Mida Te päev läbi teete e. kes millega aidata saab? → Re: Mis Te siis päev läbi teete e. kes millega aidata saab?

Kasutaja avatar

Nõmmik
Tsikkel: Yamaha V-Star
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Re: Mis Te siis päev läbi teete e. kes millega aidata saab?

Lugemata postitus Postitas Nõmmik »

mmz kirjutas:
mella kirjutas:

Kui kodus on kari arvutivõhikuid, siis hakata igaühele selgeks tegema ja kontrollima, et andmed eri kohtades oleks dubleeritud, lihtsalt üle jõu käiv tegevus.
RAID1 kast (synology või midagi analoogset) nurka ja üle võrgu või wifi külge ning märksa muretum elu. Eriti hea, kui masin oskab külge torgatud USB seadme ka kohe endasse dubleerida.

Sellisel juhul peaks lisavarundus ikka olema. Minu viimane kogemus ühe probleemse RAID-kastiga päädis selle prantsusmaale saatmisega ja üle 1000-eurose arvega.
Kui tõesti nii arvutivõhik, siis pigem las ostab pilves kettamahtu ja maksab lihtsalt veidi rohkem. Automaatse sünkimisega olemas siis asjad nii arvutis kui ka pilves.

Nõmmik kirjutas:

Nojah , aga mis oleks kõige turvalisem salvestus viis !

Loe uuesti mu postitust. Turvalisim ja pikimas perspektiivis soodsaim selline pilve ja kahe ketta variant nagu ma kasutan, kui tahad maksta, siis osta ruumi pilves ja hoia seda oma arvutiga süngitult. Kui tahad veelgi kindlust, siis pakuvad teenusepakkujad lisatasu eest ka omakorda backupe ning saad taastada enda poolt kustutatud ja rikutud faile.

Rusikareegel on see, et ära kunagi hoia andmeid füüsiliselt ühes kohas. Füüsiliselt üks koht on minu silmis ka RAIDi kast, mis kaitseb sind küll üksiku ketta riknemise eest, ent ei garanteeri andmete säilimist, kui seda haldav riistvara lolliks läheb, kast ära varastatakse, see voolukõikumise tõttu kahjustada saab, veeõnnetuse tõttu rikneb või tules maha põleb. Nende riskidega peab aga kindlasti arvestama.

Aga kui seesinane pilv on pilves ja müristab ning netti ei ole ega tule , kas näiteks plaadile või SD kaardile tõmmates pole kindlam , sest mulle tundub , et labane ja vähe tunnustatud USB kaart on parem kui kõvatamine ümber lõdva asja . :mrgreen:
Tunnistan , et olen sellel alal tõeline võhik kuid toonitan , et ma võin lihtsalt jätta targema mulje , sest mu nägu on nii aus - mis siis , et keegi ei näe ! :nono:

Argipäevas on vähe värvi - ole vähemalt ise nähtav !
Motoratturi diagonaalse helkur tähelepanu rihmade tootmine ja müük ...

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”