Face-Off: Jalgrattad jms aegalsed sõidukid teel → Re: Õnnetused mootorratastega

Tonis_T
Tsikkel: GSF1250SA
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 14 korda

Re: Õnnetused mootorratastega

Lugemata postitus Postitas Tonis_T »

triplekix kirjutas:

Ma jälle usun, et "oma õigusi" JALGRATTAGA kitsal kurvilisel teel, põhimõtteliselt keset teed, taga ajamine on ikka päris rumal ja ohtlik tegevus.
Keegi ei väidagi, et jalgratturid ei tohi sõita maanteel, point on selles, et ei tasu sõita mitmekesi kõrvuti.
Sõidan ka ise maanteerattaga, kuid mul ei tule näiteks kunagi mõttesse kitsal teel kõrvuti sõita.
Pärnu mnt "kiirtee" kõrval sõites, sõida või neljakesi kõrvuti, aga kitsal teel sead lihtsalt ennast ohtu.

Eesti ja Eestlaste viga ongi see, et üritatakse näpuga seadustest oma õigusi taga ajada ja muu on pohhui.....

Selle mõttega täiesti nõus. Ka mina olen mamil. Lisaks sõidan autoga ja mootorrattaga.
Mis mulle ei meeldi on see, et iga üks vaatab oma puki otsast, arvab, et just tema on see kuldne vasikas, kellel on liikluses alati õigus ja kõikide teiste arusaam liiklusest on vale. Tegelikult oleme me kõik koos ühes liikluskeerises ja peaks asja nägema tervkuna ja märkama ka palki oma silma nurgas. Tolerantsus on see, mis on vajalik. Nagunii on jalgratturid/mootorratturid liikluses nõrgemad pooled ja eeskirjade arvestamine käib selles mõttes mõlemal sarnaselt: sõida nii nagu sa oleksid teiste jaoks nähtamatu ja kogu reegel. Kõik muu võib lõppeda haiglas.
Vahest tuleb lihtsalt näha asju ka teiste silmade läbi.
Selles mõttes ei ole vahet, kes liikleb nagu idikas autoga liikleb sama moodi nii jalgrattal kui ka mootorrattal. tõrvatilku leidub igal pool sõltumata sellest, millega liigeldakse.

Viimati muutis Tonis_T, 25 Juul 2013, 10:05, muudetud 1 kord kokku.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”