Veelkord kindlustusest
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 427
- Tsikkel: Yamaha R1
- Kontakt:
Veelkord kindlustusest
Kas keegi liikluskindlustuse pakkumisega tegeleb? Sooviks tavalist liikluskindlustust vähe parema hinnaga kui kindlustusseltsid seda tavahinnakirja kohaselt mulle pakuvad. Olen aastaid sõitnud sõbra nimel oleva autoga, nüüd aga enda nimele registreerides on kindlustusmakse tõusnud pea 5-kordseks.
-
- Mode
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
Re: Veelkord kindlustusest
mmz kirjutas:Kas keegi liikluskindlustuse pakkumisega tegeleb? Sooviks tavalist liikluskindlustust vähe parema hinnaga kui kindlustusseltsid seda tavahinnakirja kohaselt mulle pakuvad. Olen aastaid sõitnud sõbra nimel oleva autoga, nüüd aga enda nimele registreerides on kindlustusmakse tõusnud pea 5-kordseks.
pane passis vastutavaks kasutajaks keegi madala koefitsendiga juht, ja kindlustuse teed tema nimele. Omanik oled endiselt sina ja tema vara müüa ei saa. Muide Salvas oli eile pakkumine -20%, vähemalt Tallinna ARK letis, oli tunduvalt soodsam kõikidest.
-
- Kontakt:
Tsikkel on Salvas kindlustatud ja sealt mul sellele tõesti väga soodne pakkumine, autoga paraku ei aita ka see 20% soodust ning Seesam pakub odavamalt. See odavam muidugi on samuti kirves võrreldes varasemalt makstuga.
Lisades passi kellegi vastutavaks kasutajaks ja tehes kindlustuse tema nimele, siis ma lihtsalt lükkaksin ju enda kindlustusmakse alanemist edasi? See ei oleks just eesmärk ja hea meelega näeksin passis ikka ainult enda nime.
-
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 221 korda
- Tänatud: 90 korda
Pihelgas kirjutas:mmz kirjutas:Kas keegi liikluskindlustuse pakkumisega tegeleb? Sooviks tavalist liikluskindlustust vähe parema hinnaga kui kindlustusseltsid seda tavahinnakirja kohaselt mulle pakuvad. Olen aastaid sõitnud sõbra nimel oleva autoga, nüüd aga enda nimele registreerides on kindlustusmakse tõusnud pea 5-kordseks.
pane passis vastutavaks kasutajaks keegi madala koefitsendiga juht, ja kindlustuse teed tema nimele. Omanik oled endiselt sina ja tema vara müüa ei saa. Muide Salvas oli eile pakkumine -20%, vähemalt Tallinna ARK letis, oli tunduvalt soodsam kõikidest.
Sellega lükkad probleemi, jah, lihtsalt edasi, kui just surmani nii teha ei kavatse. Üks asi, mis aitab, on, kui ennast Edgargradist maale kas vanaema või onu Heino juurde sisse kirjutad. Olen sisse kirjutatud Lääne-Virumaale, niisamuti ka abikaasa ja If-i kalkulaatoril nii enda kui ka naise andmetega proovides sain Tallinna sissekirjutusega võrreldes erinevuseks ca 40%.
siis väärib see ka väärkasutamist!"
siis on veel võimalus enda nimel kindlustada mõnda haagist. Kindlustuse staaž hakkab jooksma ning hiljem kindlustad auto. Kunagi vähemasti sedasi toimis- sai isegi ostetud üks Tiki treila ja vastse juhtimisõigusega kaasa nimel kindlustatud aastat 2 ja siis juba tegi tema oma masinale oma nmel ka kindlustust ning ei olnud hullu miskit.
Vabal ajal olen normaalne aga vaba aega on vähe, siis pakun veoteenust 8-kohaliste väikebussidega. Info Ps.
Aivar123 kirjutas:siis on veel võimalus enda nimel kindlustada mõnda haagist. Kindlustuse staaž hakkab jooksma ning hiljem kindlustad auto. Kunagi vähemasti sedasi toimis- sai isegi ostetud üks Tiki treila ja vastse juhtimisõigusega kaasa nimel kindlustatud aastat 2 ja siis juba tegi tema oma masinale oma nmel ka kindlustust ning ei olnud hullu miskit.
Need ajad on kõik möödas. Kindlustuses töötavad ka inimesed ja saavad aru, et käru omamine mingit liiklusohutust ei mõjuta. Nii öeldi mulle. Minu nimel oli auto ja käru, enda nimel kindlustus nii eeskujulikult kui saab. Aasta hiljem taheti 100€ rohkem kindlustuse eest saada, küsisin et mida mida? Natuke jaurasin ja veidi langetati kuid mitte oluliselt. Konfitsenti ei eksisteeri ja mille järgi kindlustused nüüd asju arvutavad on minule arusaamatu, sest ühtegi loogilist valemit nad kõik küll ei kasuta.
Kirjuta auto enda nimele, vastutavaks kasutajaks(eraldi avalduse pead tegema), keegi vana ja õnnetusevaba ning asi tehtud.
-
- Mode
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
ma seda ei tea, kas sõiduki omanikuna mingi arvestus jookseb, kui reaalselt kindlustaja on vastutav kasutaja. Uuri igaks juhuks kindlustusest.
-
- Kontakt:
Tänud vastajatele. Nagu kirjutasin, siis passi kedagi teist otsima ei hakkaks ja lootsin, et ehk leidub keegi mõnest kindlustusseltsist kes ühele igapäevasele rahulikule tsikliga ja autoga liiklejale, kes viimase 6 aasta jooksul õnnetusi põhjustanud ei ole, teeks vähe parema pakkumise kui värskele load saanud rullnokale.
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1095 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
mmz kirjutas:Kas keegi liikluskindlustuse pakkumisega tegeleb? Sooviks tavalist liikluskindlustust vähe parema hinnaga kui kindlustusseltsid seda tavahinnakirja kohaselt mulle pakuvad. Olen aastaid sõitnud sõbra nimel oleva autoga, nüüd aga enda nimele registreerides on kindlustusmakse tõusnud pea 5-kordseks.
Kui võimalik, siis registreeri end elama mõnda kaugvalda kusagil eesti äärealal, kus liiklusõnnetuste ja seeläbi kahjunõuete arv üliväike. Hind kukub mühinal. Näiteks Tallinna ja Pärnu hinnavahe on üldjuhul juba ca 40%.
Kasuta LKF lehel olevat kalulaatorit ja vaata, kas mõne seltsi pakkumine tuleb äkki soodsam, vahel arvutavad ikka täiesti veidrate asjade järgi. Näiteks Salva tegi mul autole (aga mitte tsiklile, sellele tuli sealt jälle parim hind) "kirvega " pakkumise samal ajal teised seltsid andsid täiesti mõistliku hinna. Selgitas "Salva" oma hinnataset liikkusõnnetuse põhjustamisega (tsikliga), mis sellest, et ainuke kahjukannataja olin mina. Nende loogika väidab (mitte statistilised andmed), et inimene, kes on korra õnnetuse põhjustanud on suurema riskiga. Samas teised seltsid seda ei arvanud.
-
- Tsikkel: FZS 1000
- Tänanud: 414 korda
- Tänatud: 80 korda
Tagantjrgi tark on hea olla:
Enda nimel tuleb hoida registris näiteks kerghaagist ja seda pidevalt kindlustada.
Auto/tsikli/milleiganes esmane regamine ja kindlustamine on siis olemasoleva tehnika järgi

-
- Kontakt:
Re: Mis Te siis päev läbi teete e. kes millega aidata saab?
Ei ole nii. Tsikkel on mul viimased 5 aastat omanud iga-aastaselt vähemalt 6-kuulist kindlustust ning selle makse on oluliselt langenud. Autot see aga ei mõjuta.
mmz kirjutas:Ei ole nii. Tsikkel on mul viimased 5 aastat omanud iga-aastaselt vähemalt 6-kuulist kindlustust ning selle makse on oluliselt langenud. Autot see aga ei mõjuta.
Täpselt nii ongi. Ega kindlustus idioot pole, et käru arvelt auto kindlustust kärbib. Need ajad on kauge minevik
-
- Tsikkel: Kawasaki ER-6n
- Tänanud: 5 korda
pühak kirjutas:Üks asi, mis aitab, on, kui ennast Edgargradist maale kas vanaema või onu Heino juurde sisse kirjutad. Olen sisse kirjutatud Lääne-Virumaale, niisamuti ka abikaasa ja If-i kalkulaatoril nii enda kui ka naise andmetega proovides sain Tallinna sissekirjutusega võrreldes erinevuseks ca 40%.
Minul on sissekirjutus Tallinnas, aga sõidukid registreeritud väljapoole pealinna. Piisab madalaks kindlustusmakseks ka sellest.
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1095 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
pisimy kirjutas:pühak kirjutas:Üks asi, mis aitab, on, kui ennast Edgargradist maale kas vanaema või onu Heino juurde sisse kirjutad. Olen sisse kirjutatud Lääne-Virumaale, niisamuti ka abikaasa ja If-i kalkulaatoril nii enda kui ka naise andmetega proovides sain Tallinna sissekirjutusega võrreldes erinevuseks ca 40%.
Minul on sissekirjutus Tallinnas, aga sõidukid registreeritud väljapoole pealinna. Piisab madalaks kindlustusmakseks ka sellest.
Palun räägi kuidas sa seda teed. Uuemal ajal antakse registrist nii dokumente välja, et sinna läheb automaatselt kirja sinu rahvastikuregistri elukoht. Kindlustused vaatavad nüüd ka mitte sõiduki asukohta vaid lubade omaniku oma. Mul "elab" auto paberite järgi endiselt Pärnus aga kindlustused väljastatakse kõik Tallinnasse. Minu sellesisulise kobina peale ütles kindlustus, et seadus näeb nii ette.
-
- Tsikkel: Kawasaki ER-6n
- Tänanud: 5 korda
Vat ma ei teagi , aga argis kirjutasin aadressi, mida oman ja keegi pole veel häält tõstnund või lisaküsimusi esitanud. Peale ametlikult linnlaseks hakkamist pole makse ka suurenenud.
-
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 221 korda
- Tänatud: 90 korda
Seda, kas auto ja haagise boonused on praegu ristkasutuses või mitte, seda ma ei tea. 15 aastat tagasi igatahes olid, kui ma omale esimese haagise hankisin. Samuti olid siis ka sõidu- ja veoauto. Praegu, jah, vähemalt tsikli ja auto boonused käivad oma rada, mis mulle kindlustuse tädi poolt eelmisel sügisel selgeks tehti, kui üle pikkade aastate üks sõitev tsikkel enda nimele ostetud sai.
siis väärib see ka väärkasutamist!"
Ka see auto kirjutamine kuskile päraperse on igivana trikk ja ei tööta enam. Meil oli Kauksis maja, mille hoovil oleks pidanud ca 100 autot olema. Iga külamees regas sinna. Nüüd kirjutatakse auto sinna, kus rahvastikuregistri järgi omanik või vastutav kasutaja elab. Ei mingit juttu, et Kärdlas elan aga õpin Tallinnas
-
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Hetkel on sõidukite kindlustamises täielik vabaturg, ehk mingeid koefitsente enam ei eksisteeri. Toimub puhas turumajandus, kus ükskõik milline kindlustusfirma võib ükskõik kui palju raha küsida. Firmade siseselt moodustub hind siiski arvesse võttes igasuguseid tegureid, nagu omaniku elukoht, osaletud liiklusõnnetused, sõidukite arv, omaniku vanus, avariivabade kindlustusaastate arv, võib olla ka silmade värv ja sugu, jne. Kindlustusfirmad teavad, et väga palju sõidukeid on kuskile lõuna piirkonda registreeritud puhtalt selle pärast, et kindlustusmakset alandada ja arvatavasti selle pärast annavad elukoha aadressile väiksema tähtsuse kindlustupakkumust tehes. Sisuliselt võib iga kindlustusselts teha sulle pakkumise ainult neile teada olevate arvestustegurite alusel ja kellelegi nad selle kohta aru andma ei pea.
Meenud, kuidas kunagi Ifis kallines mu auto kindlustus ühel hetkel oluliselt ja küsimise peale toodi põhjenduseks, et ma olen alla 25 aasta vana ja "nüüdsest rakendame alla 21 ja alla 25 aastastele suuremat kindlustusmakset", mispeale ma peaaegu virutasin ukse hingedelt maha sealt välja astudes.
Elukohaga on see teema, et sõidukit registreerides on Maanteeameti töötajatel võimalus kontrollida elukoha andmete täpsust rahvastiku registrist ja selle alusel su sõiduk ka registreeritakse.
Lõpeks arvan mina isiklikult, et kasutage igasugu kalkulaatoreid ja valige kõige odavam saada olev kindlustus. Konkurents on ainus, mis hinda alandada võib. Mulle isiklikult on Iizist saadetud pakkumus, milles erinesid aastamaksed NELI korda. Tasub igal juhul rohkem kui üks pakkumine võtta.
-
- Tänanud: 92 korda
- Tänatud: 243 korda
igal juhul on mõistlik iizist kõige odavam pakkumine, sest enda masina kindlustusest ei sõltu endal midagi... õnnetuse puhul ajad asju süüdlase seltsiga.
Cardo PACKTALK Edge jms. sideseadmed, lisad ja varuosad: https://www.aaver.ee/product/cardo-packtalk-edge-duo/
Cardo ametlik edasimüüja Eestis
-
- Tsikkel: RIP-Suzuki GSX600,´Thunderace´
- Kontakt:
Kui võrrelda soome tsiklikindlustusega (1000-2000€ aasta), siis ei peaks nutmiseks eriti põhjust olema.
-
- Tsikkel: CBR600F '14
- Kontakt:
Mina kindlustan enda autot(tsiklit pole veel) läbi ühe tuttava maakleri, tema otsib ise mulle parimad pakkumised ja mul jääb ainult valida, millist tahan. Midagi juhtuma peaks siis pole endal mingit jama, maakler korraldab kõik. Alguses ikka ei usaldanud eriti ja küsisin ise ka mõnelt seltsilt pakumist aga maakleri kaudu olid ikka paremad pakkumised.
mmz kirjutas:Ei ole nii. Tsikkel on mul viimased 5 aastat omanud iga-aastaselt vähemalt 6-kuulist kindlustust ning selle makse on oluliselt langenud. Autot see aga ei mõjuta.
Enamusel seltsidel ikkagi mõjutab - kui ostad uue sõiduki juurde, siis see saab riskikoefitsendiks olemasolevate sõidukite keskmise. Nüüd küll ühtset riskikoefitsenti liikluses enam ei eksisteeri, aga nendel seltsidel, kes oma loogikat kasutavad, on see loogika just pigem veel rohkem isikupõhine.
pisimy kirjutas:Vat ma ei teagi
, aga argis kirjutasin aadressi, mida oman ja keegi pole veel häält tõstnund või lisaküsimusi esitanud. Peale ametlikult linnlaseks hakkamist pole makse ka suurenenud.
See pidi siis olema paar-kolm aastat tagasi. Enam ei küsita seda aadressi üldse, võetakse Rahvastikuregistrist. Ja isegi regamise hetkeks korraks enda kuskile maale vanaema juurde kirjutamine ei päästa - suur osa seltse kasutab juba reaalajas kehtivat Rahvastikuregistri aadressi.
Ain kirjutas:igal juhul on mõistlik iizist kõige odavam pakkumine, sest enda masina kindlustusest ei sõltu endal midagi... õnnetuse puhul ajad asju süüdlase seltsiga.
Päris nii ei ole. Lisaks kannatanule tekitatud kahjule hüvitatakse liikluskindlustuse alt ka süüdlase ja tema sõidukis olnud isikute isikukahju (ravi, taastusravi jne). Kuivõrd tsikliga avariid põhjustades on oht ise viga saada mõnevõrra tõenäolisem kui autoga, siis on see rattakindlustuse puhul minu arust isegi arvestatavaks faktoriks.
Aga pädev kindlustusmaakler oskab sellest pikemalt-täpsemalt rääkida.
Sellist jama teeb ainult Ergo, Seesam ja Gjensidig. Teistel pole täheldanud rahvastikuregistri andmete kasutamist.
tfr kirjutas:Ja isegi regamise hetkeks korraks enda kuskile maale vanaema juurde kirjutamine ei päästa - suur osa seltse kasutab juba reaalajas kehtivat Rahvastikuregistri aadressi.
Küll järgmise sõiduki registreerimisel näed, kuidas andmed rahvastikuregistri järgi võetakse. Nii on juba mitu aastat.
pisimy kirjutas:Minul on sissekirjutus Tallinnas, aga sõidukid registreeritud väljapoole pealinna. Piisab madalaks kindlustusmakseks ka sellest.
-
- Tsikkel: KTM690, TM300
- Tänanud: 193 korda
- Tänatud: 119 korda
Kui tsikli endale regasin "elasin" Rapla maakonnas. Nüüd olen juba paar aastat Tallinnasse sisse kirjutatud ja iga kord kui uut pakkumist väljastavad,(teen lepingu maksevabaks vahepeal) vaatavad mu elukoha rahvastikuregistri järgi uuesti üle.
mis nimega kindlustus?
villy kirjutas:Kui tsikli endale regasin "elasin" Rapla maakonnas. Nüüd olen juba paar aastat Tallinnasse sisse kirjutatud ja iga kord kui uut pakkumist väljastavad,(teen lepingu maksevabaks vahepeal) vaatavad mu elukoha rahvastikuregistri järgi uuesti üle.
-
- Tsikkel: KTM690, TM300
- Tänanud: 193 korda
- Tänatud: 119 korda
mella kirjutas:mis nimega kindlustus?
villy kirjutas:Kui tsikli endale regasin "elasin" Rapla maakonnas. Nüüd olen juba paar aastat Tallinnasse sisse kirjutatud ja iga kord kui uut pakkumist väljastavad,(teen lepingu maksevabaks vahepeal) vaatavad mu elukoha rahvastikuregistri järgi uuesti üle.
Ergo tegi sellist asja. Raplas sissekirjutust omades oli 6kuud 25Eur. Kui Regasin ennast Tallinnasse siis järgmised pakkumised samale lepingule 6ks kuuks oli 48EUR juba. Esimene kord kauplesin hinnaalanduse teine kord loobusin ja võtsin RSA pakkumise 30EUR 6ks kuuks.
-
- Tsikkel: sv1000n
- Tänanud: 122 korda
- Tänatud: 192 korda
praegune olukord kindlustusturul on pehmeltöeldes nõme.
Käisin kuskil büroos(vist oli IF, sõpruse ärimajas igatahes) kunagi pakkumist küsimas ja sealt laiatati autole kena 300euri aasta. põhjendusteks olid täiendavad riskifaktorid: algaja juht(siis oli vahtraleht B katil, aga olemas olid A,B,C ja CE kategooriad), ja alla 25a vanust(võrdsustatud enesetapu terroristiga). St arvestatakse seda mille alusel on hea hinda tõsta, aga mitte seda mis hinda alandaks va kindlustuse staaz. Mind võrdsustati blondi tibiga kes eile load sai:) Lisaks on väga keeruline omistada kohustuslikule liikluskindlustusele tavalise turumajanduse reegleid(nõudluse, pakkumise suhe) kuna nõudlus on alati olemas(kindlustus on kohustuslik).
edit: ja minuarust võiks kohustuslik liikluskindlustus olla isikupõhine, mitte autopõhine.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1991 korda
- Tänatud: 585 korda
macintosh kirjutas:pisimy kirjutas:pühak kirjutas:Üks asi, mis aitab, on, kui ennast Edgargradist maale kas vanaema või onu Heino juurde sisse kirjutad. Olen sisse kirjutatud Lääne-Virumaale, niisamuti ka abikaasa ja If-i kalkulaatoril nii enda kui ka naise andmetega proovides sain Tallinna sissekirjutusega võrreldes erinevuseks ca 40%.
Palun räägi kuidas sa seda teed. Uuemal ajal antakse registrist nii dokumente välja, et sinna läheb automaatselt kirja sinu rahvastikuregistri elukoht. Kindlustused vaatavad nüüd ka mitte sõiduki asukohta vaid lubade omaniku oma. Mul "elab" auto paberite järgi endiselt Pärnus aga kindlustused väljastatakse kõik Tallinnasse. Minu sellesisulise kobina peale ütles kindlustus, et seadus näeb nii ette.
Kindlustus tehakse selle aadressi järgi kuhu auto on registreeritud ehk siis see,mis teh passis kirjas.Mul haagis siiani Tallinnas 2006 maha müüdud korteris arvel ja ka kindlustus on selle järgi.Et seda muuta peab minema ARKi ja seal oma andmed ümber muutma(raha eest).Üks auto ja tsikkel on juba harjumaal uuel aardessil ja teine auto(kallima kindlustusega) Saaremaal.
Minul,aga ajab asju maaklerfirma(hea tuttav),kes leiab alati parimad pakkumised.Koefitsent on ka täna täitsa olemas,aga lihtsalt poliisil seda ei kajastu(vähemalt ERGO-s).Minul on 0,4 isiklikuna ja 0,65 firmale.
Minu isiklike asjade summad sellised.
TDM 23€ 6kuud
Mondeo 2,0 75€ aasta
XC90 2,4D 122€ aasta,oli eelmisel aastal väiksem,vist 106.
haagis 8€ aasta
Põhjustatud üks tagant otsasõit 2009.Poliisid Ergo,IF,RSA ja Gjensidige
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Vale! Ergo ja Seesam teevad omaniku/kasutaja registri järgi.
XL1000 kirjutas:Kindlustus tehakse selle aadressi järgi kuhu auto on registreeritud ehk siis see,mis teh passis kirjas.Mul haagis siiani Tallinnas 2006 maha müüdud korteris arvel ja ka kindlustus on selle järgi.Et seda muuta peab minema ARKi ja seal oma andmed ümber muutma(raha eest).Üks auto ja tsikkel on juba harjumaal uuel aardessil ja teine auto(kallima kindlustusega) Saaremaal.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1991 korda
- Tänatud: 585 korda
mella kirjutas:Vale! Ergo ja Seesam teevad omaniku/kasutaja registri järgi.
XL1000 kirjutas:Kindlustus tehakse selle aadressi järgi kuhu auto on registreeritud ehk siis see,mis teh passis kirjas.Mul haagis siiani Tallinnas 2006 maha müüdud korteris arvel ja ka kindlustus on selle järgi.Et seda muuta peab minema ARKi ja seal oma andmed ümber muutma(raha eest).Üks auto ja tsikkel on juba harjumaal uuel aardessil ja teine auto(kallima kindlustusega) Saaremaal.
Miks siis poliisi peal on aadressiks see,mis tehpassis?
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.