Õnnetused mootorratastega
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Re: Õnnetused mootorratastega
Sõbrad, see nutt teemal "mulle jälle keerati... " vmt meenutab mulle juba seda, kui väike Jüri tuleb nutuga liivakastist, et naabri-Juku lõi.
Oi ma sõidaks, kui teisi liiklejaid ei oleks. Kujundage endale sõidustiil, mis võimaldab kohale jõuda tervena ja kogu lugu. JA kui ikka ei suuda, ei ole ka sadulasse asja.
-
- Tsikkel: 1200gs LC Rallye, CRF300 Rally
- Tänanud: 19 korda
- Tänatud: 80 korda
Mustamäe ja tammsaare ristmiku lähedal hessburgeri ristmikul paistab et juhtus tõsisem õnnetus. Vanem viiene bemm ja puna valge yamaha bike kuidagi kokku ennast ajanud. Möödasõidu hetkel lamas rattur liikumatult ja kiirabi toimetas seal ümber. Ei jäänud väga nuhkima aga kui aknast koju jõudes vaatasin tõsteti rattur kanderaamil autosse ja sireeni saatel minema. Eks varsti on uudistest lugeda. Ratturil oli ka puna valge yamaha kirjadega tagi
TDM850-->1150GS-->HD Road King-->Honda Transalp 700XL-->BMW 1200GS LC Rallye—> BMW 1300GS Trophy
-
- Tsikkel: 1 R1 on Wheelie Machine,+R1
- Kontakt:
ghost-r kirjutas:
Ma vaatasin neid tsikli pilte mis tehtud peale õnnetust nii siit nurga alt kui ka sealt ja zoomisin jne.. no tee mis tahad ainult lohisemise jäljed, ei mingit märki sellest et oleks külg maha kallatud, esirehvi paremal küljel on näha et rehv on veljelt maha väänanud (st sisse poole) ja seal samas veljelt servast räige tüki maha riivinud. Oleks külg maha pandud oleks natuke teised jäljed, neid olen ikka näinud nii ja naasuguseid. Lõplik otsus tundub siiski olema paras propaganda sest kus sa ikka saad öelda et meil teeolud sellised et võid vabalt oma rehvi lõhkuda... Parem ikka öelda et oli mootorratas ja juht kihutas jne.
Sõitsin sealt mööda. Bemil stange eest ja tiival suur mõlk. Bmw seisis seal garaazidest väljasõidul sealt kõik tõmbavad see on juba reege. Esimene koht on statt, ja prismast vasak pööre ja siis kohe järgmine koht on see garaazhide juurest välja keeramine. Kõik kui üks üritavad sealt välja keerata ja jõuda iga hinnaga.
Tee oli pilpaid täis tsikkel oli juba ära veetud. Ma veel mõtlesin, et ei ole nagu kahe auto pauk, reporter filmis seal videot.
karue38 kirjutas:ghost-r kirjutas:Ma vaatasin neid tsikli pilte mis tehtud peale õnnetust nii siit nurga alt kui ka sealt ja zoomisin jne.. no tee mis tahad ainult lohisemise jäljed, ei mingit märki sellest et oleks külg maha kallatud, esirehvi paremal küljel on näha et rehv on veljelt maha väänanud (st sisse poole) ja seal samas veljelt servast räige tüki maha riivinud. Oleks külg maha pandud oleks natuke teised jäljed, neid olen ikka näinud nii ja naasuguseid. Lõplik otsus tundub siiski olema paras propaganda sest kus sa ikka saad öelda et meil teeolud sellised et võid vabalt oma rehvi lõhkuda... Parem ikka öelda et oli mootorratas ja juht kihutas jne.
Seal minuteada on suht värse tee või?
-
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Ma siis saan aru, et sa oled pädevam, kui eksperdid, kes asja uurisid? Kas sa palun räägiksid siis meile kõigile, kus ja kuidas on võimalik rehv tee peal sõites lõhkuda? Isiklikult olen ma läbinud päris palju kilomeetreid kahel rattal ja sõitnud ka üle rohu sees olnud kivi, mis seejärel purustas karteri aga rehv ja ka esimene ratas jäid terveks. Seega sinu juttu meie rehve purustavatest teedest ma nüüd küll väga tõsiselt ei võta. Sinu järeldus tundub siiski olema paras propaganda, sest kus sa ikka saad öelda, et juht tegi sõiduvea ja koperdas veidi ja tulemus oli seekord megasitt. Parem ikka öelda, et tee oli halb ja kõik teised on süüdi
karue38 kirjutas:ghost-r kirjutas:Ma vaatasin neid tsikli pilte mis tehtud peale õnnetust nii siit nurga alt kui ka sealt ja zoomisin jne.. no tee mis tahad ainult lohisemise jäljed, ei mingit märki sellest et oleks külg maha kallatud, esirehvi paremal küljel on näha et rehv on veljelt maha väänanud (st sisse poole) ja seal samas veljelt servast räige tüki maha riivinud. Oleks külg maha pandud oleks natuke teised jäljed, neid olen ikka näinud nii ja naasuguseid. Lõplik otsus tundub siiski olema paras propaganda sest kus sa ikka saad öelda et meil teeolud sellised et võid vabalt oma rehvi lõhkuda... Parem ikka öelda et oli mootorratas ja juht kihutas jne.
ardilla de terra kirjutas:karue38 kirjutas:ghost-r kirjutas:Ma vaatasin neid tsikli pilte mis tehtud peale õnnetust nii siit nurga alt kui ka sealt ja zoomisin jne.. no tee mis tahad ainult lohisemise jäljed, ei mingit märki sellest et oleks külg maha kallatud, esirehvi paremal küljel on näha et rehv on veljelt maha väänanud (st sisse poole) ja seal samas veljelt servast räige tüki maha riivinud. Oleks külg maha pandud oleks natuke teised jäljed, neid olen ikka näinud nii ja naasuguseid. Lõplik otsus tundub siiski olema paras propaganda sest kus sa ikka saad öelda et meil teeolud sellised et võid vabalt oma rehvi lõhkuda... Parem ikka öelda et oli mootorratas ja juht kihutas jne.
Seal minuteada on suht värse tee või?
Seal on värske ja hea tee, aukude ja mühkudeta isegi.
Käisime seal sõbraga hiljem umbes samal kellaajal, olukord oli, et samas suunas sõites kurvi keskpaika jõudes on eriti valus õhtupäike pimestamas. Kurv tuli äkiliselt ja ehkki teadsime seda kurvi otsida, siis päike ikkagi pimestas ning kurv oli ootamatu. Ei saand kohe pidamagi jäädud, sõitsime 50 m edasi ja pöörasime tagasi, et lähemalt asja raalida.
Ambitsioonika kiirusega võib seal kõike juhtuda.
ragz kirjutas:Mustamäe ja tammsaare ristmiku lähedal hessburgeri ristmikul paistab et juhtus tõsisem õnnetus. Vanem viiene bemm ja puna valge yamaha bike kuidagi kokku ennast ajanud. Möödasõidu hetkel lamas rattur liikumatult ja kiirabi toimetas seal ümber. Ei jäänud väga nuhkima aga kui aknast koju jõudes vaatasin tõsteti rattur kanderaamil autosse ja sireeni saatel minema. Eks varsti on uudistest lugeda. Ratturil oli ka puna valge yamaha kirjadega tagi
-
- Tsikkel: Tralp7.0
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 1 kord
Trumm kirjutas:ragz kirjutas:Mustamäe ja tammsaare ristmiku lähedal hessburgeri ristmikul paistab et juhtus tõsisem õnnetus. Vanem viiene bemm ja puna valge yamaha bike kuidagi kokku ennast ajanud. Möödasõidu hetkel lamas rattur liikumatult ja kiirabi toimetas seal ümber. Ei jäänud väga nuhkima aga kui aknast koju jõudes vaatasin tõsteti rattur kanderaamil autosse ja sireeni saatel minema. Eks varsti on uudistest lugeda. Ratturil oli ka puna valge yamaha kirjadega tagi
Yamaha tundub olevat ülevaatuseta sõiduk.
-
- Mode
- Tsikkel: SV1000s // TigerXRx
- Tänanud: 25 korda
- Tänatud: 24 korda
Trumm kirjutas:ragz kirjutas:Mustamäe ja tammsaare ristmiku lähedal hessburgeri ristmikul paistab et juhtus tõsisem õnnetus. Vanem viiene bemm ja puna valge yamaha bike kuidagi kokku ennast ajanud. Möödasõidu hetkel lamas rattur liikumatult ja kiirabi toimetas seal ümber. Ei jäänud väga nuhkima aga kui aknast koju jõudes vaatasin tõsteti rattur kanderaamil autosse ja sireeni saatel minema. Eks varsti on uudistest lugeda. Ratturil oli ka puna valge yamaha kirjadega tagi
buumar süüdi ja õnnelik ka veel
O: Sinu katkise ratta. PSi.
-
- Mode
- Tsikkel: SV1000s // TigerXRx
- Tänanud: 25 korda
- Tänatud: 24 korda
Hendri kirjutas:jbob kirjutas:ja õnnelik ka veel
Järeldatud millest?
kle niisama klähvin.
ma ei tea näevad silmad valesti vist, topelt joon ka veel maas.
O: Sinu katkise ratta. PSi.
Siiski võiks püüda säilitada mingisuguse mõtlemisvõime ning mitte suvaliselt asuda kohe autojuhti süüdistama. Saab vahel isegi sõidetud tunduvalt kiiremini kui lubatud, siis küll kedagi ette keeramise eest süüdistama hakata ei saa/saaks...
Ei väida midagi, lihtsalt juhin tähelepanu, et õnnetusjuhtumis on kaks osapoolt.
-
- Tsikkel: 1200gs LC Rallye, CRF300 Rally
- Tänanud: 19 korda
- Tänatud: 80 korda
Ei ole seal topelt jooni. Sõita võib mõlemile poole
TDM850-->1150GS-->HD Road King-->Honda Transalp 700XL-->BMW 1200GS LC Rallye—> BMW 1300GS Trophy
Pole küll kohalik, aga pildilt vaadatuna seisab bemm topeltjoonel. Tegi keelatud vasakpööret?
zx12r kirjutas:Siiski võiks püüda säilitada mingisuguse mõtlemisvõime ning mitte suvaliselt asuda kohe autojuhti süüdistama. Saab vahel isegi sõidetud tunduvalt kiiremini kui lubatud, siis küll kedagi ette keeramise eest süüdistama hakata ei saa/saaks...
Ei väida midagi, lihtsalt juhin tähelepanu, et õnnetusjuhtumis on kaks osapoolt.
-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 88 korda
davidsoniharald kirjutas:Ma siis saan aru, et sa oled pädevam, kui eksperdid, kes asja uurisid? Kas sa palun räägiksid siis meile kõigile, kus ja kuidas on võimalik rehv tee peal sõites lõhkuda? Isiklikult olen ma läbinud päris palju kilomeetreid kahel rattal ja sõitnud ka üle rohu sees olnud kivi, mis seejärel purustas karteri aga rehv ja ka esimene ratas jäid terveks.
Mul läinud baigiga sõites esirehv puruks,aru sain sellest siis kui kurvides hakkas nina libisema,mida rohkem hoogu maha lasin,seda sitemaks läx juhitavus. seisma jäädes oli esiratas velje peal. sellest isegi kusagil siin mingi jutt mul olnud.. ala kuusalu kandis kuuma andmisest.
robbie kontsertilt naastes oli sikupilli juures ristmikul disko ja ratas külili.....kiirabi oli veel kohal....loodetavasti rattur korras
PS! sõber tagaistmel ilmselt oli tsipa švipsis ja pilt pole just suurem asi...
Hei,
Ratturiga korras jah, luid puruks ei ole, kriimud-põrutused. Autojuht tahtis Pallastist keerata vasakule Tartu maanteele aga oli keskendunud Tartu maanteel paremalt tulijatele. Ratas sõidab aga esihark kõver ja külg kriimustustatud.
-
- Tsikkel: Kawasaki ZZR600E/94
- Tänanud: 1 kord
Warner kirjutas:Trumm kirjutas:ragz kirjutas:Mustamäe ja tammsaare ristmiku lähedal hessburgeri ristmikul paistab et juhtus tõsisem õnnetus. Vanem viiene bemm ja puna valge yamaha bike kuidagi kokku ennast ajanud. Möödasõidu hetkel lamas rattur liikumatult ja kiirabi toimetas seal ümber. Ei jäänud väga nuhkima aga kui aknast koju jõudes vaatasin tõsteti rattur kanderaamil autosse ja sireeni saatel minema. Eks varsti on uudistest lugeda. Ratturil oli ka puna valge yamaha kirjadega tagi
Yamaha tundub olevat ülevaatuseta sõiduk.
Ülevaatus on vajalik jah. Kuid vaevalt et see õnnetuse põhjuseks oli.
iRide kirjutas:Ülevaatus on vajalik jah. Kuid vaevalt et see õnnetuse põhjuseks oli.
Puhtalt norimiseks ja eesmärgiga tähte närida ning oma silmaringi laiendada:
Kui kujutleda, et omanik polnud ülevaatusele veel läinud, sest mitte ükski tuli ei põle ja pidurid kah kehvas olukorras (ning võib olla kujutleda veel kuue aastased rehvid rattale alla jne) aga sellele vaatamata on jube tahtmine tsikliga sõita, kas siis võiks väita, et kasvõi hüpoteetiliselt võinuks see olla põhjuseks?
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Nendel kiirustel ei juhtu sellest küll midagi, kui ka on 6-aastased rehvid all. Mul vanal Jawal vähemalt 26 aastased rehvid all, vähegi legaalsetel kiirustel ei juhtu küll midagi. 30 aastat sõidetud nii heade kui halbade rehvidega, "juhtumine" on aga ikkagi ja alati juhis kinni.
Tarts kirjutas:iRide kirjutas:Ülevaatus on vajalik jah. Kuid vaevalt et see õnnetuse põhjuseks oli.
Puhtalt norimiseks ja eesmärgiga tähte närida
ning oma silmaringi laiendada:
Kui kujutleda, et omanik polnud ülevaatusele veel läinud, sest mitte ükski tuli ei põle ja pidurid kah kehvas olukorras (ning võib olla kujutleda veel kuue aastased rehvid rattale alla jne) aga sellele vaatamata on jube tahtmine tsikliga sõita, kas siis võiks väita, et kasvõi hüpoteetiliselt võinuks see olla põhjuseks?
Ei või. Sellistel tingimustel võib saada põhjuseks mõni tehniline puudujääk, aga mitte pelgalt fakt, et keegi härra või proua pole allkirja andnud, et talle see ratas piisavalt meeldib. Siiski, kui juba norimiseks läks, siis pigem on ülevaatuse puudumine võimaliku põhjusena ehk nii kirjeldatav, et rattur oli läbimata ülevaatusest nii frustreerunud, et ei olnud võimeline liikluses toimuvat adekvaatselt tajuma või vastavalt käituma.
Peamine tulem seisneb selles, et liikluskindlustus ei pruugi tasuda ei ravikulusid ega ratta taastamise kulusid. Seda isegi süülisuse puudumisest hoolimata...
-
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 221 korda
- Tänatud: 90 korda
Ei puutu küll otseselt asjasse, aga mind tegelikult huvitab, miks jäetakse ülevaatus tegemata. Kas põhjus on mittekorras tsiklis, omavolilises ümberehituses või lihtsalt anarhistlik? Kui foorumit jälgida, siis on siin välja tulnud erinevaid sellelaadseid juhtumeid nii, et tegemist paistab olema lausa mingit sorti tendentsiga.
siis väärib see ka väärkasutamist!"
-
- Kaupmees
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
Kui sa tuleksid näiteks nädalaks-kaheks meil teenindusse praktikale või kõrvaltvaatajaks, siis saaksid aru, et päris suur hulk tsikleid ei ole võimelised lihtsalt ülevaatust legaalselt läbima. Tuled, rehvid, summuti, jne... Ja paraku on legaalsuse suunal läbimiseks vaja teha tihti üsna suuri kulutusi või läbida suuremat sebimist a'la laenata kelleltki korraks esituld, summutit jne. Inimesi on erinevaid - kes otsib kasutatud rehvikuhjast endale rehve, millel on kulumispiir juba ületatud aga riideni on veel 0,5 mm ja vahetab neid suvel iga paari nädala takka ja kes ostab uusi rehve eesmärgiga turvaliselt liigelda...
Kukkuvõttes on see enamasti olude sunnil tahtlik ülevaatuse puudumine.
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
-
- Tsikkel: väike RR
- Tänatud: 1 kord
Narva mnt ja maneezi ristil juhtusin nägema kus kolmerattaline mootorratas (trike?) sõitis väiksemale autole tagant sisse.
Keegi viga ei saanud aga tundus, et auto kandis rohkem kahjustusi kui trike.
Mõlemad pääsesid ilmselt ehmatuse ja tuksi läinud reedega.
Ratturist oli kahju, sest ta vist oli karkudega
-
- Tsikkel: VX 800
- Kontakt:
StreetMoto kirjutas:Kui sa tuleksid näiteks nädalaks-kaheks meil teenindusse praktikale või kõrvaltvaatajaks, siis saaksid aru, et päris suur hulk tsikleid ei ole võimelised lihtsalt ülevaatust legaalselt läbima. Tuled, rehvid, summuti, jne... Ja paraku on legaalsuse suunal läbimiseks vaja teha tihti üsna suuri kulutusi või läbida suuremat sebimist a'la laenata kelleltki korraks esituld, summutit jne. Inimesi on erinevaid - kes otsib kasutatud rehvikuhjast endale rehve, millel on kulumispiir juba ületatud aga riideni on veel 0,5 mm ja vahetab neid suvel iga paari nädala takka ja kes ostab uusi rehve eesmärgiga turvaliselt liigelda...
Kukkuvõttes on see enamasti olude sunnil tahtlik ülevaatuse puudumine.
Vahetan ise autodel rehve ja saan täitsa inimestest aru kes pruugitud rehvihunnikust rehve otsivad, vaadates eesti palgataset siis...
http://www.krracing.ee/
-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 88 korda
leko kirjutas:Narva mnt ja maneezi ristil juhtusin nägema kus kolmerattaline mootorratas (trike?) sõitis väiksemale autole tagant sisse.
Keegi viga ei saanud aga tundus, et auto kandis rohkem kahjustusi kui trike.Mõlemad pääsesid ilmselt ehmatuse ja tuksi läinud reedega.
Ratturist oli kahju, sest ta vist oli karkudega
siis oli tegemist ilmselt selle tegelasega