Face-Off: Jalgrattad jms aegalsed sõidukid teel → Re: Face-Off: Jalgrattad jms aegalsed sõiukid teel

iRide
Tsikkel: Kawasaki ZZR600E/94
Tänanud: 1 kord

Re: Face-Off: Jalgrattad jms aegalsed sõiukid teel

Lugemata postitus Postitas iRide »

Tonis_T kirjutas:
macintosh kirjutas:
Tonis_T kirjutas:

no mina loen siit seadust: https://www.riigiteataja.ee/akt/13335732 ja ma ei suuda mitte kuidagi leida punkte, mis keelavad kõrvuti sõita. Ainult kellegi isiku tõlgenduses mainitakse kõrvuti sõitmise keeldu.

Räägi meile veelkord, miks sul on täpselt vaja kõrvuti sõita? Ja seejärel palun ürita seletada, kuidas saavad kaks jalgratturit:
sõita üheagselt üksteise kõrval ja "võimalikult sõidutee parema ääre lähedal"? Kui sa selle dilemma suudad lahendada, siis siin on palju huvitatud kuuljaid.

kaks ratturit kõrvuti võimalikult tee parema serva lähedal sõidavad sedasi: parempoolne sõidab nii tee serva lähedal kui võimalik. Teine sõidab esimese kõrval. Kuna päris tee äär on hõivatud, siis ei ole võimalik rohkem tee äärde minna. Mõlemad ratturid sõidavadki nii tee paremas servas kui võimalik. Ühel on lihtsalt olukord teist sugune kui teisel.
Kõrvuti sõidetakse olenevalt tuule suunast (näiteks kaks ratturit küljetuule puhul) või siis trennis kui on rohkem kui kaks ratturit. Sellisel juhul moodustatakse paarid ja sõidetakse kahe kaupa üksteise järel. Mõlemal puhul tehakse seda tuules sõidu efekti saavutamiseks.

Oeh. Juu olen ma vist ikka täiesti tumba, loll ja empaatiavõimetu kuid mina küll aru ei saa, mismoodi "tuules sõidu efekti saavutamine" või "külgtuul" on need jalgratturile LS tagatud õigused, mis ei luba neil sõita üksteise järel (lugeda: hanereas=ühekaupa=mittekõrvuti) võimalikult sõiduraja parema serva lähedal. Kaks ratturit võimalikult parema serva lähedal sõidavad ikka nii, et sõidavad üksteise järel ja mõlemad on võimalikult parema serva lähedal. Sinu näite puhul ei ole vasakul paiknev jalgrattur mitte parema serva lähedal, vaid on parema serva lähedal paikneva ratturi lähedal. Ja serv ei ole hõivatud - ees- ja tagapool ratturit on vaba serva kui palju, mille lähedal paikneda.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”