K:idapiir
-
- Tsikkel: Honda CBR 1000RR
Re: K:idapiir
Olen need metas ja teed ATV-ga läbi rassinud. On tulnud ette sekeldusi turvafirmadega jne.
Kuid tean üsna kindlalt väita, et mööda Elektrijaama teed saab ilusti liikuda. Tee viib mööda elektrijaamadest ja tuhajärvedest...mis on vaatamisväärsus omaette. Kindlasti soovitan käia ka Sirgalas ning Viivikonnas...kummalised välja surnud linnad. Elektrijaama teest Mustõjõeni peaks edukalt saama, aga keeruliseks läheb vahepeal. Sealt lõuna poole liikudes on teid vähe ja nii mõnelgi on tõkkepuud ees olnud. Kui seal endiselt läbi ei saa (ja kui pole tahtmist tõkkepuust mööda sõita) siis võib Kuremäe juurde välja tulla. Huvi korral on võimalus külatsada Kuremäe kloostrit.
Kuremäelt edasi soovitan sõita Kuningakülla, Permiskülla ja Vasknarva...Omamoodi väiksed piiriäärsed külad ning üle jõe saab suurt ja laia Venemaad vaadata. Kui ma nüüd õigesti mäletan ja see koht endiselt tegutseb, siis Kuningakülas (küla teises otsas) on ka majutusasutus (või kuidas iganes seda nimetada saab). Edasi saab liikuda mööda Peipsi äärt: Smolnitsa, Reminu, Alajõe. Põigata võib ka Iisakusse, kus on Ida-Virumaa loodulikult kõrgeima punkti otsas 24m vaatetorn ja ilusa ilmaga saab sealt mõnusa vaate Ida-Virumaale...Ilusa ilmaga on näha tuha- ja aherainemäed, Peipsi järv, sood sood sood jne.
Iisakus saab ka tankida ning süüa Sellega peab Ida-Võlumaal arvestama, et tanklaid just väga tihedalt ei ole. Muidugi on nad linnades olemas, aga Jõhvi ja Mustvee vahele jääb ainult Iisakus olev tankla. Samuti Iisakust Rakvere poole sõites (läbi Tudulinna ja Tudu...mõnus kurviline tee) on tankla alles Rakveres.
Olgu mulle tundub, et ma võiks vist siia lõputult kirjutada ja kui mõtlema hakata, siis ise polegi Ida-Võlumaale tsikliga tiiru peale teinud. Peaks ka ise selle plaani panema...ja püüdma ehk elektrijaamade juurest võimalikult otse Vasknarvani välja tulla.
Head reisi!
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.