Retk Soomes ja Rootsi ranniku kaudu tagasi.
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Re: Retk Soomes ja Rootsi ranniku kaudu tagasi.
Eks ma selle pärast pakkusingi Tampere ümbrust välja, et kui vend tahab ikka rannikut pidi minna, siis põigaku Tampere ümbrusse ka, on ikka rannikule lähemal kui Lahti. Ise mõtlen, et hakatuseks tehku siis Turu saarestikus tiir, mis on tõesti maaliline (siis saab "merevajaduse" ka rahuldatud, pärast võib rahulikult sõita. Praamid on tsiklitele peamiselt TASUTA), siis põigaku Tampere-Nokia-Kangasala kanti ja liikugu sealt põhja. Tampere ümber on muide mitmeid muljetavaldavaid automuuseume. Pori-Vaasa ja sealt põhja poole rannikul ei ole minule jätnud küll mingit muljet. Oulu ja Tornio vahe on ... no pole viga ja Botnia lahe põhjarannik Rootsi pool kärab kah. Lulea juures põigaku kindlasti sisse Bodenisse, eriti, kui militaarhuvi - omaaegne Rootsi-Vene piiri lähedus pani rootslased ehitama võimsaid kaljuforte....
Turu saarestikku ja Tampere kanti olen väisanud jalgrattaga, sestap kiidan. See on ka rohkem Soome. Rannik on pigem nagu rootsi. Elavad seal ka rootslased, kes tihti räägivad soome keelt vähem, kui meie venelased eesti keelt.
Isiklikult muidugi arvan endiselt, et ida- ja põhja Soome vastu ikka ei saa. Olen igal aastal seal konnanud, nüüdseks juba üle 10 aasta järjest. Soome on ilus maa, see tasub avastamist, mitte läbijooksmist. Ja sisemaal on rahvas ka selline lihtne ja lahke, kutsuvad sauna ja räägivad juttu. Võtke aega, ärge tormake.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.