5-aastasele esimene

Kasutaja avatar

Pira
Tsikkel: Yamaha YZ250F
Tänatud: 7 korda

Re: 5-aastasele esimene

Lugemata postitus Postitas Pira »

Tere!

Ise alustasin oma poisil jalgratta valitsemise jälgimisest ja igasuguste tobeduste ette näitamisega mida kõike rattaga teha saab.....nii loha, külg ette jalg maha ...pärast piruetti ja järsakust alla kuskilt nii, et kõik on pidurdamises kinni...neid lollusi õpivad üli kiiresti....
Järgmiseks uurisin netist , et KTM Eesti rendib neid samu PW50 ja kõiki teisi krossikaid koos varustusega....hind üli soodne, peaks mainima ja sai võetud PW50 esialgu nädalaks, aga vaja läks vist 3 päeva ja siis sai ostetud KTM 50 mini adventure mis siiani alles...
PW on ideaalne esimeseks prooviks...pehmelt liigub, pidurid jalaga kättesaadavad kätega kahjuks ei ulatanud....sellega saad kohe näha kas oskab, tahab osata jne. kui ei siis ei pea ka kohe raha raiskama äkki ehmub ja siis tegeled jälle müügiga...
Seda panin küll tähele, et PW oli selline lihtsam poisile aga KTM juba veidi äkilisem ja kiirem , kuigi harjus kohe ära....
Meil on suur häda see kui hakkad harjutusi tegema ja ütled ette kust sõida ja mida teha....siis tuleb selline lause ....ma olen väsinud ja ma ei viitsi.....kui paned ratta selga ja lihtsalt lased kihutada kuhu hing ihaldab siis ei väsita kunagi...
Aga lapsed väga erinevad.....minul poiss istus peale ja sõitis kohe, kuskil 30m jooksin järgi ja kõik....samas sugulase poisile andsime proovida ja esimeses kurvis paanika , gaas põhja ja puudesse.....siit väike õpetund...esimesed sõidud avaral põllul kus pole ei puid ega kive läheduses.
Seda muidugi kaa, et sõidutasin teda tihti krossika paagil ja nii , et gaas põhja ja kiirust ka korralikult, kuid mitte kohe vaid järkjärgult järjest hullemaks ise koguaeg pärides kas on äge ja kas annan juurde...peale paari korda oli jutt, et pane juurde jummala äge....
See siis minu kogemus algusega... mis lõppes positiivselt.. :bsmile:

Ahjaa ja ATV--st hoidke eemale...see on mingi juhitamatu kärakas millega ei õpi tulevikuks mitte essugi.....aga see puhtalt minu arvamus, kuna ma ise sellega toime ei tule :D

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”