Kas olen liiga vana motokrossi jaoks ?
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Kas olen liiga vana motokrossi jaoks ?
Tere!
Ma olen 12 aastane tüdruk ja tahaks hakkata peale motokrossiga.
Veel pole kahjuks motorattast. Ja varustusi aga enne võib ju küsida.
Olen iga aasta käinud vaatamas motokrossi.
Mul on soov kunagi võistlema minna
Aga kas keegi soovitaks mingid motoratast ja varustusi ?
Kood: Vali kõik
Tervitades Liina :)
-
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Re: Kas olen liiga vana motokrossi jaoks ?
Kunagi ei ole liiga hilja, et alustada. Maailma tippu ehk end enam ei sõida aga ma usun, et sinu eesmärk on sõidurõõm. Suurem osa hobisarjades sõitjatest on erinevatel põhjutel alustanud vanemalt kui sina. Seega hangi ratas ja hakka peale. Uuri kus kodulähedal võiks mõni klubi olla, kus krossiga tegeletakse. Sealt leiad juba nõuandjaid. Siin on ka kindlasti päris suur hulk päevaid inimesi, kes oskavad nõu ja jõuga abiks olla. Samuti leiad kasutatud varustust müügi teemast.
Teretulemast motomaailma
-
Teema algataja
Sa ei kirjutanud kus kandis sa elad aga mõistlik oleks miski noortetrenni pundiga liituda, juhul kui vanemad asjast väga ei jaga.
Selline punt tegutseb näiteks Kiilis: https://www.facebook.com/kiilimoto
-
Teema algataja
-
- Toetajaliige
- Tänanud: 149 korda
- Tänatud: 184 korda
Pole hilja kunagi alustada, nagu mainiti.
Võrumaal neid võimalusi peaks jaguma, seal kandis on päris palju ettevõtlike inimesi.
Kirjuta näiteks kasutajale "Missomoto", http://biker.ee/phpbb/memberlist.php?mo ... le&u=14844
kui ta sind just otseselt millegiga aidata ei saa siis kohalikest klubidest, jms oskab ta kindlasti infot jagada.
-
- Tsikkel: ise tegin (doonor xv1100 yam)
Oi kui tubli tüdruk.Hoian sulle pöialt, et esimeste kukkumistega isu üle ei läheks.
Edu ja jõudu.
Sain oma esimese tsikkli ka 12 aastaselt ja siiani sõidan ,nüüd juba 46
krossimeest minust ei saanud aga sellest "sõltuvusest"enam lahti ei saa ja ei tahagi.
-
Teema algataja
Tere ei tea kas siin on hea trenni teha ? http://www.adrenalinarena.com/?page_id=193
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
Liina2001 kirjutas:Tere ei tea kas siin on hea trenni teha ? http://www.adrenalinarena.com/?page_id=193
Täitsa OK, aga suvel soovitaks ikka õues olla.
-
Teema algataja
Suvel oltakse ikka õues aga tahtsin küsida kui palju ma pean umbes kaaluma ?
-
- Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 45 korda
Liina2001 kirjutas:Suvel oltakse ikka õues aga tahtsin küsida kui palju ma pean umbes kaaluma ?
Möh??
Kaalud niipalju kui kaalud. Vastavalt sellele siis tsikkel, varustus ja seaded.
Mõtled nii, et ostad tsikli ja hakkad siis kaalu vastavaks ajama või...?

Ma soovitaks 150cc 4t hondat. 85cc ja 125cc 2t on liiga rasked sõita. Uuri natuke, kindlasti keegi on nõus proovida andma. Ise oleks ka nõus, käime võrumaal sõitmas, kuid on ainult 250 2t pillid.
Honda 150cc 4t oleks hea alustamiseks aga muidu 85cc 2t ka sobib või siis pitbike.
85cc tuleb resonaator jube järsku järgi, see ehmatab ära. Kui resot järgi ei oska hoida, siis ei lähe samas.
-
- Tsikkel: Suzuki RM250K8
- Kontakt:
85cc tuleb resonaator jube järsku järgi
wtf
Raja peal võib olla ka mõni auk mis võib ära ehmatada see 150cc on muutunud suht haruldaseks tänaseks ja samuti suht suurte ülalpidamiskuludega, 85 oluliselt lihtsam leida ja hooldada.
CZ500.. Cagiva wmx250.. KTM sx250.. Yamaha yz250.. Yamaha yz125.. Suzuki rmz450.. Suzuki rm250.. Suzuki rmz450.. 450.. 450..jne
Olles näinud nii mõnegi sõitja alustamist julgen ütelda, et alla 85cc ja suurte ratastega tsikli pole mõistlik selles vanuses alustada.
On ka väiksemad, kuid neist jääb väheks juba paari kuuga kui on isu tegelda ja on kes juhendab enamvähem pädevalt.
http://bike.motors24.ee/vehicles/366922 ... &sort=paid valikut on piisavalt ja see on ainult näiteks toodud.
Kindlasti arvestada vähemalt 250-300 eur remondi ja hoolduse peale, kuna vaevalt ollakse nii pädev ostmisel et kõik vead üles leitakse mis olla võivad.
Siis ei teki ootamatusi ja on võimalik see aasta lõpuni sõita üllatusteta.
-
- Tsikkel: Kawasaki Kx250f
Kindlasti ei ole hilja, mul päris mitu sõpra kes on alustanud 30.aastaselt motokrossiga ja eelnev sõidukogemus puudus. Mõni neist sõidab juba paremini kes on põristanud juba ca. 3-4. aastat. Üks on ka päris mitu korda poodiumile jõudnud ja käib sõitmas väga harva (EHKK - klass on küll nõrk aga sellegi poolest).
Kokkuvõteks: 12.a ei ole minu silmis kindlasti vanus, et mitte alustada motospordiga.
Edu!
Ära tasub proovida igaljuhul: kui hakkab meeldima on väga hästi - kui ei pole ka hullu. Kaotamisvarianti seal ei ole! Võita võid küllaga. Eeskätt kogemuste näol.
-
- Tsikkel: honda/suzuki
- Kontakt:
Kindlasti pole hilja kui huvi on !
meie klubis ja tehnikakoolis töötavad laste- ja noorte mobiilsed motokrossirühmad.
Lisa näiteks FB- sõbraks Kätlin https://www.facebook.com/katlin.salujoe?fref=ts, usun, et tema oskab väga paljudele sinu küsimustele vastata.
Samuti Kristiina https://www.facebook.com/kristiina.ersto?fref=ts
Võrumaalt käib meie trennides hetkel kaks poissi, võid ka mulle saata PS !
-
- Tsikkel: Kawasaki KZ1000P, Iž
Lgp. Bikerlased
Vanusest rääkides- käisin eelmisel pühapäeval Põlgastes korvide krossi vaatamas ja seal oli üheks võistlejaks NL ajal kannis tegija sõitja Juhan Uustalu, mäletan tema sõitmisi juba 60-70-ndatel, mehe enda vanust ma ei tea, kuid arvan, et hakkab 70-ne ringi jõudma.
Sellises eas võistleja ees võtan küll mütsi maha.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.