Hälvik- Mootorratturid
-
reimps
Re: Hälvik- Mootorratturid
Palm. kirjutas:No mul ei ole sõnu.. Tegevteenistuja käitumine eraelus käib käsikäes teenistuslehega. Toon mõnusaks näiteks kapten Kasvandi juhtumi.
Saan aru, et enamikele motomeestele meeldib aeg-ajalt randme lõpuni väänata, aga seda ei pea ju nii avalikult kiitma ning propageerima.
Nägin reimpsi ka möödunud nädalal lähetuses olles, parajalt mõnusa jutuga vemps küll, sarvikuid ja karvaseid lendas kahte leeriPeace.
Anna mulle andeks, aga ma eristan väga täpselt, mida ma teen teenistuses ja mida ma vahetevahel vabal ajal tsiviilisikuna teen. Hoolimata sellest, et ma olen 24/7 kõhkluseta meie riigi jaoks olemas ja valmis, ei välista see, et ma vahepeal osalen tsiviilisikuna avalikus liikluses ja saan vahetevahel trahvi. Minu ei näe, et siin oleks mingi seos, kuna ma pole avaliku elu tegelane, vaid kõigest mutrike, kes vastutab oma vabal ajal tehtu eest ise ja ainult ise.
Kui kiiruseületamise "propageerimine" (enda arvates ei propageeri ega kiida takka, ma lihtsalt ei eita seda nähtust ega karda tunnistada, et ma keeran vahetevahel "peale") on see tegevus, mida ma siin olen teinud, siis ilmselt väljendan ma ennast valesti. Mis on muidugi mu enda viga, ilmselt peaks ma õppima end paremini väljendama. Samas on mu viga küll, et ma olen vist väheseid, kes seda tunnistab, mida millegipärast kiitmiseks peetakse. Pole nii mõeldud, ma lihtsalt ütlen nagu asjad on. Tegelikult häirib mind see "ühiskondlike saladuste" teema - kui me asjadest ei räägi, siis neid nagu polekski. On küll ja tänu õhukesele riigile süvenevad. Ma oleks väga rahul, kui näiteks politsei tegeleks reaalse preventsiooniga, mitte kasseerimispoliitikaga (ehk siis oleks Eestis nähtaval, mitte tegeleks oma nähatamatuolemise tagajärgedega). Sellest aga ei räägita, sest nii pole vist ilus. Enne me ühiskond ei parane, kui iseendale ja teistele valetamine lõpeb. Ma lõin sellele enda ilusaks mõtlemisele käega ja vaatasin peeglisse - aus on mõnes mõttes valusam, aga kindlasti parem olla.
Palun mind mitte võrrelda kpt Kasvandiga - mina tunnistan enda vigu ja vaatan tõele näkku, tema sooritas midagi oluliselt labasemat ja tõepoolest ohvitserile sobimatut. Miks ma enda pattude kohta "sobimatu" ei ütle - sest kahjuks (jah, kahjuks, ma ütlesin tõesti selle sõna välja) on sellelaadsed patud muutunud normiks, mitte erandiks. Ja konkreetselt kiiruseületamist ei saa võtta kui paugust ohtlikku tegevust, vaid iga juhtumit peaks vaatama case-by-case. Kahjuks on see vaid ideaalmaailmas sedasi..
Ma ei oska vist end selgemini väljendada, ikka loetakse mu jutust välja, et ma hooplen, kiitlen, propageerin ja õigustan. Ma lihtsalt üritan tegelikult avada silmi ja panna kaasa mõtlema (aga vist ei saa hakkama). Mõtlemine ja väljaütlemine oli meil viimati veel legaalne ja ma esindan selles vaid iseennast.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.