Rumalad küsimused 2
-
tazavi
- Tsikkel: iž jupiter 3
- Tänatud: 2 korda
- Kontakt:
Re: Rumalad küsimused 2
jegesmesh kirjutas:Kas need tänapäeva võimsad internetid liiguvad mööda valguskaablit ja mis võiks sellise kaabli meeter maksta? Kuidas see interneti saamine maale eramajja on? Naabrile minu teada see kaabel peaks jooksma, aga ma ei kujuta tegelikult üldse ette kuidas see asi käib, et kas ongi nii lihtne, et võtan otsast kinni ja vean ühe haru omale majja ja tõmban kohe Starmani ligi või kuidas?
Midagi lugesin, aga kas sain õigesti aru, et naabruskonnas peab ka kellelgi olema miski selline teenus sisse ostetud, et päris ühe majapidamise pärast kraani lahti ei keerata?Loodan saada natukenegi aimu asjast, kuna see pulganett juba tüütab ära ja viimane aeg oleks korralik asi majja sisse panna.
võta elionist pakkumine. Muidugi on võimalus ka wimax või muu sarnane teenus. Pulganett on ammu ennast üle müünud, selleag kõlbab ainult nutitelefonis facebookis istuda (ka siis peab pilte kaua ootama). Ise olen üle elanud kõu mitu aastat, pulganeti mitu aastat ja nüüd on kasutusel wifi (saaremaa värk, kohalikud peaks teetormaja pakkumistega kursis olema, KINDEL 4/2 ühendus, ilma piiranguteta), nagu öö ja päev võrreldes pulga netiga (oli kasutusel elisa mint, 7/2 ühendus, kätte sain reaalselt 2/1 parematel aegadel, torrent oli keelatud, juutuub mängis nõksutades jms). Tean, et tuttav tahtis tartust üle tänava elioni kaablit oma majja ja hind läks 5k kanti (projeteerimised, tee sulgemised, kaveamised, seadmed, kaabel jms), loobus muidugi, aga elionist saad hinnapakkumise võtta ilma et peaksid selle eest maksma. Jõgeval peaks digimarket pakkuma ka minuteada raadiovõrku, võibolla oleks see mõistlium? soovitan pakkumisi võtta eri firmadest. Starman eramajja ei paku kaablit, või noh, saad ju ka, kui maksad veel suuremaid summasid, kui praegu mainitud.