EMF
-
- Tänatud: 27 korda
Re: EMF
Tere!
Kuna õnneks elame vabas riigis,meil on sõnavabadus ja iga-üks saab/tohib avaldada oma arvamust siis seda ka teen...kuigi vb natuke teise nurga alt,kuna pole ei spordifuntsionäär-tippsõitja(võistleja),pole kunagi kuulunud kuskile nõukokku-ega motoklubisse...aga olen suur motospordi huviline ja motokrossi harrastaja juba mitu aastat.See,mis ma siit teemast ja seda lugedes nö "kaasa" võtan on tüüpiline eestlaslik teine-teise mustamine,kohati vaidlemine-vaidluse enda pärast ja sisu jääb hoomamatuks.Ja siit edasi..."mis tulemust või enamusele sobivat arvamust siit saabki siis tulla"?
Aga mida või millisena tahaks näha mina motosporti?Me oleme väike(vaene..samas mitte enam nii vaene ka) riik ja talente on meil vähe ja mis seal salata,pole kaugel aeg kui Tanel Leok astub tippareenilt kõrvale,Juss on pea-aegu juba kõrval...samas Eestis neile vastast pole...siis kus on järelkasv?Jah,on Kutsar...Lusbo...jne,seda on vähe, kuid kust mujalt need tulevased tipud siis tulla saavad kui me selle järelkasvu tekkimise eest nii vähe huvi tunneme ja just see saaks-peaks olema EMF,i üks põhisuundi.Toetus klubidele nt sellisel näol,et aidatakse osta väikesed rattad riigi poolt 50-65-85cm3...siit lööbki välja üks klubide suurem häda e huviliste puuduse põhjus,et vanematel(eriti lõuna pool) pole sellist raha aga vb on suur huvi ja tehniline taip,et neid rattaid putitada?Mina nt ei tunneta kuskilt otsast,et Eestis on olemas EMF???Kas see on mingi kinnisele ringile mõeldud organisatsioon?Teiseks...EMF võiks,peaks minema nt kärude tootja juurde ja võitlema välja soodustuse,et mees,kes omab litsentsi...on kuskil klubis kirjas...saab nt "Tikist" käru soodsamalt ja kärule tuleb kleeps..."see käru on soetatud EMF,i toel...arendamaks motosporti"?(sama ka ratastega).Järgmiseks...minna ja istuda maha nt mototehnika maaletoojatega ja siis ka Pankadega ning võidelda nt ENDURO ratastele välja järelmaks e liising(vb ma tean valesti...aga minu arust ei anna pangad krossi ja enduro ratastele liisingut?).Edasi...tuleb minna ja istuda maha "Kultuuriministeeriumi" ametnikega ja teha neile selgeks,et kuulge..."Jalgpall/Korvpall" on küll huvitavad alad...aga mitte ainukesed ja motosport on meil paraku maailma tasemel(nt AIGARI MM,i 2-koht)...no kutat,see mees peaks olema hommiku tv-s...kus on "Postimehe" interviu temaga üle 2e lehe,et "räägi natuke endast,millega vabal ajal tegeled,mis Su huvialad on...kas poliitika ka huvitab või keda parteidest toetad...kas Sa kalal oled käinud jne...midagigi,sest mulle nt pakuks see huvi...aga lugeda kuskilt väikest nupukest,et "Läks hästi...tuli teiseks" ning siis paneme üle lehe kuidas Korvpallis Rakvere Tarvas mängis Valga...mis iganes kossuklubiga(ärge võtke kossu/jalka mehed isiklikult)...aga maailmas te kahjuks pole EI KEEGI.Siis EMF ja motokrossi rajad.Paraku on Eestit õnnistatud metsa ja lõuna pool ka kuppelmaastikuga,et radu teha pole mingi probleem...aga RMK ja ka paljud vallavalitsused näevad motospordis kui mingit katku(aga paljus sellel e ebameeldivas suhtumises oleme me motomehed ise süüdi...nt konkreetne juhtum kunagi Võrumaalt.Olime trennis ühes karjääri tekitatud krossirajal ning rahvast oli u 7meest ja äkki sai mingitel nö enduro-mäkketõusu meestel küllalt ja nad hakkasid mööda järske kallakuid ülesse kimama ning osad ka karjääri taga põllul...taamal oli üks talu ja äkki tulid sealt 2 meest,talu omanik ja ta poeg,ühel oli käes rehvi monteerimise heebel ja teisel käed lihtsalt rusikas ning oli väga lähedal,et osad mehed oleks füüsilise noomituse saanud,sest talul oli karjääri serva lähedale istutatud just kuuse ja männi istikud ja need tolvanid sõitsid need pilbasteks..teine lugu:krossirada on suvilate rajooni läheduses kus inimesed tulevad nv-veetma,siis miks peab trenni tegema nt kl:22.00 õhtul???Kas enda-minast kaugemale on tõesti raske mõelda?)Ehk siis,et ala poina hoida...tuleks minna just juhtivatel liikmetel ja selgitada...miks-kus-millal...kuulata ka teine pool ära ja teha kompromiss.
Enduro e Kestvuskross....on ta siis EMF...või mitte egiidi all...Hr:Lärm...ära võta isiklikult...aga käisin kunagi LEIGO järvede ääres vaatamas talvist kestvust ja kuna olen elukutselt meedik,siis muidugi mind huvitas,et kuidas see pool on orgunnitud..."EI KUIDAGI",sest 2-punase risti tibi,kelle käes oli sideme rull ja plaastreid täis kohver+üks pehme kaelalahas...ja kui ma läksin juurde ja küsisin,et "Kullakesed"...kui miskit peaks juhtuma kuskil raja kaugemas lõigus...mis edasi saab?Vastus oli..."Meie ei tea"????See on lubamatu ja ebaaus võistlejate suhtes ning võtta kergema vastupanu teed minnes võistlejatelt alkiri,et olete omal vastutusel...pole eriti viisakas motosportlaste suhtes.
Kuram...mul ideid...juttu veel jätkuks...aga töö kutsub.
EDU JA OLGEM IKKA SÕBRAD,sest motomehed pidid ju kokku hoidma(milles ma tegelikult natuke kahtlen)?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.