sõiduvarustuse kohta artikkel Part II - Kiivrid
Moderaator: Moded
Re: sõiduvarustuse kohta artikkel Part II - Kiivrid
omapärane kiivri reklaam
pühak kirjutas:Ikkagi võta sisemine ära, kui "see katt" välimise plastiku siseküljel on. Seejärel otsi pleksi poleerimise vahendit ja anna minna. Kui kogu p**k välisküljel on, siis peaks puhastamine/poleerimine ju veelgi lihtsam olema. Igal juhul mõte selles, et kaeva ennast nähtamatust tekitava kihini välja ja likvideeri asi puhastamise-poleerimisega. Praegu Sul ju kiiver kasutu, siis saad vähemalt kuiva ilmaga puhtana püsiva visiiri.
...
Seest ära poleerides sai umbes 80% läbipaistvuse mis päevasel ajal sõitmiseks piisav. Vastu päikest ja hämaras enam ei kõlba. Paras ajutisele kaasreisijale.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1974 korda
- Tänatud: 568 korda
Kas keegi seda marki kiivritega ka keegi kokku on puutunud?Neid on ikka kohati väga soodsalt saadaval.
http://www.ls2helmets.com/fi/#helmets
Kui seda kodukat ja neid klippe vaadata,siis jääb mulje kui väga korralikust tegijast,aga kas see ka päriselt nii on?Samas Dakaril ja rinkal ikka munakoorega ei sõideta.
Omale jäi selline silma
http://www.ls2helmets.com/fi/helmets/157/179
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
sõbral on selle tootja kiiver tellitud kuskilt välismaalt, oli tõesti odav! kukkunud ta sellega ei ole, nii et koore kvaliteeti ma ei tea hinnata aga proovisõidu tehes oli asi peas üsna okei, ei vuhisenud väga hullult ja mäletamistmööda piisavalt mugav, sõit oli muidugi lühike ja väga kiire.
-
- Tsikkel: HD Dyna 96ci | Iron 883
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 2 korda
Kas keegi oskab soovitada mõnd nn dualsport kiivrit:
- sobib krossiprillidega
- Sena kõlarid mahuvad ära
- integreeritud päiksesirmiga
- ümmargusele peale
- suht vaikne
Põhimõtteliselt midagi nende hulgast:
http://www.revzilla.com/dual-sport-helmets
Kuidas sellisesse suhtuda ?
http://www.starmoto.ee/et/lahtised-kiiv ... -must.html
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
Väike abipalve, kas keegi Tallinna bikerlane saaks lubada mul pähe proovida enda Caberg Tourmax L või XL kiivrit?
Kui õigesti mäletan, oli AP Motorsis L suuruses Tourmax riiulis - aga igaks kümneks petteks tasub vast helistada ja üle küsida:
http://aprilia.piaggio.ee
Väike küsimus. Olen rumal. Kust saada nitro kiivrile visiiri? Huvitaks just peegel ja tumedam.
-
- Tsikkel: Husky 701 Supermoto "Mai"
- Tänanud: 367 korda
- Tänatud: 82 korda
- Kontakt:
Huvitaks, et kas peegel-visiir on meil keelatud või mitte? Mul saksast tulnud visiiril oli märge juures, et pole tänava jaoks sobilik*, aga ma ei suuda mõista, mispärast!?..
saab näha, mis meie ametimehed sellest arvavad...
*muudetud sõnastus. originaalis: "Not suitable for street use. Reserved for usage in circuit tracks, competition and deocration only"
https://www.youtube.com/c/ElectroMotoVlog
Kood 117. Motokiiver
Nõuded: 1) motokiiver ja motokiivri visiir peavad vastama E-reegli nr 22 nõuetele ja olema E sertifitseeritud;
[RTL 2009, 1, 5 – jõust. 10.01.2009]
2) sõidukijuhi pimeda ajal kasutatava motokiivri visiiri läbipaistvus peab olema vähemalt 80% ja sõidukijuhi valge ajal kasutatava motokiivri visiiri läbipaistvus peab olema vähemalt 50%.
[RTL 2009, 1, 5 – jõust. 10.01.2009]
Kontrollimine: 1) TÜ – vaatluse ja valguse neeldumismõõdikuga;
2) TK ja TJV katsetustel vastavalt E-reegli nr 22/05 metoodikale.
-
- Mode
- Tsikkel: Kawaspa
- Tänanud: 435 korda
- Tänatud: 127 korda
elektromargu kirjutas:Huvitaks, et kas peegel-visiir on meil keelatud või mitte? Mul saksast tulnud visiiril oli märge juures, et pole tänava jaoks sobilik*, aga ma ei suuda mõista, mispärast!?..
Ei ole, kui vastab eelmises postituses olevale läbipaistvusele. Kontrollida seda minu teada keegi hetkel ei saa, pole selliseid seadmeid, mis nõgusat pinda suudaks mõõta, aga eal ei tea kusmaal tehnika on.
Race only üldiselt tähendab, et on alla 50% läbipaistvust.
Kuigi see seadus on olemuselt totakas nähtavuse mõttes. Päikeseprillid peaks ka siis keelatud olema. Ja autos ei keela keegi sellise visiiriga mitte motokiivriga sõita. kraabid E tähise maha ja kirjutad kuklale - ei ole motokiiver ja jokk.
Aga politseinikud on mõistlikud (meibi, sest nad ei saa mõõta), päeval sulle nad ei ütle midagi, aga hämaras ja pimedal ajal võivad mainida, et ära jama.
Mulle on ühe korra tumeda visiiriga märkus tehtud. 2014 mai kuus, umbes kella 8 paiku õhtul 200 meetrit enne kodu. Küsimusele, aga millal tumeda visiiriga sõita võib, vastati, et kella kuueni. Laulsin seaduse ette, siis hakati lärisevast sumpsist rääkima, äsja tehtud ülevaatust vaadates läks jutt led numbritule pirni peale, mille lubasin ära kohitseda. Aga tundus, et vana kala õpetas noort kadetti, siuke pelglik neiu vaatas ja kuulas üritust pealt.
Järgnevad kohtumised pole ükski patrull midagi öelnud.
Kas kuskil poes Shoei kiivreid ka proovida saab? Tallinn
-
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
Lauri23 kirjutas:Kas kuskil poes Shoei kiivreid ka proovida saab? Tallinn
Yamaha Keskusest oled uurinud?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.