Tsikkel ainsaks sõiduvahendiks

Kasutaja avatar

M.T.
Tsikkel: -
Tänanud: 164 korda
Tänatud: 356 korda

Re: Tsikkel ainsaks sõiduvahendiks

Lugemata postitus Postitas M.T. »

Tort kirjutas:

Eelistused kujunevad mõningase kogemusega. Kui kogemust pole, siis on proovides kõik kasvõi sama klassi tsiklid ägedad. Kui kogemus on, siis oskad hinnata muud ka peale värvi ja isteasendi. Lõpuks võib osutuda, et Toyota Corolla siiski pole Alfa Romeo, isegi kui mõlemal on valuveljed.

Toyota Corolla't ja Alfa Romeot võrrelda on nagu ....ma ei teagi. Kui sulle tundub, et need on võrreldavad autod, siis loomulikult võib juhtuda, et 6 kuu pärast tahad midagi muud. Samas inimene kes on oma vajadused põhjalikult läbi mõelnud, see ei tule ka sellise võrdluse peale vaid on juba algusest peale kas ühele või teisele poole oma otsusega. sina aga üritad mitmendat korda väita, et ainuõige on osta kasutatud ratas ja nagunii mõtled ümber. See ei ole reegel ega kindel fakt! Ma ei ütle, et ainuõige on osta ainult uus. Ei ole, aga uue ost ei ole ka 100% vale otsus. Ühe jaoks on vale, teise jaoks õige.

Tort kirjutas:

Edit: mis liisinguid puudutab, siis laenuga võiks osta kodu. Igasugused lõbu- ja hobiasjad võiks ikkagi omast taskust kinni plekkida või siis tsikkel tõesti väiksemat sorti tarbimislaenuga.

Aga äkki inimesel on juba kodu? Minul on, mul pole vaja seda liisida. Ja miks tarbimislaen liisingust parem on, äkki selgitad natuke?

Tort kirjutas:

Rabatakse omale 9k eurine tsikkel liisarisse. Võiks mõelda, et kui sul oleks 9k, kas sa siis ostaks omale nii kalli ratta...

Vastus sinu küsimusele:

M.T. kirjutas:

Ratas läks liisingusse, kuna see intress ei ole tappev ja Catweesi poolt pakutava Nordea liisingu puhul pole kasko kohustuslik, siis ei näinud mõtet seda välja osta.

Ehk jah, mul oli see raha ja ikkagi ma ostsin omale nii kalli ratta. Ok, 17+ tuhat maksva Ducati pidasin liig kalliks. Miks liisisin? Selleks, et selle hetkel n.ö. ülejäänud rahaga on mul muud põnevat teha. Oleks ma ratta kohe välja ostnud, siis oleks mõnest muust asjast pidanud mõneks ajaks loobuma. Olgu siis selleks teine hobi, puhkus perega või mis iganes.

Matheus kirjutas:

Juhiks tähelepanu sellele, et laenu võttes makstakse alati kõvasti rohkem tagasi, kui esialgne raha väärt oli. Üks lihtne arvutus näitas, et 5 aastaga tuleks 9k asemel 12+k tagasi maksta. (seda ka optimistlikus panga kalkulaatoris :D )
Kas laen on odav raha?

Ma ei tea millises kalkulaatoris sa arvestasid, aga näide elus-enesest ehk minu baasil: ratas hinnaga 10+, liisingperiood 36 kuud ja intressi maksan peale 3 aasta jooksul 630€. Jagame selle summa nüüd pulkadeks natuke ehk intress 1 kuu kohta on 17,50€ mis teeb keskmiselt 0,57€ per päev. Meelevaldse võrdlusena on see umbes 3-4 sigareti maksumus. Kas on kallis? Ärme unusta ka inflatsiooni, mis teeb selle väärtuse veel väiksemaks. Kas laen on kallis raha ikka? Me ei räägi siin SMS-laenust millega ratast osta. Miks ma oleks pidanud kohe 10 kilo raha sinna sisse panema?

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”