Sõiduki omaniku vahetus e-teenusena

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1096 korda
Tänatud: 1117 korda
Kontakt:

Sõiduki omaniku vahetus e-teenusena

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Avastasin hetk tagasi, et vahepeal on tekkinud elektroonilisse asjaajamisse (paberivaba ARK) võimalus sõiduki omanikku vahetada laua tagant püsti tõusmata. Vaja on arvutit ja ID kaarti (või mobiil ID) ning toimingu saab möödaminnes kümnekonna minutiga läbi viia. Praegune omanik logib sisse, teeb avalduse omandiõiguse siirdamiseks ja seejärel logib sisse uus omanik ning kinnitab tehtud avalduse oma ID kaardiga.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

boob
Mode
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 5 korda

Re: Sõiduki omaniku vahetus e-teenusena

Lugemata postitus Postitas boob »

See on mäletamist mööda juba mitu aastat olnud.

Kasutaja avatar

Kri§to
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Kri§to »

aga siis pead arki uute paberite järele niivõinaa minema....?!?

kui riigilõive enne ära maksad juba ja paberid korralikult täidetud on minul, kohapeal ootamist mitte arvestades, läinud max 5 minutit. Ajavõit seega 5 minutit?

Kasutaja avatar

Martinez
Tsikkel: DL1000 / KTM 690 / Beta 125
Tänanud: 20 korda
Tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas Martinez »

Kri§to kirjutas:

aga siis pead arki uute paberite järele niivõinaa minema....?!?

kui riigilõive enne ära maksad juba ja paberid korralikult täidetud on minul, kohapeal ootamist mitte arvestades, läinud max 5 minutit. Ajavõit seega 5 minutit?

See võimalus on jah juba aastaid.

ARKi peab küll minema aga kui ratas/auto vahetab omaniku näiteks õhtusel ajal kui eelpool nimetatud asutus on kinni siis saab e-keskkonnas toimingu ära teha ning uue passi järgi minek jääb uue omaniku kaela (sina ei pea arki ronimagi, saad mobiili/sülearvuti olemasolul kohe auto ümber vormistada).

Kaob ära ümberregistreerimata sõidukitega ringi kärutamine ning õnnetuste korral hilisem aja- ning närvikulu tõestamaks varasemat müügitehingut.

Kui palju liikleb ringi müüdud masinaid mis jäävad teadmata ajaks vana omaniku nimele. Müüakse veel teinekord edasigi. Probleemide korral pead sina hakkama maid jagama kuna sõiduk on sinu nimel arvel.

Kasutaja avatar

Teema algataja
Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1096 korda
Tänatud: 1117 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

boob kirjutas:

See on mäletamist mööda juba mitu aastat olnud.

Huvitav. Ma oleks üsna kindel, et minu jaoks on see võimalus ilmunud valikutesse alles hiljaaegu...

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

röyksopp
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas röyksopp »

Sai äsja kokku puututud asjaga - nii omanik kui ostja nägid võõrandamistaotlust paberivabas ja kinnitasid omavahel need ära, aga ARKi büroos kahe päeva jooksul pärast seda ei leidnud nemad oma süsteemist mingit märget, et oleks taotlus tehtud. Kõva süsteem küll... Aga nad olid nõus ka ilma selleta kohapeal vormistama (piisas ainult uue omaniku kohalolekust).

Kasutaja avatar

miu
Tsikkel: Ducati
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas miu »

Mina võtsin Maanteameti kodukalt sobiva blanketi, täitsin + digiallkirjastasin ära ja sain paari minutiga vastuse, et kõik OK. Eelmise vastuse põhjal tundub see veidi kindlam variant olevat.

Midnight bugs taste best.

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Toimib, mul üks m*** ostis migi hetk ühe auto ära ja pole vastupidiselt antud mehesõnale seda ümber reganud. Tegin paberivabas sellesama liigutuse ära ja palju õnne talle - igasugused regsitritoimingud maksavad talle ARK-is kohe 57 euri. Paras raisale.

joel
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 118 korda

Lugemata postitus Postitas joel »

Parandage mind, kui eksin, aga kui vana omanik teeb taotluse omandiõiguse üleminekuks, siis sellega ei kaasne uuele omanikule veel mingeid kohustusi ning taotlus on aktiivne ka ainult paar päeva.

Joel

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Krt, ei oskagi öelda, sest 19.mail ma selle tegin, nüüd vaadates on mõlemad autod mu nimelt kadunud, just paberivabast vaadates. Tundub, et selle ühele piisaski sedamoodi vägisi arvelekirjutamisest. (Teise masina ostjale sai paar korda kurja tooniga helistatud ja täna laekus tigupostiga ka allkirjastatud ostu-müügileping.)

Kasutaja avatar

Martinez
Tsikkel: DL1000 / KTM 690 / Beta 125
Tänanud: 20 korda
Tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas Martinez »

Ise olen kaks autot nii ümber vormistanud.
Esimese 2011 aasta veebruaris (toona polnud mul isegi autopassi autoga kaasa anda ja uuel omanikul ARK'is probleeme ei tekkinud).
Teine avaldus tiksus päris pikalt üleval kuna uus omanik ei suvatsenud digiallkirjastada.
Võtsin samas e-keskkonnas auto arvelt maha kui kuulsin ARK'i infotelefonilt, et omanikuvahetuse avaldus kehtib ainult 24h.
Selle aja jooksul mõlemad osapooled allkirja ei anna siis kaotab "paber" kehtivuse.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”