Mootorratturi paiknemine teel & sõidukite vahel nõelumine
Moderaator: Moded
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 693 korda
- Tänatud: 455 korda
Re: Mootoratturi paiknemine teel & sõidukite vahel nõelumine
See oli lihtsalt näide, ärge neid vilgutusi lugema hakake.
Ise olen siiani ikka kiiremale taganttulijale suunaga märkku andnud, et kobi mööda(või ära sõida!) ja siis kergelt paremale võtnud.
edu
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1095 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
yeekim kirjutas:TLH kirjutas:ma ka hoian autoga sõites paremale, kui tagant motikat lähenemas märkan.
aga kuidas teha kindlaks, kas kabistan naist või annan motikale teed? küllap ma ei hoiaks naist kabistades kindlat sõidujoont.
Annad suunatulega märku
![]()
2 välgutust paremaga- annan teed, sõida mööda
3 või rohkem -kabistan naist, suunatuli kogematta sees
"Vanasti" andsid rekkad suunatulega märku: "tee on vaba, mine mööda". Viimasel ajal pole seda enam eriti märganud. Ise, kui soovin, et keegi mööda läheks, siis võtan kõigepalet võimalikult paremale ja siis lasen suunaga 3-4 vilksu paremale. Enamus saab aru.
(manöövri enne ja suuna pärast selleks, et ta ei arvaks, et manöövri jaoks suunda näitan)
-
- Tsikkel: Yamaha V-Star
- Tänatud: 2 korda
- Kontakt:
macintosh kirjutas:yeekim kirjutas:TLH kirjutas:ma ka hoian autoga sõites paremale, kui tagant motikat lähenemas märkan.
aga kuidas teha kindlaks, kas kabistan naist või annan motikale teed? küllap ma ei hoiaks naist kabistades kindlat sõidujoont.
Annad suunatulega märku
![]()
2 välgutust paremaga- annan teed, sõida mööda
3 või rohkem -kabistan naist, suunatuli kogematta sees"Vanasti" andsid rekkad suunatulega märku: "tee on vaba, mine mööda". Viimasel ajal pole seda enam eriti märganud. Ise, kui soovin, et keegi mööda läheks, siis võtan kõigepalet võimalikult paremale ja siis lasen suunaga 3-4 vilksu paremale. Enamus saab aru.
(manöövri enne ja suuna pärast selleks, et ta ei arvaks, et manöövri jaoks suunda näitan)
Kord netis nägin venda , kes lahkus meie hulgast tänu sellele , et rekkamees näitas suunda nö. valele poole ! Pilt oli meeldejääv ja üritan selle siit avarustest teistele üles otsida ! Viimased sõnad olid ´Son I lo...`!
Motoratturi diagonaalse helkur tähelepanu rihmade tootmine ja müük ...
-
Teema algataja - Postitusi: 3227
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 36 korda
- Tänatud: 222 korda
Re: Õnnetused mootorratastega
mx77 kirjutas:mella kirjutas:Mis seos siin saagimisega on? Kukkus ju vägagi reas olles tagant sissesõidu tõttu, kuna ei märganud, et ees olev masin pidurdab.
franz125 kirjutas:See on vägagi õpetlik neile kes pooldavad liikuvate masinate vahel saagimist.
Noh, oleks ta rea keskel olnud, poleks ta sinna rekka rataste alla sattunud
Ammu ilmselt igasuguste repliikidega hiljaks jäänud aga mina nägin asja niimoodi-vasakus reas sõites jäitalle sõidukas ette,sellest möödus paremalt kohe auto külje alt,üritas edasi sõita samamoodi praktiliselt kahe rea vahel aga märkas et ta ei mahu veoka ja sõiduka vahelt läbi ja tegi paanika pidurduse (crash)ning kogu moos.
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
Eile sattusin Järvevana teel ummikusse, alates Tartu mnt ristist kuni praktiliselt lõpuni välja sai kahe raja vahel töristatud ja oma üllatuseks ei kohanud vaenulikku suhtumist sellesse tegevusse. Lisaks tavaliiklejatele kohtas selle distantsi peale 3 autojuhti, kes mind märgates selgelt ruumi tegid ja 2 autojuhti, kes ei oska küljepeeglit kasutada ja suht keskjoone lähedal tolgendasid aga mööda sai ka nendest. Kogu aeg mõlkus meeles see video teema algusest aga kokkuvõttes oli kogemus positiivne. Lisaks veel niipalju, et mõlemad read praktiliselt või täiesti seisid ja minu liikumiskiirus oli -5km - põhimõtteliselt olematu.
Kuniks sinu nägemisvõimega inimesed on liikluses, võib juhtuda hullemaidki asju.
Inimene sõidab auto TAGA ja teeb paanikapidurduse (ilma pidurituld süütamata) selle tõttu, et kõrvalt mööda ei pääse? Vaata seda videod korra veel. Või kohe mitu korda.
franz125 kirjutas:mina nägin asja niimoodi-vasakus reas sõites jäitalle sõidukas ette,sellest möödus paremalt kohe auto külje alt,üritas edasi sõita samamoodi praktiliselt kahe rea vahel aga märkas et ta ei mahu veoka ja sõiduka vahelt läbi ja tegi paanika pidurduse (crash)ning kogu moos.
Julge kirjutas:Tahaks siia teemasse lisada, et enne kui hakata lane-splitting'ut tegema, võiks korralikult sõitma ja ratast valitsema õppida.
Eile õhtupoolikul tahtis üks valge naked numbriga 79CF mulle Haabersti ringil vägisi auto paremasse esitiiba tulla, kuna oli nii väga vaja enne ringi ÜHEST autost radade vahel kõõludes mööda saada. Ja kui siis ringil vaba auk tekkis, siis ei julgenud kallutada, jäi jalgu ja keeras siis lihtsalt julmalt peale. Õnneks jõudsin pidurdada ja ta vahele lasta. Kui sa seda siit nüüd loed, siis tead, miks sulle signaali lasin. Mine ja proovi aeglastes kurvides kallutamist ja kiirendamist vähe, siis ei tekita teinekord endale ohtlikke olukordi...
Kui nüüd samast ringist räägime siis see on ikka suhteliselt ebatasase kattega ka kui Tabasalust tulla ja end kesklinna poole kallutada. Kallutamist ma siiani pole kartnud aga sellel ringil on see ebatasase katte tõttu vägagi ebamugav aga mitte võimatu.
Muidu ise ei sõelu/nõelu väga jõuliselt ridade vahel. Pigem lähen siis kui eesolevad autojuhid selgelt mõista annavad, et mine ja siis liigun ka tühikäigu pööretel veeredes. Kiiremini sõitmine autode vahel tundub autojuhtidele näkku sülitamisena.
Samas täna linnas õhtuse tipptunniajal 17.30-18.30 kui nii liikusin autode vahel tehti ruumi, elektripeegelgi keerati eest ära.
-
Teema algataja - Postitusi: 3227
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 36 korda
- Tänatud: 222 korda
mella kirjutas:Põhjendad ka?
Tagant sissesõidu hetkeks oli 3 sekundit omas reas. Sama kiiruse oleks ilma vaeva nägemata ka samas reas saavutanud.
Vahet pole, mis põhjusel aju pidurdamiskäsku ei andnud. Antud hetkel oli pidurdamiseks ruumi ja kohta piisavalt isegi vihma arvestades ja rea vahelt sõitmine või mitte sõitmine ei muudaks asja. Kui sa ikka ei pidurda aeglasemale järele jõudes, siis pol evahet millist teed mööda sa sisse sõidad.
Antud juhul polnud isegi sisse sõitmises küsimus, vaid enne autoni jõudmist pidurdas lühidalt ja jõuliselt esiratta alt. Autot puudutas väga vähe. Lisaks ei kasutanud tagapidurit, mis on sellises ilmas vajalik.TarmoM kirjutas:Point on, et nõelumine just selle avarii põhjus oli
Kodanik Mella loeb vahelduseks oma postitust näiteks enne kui kellegi silmanägemise ja liiklemise üle haukuma hakkab
P.S video pole enam saadaval
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
-
- Tsikkel: SpeedTriple 1050
- Tänatud: 1 kord
Eile see siis juhtus... Tammsaare teel tavaline õhtune poolummik. Mina löristan vaikselt 2 rea vahelt foorini ja vaatan, et ühe auto uks napilt paar cm lahti. Lähemale jõudes tegi juht uksega sellise 10cm liigutuse nagu tahaks lahti teha seda. Sain küll ilusti mööda ja ei peatunud kuid 10sek hiljem tekkis küll selline tunne, et oleks vist pidanud tagasi minema "juttu rääkima".
Kaldun Franzi versiooni toetama, rattur hoiab sõiduradade eraldusjoonele väga lähedale ja üritab hetk enne pidurdamist kergelt paremale tõmmata, ju selleks, et jälle autode vahele süstida. Kuna ees sõitev sõiduauto on samuti rajal suht paremas servas ja selle ning rekka vahelt enam läbi ei mahtunud, siis tuli ratturil vahelesüstimise manööver katkestada ja pidurdada. Samas paistis ta olevat süstimise võimaluses piisavalt kindel, sest sõidab muust liiklusest kiiremini ega arvesta vajaliku pidurdusmaaga.
Mis puudutab LE-d, siis sisaldab see rohkelt BS, nt piirkiiruse ületamise keeld möödasõidul (rekkad ei saa piiraja tõttu piirkiirust ületada ja igaüks ise näeb teedel nende möödasõitude ohutust), sõiduki paiknemise kohustus (küll mööndustega) sõidutee parema servas (enamasti on just asfalt tee servas künklik), jne jne.
Re: Mootorratturi paiknemine teel & sõidukite vahel nõelumin
Õpetama ja targutama võibki jääda aga ei maksa unustada, et juhus on pime. Selge see, et kes autode vahel "hullu paneb" leiab selle juhuse võib olla kiiremini kui teised (aga ei pruugi). Ei maksa, siis kohe ka end "vati sisse" keerata, et jumala eest haiget ei saaks. Küll ja küll näeb liikluses sellised tegelasi kes sõidavad võimalikult ohutult, tekitades sellega ohtlike olukordi liikluspildis.
Mitte kaua aega tagasi juhtusin seltskonnas sellise inimese otsa kes jumala veendunult rääkis, et mootorratturid on kõik debiilid ja kui tal on võimalus, siis tema küll takistab igal võimalikul viisil ridade vahelt ette sõitmist. Kuidas ta ütleski. "Las raisad kannatavad sama moodi kuuma ilma. Keegi ei käse neil motaga sõita. Mul on sama kiire kui neil." No ja kui sellisel on s*** tuju liikluses võib ta vabalt sulle kogematta ristmikul ette sõita, sest ta ei pannud sind tähele kuna sa ületasid ju kiirust...mis tähendab ei ületanud...kõik motamahed on ju mu***id ja kihutavad. Nii lihtne see ongi. Minu esimene avarii oli sama sugune nagu just kirjeldasin. Kihutasin linnas 60-ga ja jäin märkamatuks
Lühidalt. Maandage riske, mitte ärge muutuge sujuvat liiklusvoogu takistavateks "ohututeks liiklejateks".
Tõstke õigesse teemasse "Mootorratturi nähtavus, märkamine ja ettekeeramine"
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.