Esiamordi kokkupanek
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Esiamordi kokkupanek
Nimelt sai soetatud masin Kawasaki zr550B, vana omanik mainis,et tegi mingi remondi esiamordile,kuid peale seda liigub amort 3cm.
Vajutan peale väike nõks alla,tõstan üles, täpselt sama,ei veni amort pikaks.
Millega eksida võis?
Võtsin ise lahti.

Joonis olemas kokkupanekuks.

-
Melx
- Tsikkel: Freewind|Bandit 1250 SA|B-King
- Tänatud: 5 korda
Re: Esiamordi kokkupanek
Kas amort omal jõul liigub kui kokku pressid siis surub ise lahti uuesti või ei tööta ?
Kui omal jõul ei liigu siis esmalt arvaks, et midagi viltu, simmer või juhtpuks kuidagi
.
Ohverdan bensiini !
Kui ülevalt korgi maha keerasid kas siis liikus ilusti ja mis kruvi see porika kinnituste vahelt paistab.
Kui kogu see krempel joonise järgi koos oli ja ei liikunud, siis võib olla viga selles, et amordi välimine toru on viga saanud ning poob amordi kinni.
Kui väline toru on korras, siis on koostamisel kusagil möödalask tehtud.
Kaunikesti ropp näeb see asi välja ka. Kui sinna amorti värske õli sisse läks ning natukese ajaga see õli nii mustaks tõmbas, siis on kusagil midagi väga pahasti.
-
Tsikkelröövel
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Kaldun ka arvama, et ikkagi mingi koostamise viga. Midagi nt tagurpidi paigaldatud vmt. Ei usu, et toru kinni poob, siis ei saaks ta amorti normaalselt lahtigi ja selline kõverus oleks silmaga näha. Mingid väiksemad täkked ei loe midagi. Mina võtaks uuesti pulkadeks ja hakkaks siis kokku panema ning iga tegevuse järel liigutaks. Kustsaadik enam ei liigu, sealt otsiks viga.
See, et õli mustub, pole sellel vanal rattal küll mingi ime. Tavalise õlivahetusega see kulupask välja ei tule, küll aga määrib kohe uue õli, samas on soovitav, kui juba amort lahti võetud on, kogu värk läbi pesta, mina pesin bensiiniga - kallad sisse, liigutad, ja kallad jälle välja.
-
uhh
- Tsikkel: Roadsmith HDST HD™ Trike
Tsikkelröövel kirjutas:kui juba amort lahti võetud on, kogu värk läbi pesta, mina pesin bensiiniga - kallad sisse, liigutad, ja kallad jälle välja.
Bensiin võib tihenditele viga teha - alati ei tee, aga võimalus on.
uhh kirjutas:Tsikkelröövel kirjutas:kui juba amort lahti võetud on, kogu värk läbi pesta, mina pesin bensiiniga - kallad sisse, liigutad, ja kallad jälle välja.
Bensiin võib tihenditele viga teha - alati ei tee, aga võimalus on.
Tekkis küsimus-millega on kõige parem amorti loputada?
-
margus014
- Tsikkel: Suzu DR-Z400
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 1 kord
pese diisliga- ei pea midagi kartma, et tihenditele ära teeb.
Olen ise proovinud brake cleanerit, diislit, bensiini, lakibensiini- kõik tomivad ühtemoodi ![]()
Tekkis küsimus-millega on kõige parem amorti loputada?
Metallpindade korral tavaline bensiin koos suruõhuga teeb amorditorud korralikult puhtaks.
Kummidetailid jätab terveks brake cleaner ehk puhastusbensiin.
Diislit ei soovitaks, diisel puhastab väga hästi aga jätab detailidele õrna õlikile
No Brake cleaner küll puhastusbensiin ei ole.
Brake cleaneri koostis:
Methanol
Toluene
Heptane
Acetone
Carbon dioxide
Ja miks ei võiks amorditorudel õrna õlikilet olla? Niikuinii tuleb need enne kokku lappamist õliseks teha.
Tegelikult võiks parim aine olla petrooleum. Ei aurustu liiga kiiresti, peseb hästi, ei kahjusta tihendeid.
Magimees kirjutas:Metallpindade korral tavaline bensiin koos suruõhuga teeb amorditorud korralikult puhtaks.
Kummidetailid jätab terveks brake cleaner ehk puhastusbensiin.
Diislit ei soovitaks, diisel puhastab väga hästi aga jätab detailidele õrna õlikile
-
Tsikkelröövel
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Mesasja? Kui amort on juba lahti võetud või võtmisel, pole seal õieti mingeid selliseid tihendeid, mida kahjustada annaks või mille kahjustamisest ka lugu oleks. Simmerid ja tolmukaitsmed vahetad ju niikuinii.... Lisaks on amordiõli niikuinii mineraalõli ja orgaanilised materjalid, mida amordis kasutatakse, on kõik õli- ja bensiinikindlad, st see lühiaegne kokkupuude bensiiniga ei tee neile küll midagi. Küll aga võivad ja teevadki igasugused terava haisuga "cleanerid", nagu Mella viitas. Pange nt carb cleanerit, näete kui kiiresti tihendid ära lahustab...
Petrooleum oleks muidugi bro, aga seda pole eriti võtta. Diisel kärab ka, kui hirm on. Ise eelistan bentsu kättesaadavuse tõttu ja jääkideta ning kiire aurumise tõttu.
Kui on aga läbipesu tavalisel õlivahetusel, st amorte maha ega lahti ei monteeri, siis sellisel juhul ei loputaks ma mitte millegi muuga, kui amordiõli endaga. Ja pigem jätaks loputamata, kui laseks sinna sisse mingit muud vedelikku, kuivõrd selle jäägid jäävad amorti sisse ja võrreldes selle uue pealevalatava õli mahuga, on jääkide osakaal niivõrd suur, et rikub uue õli igal juhul otsustavalt ära. Tulemuseks kiire kulumine, kusjuures kulujaks on eelkõige metall (juhtpuksid etc). No ei soovita, ka pasane (aga uus) õli on parem, kui määrdeomadusi mitteomav või üldse olematu õli. Ma muidugi ei tea kõiki rattaid, ehk mõnel saab rohkem õli kätte vahetuse käigus, aga antud juhul oli tegu vana Kawakaga (zr550B vist). Mul oli zx550A, veidi sportlikum, aga ajastu sama, st põhimõttelist vahet seal ei ole.
Ja ega sealt seda kulumisproduktiga segatud paska ilma lahti lammutamata niikuinii kätte ei saagi, loksuta palju tahad. Uue õli teeb see mustaks niikuinii.
Minu arvamus. Võtke või jätke.
Mõne amordi sees on tunduvalt rohkem tihendeid kui sa silmaga neid näed. Osad tihendid on kambrite vahel peidus ning normaal olekus pole neid vaja välja võtta. Küll aga ei tasu kange lahustiga amordi sisemust pesta. Rikud need tihendid ära ja sa ei saa aru ka, mis põhjusel amort enam ei tööta. Ning enamus tänapäevaseid amordi õlisid on siiski juba sünteetilised. Brake Cleaner siiski ei riku sul kummitihendit, plastikut vanandab ainult.
Juhtpukside kontaktpind ei ole metallist. Kui Su masinal aga on, siis tasuks need ära vahetada. Ma ei taha pahasti öelda, aga ülal kirjutatud jutu järgi ei tasuks väga amorti hooldada.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.