Viletsate/odavate autode juhid on ...

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

franz125
Tsikkel: Mitmed
Tänanud: 36 korda
Tänatud: 222 korda

Re: Viletsate/odavate autode juhid on ...

Lugemata postitus Postitas franz125 »

Tort kirjutas:

Minu jutu point oligi, et osta pigem kasutatud polo või golf, enne kui see kas kasutatud või uus dacia kilukarp.

Mõnes mõttes võib olla ongi polo või golf paremad aga uuel Dacia kilukal on see eest garantii ja käed püsivad puhtad ning oma aega auto eest hoolitsemisele ei kulu.Näinud tööl kyll neid golfi ja dacia omanikke ja miskipärast on kilukarbi omanikel rohkem vaba aega :mrgreen:

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju

Tort
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 178 korda

Lugemata postitus Postitas Tort »

Ma arvan, et jääb üle siis Dacia osta, sest see on õige ning kompleksivaba valik punktist a punkti b liikumiseks :D Seest pole üldse okse auto ja muid valikuid sama raha eest, mis laiali ei vajuks ja pidevat remonti ei vajaks (golf, civic, corolla jne), pole olemas.

will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Lugemata postitus Postitas will111 »

lõpuks jõudsime siis kompromissini, väga tore, et Tort ka mõistuse pähe võttis :lol: kuigi...see konkreetne dacia, mida vist alles üleeile vaatasin, on paraku juba kaubaks läinud!

Viimati muutis will111, 23 Sept 2013, 21:00, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 340 korda
Tänatud: 438 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Hea mootorrattafoorum küll. Deem, nagu mõni streetrace filiaal :wack:

will111

vabanda, mind vist ajas teema pealkiri segadusse. ja tegelikult ei teadnud ka, et mootorratturid tohivad rääkida ainult mootorratastest :nono:

Kasutaja avatar

...punkt
Tsikkel: KTM RC8 R, Honda CB1000R

Lugemata postitus Postitas ...punkt »

Tort kirjutas:

Ma arvan, et jääb üle siis Dacia osta, sest see on õige ning kompleksivaba valik punktist a punkti b liikumiseks :D Seest pole üldse okse auto ja muid valikuid sama raha eest, mis laiali ei vajuks ja pidevat remonti ei vajaks (golf, civic, corolla jne), pole olemas.

Tere. Vaatan, et punkt on jälle mängus :bsmile:

extrafine
Tsikkel: Aprilia Shiver, Husaberg 450
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas extrafine »

See auto odavuse asi on ka nii mitme hõlmaga, surfarid ütlevad, et auto ei tohi olla kallim, kui su surfivarustus. Kui see tsiklivärki ringi kantida, siis...noh, mõni sõidab plätude ja paarisajauurose rotiga. :wink:

Tort
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 178 korda

Lugemata postitus Postitas Tort »

mx77 kirjutas:

Hea mootorrattafoorum küll. Deem, nagu mõni streetrace filiaal :wack:

No see vist sai liiklusega alguse ja mis see kehvem on kui augu ja joomise teemad. Tehnikaga seotud vähemalt. Ning BEHOLD!!! Talv tuleb. Hakkab igasugu toredat juttu tulema ilmselt.

Kasutaja avatar

pühak
Tsikkel: Kawasaki VN1500
Tänanud: 221 korda
Tänatud: 90 korda

Lugemata postitus Postitas pühak »

Kui aus olla, siis minu majapidamises on vaid üks auto ja seegi kaubik, mille väärtus minu tsikli omaga hädapärase võrdluse välja kannatab. Sõiduautopargi iga isend on max 600€ väärtusega. Sõiduauto pole ei minu ega ka ülejäänud pere jaoks midagi muud, kui liikumisvahend lähte- ja sihtpunkti vahel. Ok, minu enda jaoks on roostesurma suremise märke ilmutaval sõiduautol veel ka lisaväärtus lume/jäärada - põlluralli - Kuusakoski marsruudil. Kuid niikaua, kuni ma oma eluaseme mugavuse ja seisukorraga veel rahul pole, kulub raha praegu kehtivate prioriteetide puhul enne selle, kui auto peale.

Kokkuvõtteks tuleb nentida, et olen vist viletsa/odava auto juht. (moon)

"Kui miski väärib kasutamist,
siis väärib see ka väärkasutamist!"

frefighter

Lugemata postitus Postitas frefighter »

pühak kirjutas:

Kui aus olla, siis minu majapidamises on vaid üks auto ja seegi kaubik, mille väärtus minu tsikli omaga hädapärase võrdluse välja kannatab. Sõiduautopargi iga isend on max 600€ väärtusega. Sõiduauto pole ei minu ega ka ülejäänud pere jaoks midagi muud, kui liikumisvahend lähte- ja sihtpunkti vahel. Ok, minu enda jaoks on roostesurma suremise märke ilmutaval sõiduautol veel ka lisaväärtus lume/jäärada - põlluralli - Kuusakoski marsruudil. Kuid niikaua, kuni ma oma eluaseme mugavuse ja seisukorraga veel rahul pole, kulub raha praegu kehtivate prioriteetide puhul enne selle, kui auto peale.

Mis mõttes "vist"?

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

No ma ei tea, see ohutuse tärnide jura.... Isiklikult kipun arvama, et uue auto 3 ohutustärni on ikkagi rohkem väärt, kui 7 aastat vana Golfi omaaegsed 5 tärni. Ja lõppude lõpuks, kui kolakat ei pane, sõida või ostukäruga. Ja see viimane (tagasi teema juurde) on ikkagi 90% enda teha. Kui ikka ei otsi, siis tavaliselt ka ei leia. See käib nii heade asjade kui ka pahanduste kohta.
Mul on küll "normaalne" auto olemas, aga rõõmuga sõidan ka 08-ga (ka elus ja olemas, igavene lõbus auto, läheb läbi igalt poolt, isegi paremini, kui need "linnamaasturid") ja sõidaks ka Daciaga. Auto on tarbeese, transportimaks sind punktist A punkti B.
Tsikkel on ju kaugelt ebamugavam, kui suvaline auto, aga ikka sõidame? Huvitav, miks küll?

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

pühak

frefighter kirjutas:
pühak kirjutas:

Mis mõttes "vist"?

Kriteeriumi mõttes.

Kasutaja avatar

puna
Tsikkel: Ducati SFV4S
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas puna »

Päris ulme teema.
Eks igaüks sõidab oma võimete kohaselt ja kes ennast üle hindasid sõidavad miskihetk bussiga edasi.
Enamus inimesi sõidaks heameelega parema autoga kui ta hetkel liikleb.
Eks see eelpool väljaöedud Clarksoni lause peab suhtkoht paika ka.

Kasutaja avatar

Yerba
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner '13

Lugemata postitus Postitas Yerba »

puna kirjutas:

Päris ulme teema.
Eks igaüks sõidab oma võimete kohaselt ja kes ennast üle hindasid sõidavad miskihetk bussiga edasi.
Enamus inimesi sõidaks heameelega parema autoga kui ta hetkel liikleb.
Eks see eelpool väljaöedud Clarksoni lause peab suhtkoht paika ka.

Sõidaks küll, isegi. Päris hästi sõnastatud.

www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!

madjs
Tsikkel: VX 800
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas madjs »

Kui elus vaja püsida tuleb rauast kirst osta (lol)

Kõik mis ei tapa teeb tugevamaks, või siis sitaks haiget. Ps.Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
http://www.krracing.ee/

will111

see küll reaalne värk ei ole :lol:

Kasutaja avatar

Maaks
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha FZ8SA
Tänanud: 196 korda
Tänatud: 408 korda

Lugemata postitus Postitas Maaks »

madjs kirjutas:

Kui elus vaja püsida tuleb rauast kirst osta (lol)

Sellel seal bampri all kindalsti tugevdused sisse pandud :-), aga kestab jah hästi "tagant sisse panna". Tagumine nurk reeglina autodel kõige nõrgem, ehk siis need "kestad" töötasid hästi puhvrina.
Tegelik elu on SELLINE!

Garaažis: Pannonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA
Kasutaja avatar

pühak

Võib küll olla reaalne. Vaata, milliste nurkade all neid pauke pannakse ja mille pihta. Ega neid trampliine sinna niisama ehitatud pole. Need tõstavad "kirstu" vahetult enne pauku otsasõidetavast autost kõrgemale ja pisikesed 80-date aastate punnid, mille pihta paugutatakse, on veel ilma igasuguse avariis kaitsva keretugevduseta tehtud. Neid kaitsevad ainult kaitserauad, põhjakonstruktsioon ja eestpoolt ka mootor. Volvol on seevastu igal pool kaitsvat rauda katteplekkide all. Veidi küll liialdatult võrreldes on see paugutamine, nagu peksaks plekkkanistriga kilukarpe.

Üle kaela keerutamisel on ainukesteks hoogu peatavateks ohtudeks, kui auto juhtub rattaga poolküljetsi vastu maad kukkuma. Siis murrab ratta alt ära. Või kui midagi ette jääb, aga videos oli veeremise maa kenasti puhas. Kuna kumbagi nimetatust seal videos ei juhtunud, siis olidki kukerpalli kahjustused kosmeetilist laadi.

Tegelikus elus tulevad matsud reeglina ilma läbi mõtlemata ja ka ohtlikesse kohtadesse sattunud vähemalt sama kõvade autode või hoopiski autost kõvemate esemete osalusel, seega ka kahjustused hoopis teistsugust laadi.

will111

noh ega seda siin kindlaks teha ilmselt ei saa jah aga mina jään seisukohale, et see konkreetne volvo (aga neid võis seal tegelikult olla ka mitu erinevat, mis lihtsalt nägid video peal enamvähem ühesugused välja) oli plekkide alt just strateegiliste kohtade pealt rauda täis keevitatud kolmandate isikute poolt. muidugi võiks seda teha ka tehas, aga sellist asja lihtsalt ei tehta sest autosid ei ole siiski ehitatud romuralli jaoks :lol:
Üks kuldne reegel on tegelikult ka see, et kui auto ei purune, siis puruneb selle juht/sõitjad, ja kui ei purune viimased siis peab purunema auto. ehk siis miski peab järgi andma ja volvode puhul teatavasti on siiski panustatud rohkem nagu juhi/sõitjate säilimisele. antud juhul on autol sees muidugi korv ja traksid ning kindlasti mingitlaadi puur, mis siis juhti säästab.

madjs
Kontakt:

Isiklikult arvan, kui sellise volvoga petooni või puu pihta sõita jookseb nina kokku nagu paberkott. Seal videos põrutatakse pehmet plekki ja nõrgem annab järele, se võtab ilusti hoo maha ja asi vask.

Kõik mis ei tapa teeb tugevamaks, või siis sitaks haiget. Ps.Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
Kasutaja avatar

Romka
Tsikkel: MT-09
Tänanud: 18 korda
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Romka »

Tort kirjutas:

Päriselt ju nii ongi, välja arvatud see, et selle auto ostja ise peab olema kompleksivaba. Dacia on tõesti hea valik, aga sobib siiski vaid edasijõudnule, iga mees seda välja ei kanna. Selgroogu peab olema.

K-175>Voshod>Pannonia>Jawa-350/360>IZ Planeta-5>Jawa-250>K-750>Dnerp-650>Ural-650>Honda CX500>Suzuki LS650>IZ Jupiter-1>Honda CN250> Honda CH250>Suzuki Burgman 400>Royal Enfielt-500>Suzuki VX800>Yamaha FZS-1000>Honda ANF-125>Honda Hornet-900>Yamaha MT09 gen2>Yamaha Mt-09 gen4
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 698 korda
Tänatud: 458 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Hoidke nüüd alt, hakkasin jälle sitaks juhiks ja ostsin vana OPEL'i.
s**t olen kuni kevadeni, peale seda saab minust jälle sepik :twisted:

Saadetud kettaga lauatelefonist!

kaiman
Tänanud: 48 korda
Tänatud: 17 korda

Lugemata postitus Postitas kaiman »

madjs kirjutas:

Isiklikult arvan, kui sellise volvoga petooni või puu pihta sõita jookseb nina kokku nagu paberkott. Seal videos põrutatakse pehmet plekki ja nõrgem annab järele, se võtab ilusti hoo maha ja asi vask.

Ei ta jookse midagi nina kokku :D see volvo videost oli üks turvalisemaid autosid üldse maailmas,väga populaarne ka ameerikas
siiamaani on igas teises hollivoodi filmiski näha seda sama volvoot :mrgreen: esi stange-tala ehitus
http://www.google.ee/imgres?sa=X&es_sm= ... 131&ty=106

Kasutaja avatar

Jan
Tsikkel: Honda CBR 600 F
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Jan »

Igasugu autode turvatähekesed on paras BS, NCAP teeb teste kiirusel 64km/h, aga mis juhtub siis kui kiirus on 90- või 110km/h.

Arusaadav et mingi aimu ta muidugi annab, et kui auto on juba 64km/h pealt laksu pannes pehme, siis on ta seda ka 90ne pealt ja ainult hullemini.

IIHS näiteks on hoopis leidnud uue viisi turvalisust testida, proovides "small overlap" testi, milles enamus ncapi "viietähelisi" põrub. ( Näiteks )

Ehk siis, pole automarki milles poleks inimesi hukkunud ....

Ise sõidame tsiklitega ringi, mis uhked turvatähed meid siis kaitsevad? :bsmile:

kaiman
Tänanud: 48 korda
Tänatud: 17 korda

Lugemata postitus Postitas kaiman »

Siililegi selge et füüsika vastu ei saa,tankiga lajatad täis hooga raudbetooni,siis kahur läheb vähe viltu ikka :bsmile: (crash)

madjs
Kontakt:

Mythbusters, tundub, et kiirus loeb.

Ja veel veits füüsikat mythbustersitelt

will111

mitte kiirus ei loe, vaid loeb muutujate valemisse panemine ja energia välja arvutamine. mass x ja kiirus y annavad mingi hulga energiat z ja selleks, et see energia "ära kulutada" peab mingi konstruktsioon antud juhul kõvasti deformeeruma, kui just vedrusid ei kasutada :D

siit ka füüsikaline selgitus minu eelnevalt öeldule, et kui auto on väga tank siis selle juht tõenäoliselt saba ära annab. isegi kui ta on väga ägedalt rauakolu külge kinni tõmmatud ei kannata organism g-jõudu lihtsalt völja. seda muidugi juhul kui ette jääb sihtmärg, mis ise eriti energiat ära ei kuluta, näiteks suur ja jäme puu :lol:

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Selle Volvo asjas.
Neid vanu aparaate võib korraliku kõva autoga siiski edukalt laiaks sõita. Mul isiklik kogemus olemas. Mul on Ford Focus, 2005. Ja juhtus, et sõitsin ristmikul umbes 45-50 km/h tagant sisse Opel Asconale (sedaan). Seal mingid tibid ajasid juttu ja ei märganud rohelist. Mina jälle fikseerisin rohelise ja et autod liikusid. Aga et see ei liikunud, läks ohtliku rutiinist tekkiva "vaegnägemise" ja eeldamise nahka (muide, arvan, et need kaks viimast nähtust on ka peamised mootorratturite tapjad).
Tulemus oli aga hämmastav. Pidurdada ma ei jõudnudki, pedaali vist puudutasin, aga see oli ka kõik. Opelil oli pakiruum kuni tagaklaasini sees, katus, tagauksed ja põhi olid kortsus, tagarattad ringi ei käinud.
Minu Fordil ei kukkunud isegi numbrimärk eest. Tuled korras, isegi tulepesurid korras. Oli vaid 3 vigastust: iluvõrel oli ühes servas mõra, kapotil oli kriips, nagu oleks keegi paha inimene tugevamini võtmega kribinud (sinna tabas siis Opeli pakiruumiluugi serv) ja stanges oli mõra udutule juures (sinna tabas Opeli summuti ots. Summuti ise läks ka tal kenasti kortsu). KÕIK. Hea, et Opelis need tibid viga ei saanud. Need 80-te euroopa autod on ikka tõeliselt pehmed asjad. Ma ei saanud isegi sõimata, kõik käisid ümber autode ja vangutasid vaid päid.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

voyager
Tsikkel: ZX-6R

Lugemata postitus Postitas voyager »

Tsikkelröövel kirjutas:

Selle Volvo asjas.
Neid vanu aparaate võib korraliku kõva autoga siiski edukalt laiaks sõita. Mul isiklik kogemus olemas. Mul on Ford Focus, 2005. Ja juhtus, et sõitsin ristmikul umbes 45-50 km/h tagant sisse Opel Asconale (sedaan). Seal mingid tibid ajasid juttu ja ei märganud rohelist. Mina jälle fikseerisin rohelise ja et autod liikusid. Aga et see ei liikunud, läks ohtliku rutiinist tekkiva "vaegnägemise" ja eeldamise nahka (muide, arvan, et need kaks viimast nähtust on ka peamised mootorratturite tapjad).
Tulemus oli aga hämmastav. Pidurdada ma ei jõudnudki, pedaali vist puudutasin, aga see oli ka kõik. Opelil oli pakiruum kuni tagaklaasini sees, katus, tagauksed ja põhi olid kortsus, tagarattad ringi ei käinud.
Minu Fordil ei kukkunud isegi numbrimärk eest. Tuled korras, isegi tulepesurid korras. Oli vaid 3 vigastust: iluvõrel oli ühes servas mõra, kapotil oli kriips, nagu oleks keegi paha inimene tugevamini võtmega kribinud (sinna tabas siis Opeli pakiruumiluugi serv) ja stanges oli mõra udutule juures (sinna tabas Opeli summuti ots. Summuti ise läks ka tal kenasti kortsu). KÕIK. Hea, et Opelis need tibid viga ei saanud. Need 80-te euroopa autod on ikka tõeliselt pehmed asjad. Ma ei saanud isegi sõimata, kõik käisid ümber autode ja vangutasid vaid päid.

Kui Opel ei roosteta, siis pole õige Opel. Ilmselt tal oli pagaasnitsa nii ussitanud, et isegi plastikust esistange oli sellest tugevam.

K2bi

Lugemata postitus Postitas K2bi »

.

Viimati muutis K2bi, 03 Okt 2013, 21:27, muudetud 1 kord kokku.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”