Rumalad küsimused 2

Siia saad panna (naljakaid/huvitavaid) linke, pilte, jutte jne. mida teistel oleks kah huvitav vaadata ning mis ei lähe otseselt teiste teemade alla...

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

426f
Tsikkel: aprilia rs50 MHR

Re: Rumalad küsimused 2

Lugemata postitus Postitas 426f »

minim2gnus kirjutas:

Võin täpsemalt järele uurida, aga vanemat tüüpi Eye firma spido töötab ka väga edukalt. Täpsuse määramiseks võimalus valida ratta suurus jne... 300 oli max kiirus, niiet tonniste vendadel poleks miskit teha :mrgreen: Näitas suhteliselt täpselt GPS'ist 1 võrra umbes vähem.

cateye velo5 spidol puudub menüüst 17 tolli

-minsk125
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r

Tort
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 170 korda

Lugemata postitus Postitas Tort »

Vanasti ei valitud mitte velje suurust (sest rehv võib erineva kõrgusega olla), vaid anti ette kogu ratta ümbermõõt.

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 684 korda
Tänatud: 442 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

426f kirjutas:
minim2gnus kirjutas:

Võin täpsemalt järele uurida, aga vanemat tüüpi Eye firma spido töötab ka väga edukalt. Täpsuse määramiseks võimalus valida ratta suurus jne... 300 oli max kiirus, niiet tonniste vendadel poleks miskit teha :mrgreen: Näitas suhteliselt täpselt GPS'ist 1 võrra umbes vähem.

cateye velo5 spidol puudub menüüst 17 tolli

Kassisilma velo5'l sisestad täpse rehvi ümbermõõdu manuaalselt ja näitab vägagi täpselt.

edu

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

Rain
Tsikkel: CBR600F '14
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rain »

Kellelgi kogemusi Honda CBR1000F-ga???

Olla poisslaps on soo küsimus, olla mees on vanuse küsimus, olla härrasmees on valiku küsimus. Olla jobu - pole mingi küsimus!
Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

Mis siin ebaloogilist on?
pidurdades surutakse esiots rohkem maha ja kontaktpind suureneb. Seeläbi suureneb pidamine.
Loomulikult tuleb läbida kurvi vastava kiiruse jaoks sobiliku kaldega.

Sa ajad vast segi algajate jaoks mõeldud hoiatusega, et pidurdades hoog ja tsentrif. jõud väheneb ning tsikkel hakkab sisse kukkuma. Aga kui selles olukorras veelgi rohkem sisse keerad, muutub jõud suuremaks ja lükkab masina püsti.
Ässade värk ;)

macintosh kirjutas:

Lugesin allolevat teksti ja aru ei saanud. See kõik justkui läheks vastuollu minu teadmiste ja kogemustega. Oskab keegi selgitada, kuidas siis korraga kurvis pidurdamine annab võimaluse seda paremini läbida

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1093 korda
Tänatud: 1098 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

mella kirjutas:

Mis siin ebaloogilist on?
pidurdades surutakse esiots rohkem maha ja kontaktpind suureneb. Seeläbi suureneb pidamine.
Loomulikult tuleb läbida kurvi vastava kiiruse jaoks sobiliku kaldega.

Sa ajad vast segi algajate jaoks mõeldud hoiatusega, et pidurdades hoog ja tsentrif. jõud väheneb ning tsikkel hakkab sisse kukkuma. Aga kui selles olukorras veelgi rohkem sisse keerad, muutub jõud suuremaks ja lükkab masina püsti.
Ässade värk ;)

Minu segadus tuleb pigem asjaolust, et pidurdades üritab tsikkel end pigem püstiasendisse ajada ja seega hoopis kurv läheb laiemaks aga tekst väidab täpselt vastupidist. Või ajan ma nüüd midagi totaalselt sassi ...

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

mella

Kus sulle sellist juttu räägiti?
Pidurdamisel kukub ju sissepoole külili. Kurvis gaasi andes kisub püsti.
Mine proovi järgi ;)

macintosh kirjutas:

Minu segadus tuleb pigem asjaolust, et pidurdades üritab tsikkel end pigem püstiasendisse ajada ja seega hoopis kurv läheb laiemaks aga tekst väidab täpselt vastupidist. Või ajan ma nüüd midagi totaalselt sassi ...

Kasutaja avatar

stev666
Tsikkel: SUZUKI M1800R&HondaVTX1800
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas stev666 »

leidub kusagilt sellist materjali, millest on tehtud paadikatte aknad (paksem kile vms). Või oskab keegi õelda kes parandab neid.

dr800 2x
Kasutaja avatar

Rain
Tsikkel: CBR600F '14
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rain »

stev666 kirjutas:

leidub kusagilt sellist materjali, millest on tehtud paadikatte aknad (paksem kile vms). Või oskab keegi õelda kes parandab neid.

http://interbauen.ee/polukarbonaadist-m ... 05-cm.html Midagi sellist?

Olla poisslaps on soo küsimus, olla mees on vanuse küsimus, olla härrasmees on valiku küsimus. Olla jobu - pole mingi küsimus!
Kasutaja avatar

leko
Tsikkel: väike RR

Lugemata postitus Postitas leko »

Oskab keegi öelda kus poest Tallinnas kohapealt oleks võimalik erinevaid vedrusi osta?
Pean silma siis torsioonvedru?

Ehk siis analoogseid:
Pilt

Aivar123
Tsikkel: TDM 900

Lugemata postitus Postitas Aivar123 »

leko kirjutas:

Oskab keegi öelda kus poest Tallinnas kohapealt oleks võimalik erinevaid vedrusi osta?
Pean silma siis torsioonvedru?

Ehk siis analoogseid:
Pilt

Torsioonvedruga on pildil olevatel vedrudel samapalju ühist kui McDonaldsil restoraniga aga külasta Piirimäe 9 asuvat Kleeroni ladu ( tegelt neil vist ka linnas poed ristmikpood vms. nimeall) nendejuures olen näinud igast imevedrusid, splinte, stopreid, polte, tulesid jms.

Parem kui me tööalaselt ei kohtu... mitte et minul klientide vastu midagi oleks.

Vabal ajal olen normaalne aga vaba aega on vähe, siis pakun veoteenust 8-kohaliste väikebussidega. Info Ps.
Kasutaja avatar

leko
Tsikkel: väike RR

Lugemata postitus Postitas leko »

Torsioonvedruga on pildil olevatel vedrudel samapalju ühist kui McDonaldsil restoraniga aga külasta Piirimäe 9 asuvat Kleeroni ladu ( tegelt neil vist ka linnas poed ristmikpood vms. nimeall) nendejuures olen näinud igast imevedrusid, splinte, stopreid, polte, tulesid jms.

Kui googlesse panna "torsion spring" siis ikkagi leiab analoogseid vedru tüüpe.
Aga tänud, õnneks kodu lähedal üks see Ristmiku pood olemas, lähen vaatan sealt homme läbi.

Aivar123
Tsikkel: TDM 900

Lugemata postitus Postitas Aivar123 »

leko kirjutas:

Kui googlesse panna "torsion spring" siis ikkagi leiab analoogseid vedru tüüpe.
Aga tänud, õnneks kodu lähedal üks see Ristmiku pood olemas, lähen vaatan sealt homme läbi.

Guugliga on nii, et kui sisestad sinna "mati kaal" ja valid pildid, siis reaalne loomaaia mati on ainult osadel nendest (togi)

Parem kui me tööalaselt ei kohtu... mitte et minul klientide vastu midagi oleks.

Vabal ajal olen normaalne aga vaba aega on vähe, siis pakun veoteenust 8-kohaliste väikebussidega. Info Ps.

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

Mis siis saab kui Mati Kaal paneb oma poja nimeks Testi? :wack:

heikih7
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas heikih7 »

Kas keegi oskab öelda mis valemiga saab põlema Transalp`i gabariidituled? Olen pikemat aega näppinud läbi kõik nähtavad lülitid. Süütelukku olen ka erinevatesse asenditesse sättinud . Selline tunne on nagu puuduksid üldse need tuled. Tegu 93 a. mudeliga.

Kasutaja avatar

isakene
Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
Tänanud: 8 korda
Tänatud: 45 korda

Lugemata postitus Postitas isakene »

heikih7 kirjutas:

Kas keegi oskab öelda mis valemiga saab põlema Transalp`i gabariidituled? Olen pikemat aega näppinud läbi kõik nähtavad lülitid. Süütelukku olen ka erinevatesse asenditesse sättinud . Selline tunne on nagu puuduksid üldse need tuled. Tegu 93 a. mudeliga.

Sakslastel on mingi mudel, millel ei ole gabariite, on paar tükki selliseid ette sattunud ja Eestisse toodud. Lüliti oli kindlasti vaja teine panna, aga rohkem ei mäleta...

Rotax

Lugemata postitus Postitas Rotax »

davidsoniharald kirjutas:

Mis siis saab kui Mati Kaal paneb oma poja nimeks Testi? :wack:

Uno Loop võiks samas oma pojale Anti nimeks panna :roll:

elbastardo16
Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000

Lugemata postitus Postitas elbastardo16 »

Kas keegi IT mees oskab öelda kui palju inimesi ühe CAT5 juhtme peale panna võib enne kui see neti kiirust segama hakkab. Ma ise ei ole IT mees ja ei tea asjast suurt midagi aga pean vastutama ühe võrgu eest ja mul hakkab modemist juhe jooksma ja selle juhtme peale on 3 switchi ja üle kümne inimese. Switchid on lihtsalt sillatud ühelt switchilt teisele ja siis sealt jaguneb juba nett rahvale. Aga modemist saasin kaks juhet välja võtta, et kas see muudaks neil kasutajatel midagi, kui paneksin ühe juhtme juurde ja jagaks inimesed võrdselt ära nende vahel või jääks netti kiirus suhteliselt samaks. :wack: Loodan et sai arusaadav :D

Kasutaja avatar

mella

Vastus ei ole sul tõenäoliselt kasutajate arvus. See on kaugelt rohkem kui sinu 3 switchi lubavad. Küll on soovituslik mitte üle 2 switchi kahe otspunkti vahele ja sel juhul needki vähemalt class2. Cat5 kaabli maks pikkuseks lubab standard umbes 110m.
Neti kiirust hakkab esimesena piirama aeglane internetiühendus ja vilets teenus. Või on sul mõni switch vigane.
Kõige labasem on sul aeglase kiiruse hetkedel mõõta kiirust speed.hot.ee pealt.
Tänapäevane eth sisevõrk on vähemalt 100Mbit. Ja paljudel juhtudel 1Gbit. Sulle tuleb sisse ineti kiirus kui palju?

elbastardo16 kirjutas:

Kas keegi IT mees oskab öelda kui palju inimesi ühe CAT5 juhtme peale panna võib enne kui see neti kiirust segama hakkab.

Viimati muutis mella, 15 Aug 2013, 09:02, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 139 korda
Tänatud: 359 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

elbastardo16 kirjutas:

Kas keegi IT mees oskab öelda kui palju inimesi ühe CAT5 juhtme peale panna võib enne kui see neti kiirust segama hakkab. Ma ise ei ole IT mees ja ei tea asjast suurt midagi aga pean vastutama ühe võrgu eest ja mul hakkab modemist juhe jooksma ja selle juhtme peale on 3 switchi ja üle kümne inimese. Switchid on lihtsalt sillatud ühelt switchilt teisele ja siis sealt jaguneb juba nett rahvale. Aga modemist saasin kaks juhet välja võtta, et kas see muudaks neil kasutajatel midagi, kui paneksin ühe juhtme juurde ja jagaks inimesed võrdselt ära nende vahel või jääks netti kiirus suhteliselt samaks. :wack: Loodan et sai arusaadav :D

Esiteks on sul hirmus **** seal, kui vähegi võimalik, võta üks suurem switch ja lõpeta see sildamine ära.
Näiteks see: http://www.hinnavaatlus.ee/products/V%C ... ed/269060/ (suht suvalt valisin, ei soovita just konkreetselt seda isendit, kuigi Zyxel teeb päris okeid kraami).
Mingeid piiranguid CAT5 juhtmel iseenesest ei ole, piirangud on pigem netikiiruses. Ei usu, et midagi muutub, kui sa modemist kaks juhet välja võtad.
Ja kui sul on kaabeldus CAT5, mitte CAT5e, siis tõenäoliselt on sul sisevõrk 100mbit, kui võimalik, korja juhtmed kokku ja pane Cat5e või hoopis Cat6, saad gigabiti teha ning arvutite omavaheline liiklus muutub ka oluliselt paremaks, enamus uusi masinaid juba toetab gigabitti. Tegelikult jookseb gigabit ka Cat5 peal aga ei ole kuigi stabiilne.

Ühesõnaga, mida vähem võrguseadmeid, seda parem. Kui sa aga tahad netikiiruseid kümne kasutaja vahel jagada, et üks kasutaja teisel umbe ei tõmba, siis seda saab juba pigem mingi linuxi masinaga teha, tavalised ruuterid ja windowsi pillid seda eriti teha ei oska.

Kasutaja avatar

mella

A kust sa tead, äki tal on üks sw. kõige ees ja sealt 2tk välja jagatud. Isegi rohkemate sildamistega ei juhtu tegelikult eriti midagi, kui netiliikluse suunas vaadata. Ja omavahel masinad sisevõrgus eriti ei suhtle, pigem serverisse. Kui just kõik kõike ei sheeri ;)
Kõll võib üks vigane sw tekitada võrgus suurt jama. Ja paljusid odavaid sw.e olen ma vigasena näinud. Trendnet, belkin jne.

Piipz kirjutas:

Esiteks on sul hirmus **** seal, kui vähegi võimalik, võta üks suurem switch ja lõpeta see sildamine ära.

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

Mis vigane switch, ta pole ju öelnud, et mingi jama on liiklusega, vaid küsib, et kas võib tulla :) Sildamine ei tee jah paha aga kui võimalik, siis vältida, justnimelt sellepärast, et kui tekib kala, siis otsi seda krdi vigast switchi taga.

elbastardo16

Switce on nii palju vahel selle pärast et need arvutid ei asu ühes ruumis ega ka isegi ühes hoones mitte ning on füüsiliselt teinteisest väga kaugel ja siis on tekinud sellised grupid, et modemist läheb ühte switchi (selle switchi küljes on inimesed) ja siis veel edasi kahte switchi, mille küljes on veel teised inimesed. Ja selleks et ei peaks sadu meetreid kaablit raiskama siis olen asja lahendnud switchidega.

Aga tänud vastuste eest :)

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

Niiviisi kõlab jah vähe paremini :)
Olen liiga palju pidanud kokku puutuma serveriruumidega, kus switchi väljavahetamise asemele on ostetud teine juurde, hiljem veel kolmas. Ja niiviisi nad üksteise otsas vedelevad.
Ma ei mõtle enterprise versioone, vaid just neid väikeseid taskukaid.
Lõpuks tuleb mingi uimane IT mees, kellel on kiire ning tekitab veel loope ka - ühendab kaks switchi omavahel mitme juhtmega. Ja siis tulen mina ja :wack:

Kasutaja avatar

mella

Kui kaugel on väga kaugel? Kas kaabeldus liigub kusagil samas rennis/kõrvuti elektrikaablitega? (eriti need switchide vahelised kaablid). Ja mis firma switchid?

elbastardo16 kirjutas:

on füüsiliselt teinteisest väga kaugel

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 684 korda
Tänatud: 442 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Mis materjalist on tehtud lohelaua jalapehmendused?
Tundub selline mõnus materjal sadula tegemiseks :roll:
Kas seda ka kuskil jupikaupa müüakse?

edu

Saadetud kettaga lauatelefonist!

elbastardo16

mella kirjutas:

Kui kaugel on väga kaugel? Kas kaabeldus liigub kusagil samas rennis/kõrvuti elektrikaablitega? (eriti need switchide vahelised kaablid). Ja mis firma switchid?

elbastardo16 kirjutas:

on füüsiliselt teinteisest väga kaugel

Switschid on linksys omad ja kaablid liiguvad täiesti omapäi. Ja distantsid jäävad sinna kuhugi 40-60m peale.

Kasutaja avatar

Kalmer
Tsikkel: Intruder1500
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas Kalmer »

Esipidurite õlinõu ... see on kõigil baigilistel enam-vähem sarnane?
Mul oleks vaja yamaha thundercatile,aga kus leiab selle?

https://saunakuut6.webnode.com/trip-advisor/
Parimad Järvamaa saunad,kümblustünnid rendiks.
Viis8172566

Kasutaja avatar

VahurLE
Tsikkel: Triumph Tiger 1050

Lugemata postitus Postitas VahurLE »

yeekim kirjutas:

Mis materjalist on tehtud lohelaua jalapehmendused?
Tundub selline mõnus materjal sadula tegemiseks :roll:
Kas seda ka kuskil jupikaupa müüakse?

edu

Minu omad on Minicellist

mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

kalmer1989 kirjutas:

Esipidurite õlinõu ... see on kõigil baigilistel enam-vähem sarnane?
Mul oleks vaja yamaha thundercatile,aga kus leiab selle?

biker24

Suletud

Mine “Ajaviiteks...”