Rumalad küsimused 2
Moderaator: Moded
-
- Kontakt:
Re: Rumalad küsimused 2
Kust võiks saada kommiraha eest Jeep Grand Cherokee'le ( 2003 aasta, CRD ) kärukonksu, ''känguru'' raudasid ? - Kuskilt kuulsin, et esimest pidi saama järgitehtud variandina 100 euro kandis
-
- Tsikkel: Kawasaki ER-6n
- Tänanud: 5 korda
bitter kirjutas:Maakler peaks suutma seda osapoolt, kes ta "palkas", asjalikult esindada - olema usaldusväärne, valdama infot jne. Paljud neist ka on. Ja tore on. Sest peale oma kodu on inimestel tihti veel maid, hooneid, rajatisi ja need ei asu alati sellises raadiuses kuhu iga üksiku huvilise pärast sõita tahaks. Isegi kui aega oleks. Hea maakler loob lisandväärtust (sobiva hinnaga) ja selle järele on nõudlus olemas.
Kaugemate kohtadega kogemusi pole, aga eelmise aasta kevadel keeldus üks maakler Lasnamäl korterit näitamast, kuna ma ei olnud nõus ainult piltide põhjal tehingut tegema. "Mul ei ole mõtet sõitma hakata, kui sa ei tea, kas tahad või ei".
-
- Tsikkel: Yamaha V-Star
- Tänatud: 2 korda
- Kontakt:
minim2gnus kirjutas:Kust võiks saada kommiraha eest Jeep Grand Cherokee'le ( 2003 aasta, CRD ) kärukonksu, ''känguru'' raudasid ? - Kuskilt kuulsin, et esimest pidi saama järgitehtud variandina 100 euro kandis
Märtenil võib romulas säherdusi asju leiduda - helista 58 445 436 !
Motoratturi diagonaalse helkur tähelepanu rihmade tootmine ja müük ...
-
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
minim2gnus kirjutas:Kust võiks saada kommiraha eest Jeep Grand Cherokee'le ( 2003 aasta, CRD ) kärukonksu, ''känguru'' raudasid ? - Kuskilt kuulsin, et esimest pidi saama järgitehtud variandina 100 euro kandis
Konksu osas: http://www.autolammutus.eu/est/autod/va ... 05%29-2001
Ehk mõni politseina kunagi töödanud isik või siiani töötav ütleb mulle kas politsei ei näe/näeb oma kuudis minu mootorratta kohta sellist infot ,et kas rattal on piiraja peal.
Nimelt eelmine aasta kui sai kiiruse ületamisega vahele jäädud. Küsiti kas rattal on piiraja peal . Mina ütlesin ,et on jah (passis oli kirjas küll) aga nemad väitsid ,et nemad seda küll ei näe ? Siiski trahvi selle eest ei tehtud kuna nemad seda ei näinud .
Ehk keegi vastab vi saab uurida
-
- Mode
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
m2ikret kirjutas:Ehk mõni politseina kunagi töödanud isik või siiani töötav ütleb mulle kas politsei ei näe/näeb oma kuudis minu mootorratta kohta sellist infot ,et kas rattal on piiraja peal.
Nimelt eelmine aasta kui sai kiiruse ületamisega vahele jäädud. Küsiti kas rattal on piiraja peal . Mina ütlesin ,et on jah (passis oli kirjas küll) aga nemad väitsid ,et nemad seda küll ei näe ? Siiski trahvi selle eest ei tehtud kuna nemad seda ei näinud .
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 366 korda
- Kontakt:
m2ikret kirjutas:Ehk mõni politseina kunagi töödanud isik või siiani töötav ütleb mulle kas politsei ei näe/näeb oma kuudis minu mootorratta kohta sellist infot ,et kas rattal on piiraja peal.
See läheb hoopis kategooriasse "sarkastilised märkused politsei poolt"
Aga kuna küsimus on tõesti rumal ja see teema siin selleks ongi, siis ei, neil puudub selline andmebaas, neile ei tule sellist andmebaasi ning ilmselt nad ratta käitumist jälgides eeldasid, et sul enam piirajat peal pole. Sul vedas, et nad sind ülevaatusele/kontrolli sellega ei saatnud, kogu lugu.
Nii , et mu rumalus veelkord kinnitust saaks . Siis piisab neile öelda , et mul on piiraja peal kui nad mind kontrolli mottes kinnipeavad lihtsalt jah ? Suutmata seda toestada oma dokumentatsiooni järgi
Tänud vastamaks ! Mis ma küll ilma teieta teeks
-
- Tsikkel: GSX-S 1000
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 26 korda
Piipz kirjutas:Sul vedas, et nad sind ülevaatusele/kontrolli sellega ei saatnud, kogu lugu.
kohe rumal küsimus otsa,kuidas seda kontrollitakse? saadetakse riigi kulul kuskile dünosse?
-
- Tsikkel: F6C 1500
- Tänanud: 34 korda
- Tänatud: 39 korda
Pigem vaatavad ikka, kas detail mootoril küljes on ja rikkumata

-
- Tänanud: 38 korda
- Tänatud: 13 korda
daub kirjutas:Pigem vaatavad ikka, kas detail mootoril küljes on ja rikkumata
Kuidas nad seda veel tegema peaksid?
Vanemad piirajad on seibide kujul sisselaskes või karpas sees.(+ lõdvikute diameeter jne jne jne)
Uuematel aju mappingus...
Suhteliselt kino teema üldse nendega.
Praeguse arusaama järgi piisabki ainult a2 kategooriast ja siis öelda ,et piiraja on peal
tehpassi kaasa ei pea võtma Ja muidugi 200ga mitte laivi lendama
-
- Tsikkel: Intruder1500
- Tänatud: 5 korda
Aeglase sõiduki tunnusmrgiga seoses küsimus.Keegi on nagunii tuhlanud rohkem seadustes
Mul üleliigne vana veneaegne auto järelkäru,dokumente pole ja samuti ei ole kärul ühtegi koodi peale pressitud kuskile(minuteada). Teeksin temast väikese sauna moodi kuudi,hea kuskile lombi äärde vedada (kasvõi biker chillile ). Paneks aeglase sõiduki tunnusmärgi(45km/h) ja viisakusest suunad külge ja asi klaar???
Tuttaval on puulõhkumismasin silla peale ehitatud samamoodi,ning terve eesti läbi sõidetud.
Samuti on tööjuures kõikvõimalikele traktorite haakeseadmetele löödud märk külge ja finito ( kuigi on olemas numbrile koht ja isegi valgstus originaalis) .
Kas on asi ikka nii mustvalge ja lihtne ?
https://saunakuut6.webnode.com/trip-advisor/
Parimad Järvamaa saunad,kümblustünnid rendiks.
Viis8172566
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 692 korda
- Tänatud: 455 korda
Selle asja nimi oleks siis vist pukseeritav seade äkki
§ 63. Pukseeritava seadme vedu
(1) Pukseeritava seadme veol ei tohi suurim sõidukiirus ületada käesoleva seaduse § 15 lõike 1 punktis 5 lubatud sõidukiirust.
(2) Pukseeritava seadme veol peab pukseeritav seade või vahetatav pukseeritav seadeldis olema varustatud piduritulede, tagumiste suuna- ja ääretulede laternate, haagise tagumiste punaste võrdkülgsete kolmnurksete helkurite ning aeglase sõiduki ja kiiruspiirangu tunnusmärkidega.
(3) Haakeseadis peab vastama käesoleva seaduse § 73 lõike 11 alusel kehtestatud nõuetele.
(4) Pukseeritava seadme või vahetatava pukseeritava seadeldise koormaplatvormil või muul osal ei tohi olla ühtki inimest.
(5) Korraga ei tohi vedada rohkem kui ühte pukseeritavat seadet või vahetatavat pukseeritavat seadeldist.
(6) Pukseeritava seadme või vahetatava pukseeritava seadeldise mass ei tohi ületada käesoleva seaduse § 73 lõike 11 alusel kehtestatud nõudeid.
(7) Pukseeritav seade või vahetatav pukseeritav seadeldis peab vastama valmistaja tehnonõuetele.
-
No tänud siis on asi lihtne
Viis8172566
-
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 221 korda
- Tänatud: 90 korda
yeekim kirjutas:Selle asja nimi oleks siis vist pukseeritav seade äkki
§ 63. Pukseeritava seadme vedu
(1) Pukseeritava seadme veol ei tohi suurim sõidukiirus ületada käesoleva seaduse § 15 lõike 1 punktis 5 lubatud sõidukiirust.
(2) Pukseeritava seadme veol peab pukseeritav seade või vahetatav pukseeritav seadeldis olema varustatud piduritulede, tagumiste suuna- ja ääretulede laternate, haagise tagumiste punaste võrdkülgsete kolmnurksete helkurite ning aeglase sõiduki ja kiiruspiirangu tunnusmärkidega.
(3) Haakeseadis peab vastama käesoleva seaduse § 73 lõike 11 alusel kehtestatud nõuetele.
(4) Pukseeritava seadme või vahetatava pukseeritava seadeldise koormaplatvormil või muul osal ei tohi olla ühtki inimest.
(5) Korraga ei tohi vedada rohkem kui ühte pukseeritavat seadet või vahetatavat pukseeritavat seadeldist.
(6) Pukseeritava seadme või vahetatava pukseeritava seadeldise mass ei tohi ületada käesoleva seaduse § 73 lõike 11 alusel kehtestatud nõudeid.
(7) Pukseeritav seade või vahetatav pukseeritav seadeldis peab vastama valmistaja tehnonõuetele.
Oli kunagi endast targemaga sel teemal juttu ja ta ütles, et kui seadme ise teed, siis sina oledki see valmistaja. Ehk siis, kui asi paragrahvi muude punktide nõuetele vastab, siis nende raames on viimase punkti rakenduslik sisu omaenda fantaasia vili. Vastutus on loomulikult valmistajal.
siis väärib see ka väärkasutamist!"
-
- Tsikkel: iž jupiter 3
- Kontakt:
aga miks mitte asi ära regada ja seeläbi sõita juba kiiremini, kui 25kmh? 45 on mopeedide max kiirus, mitte aeglase sõiduki
§ 15. Sõidukiirus
(1) Suurim lubatud sõidukiirus on:
1) asulavälisel teel 90 kilomeetrit tunnis;
2) asulasisesel teel 50 kilomeetrit tunnis;
3) jääteel 10–25 kilomeetrit tunnis või 40–70 kilomeetrit tunnis, kui jää paksus on kuni 50 sentimeetrit. Jää paksusel üle 50 sentimeetri on suurim lubatud sõidukiirus 70 kilomeetrit tunnis;
4) pukseerimisel 50 kilomeetrit tunnis;
5) pukseeritava seadme veol 25 kilomeetrit tunnis;
käru regamine hoopis lihtsam, kui auto või haagissuvila
m2ikret kirjutas:Nii , et mu rumalus veelkord kinnitust saaks . Siis piisab neile öelda , et mul on piiraja peal kui nad mind kontrolli mottes kinnipeavad lihtsalt jah ? Suutmata seda toestada oma dokumentatsiooni järgi
Tänud vastamaks ! Mis ma küll ilma teieta teeks
100% kindel ikka et nii on või?
Piirajate pealepanekul ju tehakse ka uus tehpass, kuhu siis läheb vastav märge, erivõimsus vms. See ju kantakse kusagile elektroonilisse andmebaasi? Tunked seda ei näe? Kui tõesti nii, siis
Seda ma siin üritangi aru saada Paar posti nagu tehti see sama asi mulle nii selgeks
Et kui teh passi kaasas pole siis mundrimeestel autos seda ka kirjas ei pidavat olemas või siiski on ?
-
tazavi kirjutas:aga miks mitte asi ära regada ja seeläbi sõita juba kiiremini, kui 25kmh? 45 on mopeedide max kiirus, mitte aeglase sõiduki
§ 15. Sõidukiirus
(1) Suurim lubatud sõidukiirus on:
1) asulavälisel teel 90 kilomeetrit tunnis;
2) asulasisesel teel 50 kilomeetrit tunnis;
3) jääteel 10–25 kilomeetrit tunnis või 40–70 kilomeetrit tunnis, kui jää paksus on kuni 50 sentimeetrit. Jää paksusel üle 50 sentimeetri on suurim lubatud sõidukiirus 70 kilomeetrit tunnis;
4) pukseerimisel 50 kilomeetrit tunnis;
5) pukseeritava seadme veol 25 kilomeetrit tunnis;käru regamine hoopis lihtsam, kui auto või haagissuvila
Asja mõte on selles, et kui seadet vahest harva lühikest maad sabas vedada, siis kannatab ennem venida, kui paberitega jantida. Pealegi pidi raskemate pukseeritavate seadmete puhul registreerituna kiiremini E-kat nõue vastu tulema. Omal E olemas, seega pole selle asjaga täpsemalt kursis.
-
- Tsikkel: iž jupiter 3
- Kontakt:
no aga regad käruna, 750kg või mis ta ongi ja alles seejärel ehitad sauna peale. Passis on vaid kaalud kirjas, mõõte pole. Käru regad siis omavalmistatuna, ehk pead esitama joonised asjast. Mul oma sõiduauto käru omavalmistatuna regatud, vin on ark poolt peale löödud
-
- Tsikkel: CBR600F '14
- Kontakt:
tazavi kirjutas:no aga regad käruna, 750kg või mis ta ongi ja alles seejärel ehitad sauna peale. Passis on vaid kaalud kirjas, mõõte pole. Käru regad siis omavalmistatuna, ehk pead esitama joonised asjast. Mul oma sõiduauto käru omavalmistatuna regatud, vin on ark poolt peale löödud
Ja kui kuskil kaalumehed vastas ja su kinnipeavad siis pees
-
Kui on veneaegne käru, siis neil kandevõime suht väike. Regamisel võivad sellega nöökima hakata, isegi siis, kui omavalmistatuna arvele võtad. Korra arvutasin välja, et kui palju kaalub 3x1,2 m põrandapindalaga puust saun, mis mahuks just minu kerghaagise peale. Kaaluks sain kõva pool tonni. Minu seisukoht endiselt on, et paberimajandusega jändamine sellise võibolla 5x aastas järel veetava asja puhul on overkill.
-
Lõpplahendusena arvan ,et kui motivatsioon enne otsa ei saa siis kevadeks on kärul saun peal,tuled ja aeglase sõiduki märk taga
Ei hakka siin midagi registreerima ega jändama
Viis8172566
-
Kui ise kursis pole, siis uuri ehitusmeeste käet järgi, kuidas järelveetavaid ehitisi püsti pannakse nii, et esimene auklik tee neid otsast lõpuni logisema ei raputaks. Naelad tõenäoliselt tuleb ära unustada ja kruvid kasutusele võtta, aga eks tegijad oskavad nõu anda.
Mäletan onu metsatöösoojakut, mis oli, kui mu mälu mind ei peta, kokku keevitatud ruumilise raudraamiga kindlustatud. Rattaid tal all polnud, olid jalased. Seda kannatas peale kastis transportimise ja kraanaga tõstmise ka traktoriga mööda metsasihti järel vedada.
-
Teema algataja - Postitusi: 1515
- Tsikkel: cbr600RR
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Kunagi oli selline mäng nagu Businesia. Kas keegi teab veel mõnda sellist, mis ei oleks nii mahukas nagu nt crime. Võib ka olla inglise keelne, peaasi,et liiga palju süvenema ei pea
Parima hinnaga motorehvid http://www.motorehv.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Parima hinnaga määrdeained http://www.õlikeskus.ee
-
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 70 korda
- Tänatud: 372 korda
Kipsi kirjutas:Kunagi oli selline mäng nagu Businesia. Kas keegi teab veel mõnda sellist, mis ei oleks nii mahukas nagu nt crime. Võib ka olla inglise keelne, peaasi,et liiga palju süvenema ei pea
tribalwars
aga need kõik mängud on sellise põhimõttega, et pead rohkem aega panustama/scripte kasutama, et edukas olla.
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
-
- Tsikkel: Hayabusa aka Triinu :)
- Tänanud: 33 korda
- Tänatud: 31 korda
- Kontakt:
... Mu küsimus oli vist nii rumal, et keegi ei hakka sellele vastamagi mitte
So here it goes again (sest ma lihtsalt tahan teada saada!):
"Aga endal ka siuke tore küsimus... Hakkasin täna lenksuraskusi paigaldama ja avastasin, et gaasirutskal see liikuv plastikosa (ma ausalt ka ei tea, kuidas selle õige nimetus on) täitsa katkine... Umbes 8mm veel ja ongi ta mul täitsa pooleks (Pragu läheb lenksu välisküljest sisemise külje poole. Välisküljes on veel üks suur pragu, mis läheneb tollele teisele praole). Mis ma sellega peale hakkan? Või tõmman "kummi" peale ja jätkan õndsas "teadmatuses" sõitmist?"
Tahaks miskit nõu saada enne, kui raskused sinna külge aretan ja keermeliimi abiga kinni ära keeran...

-
GeiuLiisi kirjutas:... Mu küsimus oli vist nii rumal, et keegi ei hakka sellele vastamagi mitte
So here it goes again (sest ma lihtsalt tahan teada saada!):
"Aga endal ka siuke tore küsimus... Hakkasin täna lenksuraskusi paigaldama ja avastasin, et gaasirutskal see liikuv plastikosa (ma ausalt ka ei tea, kuidas selle õige nimetus on) täitsa katkine... Umbes 8mm veel ja ongi ta mul täitsa pooleks (Pragu läheb lenksu välisküljest sisemise külje poole. Välisküljes on veel üks suur pragu, mis läheneb tollele teisele praole). Mis ma sellega peale hakkan? Või tõmman "kummi" peale ja jätkan õndsas "teadmatuses" sõitmist?"Tahaks miskit nõu saada enne, kui raskused sinna külge aretan ja keermeliimi abiga kinni ära keeran...
![]()
Macgyveri teip aitab alati