Hälvik-autojuhid
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Freewind
Re: Hälvik-autojuhid
Veikosib kirjutas:Saan täna jälle "kostitada" jutukesega
![]()
Täna mingi pooletoobine rullnokk oma vanema kupee-bemmiga otsustas Tõnismäe tänavalt foori tagant lendu tõusta....ületasime Kaarli pst ja keerasime vasakule ümber kiriku Toompuiestee poole.....tüüp pani selle vasakpöörde tuimalt punasega üle ristmiku, paarutas "ideaaltrajektoori" hoides vasakpoolseimast reast üle ristmiku paremasse tee äärde ja enne Toompuiesteed uuesti vasakusse äärde, ümber Hambapolikikliiniku pimedasse "kurvi" läks juba väikse külglibisemisega ja tegelikult täiesti ajuvaba kiirusega (seal on ju kohe sebra üle kahe rea)![]()
Sedakorda jälgisin mängu täitsa rahulikult "tagareast" (loe: ei kiirendanud kaasa ega provotseerinud)....kõige halenaljakam oli aga see, kui siis lõpuks jõudsime järgmise punase foorini (Paldiski mnt ja Toompuiestee ristil) siis kutt jäit esimesse ritta ja istus nagu väike laps üle õla kiigates minu poole kui tast ridade vahelt mööda veeresin. Ei saanud jätta oma arvamust avaldamata selle madal-lendamise kohta .... loodetavasti ta meelekohal koputamist "pai tegemisena" ei võtnud...
Sellistele ei koputata mitte meelekohale, vaid tõstetakse pöial tunnustavalt püsti. Ehk saavad sest innustust ja sõidavad end võimalikult kähku kasti.
-
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 221 korda
- Tänatud: 90 korda
õemehe õemees kirjutas:Sellistele ei koputata mitte meelekohale, vaid tõstetakse pöial tunnustavalt püsti. Ehk saavad sest innustust ja sõidavad end võimalikult kähku kasti.
Ikka tasub korrale kutsuda. Usun, et nii mõnigi on hilisemas elus mõistuse pähe võtnud. Näe, Seksi-Kristi (kes veel mäletab) ja Maruliis on ka kahtlase väärtusega kuulsusest loobunud.
siis väärib see ka väärkasutamist!"
pühak kirjutas:õemehe õemees kirjutas:Sellistele ei koputata mitte meelekohale, vaid tõstetakse pöial tunnustavalt püsti. Ehk saavad sest innustust ja sõidavad end võimalikult kähku kasti.
Ikka tasub korrale kutsuda. Usun, et nii mõnigi on hilisemas elus mõistuse pähe võtnud. Näe, Seksi-Kristi (kes veel mäletab) ja Maruliis on ka kahtlase väärtusega kuulsusest loobunud.
Aih, see oli küll nüüd valus võrdlus

Ükspäev Sikupilli kaubanduskeskuse juures, suunaga tselluloosi mäest alla kesklinna pooole, keeras mulle vanema kerega must Volvo S80 nii tuimalt peale, et pidin avarii vältimiseks ja püstijäämiseks oma 300 kg rattaga korralikke võimlemisharjutusi tegema. Niiskete kõrvatagustega pasaperse andis oma masuudipressile nii tuimalt laba, kui see rape vähegi minna jaksas vahepeal põigates sikupilli eest läbikulgevasse ritta, et ikka jumalaeest uuesti saaks veel kellelegi teravaid elamusi pakkuda. Ja no ega tulemata ei jäänudki - järjekordse idiootse manöövri peale minestas üks neiu oma ford fiestaga nii ära, et keeras kõrvalrajal olevale nissan patrolile omakorda sisse, plekimõlkimist ja asjaajamist kõrimulguni, aga Volvo juht kuljetas rahumeeli oma ajahambast puretud juudi jõulupuu ja vene turumafiooso ristatud maitse järgi tuunitud bella paati meenutava peldikuga kesklinna poole. Ilmselt pihud higised ja väga rahul, et sai päeva kirja jälle. Järgmine kord seda pihkurit näen, siis ausõna mõtlen midagi huvitavat välja.
-
- Tsikkel: Valkyrie
- Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
Kui nii, siis kas avarii põhjustajana poleks mitte pidanud seda Volvunni kinni pidama, või nummert meelde jätma?
-
Teema algataja
Rein kirjutas:Kui nii, siis kas avarii põhjustajana poleks mitte pidanud seda Volvunni kinni pidama, või nummert meelde jätma?
Virisetakse foorumis, mitte ei teavitata politseid! Katsu aru saada ükskord!
-
- Tsikkel: Hayabusa Turbo 2012//288 RWHP
.... Järgmine kord seda pihkurit näen, siis ausõna mõtlen midagi huvitavat välja.
Vaevalt,et sa järgmine kordki suudad midagi välja mõelda.Sest su pääkolu ei suutnud praegugi midagi välja mõelda.Nutad ainult foorumis.
Noh.. need tundemärgid, mis tuvastada õnnestus, edastasin ka õnnetuse osalistele. Edasi oli nende otsustada, kas ja mida nad tegid. Minul liikluskahju ja vigastused puudusid, seega puudus ka alus neid mehi kutsuda, kes trahve välja kirjutavad. Nutnud nagu väga ei ole siin foorumis ja see teema selliste situatsioonide kirjledamiseks just ongi. Küll aga arvan, et kui sulle endale niimoodi lõugu lõksutada meeldib võõraste inimestega, on sul endal aegajalt põhjust pisaraid pühkida olnud.
-
- Tsikkel: Valkyrie
- Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
- Kontakt:
zx12r kirjutas:Rein kirjutas:Kui nii, siis kas avarii põhjustajana poleks mitte pidanud seda Volvunni kinni pidama, või nummert meelde jätma?
Virisetakse foorumis, mitte ei teavitata politseid! Katsu aru saada ükskord!
Raske saab see olema, aga proovin siiski jätkuvalt
Aga kirjutage siis jutt ikka ühe korraga lõpuni, et ei jääks lahtisi otsi
walkman kirjutas:Küll aga arvan, et kui sulle endale niimoodi lõugu lõksutada meeldib võõraste inimestega, on sul endal aegajalt põhjust pisaraid pühkida olnud.
WORD!!!
Inimene, kes tagurdas pühapäeval Lasnamäe Centrumi Rimi Hüpermarketi parklas oma tumedat värvi CHRYSLER GRAND VOYAGER`ga nr 763 TFZ otsa Toyota Corollale ning siis sündmuskohalt kiirelt lahkus võib ilmselgelt samuti hälvikute alla liigitada. Mingi puudega oli ta päris kindlasti sest üritas tagurdades parkida inva kohale, aga see manööver käis ilmselgelt üle tema võimete.
Vähe sellest, et ei märganud toyotat, ta isegi ei näinud, et sellest autos olid inimesed sees ja üks neist isegi tuli kohe masinast välja ning üritas märku anda, et ta minema ei sõidaks ja kirjutas reg nr ülesse.
Meil kaks päeva on veel aega, et liiklus õnnetuse toimumisest teada anda.
-
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
No kui üks juhtidest sündmuskohalt lahkub, siis tuleb kohe politsei kutsuda. Pärast on sinu sõna tema oma vastu ja siis võib tal juba karja kaupa neid tunnistajaid võtta olla... Elus nähtud situatsioon.
EDIT: No siis kõik hästi ju
isonts kirjutas:Inimene, kes tagurdas pühapäeval Lasnamäe Centrumi Rimi Hüpermarketi parklas oma tumedat värvi CHRYSLER GRAND VOYAGER`ga nr 763 TFZ otsa Toyota Corollale ning siis sündmuskohalt kiirelt lahkus võib ilmselgelt samuti hälvikute alla liigitada. Mingi puudega oli ta päris kindlasti sest üritas tagurdades parkida inva kohale, aga see manööver käis ilmselgelt üle tema võimete.
Vähe sellest, et ei märganud toyotat, ta isegi ei näinud, et sellest autos olid inimesed sees ja üks neist isegi tuli kohe masinast välja ning üritas märku anda, et ta minema ei sõidaks ja kirjutas reg nr ülesse.
Meil kaks päeva on veel aega, et liiklus õnnetuse toimumisest teada anda.
Isegi, kui politsei kohale kutsuda jääb hälvikul võimalus terve bussitäis rahvast omale tunnistajaks kutsuda, kes tunnistavad, et otsasõitu ei toimunud.
Kusjuures politsei oli kohal isegi enne seda, kui mina poest pirukatega välja jõudsin...
-
Teema algataja
Tuono kirjutas:
No krt niimodi oskavad reageerida ainult nõuka inimesed,kes on harjünud ümber aukude põikama,oleks sama situatsiion jühtunud kusagil mujal heaoluriigis, siis raudselt oleks laibad taga olnud
Minu tänahommikune seik ühe X5'ga!
Esialgu oli ehmatus suur ja viha pimeda autojuhi suhtes veel suurem....aga lõppes kõik lausa imekspandavalt ootamatult!
Nimelt siis vuran omikul 8-9 vahel mööda Tartu mnt'd linna sisse - vist kõik need uued foorid enne lennujaamani jõudmist eranditult püüdsid mind kinni (roheline laine mai ääss)....ja siis see juhtus....järjekordne "stop" foorijoonel Vana-Tartu mnt ja Tartu mnt ristmikul....viimase autona ja ilmselgelt "roosa" tulega vupsas foori alt VanaTartu mnt'lt linna poole üks must vanema kerega X5....juba siis tekkisid halvad mõtted selle autoga seoses. Kuna ilm oli veel külm ja rehv ka - ei lennanud ma hooga järgi/mööda vaid võtsin teises reas rahulikult hoo üles. Nimetatud linnamaastur paiknes teel sellele automargile loomuomaselt - vasakpoolsed rattad ikka julgelt 30cm küle eraldusjoone - kuid siiski auto paiknes enamsues oma lollist massist esimeses sõidureas.
Ja noo mis te siis arvate - just'täpselt sel hetkel kui olin jõudnud tema kõrvale otsustas päikseprillides vanem meesolevus ilma suunatuleta ja väga järsult teise ritta tõmmata. Kuna ta oma eelneva manöövri ja teel paiknemisega juba oli minu tähelepanu all - siis "save" oli lihtne....aga olukord sellest sõltumata väga tugevalt frustratsiooni tekitav!
Küll aga minu respekt tollele juhile - kuna märkas mind siiski peeglist kui olime juba peaaegu külgepidi kokku saamas ja tõmbas sama järsult tagasi esimesse ritta. Seejärel võttis ta mu kõrvale ja käsi südamel podises miskit ja lasi isegi akna alla....ja tõstis käe (mitte sõrme)....
Kokkuvõtvalt - esialgne tunne, et manööver oli vägagi "senaatorlik" ja eesmärgiga järjekordne plastik laiaks litsuda - lõppes õnnelikult ja südamliku vabandusega!
Siit paistab ka teine hälve läbi.. Kas oleks pidanud hooga järgi lendama?
Veikosib kirjutas:viimase autona ja ilmselgelt "roosa" tulega vupsas foori alt VanaTartu mnt'lt linna poole üks must vanema kerega X5....juba siis tekkisid halvad mõtted selle autoga seoses.
Kuna ilm oli veel külm ja rehv ka - ei lennanud ma hooga järgi/mööda vaid võtsin teises reas rahulikult hoo üles.
-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 89 korda
-
- Tsikkel: SV1000
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 2 korda
-
- Tsikkel: Piaggio MP3 400
Minult siis selline lugu, loos lausa kaks hälvikautojuhti. Lugu juhtusaugustikuu viimastel päevadel Tallinnnas, Pärnu mnt ja Vääna ristis. Seisin oma eelmise rolleriga Vääna tnfoori taga, minu ees 1 hõbedane audi ja taga must bemm. Foor läks roheliseks, tulistasime kohalt ja audimees tõusis pöörangu pel jumala lambist pidurile püsti. MMa olin kallutamisega ametis jaeks ma tiba ehmusin ka, tallasin esipidurit tiba rohkem ja ratas pani külili. Hoogu peaaegu polnud, sellegipoolest sain kena vopsuja ka jalg jäi ratta alla. Audi pani tuimalt minema. Ja mida tegi bemm? Põikas minust mööda ( selle eest tänud) ja sòitis rahumeeli oma teed. Ajasin end pústi, veeretasin ratta kõnniteele ja pikutasin pisut, niikaua kui enam vähem ok olla oli. Ainus, kes juurde tuli oli úks velomees( kah rattur ju).
Ma ei kaeble. Ise ei osanud sõita, aga need ralliässad oleks võinud ikka peatuda. Kahju, et numbrit i näinud. Asja hea külg muidugi see, et sai väike roller suure vastu vahetatud, niipea kui jalaluumurd paranes
-
- Tsikkel: Yamaha MT-10, 2017
- Tänanud: 23 korda
- Tänatud: 45 korda
- Kontakt:
kas just hälvikuks nimetada saab aga selline "vahva" seiklus eilsest õhtust ka mis pigem liigituks "võimalik ainult venemaal" eesti odavkoopiaks.
tulime naisega rahulikult õhtustamast, kui siis kodu ukse ees parasjagu keegi kodanik arvas et on mõistlik meid informeerida parkimiskorralduse osas.
situatsioonist täpsemalt: Tammsaare teel on parkimine lubatud esimeses reas peale kella 19.00 (sõpruse pst ja retke tee vahelisel lõigul vähemalt)
tondi poolt tulles sai tagasipööre tehtud ja vupsti esimesse ritta rahulikult suund sisse et peatun jne, aga tagant tuli parasjagu üks foori täis masinaid peale
sellest massist üks meesterahvas siis jäi meie taha lõksu oma punase raketiga (tundus naise auto olevat ja paha päev vennikesel vms)
igatahes kobistasime auto juures veel mõnda aega võtsime oma asjad näppu ja hakkasime toa poole astuma, vahepeal oli ta minu autost mööda saanud ja jäi selle ette seisma, mõtlesin et äkki tuli kellelegi külla siis, et hirmsasti oli vaja just järgmise trepikoja ette saada, käis korraks autost väljas kah isegi (takkajärgi mõeldes ilmselt otsis teadetetahvlit mismoodi seal asi käib) siis tuli enda autosse tagasi ja tagurdas natuke meie poole ning siis sõimas
et seal võib alles peale kella seitset parkida, kuna ma seal elan, siis olen sellega nagu kursis siiski. kuid hetkeks pani kahtlema et äkki auto kell vale vms.
selle aja peale kui taskust telefoni kobasin et kontrollida hüppas ta juba autosse tagasi ja põrutas minema. miskipärast jäi kripeldama selline asi,
oleks tahtnud vestelda inimesega aga näed pani punuma. kell OLI 19.45 siiski.
tegelikult oleks tahtnud seda nägu näha kui kohale jõudis mis kell tegelikult ikkagi oli tema meelest.
pika jutu kokkuvõtteks tahaks öelda: tundub et nende venemaa videote ohtras koguses manustamine hakkab ka siin mingit effekti omama,
viimastel päevadel näinud rohkem kui ühe korra sellist autost välja kargamist ja "selgitustöö" tegemist.
kontakt nr. +372 52 58 244
-
Teema algataja
TarkmeesTaskus kirjutas:Minult siis selline lugu, loos lausa kaks hälvikautojuhti. Lugu juhtusaugustikuu viimastel päevadel Tallinnnas, Pärnu mnt ja Vääna ristis. Seisin oma eelmise rolleriga Vääna tnfoori taga, minu ees 1 hõbedane audi ja taga must bemm. Foor läks roheliseks, tulistasime kohalt ja audimees tõusis pöörangu pel jumala lambist pidurile püsti. MMa olin kallutamisega ametis jaeks ma tiba ehmusin ka, tallasin esipidurit tiba rohkem ja ratas pani külili. Hoogu peaaegu polnud, sellegipoolest sain kena vopsuja ka jalg jäi ratta alla. Audi pani tuimalt minema. Ja mida tegi bemm? Põikas minust mööda ( selle eest tänud) ja sòitis rahumeeli oma teed. Ajasin end pústi, veeretasin ratta kõnniteele ja pikutasin pisut, niikaua kui enam vähem ok olla oli. Ainus, kes juurde tuli oli úks velomees( kah rattur ju).
Ma ei kaeble. Ise ei osanud sõita, aga need ralliässad oleks võinud ikka peatuda. Kahju, et numbrit i näinud. Asja hea külg muidugi see, et sai väike roller suure vastu vahetatud, niipea kui jalaluumurd paranes
Sellest sogast loen ma välja, et oled ise hälvik, ei hoidnud pikivahet , autojuhid ei teinud midagi valesti.
Tuono kirjutas:TarkmeesTaskus kirjutas:Minult siis selline lugu, loos lausa kaks hälvikautojuhti. Lugu juhtusaugustikuu viimastel päevadel Tallinnnas, Pärnu mnt ja Vääna ristis. Seisin oma eelmise rolleriga Vääna tnfoori taga, minu ees 1 hõbedane audi ja taga must bemm. Foor läks roheliseks, tulistasime kohalt ja audimees tõusis pöörangu pel jumala lambist pidurile püsti. MMa olin kallutamisega ametis jaeks ma tiba ehmusin ka, tallasin esipidurit tiba rohkem ja ratas pani külili. Hoogu peaaegu polnud, sellegipoolest sain kena vopsuja ka jalg jäi ratta alla. Audi pani tuimalt minema. Ja mida tegi bemm? Põikas minust mööda ( selle eest tänud) ja sòitis rahumeeli oma teed. Ajasin end pústi, veeretasin ratta kõnniteele ja pikutasin pisut, niikaua kui enam vähem ok olla oli. Ainus, kes juurde tuli oli úks velomees( kah rattur ju).
Ma ei kaeble. Ise ei osanud sõita, aga need ralliässad oleks võinud ikka peatuda. Kahju, et numbrit i näinud. Asja hea külg muidugi see, et sai väike roller suure vastu vahetatud, niipea kui jalaluumurd paranesSellest sogast loen ma välja, et oled ise hälvik, ei hoidnud pikivahet
, autojuhid ei teinud midagi valesti.
No tegid ikka küll, kui mootorrattur kukkus ja nemad lihtsalt nahhui tõmbasid...
-
Teema algataja
Esiteks kukkus ta rolluga, ei tea, kas eestis saab ka kukkumise eest trahvi, kui politsei juhtub nägema aga Soomes saab, tüüp ju ise süüdi ning ei näe põhjust, miks peaks autojuhid oma aega mingi kobakäpa peale raiskama.
Need, kellele see soga on emakeel, saavad tegelikult aru, et tabureti ees sõitnu pidurdas järsult. Jah, subjektiivne väide aga kuni pole vastupidist tõestatud, tuleb meil kes me sündmust pealt ei näinud, eeldada, et nii oli. Põhjuseta sõidukiiruse järsk muutumine ei ole aga lubatud. Pealegi taburettraider ütles, et pigistas ehmatusest piduri üle, mitte ei rääkinud ebapiisavast pikkivahest.
Taga sõitnud juht, kes nägi kukkumist ja edasi sõitis, on minu hinnangul lisaks hälvikuks olemisele ka kurjategija. Abivaja abita jätmine on patt. Keskmine mõistlik inimene suudab oma kogemuste piires igal juhul eeldada, et liikumise pealt asfaldile kukkumine võib kaasa tuua enama kui lihtsalt valu.
Soome on imede riik. Sellest oleme aru saanud jah. Kui ikka kaherattalise juhti kukkumise eest trahvitakse, siis on midagi mäda. Aga kui inimene sõites saab infarkti ja kukub, kas siis pannakse vangi? Mis järgmiseks? Hakatakse trahvima uppujaid ja grippi haigestujaid? Mõlemad kobad ja ise süüdi ju. Esimene seepärast et pole ässujuja ja teine seepärast, et ei kandnud villaseid sokke?
-
- Tsikkel: Piaggio MP3 400
Tuono kirjutas:Esiteks kukkus ta rolluga, ei tea, kas eestis saab ka kukkumise eest trahvi, kui politsei juhtub nägema aga Soomes saab, tüüp ju ise süüdi ning ei näe põhjust, miks peaks autojuhid oma aega mingi
kobakäpa peale raiskama.
Ma võin kűll foorumis uus olla aga niisama ilalõua tunnen ma kűll ära. Tuonokene, teemaks on see, mis autojuht valesti tegi, eks? Ymmärrrrrrät? Ma ei väidagi, et ise eksimatu olin, mulje jäi lihtsalt, et audimees lihtsalt kottis, bemmimees aga lihtsalt ei hoolinud. Kaks kűsimust ka sulle - kas sa olid esimesest sõidupäevast nii osav, et ei kuku, ei eksi? Või oled ikkagi kukkunud ja selle käigus unustanud, et sõit ei tule kõigile űhtemoodi kätte, mõnel kulub rohkem tunde, mõnel kilomeetreid. Ja kui on soov sappi pritsida, siis soovitan, tõmba alahuul üle pea ja neela paar korda
-
- Tsikkel: Hayabusa Turbo 2012//288 RWHP
Tuono kirjutas:Esiteks kukkus ta rolluga, ei tea, kas eestis saab ka kukkumise eest trahvi, kui politsei juhtub nägema aga Soomes saab, tüüp ju ise süüdi ning ei näe põhjust, miks peaks autojuhid oma aega mingi
kobakäpa peale raiskama.
Taunol on liiga palju vaba aega,ei mòista sellega midagi peale hakata. Tööl ei käi ja tsikkli hooaeg on ka läbi. Et kuskil peab ta ennast välja elama.
krt kas tõesti on mõni mees inimlikkusest nii tühi, et maaslebajast sõidetakse külmalt mööda olgu ta siis jalakäija, jalgrattur või rollerist....inimene on ju ikkagi inimene?!? Tagantjärgi selliste käitumist veel foorumis õigustada on muidugi ka klass omaette...
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 192 korda
- Tänatud: 406 korda
Veikosib kirjutas:krt kas tõesti on mõni mees inimlikkusest nii tühi, et maaslebajast sõidetakse külmalt mööda olgu ta siis jalakäija, jalgrattur või rollerist....inimene on ju ikkagi inimene?!? Tagantjärgi selliste käitumist veel foorumis õigustada on muidugi ka klass omaette...
Iidne Tõstamaa vanasõna: "Kus viga näed laita, seal mine ja LAIDA!"
Asjast kah: Kukkumine ikka rollerisõitja enda süü (kui refleksid "toored" siis tuleb rahulikult võtta), aga maaslebajale oleks mina küll appi läinud.
Samas olen mina kah selliste mölakatega kokku puutunud, kes kalanäoga pealt vaatavad kui sa asfaldil lebad - tagantjärgi muidugi aitähh, et vähemasti üle ei sõitnud keegi
kui ikka promill keres ja juhiload puudu ja viimane liiklus trahv maksmata siis ei saa küll seisma jääda ja menti oodata ja peab vaikselt kaduma.ka selliseid juhte on liikluses
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.