Rumalad küsimused 2

Siia saad panna (naljakaid/huvitavaid) linke, pilte, jutte jne. mida teistel oleks kah huvitav vaadata ning mis ei lähe otseselt teiste teemade alla...

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Sten
Tsikkel: ZX10R Fighter
Tänanud: 6 korda

Re: Rumalad küsimused 2

Lugemata postitus Postitas Sten »

reimps kirjutas:
Sten kirjutas:

Nõukaaegne " sinine lamp " , see mis oli igas kodus kõrvapõletiku ja muu soendamiseks , miks ta raisk sinine oli ? Ultraviolet ?

Pohui see lainepikkus, mulle meenus see äge lõhn, mis sealt lambist tuli, kui laseteaia saalis ringi tatsama pidi trussikute väel ja mingite ujumispriilidega :mrgreen:

Ma juhuslikult kodust leidsin ja siis tuli ka igasugu mälestusi , trussikud ja ujumisprillid sinna muidugi ei kuulunud :mrgreen: aga värv just , miks sinine - iga hõõglamp annab ju sooja ...

WiredUp kirjutas:

Kas see peale habemeajamist ei olnud mõeldud kasutamiseks mitte?

Mitte küll paha pärast aga sa vist veel habet ei aja ? :mrgreen:

Pooleldi ise tehtud , pooleldi hästi tehtud ...
Kasutaja avatar

426f
Tsikkel: aprilia rs50 MHR

Lugemata postitus Postitas 426f »

see sinine lamp oli võimas asi,ravis kõiki haigusi nõuka ajal,mul sugulane lasi omale vannitoas seda sinist valgust kurku kui köha oli,istus seal ujumis prill peas.see sinine valgus ta arust tappis kahjulikke baktereid ka

-minsk125
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r

extremist
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas extremist »

Sten kirjutas:

Mitte küll paha pärast aga sa vist veel habet ei aja ? :mrgreen:

Kasutaja avatar

pühak
Tsikkel: Kawasaki VN1500
Tänanud: 221 korda
Tänatud: 90 korda

Lugemata postitus Postitas pühak »

426f kirjutas:

see sinine lamp oli võimas asi,ravis kõiki haigusi nõuka ajal,mul sugulane lasi omale vannitoas seda sinist valgust kurku kui köha oli,istus seal ujumis prill peas.see sinine valgus ta arust tappis kahjulikke baktereid ka

Mul seda lampi kodus polnd ja ma nüüd igaks juhuks küsin, et miks ma ära ei surnd?

"Kui miski väärib kasutamist,
siis väärib see ka väärkasutamist!"

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

Sinine lamp on tõesti UV valgusega. Tapab baktereid. Siiani kasutuses tervishoius, nii imikute "päevitamiseks" kui bilirubiini tase on liiga kõrge (kui vastsündinu kollaseks läheb) kui operatsiooni saalide desinfitseerimiseks. Kindlasti on veel miljon kasutusala väljaspool meditsiini.

Kasutaja avatar

Kalmer
Tsikkel: Intruder1500
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas Kalmer »

Nonii siklimehed...enamus teist sõidavad ka autoga :D
Kus ma võiksin leida autole "taolist masinavärki" nagu antud videos-õlivarda august lükatakse voolik sisse ja pumbatakse õli välja.
Alates 0.50 :roll:

https://saunakuut6.webnode.com/trip-advisor/
Parimad Järvamaa saunad,kümblustünnid rendiks.
Viis8172566

Kasutaja avatar

Madman2
Tsikkel: Honda CBR 900RR '99

Lugemata postitus Postitas Madman2 »

kalmer1989 kirjutas:

Kus ma võiksin leida autole "taolist masinavärki" nagu antud videos-õlivarda august lükatakse voolik sisse ja pumbatakse õli välja.

Miks sa sellist asja tahad? Sellega jääb pool vana õli sisse.

Kasutaja avatar

simp
Tsikkel: sv1000n
Tänanud: 122 korda
Tänatud: 192 korda

Lugemata postitus Postitas simp »

Madman2 kirjutas:
kalmer1989 kirjutas:

Bensiini varastamiseks&käigukastiõli vahetamiseks?

Kasutaja avatar

Kalmer

Mootoriõli vahetamiseks ikka. Karteripunnile ligisaamisek pean vaeva nägema (eelmise omaniku poolt aretatud karterikaitse) Sellega oleks asi lihtsam. 8)
Ei usu et see asi nüüd nii kehvakene ka on et pool õlist sisse jääb :D ja kui jääbgi siis tuleb tihemini õli vahetada lihtsalt 8)

Viimati muutis Kalmer, 03 Sept 2013, 00:08, muudetud 1 kord kokku.

Viis8172566

Kasutaja avatar

Pontus
Tsikkel: V4

Lugemata postitus Postitas Pontus »

kalmer1989 kirjutas:

http://www.ebay.com/itm/OIL-EXTRACTOR-P ... 2ec1451c32

Hoopis teine mees, ja kui tahad kõnetada siis nüüdsest lisa lause lõppu alati: Söör...
Kasutaja avatar

GeiuLiisi
Tsikkel: Hayabusa aka Triinu :)
Tänanud: 33 korda
Tänatud: 31 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas GeiuLiisi »

Madman2 kirjutas:
kalmer1989 kirjutas:

Vähemalt pool jääb sisse...
Kui tuled ja ütled, et Sul pole tõstukit, et teha õlivahetust, siis naeran Su välja. Oled mees vai ei? Masin pukkidele (äkki õpetan, kuidas kõiksepealt üks külg üles ja siis teine?), poed selili masina alla, võtad suurema männergu ja padruni (kui Sa ei tea, mis mõõt läheb, võta kohe terve komplekt - pole edasi-tagasi siiberdamist) ja võtme kaasa. Keerad õlipunni lahti. Ja lased õli välja :D Easy as that! Tsiisas... Mingit pumpa taga ajama selleks... Täitsa :wack:
Pärast loomulikult jälgi, et õlipunni liialt mehiselt kinni ei keera... Karteripõhjad on ka minu väikse käega kätki läinud :D
Aaaa... Õli vahetades KINDLASTI vaheta ka filter ära... Igaks juhuks mainin :P

Boobs of steel, Stainless :twisted:
Kasutaja avatar

pühak

Siin suruõhuga ja manuaalse kasutamise võimalusega: http://www.biltema.fi/fi/Autoilu---MP/T ... en-191479/

Siin manuaalne: http://www.biltema.fi/fi/Autoilu---MP/T ... ppu-36190/

Kui londi korralikult karteripõhja paned, saad tühjaks küll. Mul oli kunagi ammu ühel autol punnil kandid maha keeratud ja punn sai kiire sõiduvajaduse tõttu torutangidega kinni väänatud. Õli vahetama minnes viskas töömees punnile pilgu peale ja konstateeris, et peab ülevalt tõmbama. Käisin selle autoga vist 3-4 korda niimoodi sealsamas töökojas õli vahetamas. Lõpuks müüsin auto sellise punniga maha ka.

Ja kes veel ei tea, siis ütlen "suure saladuse": Ka alt august õli välja lastes jääb kuskil pool liitrit mootorisse. :ner: Kui täiesti kuivaks tahad saada, pead karteripõhja alt ära võtma ja õlipumba ka laiali lammutama. Aga siis tuleb õlipump enne kokkupanemist korralikult õliseks teha, muidu ei võta survet üles.

Viimati muutis pühak, 03 Sept 2013, 00:16, muudetud 1 kord kokku.

Hardrocker
Tsikkel: Kawasaki Z900RS’22, GasGas 250
Tänanud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Hardrocker »

GeiuLiisi kirjutas:
Madman2 kirjutas:
kalmer1989 kirjutas:

Vähemalt pool jääb sisse...
Kui tuled ja ütled, et Sul pole tõstukit, et teha õlivahetust, siis naeran Su välja. Oled mees vai ei? Masin pukkidele (äkki õpetan, kuidas kõiksepealt üks külg üles ja siis teine?), poed selili masina alla, võtad suurema männergu ja padruni (kui Sa ei tea, mis mõõt läheb, võta kohe terve komplekt - pole edasi-tagasi siiberdamist) ja võtme kaasa. Keerad õlipunni lahti. Ja lased õli välja :D Easy as that! Tsiisas... Mingit pumpa taga ajama selleks... Täitsa :wack:
Pärast loomulikult jälgi, et õlipunni liialt mehiselt kinni ei keera... Karteripõhjad on ka minu väikse käega kätki läinud :D
Aaaa... Õli vahetades KINDLASTI vaheta ka filter ära... Igaks juhuks mainin :P

Ja kui uut õli tahad sisse valada,siis keera auto katusele ja saad sealt samast august uue õli sisse valada ja siis punni kinni keerata ;) :mrgreen:

Kasutaja avatar

Kalmer

Ega nüüd mind nii hädiseks pole vaja ka teha :D No paarkümmend õlivahetust olen suutnud ikka ära teha omal käel. Võtmed,garaaz ja kanal ka olemas :ner: Küsimus oli ,et kus taolist aparaati saab osta,mitte,et kuidas õlivahetus käib! (lol)

Viis8172566

Kasutaja avatar

GeiuLiisi
Kontakt:

kalmer1989 kirjutas:

Ega nüüd mind nii hädiseks pole vaja ka teha :D No paarkümmend õlivahetust olen suutnud ikka ära teha omal käel. Võtmed,garaaz ja kanal ka olemas :ner: Küsimus oli ,et kus taolist aparaati saab osta,mitte,et kuidas õlivahetus käib! (lol)

Vahet pole, milles Su küsimus seisnes tegelikult :D Ole õnnelik, et see teema veel "augu ümber" keeratud pole... Aga anna aega :D

Ja tegelikult nägin siukest masinat esimest korda ja olen lihtsalt väga skeptiline. Kust seda osta saab, pole halli aimu kah :P

Kasutaja avatar

Pontus
Tsikkel: V4

Lugemata postitus Postitas Pontus »

Ära täna rohkem enam peale võta! Üleval pool mitu linki kust osta saad...

Hoopis teine mees, ja kui tahad kõnetada siis nüüdsest lisa lause lõppu alati: Söör...
Kasutaja avatar

GeiuLiisi
Kontakt:

pontus kirjutas:

Ära täna rohkem enam peale võta! Üleval pool mitu linki kust osta saad...

Kas see käis minu pihta? Ma täitsa kaine muidu :P

Aga endal ka siuke tore küsimus... Hakkasin täna lenksuraskusi paigaldama ja avastasin, et gaasirutskal see liikuv plastikosa (ma ausalt ka ei tea, kuidas selle õige nimetus on) täitsa katkine... Umbes 8mm veel ja ongi ta mul täitsa pooleks (Pragu läheb lenksu välisküljest sisemise külje poole. Välisküljes on veel üks suur pragu, mis läheneb tollele teisele praole). Mis ma sellega peale hakkan? Või tõmman "kummi" peale ja jätkan õndsas "teadmatuses" sõitmist?

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

kalmer1989 kirjutas:

Ära hakka selle imemisega vaeva nägema, vaid kisu see põhjakaitse alt ära. Gravitatsioon peab ka tööd teha saama ;)

Mu eelmisel roimal oli ka rahvarallimeeste poolt aretatud korralik põhjakaitse, õlivahetus võttis 10 minutit rohkem aega.

koi
Tsikkel: GL 1800
Tänanud: 62 korda
Tänatud: 37 korda

Lugemata postitus Postitas koi »

No tee siis sellele kaitsele punni kohta suuuuuur auk ja edaspidi pole seda vaja alt ära kitkuda.

Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
Kasutaja avatar

bitter
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 105 korda
Tänatud: 97 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bitter »

Kipsi kirjutas:

kuidagi tuleks inimeste teadmisi maaklerite " vajalikkusest" tõsta ja lõpetada see idiootsus ära...

Ühesõnaga sa tahaksid Eestis kinnisvara vahendamisega (või ainult üürimisega?) tegelevate füüsiliste ja juriidiliste isikute tegevuse ära lõpetada? Põhjendusega et mõned/paljud neist on töllakad ja kasu pole neist mõmmigi? 8) Aga nt kinnisvaraarendajad on meil tublid, las teevad edasi neid kodusid põllule, maju müügiks jne. Ma saan aru, et turumajandus, kus kõigil on vabadus teenuseid pakkuda ja tarbijal on vabadus valida, ei sobi sulle? Pooldad plaanimajandust?

Maakler peaks suutma seda osapoolt, kes ta "palkas", asjalikult esindada - olema usaldusväärne, valdama infot jne. Paljud neist ka on. Ja tore on. Sest peale oma kodu on inimestel tihti veel maid, hooneid, rajatisi ja need ei asu alati sellises raadiuses kuhu iga üksiku huvilise pärast sõita tahaks. Isegi kui aega oleks. Hea maakler loob lisandväärtust (sobiva hinnaga) ja selle järele on nõudlus olemas.

Kasutaja avatar

Teema algataja
Kipsi
Tsikkel: cbr600RR
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Kipsi »

bitter kirjutas:
Kipsi kirjutas:

kuidagi tuleks inimeste teadmisi maaklerite " vajalikkusest" tõsta ja lõpetada see idiootsus ära...

Ühesõnaga sa tahaksid Eestis kinnisvara vahendamisega (või ainult üürimisega?) tegelevate füüsiliste ja juriidiliste isikute tegevuse ära lõpetada? Põhjendusega et mõned/paljud neist on töllakad ja kasu pole neist mõmmigi? 8) Aga nt kinnisvaraarendajad on meil tublid, las teevad edasi neid kodusid põllule, maju müügiks jne. Ma saan aru, et turumajandus, kus kõigil on vabadus teenuseid pakkuda ja tarbijal on vabadus valida, ei sobi sulle? Pooldad plaanimajandust?

Jääb arusaamatuks, kuidas kinnisvaraarendajad ja majandustüübid teemasse puutuvad...Veel arusaamatuks jääb, kuidas on võimalik välja lugeda inimeste teadlikkuse suurendamisest minu soovi turusüsteemi muuta :wack: (togi)

Maakler peaks suutma seda osapoolt, kes ta "palkas", asjalikult esindada - olema usaldusväärne, valdama infot jne. Paljud neist ka on. Ja tore on. Sest peale oma kodu on inimestel tihti veel maid, hooneid, rajatisi ja need ei asu alati sellises raadiuses kuhu iga üksiku huvilise pärast sõita tahaks. Isegi kui aega oleks. Hea maakler loob lisandväärtust (sobiva hinnaga) ja selle järele on nõudlus olemas.

Tore, aga nüüd loe mu postitused ja näited uuesti läbi.

Parima hinnaga motorehvid http://www.motorehv.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Parima hinnaga määrdeained http://www.õlikeskus.ee

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1093 korda
Tänatud: 1098 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Kas mul on mõtet kahe nädalasele Euroopa asfalditripile kaasa pakkida ka kompressorit ja rehvikiirparanduskomplekti? Eriti silmas pidades, et ma pole varasemalt rehvi parandanud.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

Ei.

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 684 korda
Tänatud: 442 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Matkamehed lammutavad kolbkompressori korpuse laiali, et see veel vähem ruumi võtaks :roll:

Vahuga on kogemus olemas- võttis isegi ventiili purunemise kinni, nats tuli kompressoriga ikkagi kaasa aidata.
Mis rehvivahetaja pärast ütles, ei kuulnud :wink:

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

pühak

macintosh kirjutas:

Kas mul on mõtet kahe nädalasele Euroopa asfalditripile kaasa pakkida ka kompressorit ja rehvikiirparanduskomplekti? Eriti silmas pidades, et ma pole varasemalt rehvi parandanud.

Võta auto jaoks mõeldud vahuballoon kaasa, mitte mootorratta oma. Auto oma annab piisava "laksu". Kui paljuks hakkab minema, võid ju mingi osa vahtu rehvi sisse laskmata jätta. Muidugi, kui pärast töökojas rehvi vahetada/parandada lased, ütle töömehele, et oled esteet ja halbu sõnu ei aktsepteeri. :D

Kasutaja avatar

Nõmmik
Tsikkel: Yamaha V-Star
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Nõmmik »

Vaht ja ka nöör töötab enamuses juhul kui rehv on ilma sisemise kondoomita !

Argipäevas on vähe värvi - ole vähemalt ise nähtav !
Motoratturi diagonaalse helkur tähelepanu rihmade tootmine ja müük ...

zx12r

Lugemata postitus Postitas zx12r »

macintosh kirjutas:

Mul läks Tshehhis m6lemat vaja. Nöör sisse, s6idetud paarsada km lähimasse mototöökotta koos vahetamise v6imalusega, uus alla. Vanast oli kahju, 6nneks oli oma 50% kulunud juba vähemasti.

Poleks parandamise v6imalust olnud, tulnuks hakata nuputama...

bandit 1200
Tsikkel: GSX-R 750,R-1
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bandit 1200 »

Mis sikkli tagatuli?
Pilt
Pilt
Pilt
Sai ostetud jeebaist tagatuli,müügis olnud kirjade järgi suzu K1-K2,minuomale ta igatahes ei sobi sest õige on küljelt ühe ja pealt kahe kinnitusega,ise ka tola et kohe vaadata ei taibanud muidugi. :wack:

Transporditeenus ja kaevetööd
http://www.revemont.eu/
Kasutaja avatar

villy
Tsikkel: KTM690, TM300
Tänanud: 193 korda
Tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas villy »

bandit 1200 kirjutas:

Mis sikkli tagatuli?

Sai ostetud jeebaist tagatuli,müügis olnud kirjade järgi suzu K1-K2,minuomale ta igatahes ei sobi sest õige on küljelt ühe ja pealt kahe kinnitusega,ise ka tola et kohe vaadata ei taibanud muidugi. :wack:

GSX1400 tuli on :bsmile:

bandit 1200
Tsikkel: GSX-R 750,R-1
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bandit 1200 »

villy kirjutas:
bandit 1200 kirjutas:

Mis sikkli tagatuli?

GSX1400 tuli on :bsmile:

Tänud kiire vastuse eest :bsmile:

Transporditeenus ja kaevetööd
http://www.revemont.eu/
Suletud

Mine “Ajaviiteks...”