Hälvik- Mootorratturid

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

maru

Re: Hälvik- Mootorratturid

Lugemata postitus Postitas maru »

demineerija kirjutas:

Varem sõitsin minagi koguaeg täisvarustuses... nüüd aga kipub hästi olema, kui kindadki käes... Mis juhtus ei oskagi öelda... Äkki sügav majanduslik depressioon :wack:

Huvitav,mul täpselt sama teema ,varem sai ka kõik turvajoped-püksid muud jutud selga topitud.Enam ei viitsi väga riietuda.

jawa->yamaha 600 xj->yamaha 600 fazer -suzuki marauder 800
sõidan ja ei mölise
Kasutaja avatar

demineerija
Tänanud: 38 korda
Tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas demineerija »

maru kirjutas:
demineerija kirjutas:

Varem sõitsin minagi koguaeg täisvarustuses... nüüd aga kipub hästi olema, kui kindadki käes... Mis juhtus ei oskagi öelda... Äkki sügav majanduslik depressioon :wack:

Huvitav,mul täpselt sama teema ,varem sai ka kõik turvajoped-püksid muud jutud selga topitud.Enam ei viitsi väga riietuda.

Linnavahel olen ka seda märganud, et selliseid rohkem.
Aga täiesti kõhedaks võtab kohati.. Eelmine aasta 99.99% täisvarustus.. Oleneamta ilmast... Nüüd viisin tsikli remonti.. Teksade ning triiksärgiga. K.a 110 ala maanteel...
Mine või psühholoogi juurde aga kurat aru ei saa, mis viga :D

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Hästi elate. Korra on juba elu (vähemalt palju luid kindlasti) päästnud see varustus mul, ei kavatse loobuda. Linnas kõige vähem - seal neid värdjaid ettekeerajaid-selgasõitjaid kõige rohkem, rääkimata "kvaliteetsest" teekattest, kus kasvõi kergeltki kobarasse panna pole mingi probleem. Samas hoiab paljalt sõitmine ilmselt gaasikäe ka rohkem kontrolli all :roll:

Kasutaja avatar

Hendri
Tsikkel: Z1000
Tänanud: 21 korda

Lugemata postitus Postitas Hendri »

Eks ikka kui pole mõnda aega juba mõnda aega kukkunud või napilt pääsenud tekib mõte, et ah mis ma nendest pükstest või jopest ikka viskan, suts väike ots.
Aga eks need olegi need, mis kätte võivad maksta.

Iga kord üritan ise meelde tuletada aastatetagust õnneks kerget kukkumist ktmiga, mis oli ka kerge vaid tänu kaitsmetega jopele ja pükstele :wink:

Hoidkem end ikka :bsmile:

Kasutaja avatar

3m
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas 3m »

Laupäeva esimestel tundidel, kella kahe paiku ÖÖSEL, ma ei suutnud oma silmi uskuda. Hüürus, suunaga linna poole, tuli vastu punane bike ILMA TULEDETA.
Sõitsime teise auto taga ja hakkasime just möödasõiduks valmistuma, kui silma nurgast seda ghost riderit nägime. Inimesel pidi eluisu ikka väga otsakorral olema. Möödasõidu korral poleks jõudnud reageeridagi kui ta juba üle auto oleks lennanud.

Aprilia Rs 125 '01-> Aprilia Rs 125 '04-> Z750-> FZ1S-> Tiger 800XC

muusik
Tsikkel: Honda CB 600SF

Lugemata postitus Postitas muusik »

Nägin ka üleeile üht hälvikut õhtul ca kuue aeg Rahvusraamatukogu kõrval (Endla tänava lõpus, poole mäe peal). Teadagi on tegemist linna suunda liikuva kolmerealise teega, ratas reastub keskmisest reast vasakpoolseimasse ja pigistab niipalju kui saab. Mäe otsas teeb reavahetuse üks valge fiat, kes minu hinnangul väga hoolikalt pani varakult suuna sisse ja tegi korrektselt reavahetuse (tõenäoliselt vaatas ka peeglisse, sellel hetkel võis tsikkel veel poole tõusu peal olla). Järgmine hetk oli rattur sunnitud äkkpidurdust tegema ja vasakule eraldusribale / vastassuunda kalduma, et kokkupõrget eesoleva autoga vältida. Mu meelest järgnes ratturi poolt ka keskmine sõrm autojuhi suunas.

Ise tsiklistina järeldan: kui sõidad linnas 130+, siis autojuhid ei oska ratturi kiirust hinnata.

Kahju, et numbrit ei märganud.

Kasutaja avatar

kki
Tsikkel: Honda CBR 600FY, 2000.a.

Lugemata postitus Postitas kki »

3m kirjutas:

Laupäeva esimestel tundidel, kella kahe paiku ÖÖSEL, ma ei suutnud oma silmi uskuda. Hüürus, suunaga linna poole, tuli vastu punane bike ILMA TULEDETA.
Sõitsime teise auto taga ja hakkasime just möödasõiduks valmistuma, kui silma nurgast seda ghost riderit nägime. Inimesel pidi eluisu ikka väga otsakorral olema. Möödasõidu korral poleks jõudnud reageeridagi kui ta juba üle auto oleks lennanud.

Mul oli paar aastat tagasi juhus, kus Tallinn-Narva peal õhtupaiku avastasin, et esituled ja esisuunad on läinud, paraku siis ei osanud arvatagi kus viga olla võiks ja otsustasin, et sõidan edasi paremal tee servas, võimalikult elusäästvalt, pimedaga jõudsin koju, autode vastu tulles tõmbasin tee äärde ja jäin seisma kui vaja. Kõige jamam oli 2-realise puhul vastutlevate autodega, kes möödasõite teevad. Möödasõite ise ei teinud, autodest üritasin kaugele maha jääda jne. Tagatuled olid olemas. Lihtne asi, esigondli pistik oli lahti tulnud (togi) .

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rein »

Aga siit tõestus, et ei pea päeval sõitma kaugtuledega, kes tahab, see näeb ka öösel ilma tuledeta sõitvat tsiklit :bsmile:

Rotax

Lugemata postitus Postitas Rotax »

muusik kirjutas:

Ise tsiklistina järeldan: kui sõidad linnas 130+, siis autojuhid ei oska ratturi kiirust hinnata.

Novot. Arutate siin bikeris, et kõik tsiklijuhid on debiilikud ja ei arvesta teistega. Minul, kui ainult autojuhina on väga raske selliseid lennukeid tähele panna, kes 140-ga asulas lendavad. Kurat küll, endal küll pole tsiklilube käes (on küll plaanis lähikuudel teha), aga kui sa ikka 200-ga asulas lendad, siis ei oskagi ükski autojuht sinuga arvestada ja ongi kõmmpõmm käes.
Ma ei saa aru inimestest kes kihutavad tsikliga hullu moodi (võibolla pole mulle lihtsalt sellist lollust sisse kodeeritud). Kas poleks mõttekam minna ringrajale, lennuväljale vms. et end välja elada ja oma kiirusevajadus rahuldatud saada?

Mul küll endal pole mittemingisugust A-kati aga mõistan seda, et kui minna tsikliga peenestama ja kiirust ületama siis minna seda tegema üksinda ja kusagile asulast välja või mis veel parem... raja peale. Nii kaua, kui mitte keegi teine viga ei saa ja kui see ületaja ainult viga saab siis mul on täielikult pohhui.
Väga halb on sellel teemal sõna võtta, kuna see teema on arenenud Heleni ja Toomase õnnestusest kuid olen kogu aeg olnud jälgijaks nende teemade juures ja tundnud, et vot just see eelnevalt öeldu on tahtnud välja tulla.

PS: see postitus on tehtud umbjoobes ja siin pole kirjavigu täna google chrome'i vigade parandajale ja minule endale, kes selle 24 korda läbi luges. :mrgreen:

pisimy
Tsikkel: Kawasaki ER-6n
Tänanud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas pisimy »

Rotax kirjutas:

PS: see postitus on tehtud umbjoobes ja siin pole kirjavigu täna google chrome'i vigade parandajale ja minule endale, kes selle 24 korda läbi luges. :mrgreen:

Ehk oleks pidanud veel lugema. :lol:

Motopunk

Lugemata postitus Postitas Motopunk »

Sina biker, kes sa eile vabaduse puiesteel 20.00 tiba enne Nõmme ujulat sellist trikki harjutasid linnaliikluses täpselt auto taga, siis tea et tänav pole selliste asjade jaoks! Kahjuks su nr märk jäi nägematta. Pilt

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rein »

Järsku tahtis vaadata, et mis eespool toimub?

jaanisp
Tsikkel: Z

Lugemata postitus Postitas jaanisp »

jaanisp kirjutas:

Tunnistan siis üles, ma olen ka hälvik :|

Ka sel aastal juhtun olema vahest ikka üks räme hälvar.

Kasutaja avatar

Rawtech
Tsikkel: H-D Dyna Custom.Gixxer 750
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rawtech »

Ma tean ühte tüüpi kes ei ole muidu hälvar aga peale 3andat õllet läheb LE meelest ära.

SUPPORT 81
Kasutaja avatar

tramm66
Tsikkel: gixxer
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tramm66 »

Ühinen kaastundeavaldustega: Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

Hr.Nõel
Tsikkel: Päris mitu...
Tänatud: 109 korda

Lugemata postitus Postitas Hr.Nõel »

Sina kuramuse ahv. Kes sa sõitsid punase baigiga( marki, numbrit lihtsalt sellisel kiirusel ei saagi märgata), puna-mustas tex jopes täna Märjamaa-Konuvere vahel suunaga Pärnu poole, õhtu poole.
Tegid möödasõitu korraga 2-st autost. Tea et sinusugustele poolearulistele ei pane ma miskit R.I.P kuulutust kui end sodiks sõidate.
Pigem ytleks selle peale hoopis Trammi sõnadega " Näed siis. Idiootide ridades on jällegi sanitaarraiet tehtud".
Lugu järgmine: Tulin Tallinna poolt oma pakibussiga, tegin möödasõitu eesliikuvast autost ca. 100-105 km/h. Ei ole mõtet hakata ilkuma, et LE rikkumine. Yhesõnaga olin ma möödasõidul ja JÄRSKU märkasin peeglist tagant lähenevat punast mürsku. Korrga oli ta mu kõrval ja möödas oligi meist kahest korraga. Vähe ei puudunud kui ta oleks seda möödasõitu teinud teepeenral oleval kruusal. Aga sellise kiirusega( Hinnanguliselt pakuks 150-160 kanti) Oleks ta kindlasti rukkisse lennanud. Ühesõnaga sinusuguste jaoks ei kehti tagaaknal olev kleebis- Märka mootorratturit- Sinusuguseid on lihtsalt võimatu märgata kui lendate sellisel kiirusel.
Nii et jõudu sulle pilbasteks sõitmisel.

Tel. +372 viiskuus 2158üksüks & noelamees@gmail.com
Kasutaja avatar

kassikas
Tsikkel: on

Lugemata postitus Postitas kassikas »

Hr.nöel.liikusin peale löunat linna suunal oma igiliikuriga,hiljem tagasi,soovid ehk kogemusi ?.Helista,pajatan..
Ohutuid jaanipühi.
PS! Loodan,ehk veedad need mootorrattaga peret hellitades--vöi-?

Pretty cool cat - what you think about that!

001WTR

Lugemata postitus Postitas 001WTR »

Motopunk kirjutas:

Pilt

Hea on kui on teema kus halada sajatada ja sitta soovida, eks :) Tsikli peal püsti sõites vist pole mahti kellestki sitasti mõelda ;) Mulle pilt igaljuhul meeldib, mul on sama ratas :ner:

piloot
Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570

Lugemata postitus Postitas piloot »

001WTR kirjutas:

Hea on kui on teema kus halada sajatada ja sitta soovida, eks :) Tsikli peal püsti sõites vist pole mahti kellestki sitasti mõelda ;) Mulle pilt igaljuhul meeldib, mul on sama ratas :ner:

No see ratas kasvatabki sarved pähe... :twisted:

Pilt
Suzu GSF 600S - Totaalne banditism! Fazer 1000, KTM LC4 620 SC, Varadero 1000, XR650R, WR250F, Husaberg FE 570+explorer snow kit
citius,altius,coitus!
Kasutaja avatar

M.T.
Tsikkel: -
Tänanud: 161 korda
Tänatud: 355 korda

Lugemata postitus Postitas M.T. »

Olin just ratta garaaži pannud ja sõitsin autoga kodu poole ja hälvik või mitte, aga antud ratturi käitumine täna 21.40 paiku pani küll mõtlema. Jutt siis kollasest naked-fighter tüüpi rattast numbriga 81_X.
Alustuseks laskus mööda Kaarli puiesteed bussirajas ja ületas Pärnu mnt ristmiku bussirajas (ok pole suur patt). Kuidagi pressis ennast kahe auto vahelt Kentmann'i tänavale. Ees sõitnud autojuht kes soovis Kentmani tänaval tegelikult paremas reas sõita ei saanud aru mida see rattur nüüd tahab seal tagatiiva juures. Lõpuks siis suutis biker ennast auto ja paremal oleva ehitusplatsi aia vahelt läbi pressida ning kimas Rävala poole. Radissoni ees olev foor oli punane ja seal siis seisid paremas reas antud biker ja vasakus reas veel üks tsiklist. Tuli roheline ja kollane süstis, et jõuda Maakri ristmikuks vasakul oleva tsiklisti ette. No tubli, jõudsid selle 50 meetriga ja said uuesti seisma jääda, sest foorituli ei vahetu seal nii kiiresti ja oli veel 1-2 sek punane. Teine rattur vaatas ka imestunud pilguga antud kodaniku tegevust. Kas kodanik kõigi eelolnud manöövrite ajal kordagi suunatuld ka kasutas, seda mina küll ei märganud. Aga võibolla oli põhjuseks ka see, et suunatuled olid antud rattal ainult lenksu otsas. Kui mina ratturina juba ei suutnud suunatule märguannet (kui seda isegi oli) märgata, siis arvatavasti oskasid autojuhid seda sealt lenksu otsast veel vähem otsida. Esimest suunatule märguannet nägin-fikseerisin alles Stocki ristis.
Eelolev jutt tundub nagu tavaline bikeri sõiduviis Tallinna tänavatel. Ehk ongi, kui sõita üksi. Aga antud ratta jupikesel tagaistmel istus ka kaassõitja, kes minu hinnangul (vaadates enda last ja kasvu) oli vanuses 6-7 aasta :shock: Well done, tubli ja eeskujulik isa! Sõida üksi nii, aga ära oma last sellise käitumisega ohtu sea. Sa võid olla kõva trikirattur enda arvates, aga mõni autojuht ei suuda ehk su manöövreid ette arvata ja ma ei taha ette kujutada mis selle poisiga juhtuks kui te külili käiks. Mis juhtub selle lapsega kui ta ilma kaitsmeteta ratta alla peaks jääma? Ainult kiivrist on sellise sõidustiili puhul vähe.

Kasutaja avatar

Pontus
Tsikkel: V4
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Pontus »

Kindel, et laps oli v? Mu parim sõber on 28a ja 70cm pikk lilliput. Hull adreka mees, omal jalad ei ulatu käike tallama. Äkki oli hoopis tema taga istmel ja näpistas lenksus olijat ,et too piitsa annaks :wink: Teiseks, ärge halage nagu mingid eided siin :bsmile:

Hoopis teine mees, ja kui tahad kõnetada siis nüüdsest lisa lause lõppu alati: Söör...

minim2gnus
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas minim2gnus »

piloot kirjutas:
001WTR kirjutas:

No see ratas kasvatabki sarved pähe... :twisted:

(lol)

Kasutaja avatar

Unt
Tsikkel: HD

Lugemata postitus Postitas Unt »

Siis ei tasu pärast halada, kui keegi selline surma saab !

oh aegu ammuseid!
Kasutaja avatar

M.T.
Tsikkel: -
Tänanud: 161 korda
Tänatud: 355 korda

Lugemata postitus Postitas M.T. »

pontus kirjutas:

Kindel, et laps oli v? Mu parim sõber on 28a ja 70cm pikk lilliput. Hull adreka mees, omal jalad ei ulatu käike tallama. Äkki oli hoopis tema taga istmel ja näpistas lenksus olijat ,et too piitsa annaks :wink: Teiseks, ärge halage nagu mingid eided siin :bsmile:

Ärge halage? Ja kui sul omal laps oleks või kunagi lapsed peaksid saama, siis vaata kas kirjutad veel nii lolli kommentaari. Oma eluga tee mis tahad, aga lapse eluga....

Kasutaja avatar

õemehe õemees
Tsikkel: Freewind

Lugemata postitus Postitas õemehe õemees »

Ehh, mehed-velled-tütarlapsed, rohkem valvsust liikluses. Üleeile õhtul, kümne ajal, Tartus, Riia tänavat mööda linnast välja sõites, jäin korraks mõttesse ning järgmisel hetkel leidsin end 50ga punase tule alt Kesk-kaare ristile sõitmas. Hea oli, et ei Kesk-kaarest ega Puusepa tänava poolt parajasti kedagi tulemas olnud. Ühest küljest läks õnnelikult, teisalt jälle oli kuradi piinlik nende juhtide ees, kes teisel pool ilusti rohelist ootasid.

Ma saan aru, et laibarauad antakse siis, kui end peaaegu surnuks sõidad, aga kas kukkumispunne antakse ka stiili eest, või lihtsalt iga korra eest üks?

mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

Oot, kes Reimpsi sõidutas?

sperov

Lugemata postitus Postitas sperov »

Eelmisel reedel tulin Muraste poolt Vääna-Jõesusse ja Suurupi silrge lõpus ootas mind selline üllatus: Vääna-Viti tanklast tuli välja üks rattur, kes ilusti ootas kuni viimase hetkeni ning seejärel keeras ette mulle peateele. Õnneks jõudis eest ära kiirendada kuid seda väga omapärasel viisil. Nimelt tõmbas kutt umbes 100-ga tagarattale nii, et tolm ja liiv õhku paiskusid ja seda enne mäest alla laskumist. Põhimõtteliselt võiks ta seda ju teha üksi olles ja varustust kandes kuid mitte paljasääri koos noore tüdrukuga tagaistmel. Hetkel on tänu kanalisatsioonitrasside paigaldusele tihti igasugused töömasinad tee peal ees ja teeolud kaheldavad. Bike oli mingisugune hall, numbriga 19KZ.

Kasutaja avatar

426f
Tsikkel: aprilia rs50 MHR

Lugemata postitus Postitas 426f »

sperov kirjutas:

Eelmisel reedel tulin Muraste poolt Vääna-Jõesusse ja Suurupi silrge lõpus ootas mind selline üllatus: Vääna-Viti tanklast tuli välja üks rattur, kes ilusti ootas kuni viimase hetkeni ning seejärel keeras ette mulle peateele. Õnneks jõudis eest ära kiirendada kuid seda väga omapärasel viisil. Nimelt tõmbas kutt umbes 100-ga tagarattale nii, et tolm ja liiv õhku paiskusid ja seda enne mäest alla laskumist. Põhimõtteliselt võiks ta seda ju teha üksi olles ja varustust kandes kuid mitte paljasääri koos noore tüdrukuga tagaistmel. Hetkel on tänu kanalisatsioonitrasside paigaldusele tihti igasugused töömasinad tee peal ees ja teeolud kaheldavad. Bike oli mingisugune hall, numbriga 19KZ.

19KZ
Mark: HONDA
Mudel: CB 600F2
Esmane registreerimine: 19.03.2003

Kehtivad ülevaatused: Korraline (kehtib kuni 05.2009). Sõidukil puudub kehtiv korraline ülevaatus.

Piiranguid ei ole

-minsk125
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

mart211 kirjutas:

Oot, kes Reimpsi sõidutas?

Jõudsin järeldusele, et korke on tegelt tiba tillem, seega hoopis tema sai vist too õhtu otsa peale :)

Mina ei sõida tagaistmel. Järjekordne asi, mida ma kardan :mrgreen:

Kasutaja avatar

Hurt

Lugemata postitus Postitas Hurt »

reimps kirjutas:

Mina ei sõida tagaistmel. Järjekordne asi, mida ma kardan :mrgreen:

Jutt jumala õige. Ma ei saa ka üldse aru kuidas inimesed julgevad tagaistmel sõita. :wack: Olen korra/kaks seda teinud ja iga kord tuli kerge paanika. Viga polnud mitte juhis vaid juhtimatuses, ehk et tagaistujana pole mul kontrolli olukorra üle.

Riga - Paus - XJ600S - XJ600S - Honda CBR600FS - GSXR 750 M
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”