Rumalad küsimused 2


petz
Postitusi: 1443
Liitunud: 20 Juun 2005, 11:29
Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
Asukoht: Lilli-Nuia-Viljandi-Emmaste
Tänatud: 2 korda

Re: Rumalad küsimused 2

Lugemata postitus Postitas petz »

grahv kirjutas:
Begemot kirjutas:

Täbsustaks siidri tegemist.
Töötlemata mahl õlleankruse suhkur juurte ja kinni.

See on kõige lihtsam ja vähima vaevaga retept algajale. Mahla töödelda/kuumutada pole vaja, sest sellega hävitad naturaalsed kääritajad ja pead hakkama pärmi või juuretist kasutama. Käärimise käigus suhkru hulk mahlas järjest väheneb - ma panen suhkrut tavaliselt juurde niipalju, et mahl tundub maitstes natuke liiga läila (suhkur tuleb mdgi lahustada ja ei tohi olla säilitamiseks mõeldud moosisuhkur). Siis jõub piisavalt kaua seista et kaoks toores maitse ja samas ei oleks veel liiga hapuks käinud. Aga eks igaühel ole oma maitse, ja aeg mil katkeb kannatus. Mida rohkem suhkrut, seda kauem ootamist. Vinkusse pannes tuleb jätta paisumisruum gaasidele (nii umbes 15 cm jagu) ja jätta paariks päevaks lahti, kuni korralik käärimine on käima läinud. Ja siis tihedalt kinni ja jahedamasse ruumi seisma. Kui jätta nähtavasse kohta kööki või sahvrisse, siis on oht et saab otsa enne kui päriselt valmis/heaks jõuab minna. (vahel võib muidugi ka lihtsalt P-sse minna ( mul pole veel juhtunud)). Ja nokib küll...

MX77 toodud link on juba järgmine tase, aga tulemus võib ka sellevõrra parem olla. Ise pole vaevunud...

kas see kraam äädikaks ei lähe kui niimoodi liiga kaua käia lasta või ?
õunaveiniga on niimoodi läinud :bsmile:

Mine “Ajaviiteks...”