Face-Off: Jalgrattad jms aegalsed sõidukid teel
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 1154
- Tänanud: 66 korda
- Tänatud: 71 korda
Face-Off: Jalgrattad jms aegalsed sõidukid teel
Alustuseks kiiret paranemist. See oli küll nüüd jama õnnetus. Harku ja Saue kandis on teed loomade laipu täis. Olen juba mitu talle üles lugenud. Tundub, et tegemist on noorte loomadega. Eile lugesin teel Tallinnast Kloogale neli lihalatakat teepeal.
Metsloomadega võib tuua samale latile ka parvetavaid Taaramäe replikaid, kes parves panevad mööda maanteed 90 alas. t*** kohe selline tahtmine tuleb peale midagi halba teha kui kurvi sisened ja ees on kolm ratturit keset teed ja vastu tuleb mõni suurem auto ja sul lihtsalt ei ole kuskile enam minna!!! t*** tehke sporti aga arvestage ikka teistega ja kus te seda teete. Eriti veel see, et on kerg liiklus teed. Käin ise ka rataga sõitmas ja ei jää seal keegi jalgu. Alati leiab ju põhjuse miks m**n* olla!
Jama on siis kui tegemist ei olnud oma naisega ja tegi armukesele lõbusõitu... Siis hakkab siin selline romaan hargnema. Aga no see ei ole teema mida arutada. Igal ühel oma eraelu ei tasu seda torkida.
Tsiklimeeste vanasõna: Kui põlved naksuvad tähendab see seda, et varsti on tulemas vihma. Kui kadus tagaistmelt chik tähendab varsti leiad uue
-
- Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
- Kontakt:
Face-Off: Jalgrattad jms aegalsed sõiukid teel
ardilla de terra kirjutas:Metsloomadega võib tuua samale latile ka parvetavaid Taaramäe replikaid, kes parves panevad mööda maanteed 90 alas. t*** kohe selline tahtmine tuleb peale midagi halba teha kui kurvi sisened ja ees on kolm ratturit keset teed ja vastu tuleb mõni suurem auto ja sul lihtsalt ei ole kuskile enam minna!!! t*** tehke sporti aga arvestage ikka teistega ja kus te seda teete. Eriti veel see, et on kerg liiklus teed. Käin ise ka rataga sõitmas ja ei jää seal keegi jalgu. Alati leiab ju põhjuse miks m*** olla!
Selle Taaramäede replikate teemaga nõustun ka täiesti. Laulasmaa poole minnes peale Keila-Joad on päris kitsas ja kurviline tee ning kas tõesti on neil vaja seal kahe- teinekord kolmekesi KÕRVUTI sõita? Sõida kurat hanereas ja ei sega kedagi, aga kõrvuti sõitjaid on küll tahtmine teinekord abistada aju kasvatamisel
Õigusabi.
Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
-
- Tsikkel: GSF1250SA
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 14 korda
Re: Õnnetused mootorratastega
triplekix kirjutas:ardilla de terra kirjutas:Metsloomadega võib tuua samale latile ka parvetavaid Taaramäe replikaid, kes parves panevad mööda maanteed 90 alas. t*** kohe selline tahtmine tuleb peale midagi halba teha kui kurvi sisened ja ees on kolm ratturit keset teed ja vastu tuleb mõni suurem auto ja sul lihtsalt ei ole kuskile enam minna!!! t*** tehke sporti aga arvestage ikka teistega ja kus te seda teete. Eriti veel see, et on kerg liiklus teed. Käin ise ka rataga sõitmas ja ei jää seal keegi jalgu. Alati leiab ju põhjuse miks m*** olla!
Selle Taaramäede replikate teemaga nõustun ka täiesti. Laulasmaa poole minnes peale Keila-Joad on päris kitsas ja kurviline tee ning kas tõesti on neil vaja seal kahe- teinekord kolmekesi KÕRVUTI sõita? Sõida kurat hanereas ja ei sega kedagi, aga kõrvuti sõitjaid on küll tahtmine teinekord abistada aju kasvatamisel
Jep, jep! Ajage aga alla ja tehke midagi halba või midagi. Kergliiklustee olemasolu ei kohusta seal sõitma. Ratturid ei tee mitte midagi seadusevastast. Tee on avalik ja kõikidel on seal võrdne õigus liigelda. Samas on siin nagunii levinud suhtumine, et mootorratturid on ainsad õiged ja kõik ülejäänud teevad ainult sihilikult motomeestele liiga. Pigem võiks olla vähem kraaksumist ja rohkem tolerantsust.
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
Tonis_T kirjutas:triplekix kirjutas:Selle Taaramäede replikate teemaga nõustun ka täiesti. Laulasmaa poole minnes peale Keila-Joad on päris kitsas ja kurviline tee ning kas tõesti on neil vaja seal kahe- teinekord kolmekesi KÕRVUTI sõita? Sõida kurat hanereas ja ei sega kedagi, aga kõrvuti sõitjaid on küll tahtmine teinekord abistada aju kasvatamisel
Jep, jep! Ajage aga alla ja tehke midagi halba või midagi. Kergliiklustee olemasolu ei kohusta seal sõitma. Ratturid ei tee mitte midagi seadusevastast. Tee on avalik ja kõikidel on seal võrdne õigus liigelda. Samas on siin nagunii levinud suhtumine, et mootorratturid on ainsad õiged ja kõik ülejäänud teevad ainult sihilikult motomeestele liiga. Pigem võiks olla vähem kraaksumist ja rohkem tolerantsust.
Mõeldud oli seda, et need MAMIL-id rikuvad liikluseeskirju, mis kohustavad jalgratturit sõitma võimalikult tee paremas ääres ja sõidavad kahekesi või lausa kolmekesi (olen ise näinud) kõrvuti.
• Jalgrattur, tasakaaluliikuri juht, pisimopeedi- ja mopeedijuht ei tohi: kolonnis sõitmisel tekitada ohtu teistele liiklejatele. (§ 32 lg 1 p 7) ka seuke punkt on nende pihta olemas
-
mx77 kirjutas:Tonis_T kirjutas:triplekix kirjutas:Selle Taaramäede replikate teemaga nõustun ka täiesti. Laulasmaa poole minnes peale Keila-Joad on päris kitsas ja kurviline tee ning kas tõesti on neil vaja seal kahe- teinekord kolmekesi KÕRVUTI sõita? Sõida kurat hanereas ja ei sega kedagi, aga kõrvuti sõitjaid on küll tahtmine teinekord abistada aju kasvatamisel
Mõeldud oli seda, et need MAMIL-id rikuvad liikluseeskirju, mis kohustavad jalgratturit sõitma võimalikult tee paremas ääres ja sõidavad kahekesi või lausa kolmekesi (olen ise näinud) kõrvuti.
Mamilid ei riku eeskirju kui sõidavad kolonnis mööda teed, mille kõrval on ka kergliiklustee. Nagu Dog666 ka kenasti seadust tsiteeris on kolonnis sõitmine täiesti aktsepteeritud liikumisvõimalus, teiseks on seadust järgitud, kui üks ratas sõidab tee servas ja teine tema kõrval, siis kõrval sõitev rattur sõidabki võimalikult tee servas kuna päris tee serv on teise ratturi poolt hõivatud. Ohtliku olukorra tekitamine on siiski ootamatud põhjendamatud manöövrid, mitte eeskirju järgiv liiklemine, mis mõnele suvalisele teise vahendiga liiklejale juhtumisi meelepärane ei ole.
-
- Kontakt:
Kolonn ei ole kaks ratast kõrvuti. Võta ÕS ette.
Ja teine ratas teeääres ei tähenda seda et vasakul sõitev ratas sõidab võimalikult paremal teeääres. Võimalikult paremal tähendab VÕIMALIKULT paremal.
-
mx77 kirjutas:Kolonn ei ole kaks ratast kõrvuti. Võta ÕS ette.
Ja teine ratas teeääres ei tähenda seda et vasakul sõitev ratas sõidab võimalikult paremal teeääres. Võimalikult paremal tähendab VÕIMALIKULT paremal.
Ilus ja kena aga ainult sinu tõlgendus. Sellel teemal on ka vägevamad mehed rinda pistnud. Eesotsas liiklusjuristi Sirgiga. Tulemus on see, et see punkt on halvasti kirja pandud ja sinna on jäetud tõlgendamisvõimalus. Seda tõlgendatakse nii nagu iga üks ise tahab. Osad arvavad, et võimalikult tee servas tähendab seda, et kahekesi kõrvuti ei tohi sõita ja teised tõlgendavad nii nagu mina seda kirjeldasin. Lõplik selgus tuleks siis, kui on kohtulahend. Oleks kirjas, et rattur peab sõitma tee ääres, siis on asi selge ja vaielda pole midagi. Kuna on kirjas võimalikult paremal, siis mina tõlgendan seda sarnaselt sellega, et asulavälisel teel peab sõitma parempoolses reas välja arvatud juhul, kui see on hõivatud. Kuna tee äär on teise ratturi poolt hõivatud, siis sõidangi VÕIMALIKULT paremal.
-
- Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
- Kontakt:
Tonis_T kirjutas:mx77 kirjutas:Kolonn ei ole kaks ratast kõrvuti. Võta ÕS ette.
Ilus ja kena aga ainult sinu tõlgendus. Sellel teemal on ka vägevamad mehed rinda pistnud. Eesotsas liiklusjuristi Sirgiga. Tulemus on see, et see punkt on halvasti kirja pandud ja sinna on jäetud tõlgendamisvõimalus. Seda tõlgendatakse nii nagu iga üks ise tahab. Osad arvavad, et võimalikult tee servas tähendab seda, et kahekesi kõrvuti ei tohi sõita ja teised tõlgendavad nii nagu mina seda kirjeldasin. Lõplik selgus tuleks siis, kui on kohtulahend. Oleks kirjas, et rattur peab sõitma tee ääres, siis on asi selge ja vaielda pole midagi. Kuna on kirjas võimalikult paremal, siis mina tõlgendan seda sarnaselt sellega, et asulavälisel teel peab sõitma parempoolses reas välja arvatud juhul, kui see on hõivatud. Kuna tee äär on teise ratturi poolt hõivatud, siis sõidangi VÕIMALIKULT paremal.
Ma jälle usun, et "oma õigusi" JALGRATTAGA kitsal kurvilisel teel, põhimõtteliselt keset teed, taga ajamine on ikka päris rumal ja ohtlik tegevus.
Keegi ei väidagi, et jalgratturid ei tohi sõita maanteel, point on selles, et ei tasu sõita mitmekesi kõrvuti.
Sõidan ka ise maanteerattaga, kuid mul ei tule näiteks kunagi mõttesse kitsal teel kõrvuti sõita.
Pärnu mnt "kiirtee" kõrval sõites, sõida või neljakesi kõrvuti, aga kitsal teel sead lihtsalt ennast ohtu.
Eesti ja Eestlaste viga ongi see, et üritatakse näpuga seadustest oma õigusi taga ajada ja muu on pohhui.....
Õigusabi.
Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
-
triplekix kirjutas:Ma jälle usun, et "oma õigusi" JALGRATTAGA kitsal kurvilisel teel, põhimõtteliselt keset teed, taga ajamine on ikka päris rumal ja ohtlik tegevus.
Keegi ei väidagi, et jalgratturid ei tohi sõita maanteel, point on selles, et ei tasu sõita mitmekesi kõrvuti.
Sõidan ka ise maanteerattaga, kuid mul ei tule näiteks kunagi mõttesse kitsal teel kõrvuti sõita.
Pärnu mnt "kiirtee" kõrval sõites, sõida või neljakesi kõrvuti, aga kitsal teel sead lihtsalt ennast ohtu.Eesti ja Eestlaste viga ongi see, et üritatakse näpuga seadustest oma õigusi taga ajada ja muu on pohhui.....
Selle mõttega täiesti nõus. Ka mina olen mamil. Lisaks sõidan autoga ja mootorrattaga.
Mis mulle ei meeldi on see, et iga üks vaatab oma puki otsast, arvab, et just tema on see kuldne vasikas, kellel on liikluses alati õigus ja kõikide teiste arusaam liiklusest on vale. Tegelikult oleme me kõik koos ühes liikluskeerises ja peaks asja nägema tervkuna ja märkama ka palki oma silma nurgas. Tolerantsus on see, mis on vajalik. Nagunii on jalgratturid/mootorratturid liikluses nõrgemad pooled ja eeskirjade arvestamine käib selles mõttes mõlemal sarnaselt: sõida nii nagu sa oleksid teiste jaoks nähtamatu ja kogu reegel. Kõik muu võib lõppeda haiglas.
Vahest tuleb lihtsalt näha asju ka teiste silmade läbi.
Selles mõttes ei ole vahet, kes liikleb nagu idikas autoga liikleb sama moodi nii jalgrattal kui ka mootorrattal. tõrvatilku leidub igal pool sõltumata sellest, millega liigeldakse.
-
- Tsikkel: Kawasaki ZZR600 & ZZR1100
- Tänatud: 8 korda
triplekix kirjutas:Tonis_T kirjutas:mx77 kirjutas:Kolonn ei ole kaks ratast kõrvuti. Võta ÕS ette.
Ma jälle usun, et "oma õigusi" JALGRATTAGA kitsal kurvilisel teel, põhimõtteliselt keset teed, taga ajamine on ikka päris rumal ja ohtlik tegevus.
Pärnu mnt "kiirtee" kõrval sõites, sõida või neljakesi kõrvuti, aga kitsal teel sead lihtsalt ennast ohtu.Eesti ja Eestlaste viga ongi see, et üritatakse näpuga seadustest oma õigusi taga ajada ja muu on pohhui.....
Olen päri! Selle asemel, et oma turvalisuse peale mõelda aetakse õigusi taga. Vahest on tervisele kasulikum arvestada, et ei olda üksi teel. Haiglas või .... pole õigusel enam tähtsust - see ei tee toimunut olematuks. Pisut rohkem enesekriitikat nii jalgratturitele kui teistele liiklejatele.
Kui sõita jalgrattaga tee ääres, siis sõidetakse ju olematu külgvahega sust mööda. Kruusa peale ka maanteerattaga minna ei taha, nii et siis ongi variant sõita mõistliku paiknemisega sõiduteel, kas või kõrvuti, nii et autojuhtidel oleks tarvilik mööduda jalgratturist ohutu külgvahega vastassuunavööndi kaudu.
Osa teesid on muidugi piisavalt laia teeäärega, et saab sõita teispool valget joont, takistamata kedagi ning samas ise ka mitte surmaohus olles.
Kuigi olen viimasel ajal näinud noid jalgrattureid, kes vaatavad: "Ahah, fooris punane tuli, sõidan autode vahelt läbi ristmikule... kedagi ei paista tulevat... lähen punasega üle ka." Tõstavad jalgratturite mainet umbes nagu meil siin võltsitud numbrimärkidega tsiklisistid vms.
Tonis_T kirjutas:mx77 kirjutas:Kolonn ei ole kaks ratast kõrvuti. Võta ÕS ette.
Mõni pedaalija ei suuda vist ilma kohtulahendita aru saada, et ta idioot on? Selliseid seenelisi on küll ja küll kes kahekesi pool teed enda alla haaravad, julmalt pedaale vägistades kihutavad 20 km/h ja need kuradi ajuinvaliidid ei märka ka muud liiklust, õndsalt näod peeretamas chillitakse maanteel omas mullis, kuradi debiilikud.
koit kirjutas:...
Mõni pedaalija ei suuda vist ilma kohtulahendita aru saada, et ta idioot on? Selliseid seenelisi on küll ja küll kes kahekesi pool teed enda alla haaravad, julmalt pedaale vägistades kihutavad 20 km/h ja need kuradi ajuinvaliidid ei märka ka muud liiklust, õndsalt näod peeretamas chillitakse maanteel omas mullis, kuradi debiilikud.
...
Kas sel, kel on suurem kiirus sees, on eesõigus maanteel sõitmiseks? Järgmiseks võiks maanteel sõitmise õigusi vähendada vanainimestel, vahtraleheomanikel, mopeedijuhtidel, hobuvankriga sõitjatel, vanadel autodel, varurehviga autodel (lubatud kiirus varurehviga 50 km/h tavaliselt), kaitseväe aeglasematel sõidukitel, lumesahkadel, teehöövlitel, tänavapuhastajatel... Kindlasti on keegi veel, kes ei ole võimeline liiklema piirkiirusega.
zx12r kirjutas:koit kirjutas:...
...
Kas sel, kel on suurem kiirus sees, on eesõigus maanteel sõitmiseks? Järgmiseks võiks maanteel sõitmise õigusi vähendada vanainimestel, vahtraleheomanikel, mopeedijuhtidel, hobuvankriga sõitjatel, vanadel autodel, varurehviga autodel (lubatud kiirus varurehviga 50 km/h tavaliselt), kaitseväe aeglasematel sõidukitel, lumesahkadel, teehöövlitel, tänavapuhastajatel... Kindlasti on keegi veel, kes ei ole võimeline liiklema piirkiirusega.
Väljendasin end ehk valesti aga mõte jääb samaks ikka. Pidasin silmas seda, et kas tõesti nad ise aru ei saa, et see on ohtlik nii neile kui teistele või on neil nii pohhui lihtsalt kõigest ja ajavad oma õigusi seal teel taga. Elementaarne oleks teed anda kui kolonn autosid sinu ja sinu kaaspedaalija järel on. Ma ei üldista, jobusid on kõikjal, lihtsalt viimasel ajal selliseid troppe on rohkem liiklemas. Sõida ise ja lase teistel sõita
-
- Tsikkel: Kawasaki ZZR600E/94
- Tänanud: 1 kord
...
No teineteise ja kaasliiklejate sõimamine foorumis ei tee meie liilust paremaks; tähtis on ikka sõbralikult koos teele ära mahtuda ja tervelt koju jõuda.
Mis sellesse LS punkti puutub, et võimalikult paremal ääres, siis no ma ei tea - kuidas on võimalik jalgratturina väita, et ma ei saanud veel rohkem paremal sõita, kuna seal oli juba jalgrattur. Paremal sõitva jalgratturi taga või ees on ju vaba ruumi küll, mis on veel enam võimalikult paremal. Kuigi ma arvan, et jalgratturil on täielik õigus maanteel sõita, tuleks seda siiski teha maksimaalselt teisi liiklejaid arvestades. Jalgratas ei ole kombain, et vajaks endale 1,5 sõidurada. Vaat viimased on küll asjad, mida ma pelgan - kui ikka see elukas kurvi taga järsku ees laiutab, siis on suurel kiirusel jama. Õnneks viljakoristusperiood väga kaua ei kesta ja seda ohtu tuleb endale siis teadvustada.
Kurvilisi teid!
Tegelikult võiks kas liiklusseaduse ringi teha või peamagistraalidele piirangud paigutada küll.
Kui ei ole sõiduk võimeline arendama piirkiirust, siis põhimagistraalidele asja ei ole. Kõrvalteid on piisavalt.
Ja mõte on just ohutuses. Näide on Tln-TRT maantee. Ohutuim viis on ilma möödasõitudeta ühtlases tempos. Piirkiirus on 90. Aeglasemalt sõitjad muudavad ühtlast liiklusvoolu ja sunnivad möödasõitudele, mis on kõige ohtlikum manööver.
Teine variant on kehtestada kõigile jõukohane piirkiirus 20km/h. 9,5h Tallinnast Tartusse
Kujuta nüüd ette, kui Anna-Mäo vahel reedel kell 17.30 suunaga Tartu poole pedaalivad kõrvuti 2 jalgratturit 25 km/h.
zx12r kirjutas:Järgmiseks võiks maanteel sõitmise õigusi vähendada vanainimestel, vahtraleheomanikel, mopeedijuhtidel, hobuvankriga sõitjatel, vanadel autodel, varurehviga autodel (lubatud kiirus varurehviga 50 km/h tavaliselt), kaitseväe aeglasematel sõidukitel, lumesahkadel, teehöövlitel, tänavapuhastajatel... Kindlasti on keegi veel, kes ei ole võimeline liiklema piirkiirusega.
zx12r kirjutas:Kas sel, kel on suurem kiirus sees, on eesõigus maanteel sõitmiseks? Järgmiseks võiks maanteel sõitmise õigusi vähendada vanainimestel, vahtraleheomanikel, mopeedijuhtidel, hobuvankriga sõitjatel, vanadel autodel, varurehviga autodel (lubatud kiirus varurehviga 50 km/h tavaliselt), kaitseväe aeglasematel sõidukitel, lumesahkadel, teehöövlitel, tänavapuhastajatel... Kindlasti on keegi veel, kes ei ole võimeline liiklema piirkiirusega.
Ei olegi kellelgi "eesõigust" kiirusepiirangud kehtivad kõigile võrdselt ja iga juht peaks valima kiiruse vastavalt oma oskustele ja tee oludele. Siin kohal jääb vaid edu soovida neile juhtidele, kes sõidavad maanteel rangelt spido järgi 90-ga ristmikel pööret oodates valivad hetke kus absoluutselt mitte kedagi ei ole peateel sõitmas, ringteele lähenedes ei suuda vaadata ringil toimuvat ja arvestada ning reguleerida oma kiirust nii et "vahele supsata" vaid selle asemel jäävad igaks juhuks seisma ka siis kui ringil ei ole mitte ühtegi autot, kes kiirusekaamera juures igaks juhuks hoo 80 peale pidurdavad, sest äkki on juhtunud ime ja spido valetab kiirust teistpidi ehk vähemaks. Ja ärge üldse põdege kõigil teistel juhtidel on aega täpselt sama palju kui teil ehk maa ja meri ajage ikka oma jonni liikluses ja vabal ajal kaitske foorumites ja kommentaariumites ausate liiklejate õigusi nende hullude kihutajate eest.
Täitsa vuntsid olete
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1095 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
Mõni pedaalija ei suuda vist ilma kohtulahendita aru saada, et ta idioot on? Selliseid seenelisi on küll ja küll kes kahekesi pool teed enda alla haaravad, julmalt pedaale vägistades kihutavad 20 km/h ja need kuradi ajuinvaliidid ei märka ka muud liiklust, õndsalt näod peeretamas chillitakse maanteel omas mullis, kuradi debiilikud....
No ma saan aru, et nüüd aetakse asi kõvati üle vindi aga eks see nii käi.
Maanteedele ja tänavatele peaks kõikidel liikejatel olema asja niikaua, kui nad ülejäänud liiklejatega arvestavad ja liikluseeskirja jälgivad. Suur hulk liiklejaid ei arvesta ega jälgi. Eriti silmatorkavad on nende hulgas kahjuks jalgratturid ja jalakäijad. Miks? Sest tõenäoliselt paljud nendest lihtsalt ei tunne liikluseeskirju ja panevad end sellega tõsisesse ohtu.
Teiseks tundub, et press on teinud suure karuteene, tõlgendades liikluseekirja omasoodudu. Nüüd teab iga mats, et jalgrattaga võib üle ülekäiguraja sõita (mida nad paraku ei tea, et neil puudub sellisel juhul jalakäijale automaatselt omistatav eesõigus ja allajäämise korral on nad ise süüdi). Samuti teab iga mats, et maanteel võib nüüd (kui mahub) kõrvuti sõita. Õigus on tore asi aga kas hiljem haiglas ka oma õigusi on lahe taga ajada on juba teine küsimus.
Tark mees ei sõida maanteel kahe kaupa paaris vaid hanereas. Isegi kui liikluseeskiri lubab.
Mis puutub kõikidesse teistesse toredatesse liiklejatesse, kes suudavad liikuda alla kehtestatud kiirpiiruse: vanainimesed, vahtraleheomanikud, mopeedijuhtid, hobuvankriga sõitjad, vanad autod, varurehviga autod, kaitseväe aeglasematel sõidukid, lumesahad, teehöövlid, tänavapuhastajad, traktorid ja muidu aegalsed sõidukid, siis nende jaoks on liikluseeskirjas kirjas kohutus sõita võimalikult paremal teeservas ning vajadusel/aeg ajalt võtta teepeenrale ja lasta kiiremad sõidukid mööda. Mina pole märganud, et nad seda teevad. Kõik tunnevad oma õigusi ja kohustuset osas ollakse justkjui kuu pealt kukkunud. Ja pagan võtaks, reeglid reegliteks, vahel võiks väikese annuse lihtsalt tervet mõistust kasutusele võtta ja talitada nii nagu sa soovid, et sinu suhtes talitatakse.
Re: Face-Off: Jalgrattad jms aegalsed sõiukid teel
Aga nende kõrvuti tallavate rattapedrode vahelt on päris hea põhjagaasiga läbi lasta.
-
- Kontakt:
Ma ei ole küll aru saanud, et rattaga trenni tegemiseks PEAB kindlasti kahekesi kõrvuti sõitma
-
- Tsikkel: Kawasaki VN1500
- Tänanud: 221 korda
- Tänatud: 90 korda
...
Pane siis omale vanainimese märk külge.
siis väärib see ka väärkasutamist!"
Need, kes liiguvad ainult jalgrattaga (ei liikle autoga/tsikliga) on kõige ohtlikumad liiklejad, nii teistele jalgratturitele, jalakäijatele ja suurematele liikuritele, olen ise pideavalt näinud hulle, kes tulevad elumajade vahel mäest alla kiire hooga laps on ka taga istumas ja ta ei arvesta, et keegi võib tulla paremalt samasuguse hooga
Aga teepeal laiutavate ratturite jaoks on olemas ju korralik pasun autol/tsiklil (tsikliga saab ka korraks piirajasse lasta), paar korda kuse pyksi ehmatab siis ei laiuta enam.
-
Tuono kirjutas:Need, kes liiguvad ainult jalgrattaga (ei liikle autoga/tsikliga) on kõige ohtlikumad liiklejad, nii teistele jalgratturitele, jalakäijatele ja suurematele liikuritele, olen ise pideavalt näinud hulle, kes tulevad elumajade vahel mäest alla kiire hooga laps on ka taga istumas ja ta ei arvesta, et keegi võib tulla paremalt samasuguse hooga
![]()
Aga teepeal laiutavate ratturite jaoks on olemas ju korralik pasun autol/tsiklil (tsikliga saab ka korraks piirajasse lasta), paar korda kuse pyksi ehmatab siis ei laiuta enam.
Jalgrattur võib jälle mõelda et näed, kus kaabakas, mul täis õigus siin sedasi sõita ja mingi hull tuleb taha signaalitama pöördeid piirajasse laskma. Et õpetaks väheke seda hullu seal ja viskaks teda joogipudeliga. Täpselt sama tark situatsioon.
Võiks natuke oma künka otsast kaugemale vaadata.
-
- Tänatud: 177 korda
"Keset" teed sõidetakse pigem kitsamatel maanteedel, et ei tekiks olukordi, kus (veo)autojuht arvab ilma vastassuunda põikamata ratturite ja vastutulevate vahelt läbi mahtuvat ning ratturid kraavi surub või peegliga riivab. On nii raske mõista siis või? Riskantne on muidugi, ise ma ei julgeks.
Mõni raiub, et ei maksa õigusi näpuga taga ajada, aga ma soovitaks pigem ratturitele vastu tulla. Pole siin elus nii kiire, et 15 sekundit arvel oleks. Kohe on mingi mees kohal nagunii, kes toob näite, et sõidab praamile ja 15 sekundit jääb puudu.
Tort kirjutas:"Keset" teed sõidetakse pigem kitsamatel maanteedel, et ei tekiks olukordi, kus (veo)autojuht arvab ilma vastassuunda põikamata ratturite ja vastutulevate vahelt läbi mahtuvat ning ratturid kraavi surub või peegliga riivab. On nii raske mõista siis või? Riskantne on muidugi, ise ma ei julgeks.
Et siis kui jalutad maanteel, vältimaks autode möödumist sinust liiga lähedalt, tuleks jalutada keset teed?
Tort kirjutas:Mõni raiub, et ei maksa õigusi näpuga taga ajada, aga ma soovitaks pigem ratturitele vastu tulla. Pole siin elus nii kiire, et 15 sekundit arvel oleks. Kohe on mingi mees kohal nagunii, kes toob näite, et sõidab praamile ja 15 sekundit jääb puudu.
Ja kus sellel jalgratturil nii kiire on, et ei kannata teeäärde tõmmata, et auto mööda lasta?
-
- Kontakt:
Tort kirjutas:"Keset" teed sõidetakse pigem kitsamatel maanteedel, et ei tekiks olukordi, kus (veo)autojuht arvab ilma vastassuunda põikamata ratturite ja vastutulevate vahelt läbi mahtuvat ning ratturid kraavi surub või peegliga riivab. On nii raske mõista siis või? Riskantne on muidugi, ise ma ei julgeks.
Mõni raiub, et ei maksa õigusi näpuga taga ajada, aga ma soovitaks pigem ratturitele vastu tulla. Pole siin elus nii kiire, et 15 sekundit arvel oleks. Kohe on mingi mees kohal nagunii, kes toob näite, et sõidab praamile ja 15 sekundit jääb puudu.
Tort, kellelgi pole midagi ratturite vastu. Küsimus oli teel laiutamises (ehk siis mitmekesi kõrvuti sõitmises). Siiani pole nende ketivenitajate suurimalt kaitsjalt peale sooja õhu ühtegi mõistlikku selgitust tulnud sellisele käitumisele. Ja lisaks on see mina ja arvan, et ka paljude arvates vastuolus LS-ga.
-
mx77 kirjutas:Tort, kellelgi pole midagi ratturite vastu. Küsimus oli teel laiutamises (ehk siis mitmekesi kõrvuti sõitmises). Siiani pole nende ketivenitajate suurimalt kaitsjalt peale sooja õhu ühtegi mõistlikku selgitust tulnud sellisele käitumisele. Ja lisaks on see mina ja arvan, et ka paljude arvates vastuolus LS-ga.
Selleks, et miks sõidetakse kõrvuti peab ise rattaga sõitma ja omal nahal tundma tuules sõitmise efekti. Fakt on see, et kui sõidetakse, siis on ka põhjus (vähemalt tegijatel isegi kui teised seda ei mõista). Liikluseeskiri seda ei keela.
Tonis_T kirjutas:Selleks, et miks sõidetakse kõrvuti peab ise rattaga sõitma ja omal nahal tundma tuules sõitmise efekti. Fakt on see, et kui sõidetakse, siis on ka põhjus (vähemalt tegijatel isegi kui teised seda ei mõista). Liikluseeskiri seda ei keela.
Ega jah, mootorrattaga seda ei tunne
www.mnt.ee kirjutas:Teel liiklemise nõuded
Jalgrattaga võib sõita sõiduteel, paiknedes selle paremas ääres (erandiks on ümberpaiknemine vasak- või tagasipöördeks). See nõue eeldab ühtlasi, et sõidetakse ühes reas üksteise järel.
Kellele pildid meeldivad siis: http://www.mnt.ee/failid/liiklus.pdf
Ka seal selgelt kirjas:
www.mnt.ee kirjutas:16. SÕIT ASULAVÄLISEL TEEL
Asulavälisel teel ei tohi jalgratturid kõrvuti sõita.
-
- Tänatud: 177 korda
vtm kirjutas:Et siis kui jalutad maanteel, vältimaks autode möödumist sinust liiga lähedalt, tuleks jalutada keset teed?
Ja kus sellel jalgratturil nii kiire on, et ei kannata teeäärde tõmmata, et auto mööda lasta?
Jalutada saab teepervel vastassuunas ka. Nice try muidu, demagoogia boss. Jalgratturil ei peagi kiire olema, aga sa püüa aru saada, et ühest küljest on teel sõitmine ohtlik, teisest küljest on ehk täiesti pervel sõitmine ohtlikumgi.
mx77 kirjutas:Ja lisaks on see mina ja arvan, et ka paljude arvates vastuolus LS-ga.
No aga kui ongi, siis JUST öeldi ju, et ärgem ajagem näpuga järge ja olgem mõistlikud.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.