kes millega aidata saab?
Re: Mis Te siis päev läbi teete e. kes millega aidata saab?
Ma ei mõista, kuidas sa ei mõista, et sinu soovitatud meetod on küll turvaline, ent mittelollikindel.
Itimees tõesti ehk viitsib oma pilve aeg-ajalt ketastele kopeerida. Tavaline koduperenaine ja lapsed kindlasti mitte. Kui üks asi on ebamugav ja keeruline, jäetakse see tegemata. Ja kui tehakse suuremas koguses pilte, siii need tõmbavad pilve kiirelt umbe.
RAID1 purk ei ole oluliselt kallim kui sinu soovitatud 2 ketast (ma loodan, et sa ikka arvutasid juurde ka ketaste karbid). Kui mõistlik koht leida kettakarbile, ei sega seda ka uputus ega vargus. Tulkahju vastu loomulikult ei saa, aga siis on ilmselt suuremaid muresid kui andmete kadu.
Sinu meetod pole samuti ei uputuse-, varguse- ega tulekahjukindel. Kettad on sama haavatavad kui RAID1 karbis. Kui hakkad neid linna eri otstes hoidma, läheb arhiveerimise järjepidevus kiirelt segi.
Riistvara rikke korral pole ka su eri ketaste meetod turvaline - hakkab USB kontroller vigaseid andmeid saatma ja ongi ketastel andmed, mis tarbida ei kannata.
Korraliku tootja RAID1 kast koos eri partiist ketastega on kõige lollikindlam lahendus ja mitte oluliselt kallim 2x USB ketta variandist. 4 ja 5 kettaga RAIDi võib ka teha, aga kodukasutuses on see hinna eskaleerumise tõttu juba overkill ning lisaväärtust andmete säilimise paranemise näol ei teki.
mmz kirjutas:Ma endiselt ei mõista seda RAIDi soovitust kodukasutusse. Kui raha on, siis miks mitte, aga saab ka 3-4x odavamalt. Kui tõesti ketas lendab, siis jääb arvutisse info alles ju. Andmeid kolme ketta peal hoida on küll turvalisem, ent kas ikka väga mõttekas? Siis võiks ju olla ka juba 4 ketast, edasi 5 ketast, siis teha omakorda backupe lintidele jne. Isegi kui sul see ainuke väline ketas rikki läheb, ei juhtu ju sisuliselt midagi. Arvutis olev info jääb, välise ketta saad samal päeval uue osta ja andmed taas arvutist sinna kopeerida või vastupidi.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.