Viletsate/odavate autode juhid on ...
Moderaator: Moded
Re: Õnnetused mootorratastega
pyta kirjutas:ishijupp kirjutas:t2g kirjutas:Ma ei lase end vanainimeste torinal segada.
Ja miks sa siis nutad siin? Miks ma arvan- oled üks neist, kes ei ole oma hainina bemmi talitsemisega toime tulnud ja nüüd nutad siin oma frustratsiooni välja?
kuule katsu nüüd olla..kellel enam hainina bemm on!? bemar on selline lihtsa inimese auto,meil näiteks külas lasteaia-hoidja(vms inimese amet on) sõidab seitsmesega
lihtsainimeseautu
Re: Viletsate/odavate autode juhid on ...
Mina kah ei näitaks pemmide peale näpuga. Pigem on mulle hoopis silma hakanud, et kui konkreetne pemm ikka BMW nime on väärt kandma (st ei ole 100 aastat vana, ühe valuvelje, järelveetava summuti ja meeletu hulga kleepsudega), siis on juhi sõidustiil küll võibolla väheke erksam, aga keskmisest tähelepanelikum ja teistega arvestavam. Aga näiteks Saksamaal on BMW sama tavaline auto nagu meil Toyota. Mitte "ilge püss", millega peab tingimata esinema ja liikluses sigatsema.
Ega tegelikult automark ju pole süüdi, et rooli ja pedaalide vahele oinas on sattunud. Kuigi inimpsühholoogia paraku on selline, et "ütle, kes on su sõbrad ja ma ütlen, kes sa ise oled."
Isiklike kogemuste põhjal paneksin ohumärgid külge sellistele tegelastele:
pensionärid, sõltumata kasutatavast automargist
"ulmetuuning striitreiispillid" ehk liikluses enivei ohtlikud äsja load saanud tilganäppijad, kel raha pigem uue tümmi kui elementaarse (rehvid, pidurid) jaoks
prantsuse päritolu sõiduautod (miskipärast üsna tihti kombineeritud koos lapsi vedavate emadega, kel tähelepanu pigem lapsele kui liiklusele suunatud)
palvehelmeste ja grigori lintidega "kaunistatud" masinad (liiguvad enamasti õnneks Lasnamäe piires), automark peaaegu eranditult "fašistlik"
linnamaasturid ja parketimaasturid, eriti kui selle juht on eelnevalt omanud prantsuse autot
Toyota Land Cruiser, eriti rohke kroomiga mudelid
igasugu imelikud Daihatsud ja Datsunid ja Lada 110 ja muud viletsad ja odavad autod, kus jällegi enamasti pensionär roolis koos kõige sellest tulenevaga
raha eest tellitud numbriga autod ala 666RUS või VASJA11, reeglina on raha jätkunud küll autonumbri, aga mitte mõistuse jaoks.
Mõnikord ma olen juuatäis peaga seda õnnetuste teemat lugedes veel mõelnud, et kui inimesel on ainult B-kat, siis ta pole üldse liiklusesse kõlblik ja võiks autot juhtida ainult mingite piirangute või juhendaja olemasolul.
hehe.. selle lubade teema on üldse hea. vahel on naljakas mõelda, et maailmas on üpris vähe keerulisi asju millega absoluutselt iga inimene hakkama saab hästi, ja auto juhtimine on suhteliselt võttes üsna keeruline protsess. ja see on millegipärast mingi asi millega arvatakse et iga inimene hakkama saab..
Juhtimisega veel kuidagi saaks hakkama, aga häda on selles, et trajektoorid kipuvad sõidu ajal ristuma aeg-ajalt. Ei arvestata üksteisega jne.
Meil on latgalitelt liikluse osas palju palju õppida, kasvõi seda, et maanteel sõites hoida tee ääre poole, mitte laiutada keset teed.
No ja siis need vasakpööretega idioodid, kelle tõttu see diskussioon alguse sai.
-
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 221 korda
- Tänatud: 90 korda
Mul tädimees 76 hetkel ja auto on Vectra kuskilt 90-date keskelt ehk siis suht romu. Elab loomulikult maal. Vana on suht raske jalaga. Ca 15 aastat tagasi oli tal elu esimene ja siiani ka viimane avarii, kus kõrvalteelt ette sõitnud omavanune mees arvas, et teine aeglasemalt tuleb. Kui peale tsikliostu talle seda korra näitamas käisin, nõudis proovisõitu ja kenasti tuli toime, kuna noorest peast palju aastaid tsikliga sõitnud. Seda toona loomulikult olude sunnil, nagu see 50-datel ja 60-datel kombeks oli.
siis väärib see ka väärkasutamist!"
-
- Tsikkel: S1000RR
- Tänatud: 3 korda
Siin teemas lokkab üleüldine madalalaubalisus! Sõidan Sierraga seina maha vä!?
eriti naljaks on kusjuures see kuidas konkreetseid isikuid tundmata asutaksegi rullnokaks ja suureks "halva toojaks" ristima hoopis autot ja veel konkreetset automarki nagu arvataks tõsimeeli, et see ongi auto, mis hakkab ise mõtlema, ise ennast juhtima ja otsustab siis põhjustada liiklusohrlikku olukordi ning avariisid.
ja sry, aga see odava, viletsa ja misiganes auto jutt, millest see teema algas on tõesti täielik jura kuubis! meil on selline asutus nagu tehniline ülevaatus, mis võrreldes näiteks mõne väga suure ja uhke riigiga on isegi päris range. autot juhib INIMENE! ja kui sellel inimesel ei ole vastavat oskust, reaktsiooni või siis see põhicase, et puudub mõistus...siis ongi tehtud ning pole enam mingit vahet, milline on auto, mille roolis ollakse.
ja mis puudutab bemme ja nende noori rullnokkadest juhte, siis vaielge palju jaksake aga nii mõnestki sellisest rullnokast saab siiski veel aja jooksul ka reaalsete oskustega juht, kes täna kogemusele teab, kus on auto piirid, mismoodi reageerida ja mida teha ühes või teises olukorras jne.
-
- Tsikkel: vn 1500
mitte, et kedagi närvi tahaks ajada.
levinud on ka arvamus, et tsiklimehe auto on viimane peldik, kuna prioriteedid on mujal...
aga eks ta õige ole, et paretinupumehed on liikluses ohtlikud. isegi kui nad on kunagi rinka- ja rallimehed olnud.
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 36 korda
- Tänatud: 222 korda
paretinupumehed
Kes need sellised on?
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
-
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 221 korda
- Tänatud: 90 korda
Liigitada autojuhte väliste tunnuste järgi tekitab igal juhul paksu verd, sest esiteks leidub alati leidub liigitaja standardiga mitte kokku sobivaid isendeid. Teiseks loome me ise oma liigitamistega stereotüüpe. See on sisuliselt sama, nagu ühes anekdoodis liigitati naisi selle järgi, et naised, kellel on kubemes sünnimärk, pidid närvilised olema. Väite testimine käib porutšik Rževski meetodil: astu naisterahvale ligi ja küsi, kas tal on kubemes sünnimärk? Võid kergesti vastu vahtimist saada, eriti just nendelt, kellel on, sest oma küsimusega puudutasid Sa neid isiklikult ja intiimselt.
Mul on üks järjekordne sugulane, noor poiss, liigitub pealtnäha igati rullnoka alla, kes piinab oma lõbuks vana Sierrat, mille välimus räägib selget keelt auto kasutamisstiilist. Samas on ta selle auto ise detailideni läbi käinud, ehitanud automaadist manuaaliks, vahetanud mootori uuema ja kobedama vastu, etc. Tehniliselt on see Sierra alati korras, v.a mõnikord peale ränka piinamist koduteel olles. Tema jaoks pole probleem kevadel-sügisel koos rehvivahetusega vahetada välja ka kogu vedrustus suveks madalama-jäigema ja talveks vastavalt jälle kõrgema-pehmema vastu. Mina küll ei viitsiks, pean tunnistama. Samas leidub ka teisi, kes pealtnäha palju korralikumad, kuid istuvad õhtuti garaaži asemel arvutis ja pritsivad sapiseid kommentaare, nagu ma isegi mõnikord.
siis väärib see ka väärkasutamist!"
-
- Tsikkel: S1000RR
- Tänatud: 3 korda
Sierra on hea auto- lihtne, loogiline ja töökindel. Sierra on auto, mis tõi eestlastele vabaduse! Endalgi nooremas eas kolm isendit ära peetud, dohc´ga sai korralikult neidsamuseid Bayerische Motoren Werke pudrukuule lutitud.
Võib-olla paksu vere vältimiseks tuleks lihtsalt natuke muuta üldidee sõnastust: mitte pole teatud tunnustele vastavate sõidukite juhid alati sellised ja teistsugused, vaid liikluses mõnda esindajat nähes tasub lihtsalt ekstra ettevaatlik olla, sest statistiliselt suurema tõenäosusega võib selle juht ootamatult/ebaloogiliselt tegutseda.
Tegelikult kui kõik need erineval viisil kahtlased elemendid kokku võtta, siis jääb tegelikult liiklejate üldhulgast minu jaoks vähem järele neid, kelle käitumine liikluses läbinisti loogiline tundub ja kelle läheduses julgeks (eriti tsikliga) teha manöövreid, mis sõltuvad teise osapoole vastavast arusaamisest (kas või lane-splitting, uue sõiduraja tekkides kohe reavahetus ja eessõitjast möödumine, erinevad vahelelaskmised tiheda liikluse korral jne).
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1991 korda
- Tänatud: 585 korda
Meie liikluse kaks suurt põhihäda ongi tegelased ,kes ei suuda elementaarse juhtimise ning liiklusest arusaamisega hakkama saada ning tegelased kellel on vaja näiteks BMW-d luttida või midagi muud taolist teha.
Saage üle ja luttige,kui ilma elada ei saa, seda "kujutletavat vaenlast(teist eestlast)" kuskil rajal(kart,ringrada,kross,autokross jne),mitte tänaval-maanteel.
Mul on kaks keskmisest võimsamat autot.Üks uuem maastur ja teine vanem sedaan( mondeo).Mõlemad on natuke kaasa aidatud ja liiguvad väga hästi.Olen ise ka veits agressivsema sõidustiiliga,aga ei pauguta kunagi foorist foorini.Tihti on olukord see, et kiirendan lubatud kiiruseni kiirelt ja siis jätkan nagu peab,et näiteks rohelises laines püsida.Tulemus on see,et paljud(isegi väga paljud) kes foori taga maha jäid ajavad kiiruse üles ning sõidavad minust mööda,et järgmise foori taga seisma pidurdada ja sellega kogu liiklus voog ära blokkida.Muidugi võiks ka ise nö lõpuni lasta,aga milleks?Helge lootus on igakord,et järsku on veel normaalse mõtlemisega tegelasi ja saab rahulikult liigelda,aga seda juhtub väga harva.
Eelnev puudutas linna,aga ega maanteel olukord parem pole.Sõidad 110+10 mööda Pärnu mnt.-d linna poole ja lased pidevalt teises reas,sest esimeses ei ole kiirus isegi mitte 100.Jõudes linna võtad hoo maha ja jätkates 60-ga pannakse sinust paremalt ja vasakult mööda,et järgmise foori taga järsult seisma pidurdada.Kesklinnas olen nendest samadest tegelastest ennem,sest nad oskavad ennast vahepeal kümneid kordi lukku sõita kuna ei oska jälgida liikluses toimuvat.
Eriti koomiline on see,kui naise Mondeoga(98) sõidan,siis on kohe nagu kõigil vaja mulle koht kätte näidata,aga see liigub tegelikult ka nii hästi,et võiks 95% tegelastele koha kätte näidata.
AGA MILLEKS MUL SEDA VAJA? Mind rahustab väga teadmine,et minu aparaadid on keskmisest võimekamad ja kui vaja saan seda võimu kasutada.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
-
- Tsikkel: Kawasaki Z900RS’22, GasGas 250
- Tänanud: 2 korda
- Kontakt:
XL1000 kirjutas:Meie liikluse kaks suurt põhihäda ongi tegelased ,kes ei suuda elementaarse juhtimise ning liiklusest arusaamisega hakkama saada ning tegelased kellel on vaja näiteks BMW-d luttida või midagi muud taolist teha.
Saage üle ja luttige,kui ilma elada ei saa, seda "kujutletavat vaenlast(teist eestlast)" kuskil rajal(kart,ringrada,kross,autokross jne),mitte tänaval-maanteel.
Mul on kaks keskmisest võimsamat autot.Üks uuem maastur ja teine vanem sedaan( mondeo).Mõlemad on natuke kaasa aidatud ja liiguvad väga hästi.Olen ise ka veits agressivsema sõidustiiliga,aga ei pauguta kunagi foorist foorini.Tihti on olukord see, et kiirendan lubatud kiiruseni kiirelt ja siis jätkan nagu peab,et näiteks rohelises laines püsida.Tulemus on see,et paljud(isegi väga paljud) kes foori taga maha jäid ajavad kiiruse üles ning sõidavad minust mööda,et järgmise foori taga seisma pidurdada ja sellega kogu liiklus voog ära blokkida.Muidugi võiks ka ise nö lõpuni lasta,aga milleks?Helge lootus on igakord,et järsku on veel normaalse mõtlemisega tegelasi ja saab rahulikult liigelda,aga seda juhtub väga harva.
Eelnev puudutas linna,aga ega maanteel olukord parem pole.Sõidad 110+10 mööda Pärnu mnt.-d linna poole ja lased pidevalt teises reas,sest esimeses ei ole kiirus isegi mitte 100.Jõudes linna võtad hoo maha ja jätkates 60-ga pannakse sinust paremalt ja vasakult mööda,et järgmise foori taga järsult seisma pidurdada.Kesklinnas olen nendest samadest tegelastest ennem,sest nad oskavad ennast vahepeal kümneid kordi lukku sõita kuna ei oska jälgida liikluses toimuvat.
Eriti koomiline on see,kui naise Mondeoga(98) sõidan,siis on kohe nagu kõigil vaja mulle koht kätte näidata,aga see liigub tegelikult ka nii hästi,et võiks 95% tegelastele koha kätte näidata.
AGA MILLEKS MUL SEDA VAJA?Mind rahustab väga teadmine,et minu aparaadid on keskmisest võimekamad ja kui vaja saan seda võimu kasutada.
See tahe Mondeoid(Forde)luttida on ka mulle väga tuttav.Sõidan ise Focusega ja Audidel ja Bemmidel on lausa kinnisidee(no mitte kõigil,aga enamusel),et Fordi taga ei kõlba sõita
Hiljuti oli juhus,kus linnas sõites mingi 3-4 kilomeetri jooksul olid 2 vähe värskemat audit valmis minust lausa üle hüppama,et ette saada
Foori all oli naljakas see kui teises reas seisis Audi,aga joonest kaugel.Jäin temast esimeses reas eespool,vahetult joone ees seisma ja Audimees lasi esiratastega üle joone,ise üleõla mulle otsa vaadates ja silmist võis välja lugeda:"Mida sa mees endast mõtled,et minust ees pool seisma jääd??Sul on ju Ford,aga minul Audi!"
-
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 12 korda
Kas ainult mulle tundub, et selle teema pealkirja vahetusega on veits puusse pandud? Hälvikautojuhtide teemas oleks odavate autode juhtide kirumist jätkata . Samas ise sõidan ka odava autoga, sest olen vaene inimene. Autot juhtides märkan sellegipoolest liikluses toimuvat ja põlgan väga ülbust, mühaklust, jõmlust. Abikaasa sõnastas hästi maanteel toimuva- ta nimetas selle liiklusvägivallaks. Sest mida muud see on kui vaimne vägivald teiste liiklejate suhtes. Tahad surma saada, mine ja sõida Türisalult alla, miks Sa pead surma saama mulle ette keerates. Mina võin üle auto lennates tänu varustusele isegi ellu jääda, aga kui 200+ kilone ratas koos sajakilose mehega sul juhiuksest sisse sõidab, saad täpselt surma, selliseid õnnetusi on küll ja küll olnud... Mulle keerati üleelmisel nädalal kahel päeval järjest ühe ja sama koha peal täpselt ühte moodi ette. Esimesel juhul autojuht vahtis mind lihtsalt punnis silmadega, teisel juhul vangutas pilku langetades tükk aega pärast seda pead. Minu kiirus oli mõlemal juhul 40...50, autod sõitsid mulle peateele ette kõrvalteelt, oli valge aeg ja hea nähtavusega ristmik, liiklus väga hõre.

"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
PS! Klausen/Kender Viasati tagasi!
Hardrocker kirjutas:Foori all oli naljakas see kui teises reas seisis Audi,aga joonest kaugel.Jäin temast esimeses reas eespool,vahetult joone ees seisma ja Audimees lasi esiratastega üle joone,ise üleõla mulle otsa vaadates ja silmist võis välja lugeda:"Mida sa mees endast mõtled,et minust ees pool seisma jääd??Sul on ju Ford,aga minul Audi!"
Täpselt samasugust olikorda on mul korduvalt ette tulnud. Sõidan ise Hondaga ja aegajalt ajavad sellised vennad lihtsalt naerma. Tavaliselt nad sõidavad üle joone ja siis ei näe enam eriti hästi ka foori ning magavad rohelise maha, ühekorra anti ühele isegi signaali seljatagant
Aga üldiselt teema juurde tulles tuleb meelde lause: "iga bemmi roolis pole idioot, aga igal idioodil on bemm". Alati ei vasta siiski tõele, aga oma tutvusringkonnas on üldiselt ikka nii, et bemmiga sõidavad tõiesti alles mähkmeist välja saanud poisid, üks lausa kiitles oma esimesel talvel suverehvidega sõitmise peale, et "mul tagasild käppas"...
Ise alustasin ka tagaveolise autoga ja esimene talv möödus ka nii, et käisin peale kooli ühes kinnises parklas harjutamas.
-
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Selliseid teemasid lugedes tekib mul alati küsimus: Kas ma elan teises Eestis või teises dimensioonis lausa äkki?
-
- Tsikkel: HYBRID- POLTAA BENSAA JA KUMIA
- Kontakt:
reimps kirjutas:t***, ma ostsin eile bemmi
Pohh, ma lutin su iga kell foori alt minnes Berlinksiga ära
-
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
Ma elan maal, tarbesõidukiteks on mul Dacia, mille parem külg lainetab ja on osaliselt pintsliga tehtud värviparandusi ja osaliselt musta kivikaitsega värvitud, 86a toodetud vist tähesõdadest disainiinspiratsiooni saanud Honda 250cc motoroller või 30ndate aastate Husqvarna jalgratas.
Kui ohtlik ma ühiskonnale olen?
P.S. Vuntsid sai kaks kuud tagasi maha aetud.
-
- Tsikkel: American Ironhorse Slammer
- Tänanud: 54 korda
- Tänatud: 20 korda
Mul jällegi kõige naljakamad kogemused Audi juhtidega, eriti a8 ja a6 meestega, kes ei kannata möödasõite maanteel, või ka lane splittingut ja proovivad siis mööda kiirendada hiljem vms. Selle aasta esimene sõit varakevadelgi oli selline, et uuest valgest a8-st mööda minema hakates, kukkus see tropp puid alla viskama, vastu tuli auto samal ajal, ei midagi hullu, pidi lihtsalt paar käiku alla lööma ja oli kõik lõppenud autoga sõites ei ole 99% juhtudel mul mingit tõmblemist fooride taga, ostke subaru, EVO vms ja kõik bemmi, audi, mersumehed on jumala rahulikud, sest paljudel ju 18a blond kõrval ja ei saa lubada kaotust endale,,,
kristjan128 kirjutas:Mul jällegi kõige naljakamad kogemused Audi juhtidega, eriti a8 ja a6 meestega, kes ei kannata möödasõite maanteel, või ka lane splittingut ja proovivad siis mööda kiirendada hiljem vms. Selle aasta esimene sõit varakevadelgi oli selline, et uuest valgest a8-st mööda minema hakates, kukkus see tropp puid alla viskama, vastu tuli auto samal ajal, ei midagi hullu, pidi lihtsalt paar käiku alla lööma ja oli kõik lõppenud
autoga sõites ei ole 99% juhtudel mul mingit tõmblemist fooride taga, ostke subaru, EVO vms ja kõik bemmi, audi, mersumehed on jumala rahulikud, sest paljudel ju 18a blond kõrval ja ei saa lubada kaotust endale,,,
Ei osta, auto peab ikka mugav ka olema, mitte üks vedruteta kaarik keset munakiviteed.
-
- Tsikkel: American Ironhorse Slammer
- Tänanud: 54 korda
- Tänatud: 20 korda
Yerba kirjutas:kristjan128 kirjutas:Mul jällegi kõige naljakamad kogemused Audi juhtidega, eriti a8 ja a6 meestega, kes ei kannata möödasõite maanteel, või ka lane splittingut ja proovivad siis mööda kiirendada hiljem vms. Selle aasta esimene sõit varakevadelgi oli selline, et uuest valgest a8-st mööda minema hakates, kukkus see tropp puid alla viskama, vastu tuli auto samal ajal, ei midagi hullu, pidi lihtsalt paar käiku alla lööma ja oli kõik lõppenud
autoga sõites ei ole 99% juhtudel mul mingit tõmblemist fooride taga, ostke subaru, EVO vms ja kõik bemmi, audi, mersumehed on jumala rahulikud, sest paljudel ju 18a blond kõrval ja ei saa lubada kaotust endale,,,
Ei osta, auto peab ikka mugav ka olema, mitte üks vedruteta kaarik keset munakiviteed.
Aga sa vanem mees ka juba, mugavus pole jällegi fun tihtipeale. Tsikkel pole ka nii mugav, kui auto, ikka sõidame. Vähemalt on põhjust talve ka oodata, mitte ainult kevadet,,,
-
- Mode
- Tsikkel: SV1000s // TigerXRx
- Tänanud: 25 korda
- Tänatud: 24 korda
mulle ei meeldi need punnid kes sõidavad öko sõitu maanteel kus on kehtestatud 90km/h ja siis on vaja 60-80 vahel loksuda.
O: Sinu katkise ratta. PSi.
ma olen vaadanud, et autoga liigelda tallinnas ei ole enam üldse võimalik. mõistlikust ja loogikale vastavast liikumisest/liiklemisest on asi läinud nii kaugele kui minna saab. kaks äärmust, kas venitakse 40'ga pikas jorus, ilma mingi mõjuta põhjuseta...või siis tõesti lendavad igaltpoolt peale ja ette need "turpsivennad" oma püssidega, kes tunnevad ennast ilgelt puudutatuna kui tsikkel kuskilt kõrvalt mööda on läinud. pidevalt tuleb ette seda, et vaatad ees kaugemal läheb foor punaseks parasjagu, lased gaasi maha ja veerema ning siis natuke enne foori mingi vend lendab auto sulle ette ja pidurdab blokki, mõnikord lause mitu tükki! veered aga vaikselt jälle kõrvalt mööda nende tüüpide ette foori alla ja rohelisse süttides on olukord täpselt sama ning kordub järgmise foori juures kust sellised retardod välja pigistatakse???
will111 kirjutas:offtopic,aga miks su pussutil tablonni peal 260 on?
On lootust, et ükskord algab aega...
-
- Tsikkel: TDM900
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 19 korda
will111 kirjutas:offtopic,aga miks su pussutil tablonni peal 260 on?
GT versioon ikkagi ju. Nitroballooni ei näe v
Yerba kirjutas:will111 kirjutas:offtopic,aga miks su pussutil tablonni peal 260 on?
On lootust, et ükskord algab aega...
Järjekordne maailmaparandaja ?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.