algaja krossiharrastaja küsiks nõu?

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

kristo_92
Tsikkel: Kawasaki kx250f

Re: algaja krossiharrastaja küsiks nõu?

Lugemata postitus Postitas kristo_92 »

Karpa küljest lasin toru lahti seal igatahes jookseb ilusti samuti kontrollisin ega paaki vaakumi tõmba see pool toimib kõik ilusti. Bensiin on ka värske.

Kasutaja avatar

KIBU
Tsikkel: 701Enduro, FS450, FC450, Te250
Tänanud: 42 korda
Tänatud: 79 korda

Lugemata postitus Postitas KIBU »

Tere
Kuna pikakäiguliste amortidega ratastega seonduv on minujaoks täiesti tume maa siis paluks kogenud enduuro ja krossimeestelt natuke nõu.
Esiteks palun abi saabaste valikul. Kõigepealt mis vahe on metallninaga ja nö tavalise tömbi ninaga saabaste vahel. Kas kannatab osta suurem saabas kuhu ka paksud sokid sisse lähevad sügisel talvel sõitmiseks või peab saabas olema "paras"? Või kas hakkab jalg külmetama või on pigem soe ka tavalise sõidusokiga ja pakse sokke ei kasutata?
Minu sõitmine hakkab olema ilmselt paar kolm korda kuus üks päev vaikselt mudas müramine ja metsas võsas ukerdamine. Hüppama ei hakka ja rajale ei lähe (tervislikel põhjustel) talvel vast lume või jäärajal veidi. Millist saabast peaksin otsima? Kas jäik krossisaabas metallninaga või on mingid spets enduurosaapad mis vähem suusasaabaste moodi jalas tunduvad või kaitseb ikkagi ainult (?)saabas jne. Kallima otsa saapaid ärge palun hakake kiitma neid niikuinii osta ei raatsi. Ma ise eelistaksin odavaid (samas odavat rämpsu mis ei kaitse või kiirelt laguneb jne ka ei taha) kasvõi teiseringi asju et kohe ültse kahju poleks kui kriim peale tuleb või on selline suund vale?

5248653

will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Lugemata postitus Postitas will111 »

teiseringi pika säärega saabas on õige valik. võta selline saabas, millel küljed ja nina piisavalt tugevad, samas peab saabas olema selline, mis laseb ikkagi jalal suht vabalt liikuda. võin omast kogemusest öelda, et krossisaapaga kuskile mujale kui krossirajale krossi sõitma pole mõtet ronida! aga kui kangide tunnetus jala all suurt rolli ei mängi või tõesti kardad väga hirmsasti omal jalad pooleks kukkuda siis võid ka krossisaabast proovida :)

kopu
Tsikkel: KTM 250 EXC-F
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas kopu »

Ise soovitaks samuti teiseringi krossisaabast. Sõidan ise huvi korras endurot ja mind on selline jäik saabas ikka korduvalt ära päästnud. Nii väänamise kui löökide eest

sandman1111
Tsikkel: CRF450R13

Lugemata postitus Postitas sandman1111 »

Kuna ma veel väga roheline, siis ära kullana võta. Igatahes ma võtsin saapa, mis oli alguses vb isegi natuke väike ja mingi 10 tunnga tõmbas väga super hästi ümber minu jala, ma ei kujuta küll ette kui mul oleks veel näiteks number suurem saabas. Mingisuguse enduuro saapaga ma ei julgeks kulgeda, kuna need kaitsevad ikka märgatavalt halvemini. Vaata, et tald oleks selline millega sa mudasel nõlval hätta ei jääks kui ikka enduuro on see, mis sind huvitab. Endal on Jett jalas ja need on küll ikka krossi saapad (Väga jäigad ja siledad tallad), samas kaitevad hästi ja palju suurem võimalus, et minu jalg ellu jääb kui ma ta näiteks kuskile kännu ja jalaraua vahele jätan.

Kasutaja avatar

Jumbu
Tsikkel: Gas Gas, HD rott
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Jumbu »

will111 kirjutas:

teiseringi pika säärega saabas on õige valik. võta selline saabas, millel küljed ja nina piisavalt tugevad, samas peab saabas olema selline, mis laseb ikkagi jalal suht vabalt liikuda. võin omast kogemusest öelda, et krossisaapaga kuskile mujale kui krossirajale krossi sõitma pole mõtet ronida! aga kui kangide tunnetus jala all suurt rolli ei mängi või tõesti kardad väga hirmsasti omal jalad pooleks kukkuda siis võid ka krossisaabast proovida :)

Saabas peab sama hea ja tugev olema, nagu motokrossis. Näiteks tech 10 on väga hea saabas. Ja sile tald, et ilmasitt saapa külge kinni ei jääks, muidu raske mudaga sõita. Enduros on saabas samatähtis turvavarustus nagu kiiver. Sellest teise ringi asja ei poolda.

leib
Tsikkel: Cz 86

Lugemata postitus Postitas leib »

Mis teisel ringil viga ,ikka nagu esimenegi. Mu tuttav ostis vähekasutatud,tõesti nagu tutt ,poole hinnaga. Aga saabas olgu aus,sest kui kord laksu saad ja see võib juhtuda Jumalast lamp juhul siis korralik saabas päästab ikka palju. Ühel tuttaval oli mingi foxi saast ja maandumisel läks jalg jalarauast mööda, vastu maad ja Kand sodiks,pole just nalja juhtum.

Kasutaja avatar

Pira
Tsikkel: Yamaha YZ250F
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Pira »

Sõitsin 2 aastat Sidi saabastega ....siiani terved kuid kulunud NR;42, kui on sinu nr siis too 40 eur ja vii minema....
Endale väiksed. 5295156
Oman ka enduuro saapaid ja nendega julgen metsas koeraga jalutamas käija....mitte rohkem...
Samas proovi saabast ikka paksu sokiga....

Kasutaja avatar

2stroketaliban
Tsikkel: Suzuki RM250K8
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas 2stroketaliban »

Metallninaga on nö klassikaline krossisaabas ja tömbininaga on uue ajastu sulatatud tallaga saabas, kuid need parameetrid ei näita üksi saapa tugevust. Küll aga on odavam otsa saapad 90% "kummikud" ehk nad on liiga pehmed, ei kaitse hüppeliigest mida saapalt eelõkige võiks tahta, samuti on sääred õhukesed ja pehmed. Kasutatud saapa puhul kõige tähtsam on see, et ei oleks nö ära vajunud ehk kortse sisse võtnud liigendi kohtadesse ja et niidid oleks terved. Pädevamad saapad on kindlasti Gaerne sg 10,12, Alpinestars tech 8,10, Fox F3, Sidi Crossfire ja selle modifikatsioonid. Uuuena ikkagi 300 ja + eurot, allapoole jääva puhul ostaks pigem kallima kasutatud kui uue sääriku.

http://www.ehkk.ee
CZ500.. Cagiva wmx250.. KTM sx250.. Yamaha yz250.. Yamaha yz125.. Suzuki rmz450.. Suzuki rm250.. Suzuki rmz450.. 450.. 450..jne
Kasutaja avatar

mella

Lugemata postitus Postitas mella »

Olen proovinud mitmeid saapaid ja kui praegu tuleks osta, siis valiks kas Sidi Crossfire, Alpinerstars Tech 8 või Tech 10.

Sidi on väga mugav, samas turvaline. Kitsa liistuga. Kestab üsna kaua. Puudus - liigendeid võiks tagavaraks olla. Neid on nii plekkninaga kui SRS (vahetatava tallaga). Maitse asi. Kui nõrk sõitja oled, kulub tald muu saapaga samas tempos.
Tech 8 on sisesussiga. Pimesi osta ei saa, võib ebameeldivalt pahkluule käia - eelnevalt proovida. Raudninaga ja päris vastupidav.
Tech 10 on sisesussiga, väga turvaline, mitte eriti pikaealine saabas. Kanna tagune plastmassslaider kipub murduma. Tald on teoreetiliselt vahetatav, praktikas aga on mõistliku hinnaga vahetajat keeruline leida. Kindlasti enne ostmist proovida, kuna sisesussi konstruktsioon võib pahkluule väga valusalt pinda käia. Ei ole raudninaga.

Vähekasutatud ja tervet saabast võib vabalt osta, eriti Tech 8. Sidi liigub foorumis vahel päris värskes konditsioonis ja väga hea hinnaga.
Endurole sobib krossisaabas väga hästi. Tech6 ja 7 on mugavamad ja pehmemad, kuid minu arust veidi vedelad.
100% kaitset ei saa niikuinii. Tartu kesklinnas Juho sai lahtise luumurru saapa sees ja seisva tsikli pealt kukkudes. Ostad turvalise saapa, siis järgmisena tahad juba korralikke põlvekaid.

Kirjuta enda jalanumber ka, äkki on kellelgi miskit head pakkuda.

Kasutaja avatar

2ndalpha
Tsikkel: 300 EXC Six Days 2022, TRS One

Lugemata postitus Postitas 2ndalpha »

Ma ostsin endale mudas müttamiseks Tech 7.
Tech 10 ei raatsinud osta kuna ei olnud kindel kui palju ma sõita kavatsen.
Igasugu nahast touring saabaste jms asjadega küll ei julgeks sõita.
Kuna olen algaja ja kobakäpp, siis olen mitu korda ratta alla olnud ning on olnud tükk tegemist, et ennast sealt kätte saada.
Samas oli veel saabas leegitoru vastas. Mingite kahtlaste saabastega oleks asi tõenäoliselt kehvemini läinud.

Muid offroad saapaid ma väga palju proovinud ei ole, seega mul võrdlusmoment puudub. Tänaval sõidan Supertech R saabastega, nendega võrreldes on Tech 7 raske, jäik, ebamugav, käiguvahetus ja pidurdus on tundetud.

Kasutaja avatar

HRQ
Kaupmees
Tsikkel: Kawa KXF 250 MX / 450 SM
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas HRQ »

mella kirjutas:

Sidi on väga mugav, samas turvaline. Kitsa liistuga. Kestab üsna kaua. Puudus - liigendeid võiks tagavaraks olla. Neid on nii plekkninaga kui SRS (vahetatava tallaga)

Plekkninaga on laia liistuga. Kasutan neid, SRS ei lähe paar numbrit suuremana ka jalga. Mul kunagi liigendi kinnitused lendasid pidevalt minema. Viimastel saabastel pole kordagi läinud.

Valmistan KROSSI NAASTREHVE ja JÄÄPIIKE
ATV, Quad, Mootorrattad / varustus, tarvikud ja teenindus http://www.smx.ee

will111

no ei tea, kui te nii nõrga kondiga olete siis vast oleks parem üldse mitte tsikli selga ronida :? krossisaabas on muidugi toredalt massiivne ja jäik ning kaitseb hästi, aga see teeb selle saapa ka raskeks, paindumatuks ja kohmakaks oma suurusega.

mina ei kujuta kuidagi ette, miks paar korda kuus mudas müramise või võsas ukerdamise jaoks peaks olema tarvis omale krossisaapad jalga ajada, aga noh maitse asi.

Kasutaja avatar

mella

See, et paindumatu on, on osa turvalisusest.
Ma ei kujuta ette, et julgeksin kiiresti sõitu üritada puude ja kivide vahel, kui jalas näiteks korralik traielisaabas. Olgugi, et paksust nahast ja ülimugav, on see hüppeliigese kohalt täiesti "kummik". Aeglase ukerdamise ja tsikli alla jäämise kannatab ära, kuid korraliku paugu eest ei kaitse.

Mina ei näe erilist vahet ei enduurokaga ega krossikaga, kas saabas on jäik või mitte. Saapa painduvust seal eriti vaja ei lähe.
Vat Traielit ei saa krossisaapaga sõita. Sama tunne, nagu kipsis jalaga valssi tantsida.

Kui sa arvad, et paar korda võsas või mudas ukerdamine on ohutu, siis otsi siitsamast foorumist üles tegelane, kes vist eelmisel aastal Lärmi mingil kärnatamisel esimest korda peal oli ja metsas jala korralikult kahekorra keeras.
Või siis küsi Juholt, kes Tartus oli oma esimesel ametlikul võistlusel, miks tal kondid nii nõrgad on, et seistes ümber kukkudes lahtise jalaluumurru saab saapa sees.

Korralike kõlvekaitsmeid hakatakse ka alles peale sidemete rebendit otsima. 10 aastat ei juhtu midagi, aga ükskord juhtub..

will111 kirjutas:

no ei tea, kui te nii nõrga kondiga olete siis vast oleks parem üldse mitte tsikli selga ronida :? krossisaabas on muidugi toredalt massiivne ja jäik ning kaitseb hästi, aga see teeb selle saapa ka raskeks, paindumatuks ja kohmakaks oma suurusega.

mina ei kujuta kuidagi ette, miks paar korda kuus mudas müramise või võsas ukerdamise jaoks peaks olema tarvis omale krossisaapad jalga ajada, aga noh maitse asi.

will111

seda ma ju ütlesingi, et krossisaabas on turvaline. aga igal asjal oma koht ja kasutus siiski. muda ei ole nii hull koht, kus peaks jalad nüüd pooleks kukkuma kohe, võsa seda nagu ka ei ole. aga eks ma saangi rääkida ainult omakogemuse põhjal, mitte kellegi teise oma pealt.

mina lihtsalt sain nii aru, et inimene ei plaani minna kuskile metsa puude vahele tapjakiiruseid arendama, vaid nimelt ukerdama ja võsa raiuma. olen seda isegi teinud ning võin öelda, et krossisaabas ei ole selleks vajalik. samas jah, ma olen oma elu jooksul igasugust hullu pannud ja mitte kordagi mitte midagi murdnud, nii et võibolla olengi liiga tugeva poldiga, et siin üldse midagi kommenteerida. saapa painduvus on hea käiguvahetuseks ja täpsemaks pidurdamiseks, minu meelest. krossisaapaga puudub ju igasugune tunnetus. olete keegi proovind näiteks mingi ilgelt kolaka tanksaapaga karti sõita või isegi auto pedaale vajutada??? tahaks näha seda tüüpi, kes ausalt saab öelda, et vahet ei ole...

Kasutaja avatar

mella

Sa oled äkki lihtsalt saamatu :D
Käiguvahetusel ei ole ju midagi erilist tunnetada. Käigud lähevad (vähemalt kaasaegsel tsiklil) ilma selletagi sisse. Loomulikult, kui sadulas persetad, siis jäiga saapaga eriti heeblit lükkama ei paindu, aga kiirusele see mõju ei avalda.
Tech10-ga pole mul tagapidur ka tunnetamata jäänud.

Harjumuse asi pigem.

will111 kirjutas:

saapa painduvus on hea käiguvahetuseks ja täpsemaks pidurdamiseks, minu meelest. krossisaapaga puudub ju igasugune tunnetus.

will111

ei väidagi, et ma mingi krossiprohv olen...või kus sulle selline mulje jäi??? arvad, et tüüp, kes siin nõu küsis on väga kõva sõitja? minust oluliselt tegijam? :D

tsiklitel käike vahetanud olen siiski päris kaua (esimest korda sõitsin vast kuskil 18a tagasi) ja päris palju, et selle koha pealt ma end just saamatuks ei peaks. kindlasti olen ma selles osas saamatu krossisaapaga ja kindlasti on ka see õpitav ja muutub aja jooksul paremaks, kuid see kõik ei muuda minu öeldut.

aga selles on sul küll kindlasti õigus, et harjumise ja harjutamise asi. teine asi aga, kui palju inimene harjutada saab kui ta 2 korda kuus sõitmas käib nende saabastaga :)

Kasutaja avatar

Jumbu

will111 kirjutas:

olete keegi proovind näiteks mingi ilgelt kolaka tanksaapaga karti sõita või isegi auto pedaale vajutada??? tahaks näha seda tüüpi, kes ausalt saab öelda, et vahet ei ole...

Jah, ütlen ausalt, et teh 10-ga ei ole mingi probleem autoga sõita :D

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 328 korda
Tänatud: 433 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Ma ei saa aru, milles probleem on?
Kvaliteetse saapaga (Gaerne, Sidi, Astars, Forma) ei ole jalaheeblite ja pedaalide tunnetamisega mingit probleemi.

sandman1111
Tsikkel: CRF450R13

Lugemata postitus Postitas sandman1111 »

KIBU vist on meil kõva rinka sõitja, sellest järeldan mina, et seal metsas, mülkas, karjääris ja lõpuks ka rajal ei jää mitte väänamata. Tark oleks midagi korralikku võtta. Alguses on jah raske krossisaapaga toime tulla, aga päris kiiresti harjub ära ja pärast seda enam midagi muud jalga küll ei taha.

will111

peab siis seda imelist tech 10't kuskile proovima minema vist huvi pärast. aga no üldiselt on loogikavastane, et üks saabas on üheaegselt nii jäik ja tohutult hästi jalga igasuguste paindumiste vastu kaitsev kui ka väga hästi painduv, liikuv ja muudmoodi "nagu ei olekski midagi jalas" tunnetusega.

kuid jah, whatever, ei viitsi rohkem vaielda sel teemal, nii ehk naa ostab küsija ilmselt krossisaapa puhtalt selle soovitajate arvulise ülekaalu tõttu siin :lol:

kri5too

Lugemata postitus Postitas kri5too »

On kellegil mingeid nippe või on olemas mingisugused rusikareeglid mille järgi saaks karburaatorit paika panna?
Nimelt peale kolvivahetust segu liiga rikas (küünal märg).Lõpuks õnnestus käivitada ilma külmkäivitusklapita. Kuid kui masin soojaks läheb kaob tühikäik ning sureb välja.
Masinaks suzuki rm 250 2000a . Kõik düüsid jms on orginaalid ning kruvid hetkel samuti manuaali järgi välja keeratud.

grahv
Tsikkel: GSX1200, XT660R
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 77 korda

Lugemata postitus Postitas grahv »

KIBU kirjutas:

kas hakkab jalg külmetama või on pigem soe ka tavalise sõidusokiga ja pakse sokke ei kasutata?

Sõltub ajast ja temperatuurist. Talvel hakkab külm ruttu kui saabas liiga tihedalt sokke täis topitud või veel hullem saabas muutub seest niiskeks... Kas imbub sisse (sula)vesi või lõpuks jala higistamisest. Siis aitab natuke kui teine komplekt kuivi sokke kaasas oleks. Ja pikemal päeval hakkab lõpuks ikkagi külm just seisu/puhkepauside tõttu, nt jäärajal oma järge oodates. Siis sõites saad küll keha märjaks, aga jalgadel on ikka külm.

Kasutaja avatar

2stroketaliban
Kontakt:

üks lollikindlamaid kohti on pro circuit i lehekülg j aseal jetting spec , leiad oma ratta ja vastavad settingud

CZ500.. Cagiva wmx250.. KTM sx250.. Yamaha yz250.. Yamaha yz125.. Suzuki rmz450.. Suzuki rm250.. Suzuki rmz450.. 450.. 450..jne
Kasutaja avatar

2stroketaliban
Kontakt:

saapa poolelt veel nii palju et tech 10 ei ole muda sees möllamiseks kuna palju kohti seemisnahast mis ei talu pikka ligunemist. Aga väljendid nõrkade kontide kohta lähevad ruttu üle kui jalg paelaga kaelas ühel hetkel või hüppeliigest enam kunagi liigutada ei saa :mrgreen: ja reeglina raskemad vigastused tekivad millegipärast väikestel kiirustel ja kohtades kus tundub et ei ole võimalik kukkuda.

Brabus

Lugemata postitus Postitas Brabus »

Sõitsin ka ise alguses miskite lühikeste o'neali krossisaabastega , mis hüppeliigese koha juurest ära lõppesid , sõita oli väga hea ja mugav ning ka paar kukkumist ei andnud mingit märku ,et need saapad kuidagi ohtlikuks osutuks . Kuid ühel võistlusel läks tsikkel natuke käest ja kukkus jala peale nii ,et sääreluu kahest kohast katki ja nüüd plaat sees ning kõik see aasta aega taastumist oleks saanud ära hoida kui oleks korralikke saapaid kandnud . Esimene asi mis nüüd uuesti tsikliga sõitma hakates ostsin olid Tech10-ed ning paari minutiga oli juba jalas sama mugav või isegi mugavam kui eelmised saapad .
Ise soovitan kindlasti kahe rattalisega sõites korralikke saapaid kanda , sest jalavigastused on tõesti lihtsad tulema :wack:

Kasutaja avatar

Jumbu

2stroketaliban kirjutas:

saapa poolelt veel nii palju et tech 10 ei ole muda sees möllamiseks kuna palju kohti seemisnahast mis ei talu pikka ligunemist.

WD 40 peale ja kannatab jälle leotamist :D

piloot
Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570

Lugemata postitus Postitas piloot »

will111 kirjutas:

mina lihtsalt sain nii aru, et inimene ei plaani minna kuskile metsa puude vahele tapjakiiruseid arendama, vaid nimelt ukerdama ja võsa raiuma. olen seda isegi teinud ning võin öelda, et krossisaabas ei ole selleks vajalik. samas jah, ma olen oma elu jooksul igasugust hullu pannud ja mitte kordagi mitte midagi murdnud, nii et võibolla olengi liiga tugeva poldiga, et siin üldse midagi kommenteerida. saapa painduvus on hea käiguvahetuseks ja täpsemaks pidurdamiseks, minu meelest. krossisaapaga puudub ju igasugune tunnetus. olete keegi proovind näiteks mingi ilgelt kolaka tanksaapaga karti sõita või isegi auto pedaale vajutada??? tahaks näha seda tüüpi, kes ausalt saab öelda, et vahet ei ole...

Eks seda arvavad algul paljud, et noh, töristan ainult natuke ja ajaviiteks, mõne aja möödudes on kiirused juba muutunud ja mõnusa adreka jaoks on vaja ikka jälle enamat. Ma soetasin ka mõned head aastad tagasi miskised enduro saapad, klambritega nagu krossi saabas, just mugavuse pärast. Oi kurja, kui palju nendega õnnestus haiget saada. Kui krossi saapad ostsin siis esimene päev ei saanud nendega üldse hakkama - võtmed kätte ja käiguhoob ja pidurihoob muutsid oma asendit ja mõne aja pärast ei seganud saapa jäikus üldse. Lõpuks mõtled ikka, et milleks seda vahepealset jura vaja oli.

Pilt
Suzu GSF 600S - Totaalne banditism! Fazer 1000, KTM LC4 620 SC, Varadero 1000, XR650R, WR250F, Husaberg FE 570+explorer snow kit
citius,altius,coitus!

will111

jaajah, võibolla on kõik see jutt õige (ja ei kehti lihtsalt ja ainult minu puhul) aga rääkige siis mulle spetsid miks ei sõida absoluutselt KÕIK tsiklimehed, 100% viimne kui naga krossisaabastega??? Kiirused lähevad ju veel eriti suureks bike'dega, kukkusmised on veel valusamad, rasked pooletonnised chopperid vajuvad peale ja lömastavad kõik ära ja kui siin viimatiste postide sisu järgi otsustada siis isegi jalgratta otsast külili prantsatades võib jalutuks jääda.

Ja mida on kasu sellest kui sul jalad põlveni on kui tankid aga muu kraam seal otsas lendab ikka pilbasteks? Kui asi tõesti nii ohtlik on siis pole mõtet poole kõvaga enam asjatada, tuleks selga ajada ka kõige vihasemad soomused, kõikvõimalike nukkide kaitsmad, selg, kaelad ja värgid.

Kasutaja avatar

KIBU
Tsikkel: 701Enduro, FS450, FC450, Te250
Tänanud: 42 korda
Tänatud: 79 korda

Lugemata postitus Postitas KIBU »

Tere
Suured tänud vastajatele. Krossimehed tundub hea abivalmis rahvas olema. Rinkateemas niipalju vastuseid naljalt ei saaks):
Mul suht head varustust vaja kuna keha igatpidi niru. Eelmine kevad tegin Riias suht korraliku hüppe a seda ringrajal ja rinkatsikliga. :mrgreen: käbla ma igatahes käisin. Õlg oli puruks, seljas üks lüli jupijagu väiksem kui peaks, põlved logisesid, pöidla ja paari näpu liigesed said viga. Küürus enam ei saa sõita seega rinka ei mängi välja. Ei julge kah muidugi. :mrgreen:
Seepärast lähimad paar aastat pole ka kartust et enduurokaga kiiresti sõitma hakkan. Siiski krt enam aastast taastumist diivanil kah ei tahaks. Seega ma pigem ohverdaks vähe mugavuses turvalisuse kasuks ehk et nagu aru saan siis jäik krossisaabas. Sidi rinkasaapad mulle ei sobi liiga kitsa liistuga ja arvan et neil kõik tooted ühtmoodi kitsad. Kas oskate öelda millised krossisaapad laiema liistuga on? Jalanumber mul 43.
Lisaks jäi küsimus kas raudnina või tavaline tömp? On neil miski vahe peale välimuse? Kui aus olla siis puht välimuse järgi otsustades meeldib mulle tömp natuke rohkem. Ja kui tech10 vett ja muda ei kannata siis milline just veesõbralik oleks? Või reegel oleks mida rohkem plastikut seda parem? Veekindlust ilmselt ei maksa üheltki loota.
Ps. Rinkasaabastel tallavahetus suht lihtne ja tegijaid kah nagu leidub. Miks krossisaapal keerulisem peaks olema?

5248653
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”