Tume visiir?

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
leko
Tsikkel: väike RR
Tänatud: 1 kord

Re: Tume visiir?

Lugemata postitus Postitas leko »

KKKKKK kirjutas:

Araile maksab ca 100 €. Ehk juba on sul pool võibus. Samas ega see bantiid pole s*** suurem asi kiiver kah võiboll visiir sama.

No mis teha. Kiivri üle ei kurda.

PS. kui Bently veljed maksavad 1000€, see ei tähenda, et 500€ maksvad BMW veljed köhida oleks ;)

Kasutaja avatar

2ndalpha
Tsikkel: 300 EXC Six Days 2022, TRS One

Lugemata postitus Postitas 2ndalpha »

KKKKKK kirjutas:

Araile maksab ca 100 €. Ehk juba on sul pool võibus. Samas ega see bantiid pole s*** suurem asi kiiver kah võiboll visiir sama.

Ise maksin paar aastat tagasi ca 500 eeku, Sa oled saanud siis ikka korralikult pügada.

vihmamees

Lugemata postitus Postitas vihmamees »

Mis puudutab visiiri mõõtmiseks mõeldud seadmeid, oleks tore saada uut infot. Seni autode klaaside mõõtmiseks mõeldud aparaatidega ei ole võimalik kiivri visiiri mõõta. Olen proovinud. 8)

Kasutaja avatar

gabriel

Lugemata postitus Postitas gabriel »

tsiteerin vastust, mille sain antud teema kohta-

"Ilma CE või E-22 tähiseta ei või neid isegi mitte riiki sisse tuua turustamiseks. Kui nüüd Maksu- ja Tolliametist õigesti aru olen saanud. Leidsin küll maastikusõidukite nõuete alt hetkel nõuded motokiivrile, ent see peaks ka mootorrattaga sõites sama olema.

§ 8. Motokiiver
(1) Motokiiver ja motokiivri visiir peavad vastama ÜRO Euroopa Majanduskomisjoni Genfi 1958. a „Ratassõidukile ning sellel kasutatava ja/või sellele paigaldatava varustuse ja osade ühtlustatud tehnonõuete vastuvõtmise ning nende nõuete alusel väljastatud kinnituste vastastikuse tunnustamise kokkuleppe” eeskirjade (E-reeglid) reegli nr 22 nõuetele.
(2) Sõidukijuhi pimeda ajal kasutatava motokiivri visiiri läbipaistvus peab olema vähemalt 80% ja valge ajal kasutatava motokiivri visiiri läbipaistvus peab olema vähemalt 50%.
(3) Motokiivrit kontrollitakse vaatluse ja mõõtevahendiga."

tähtis pole suurus, vaid osavõtt...

KKKKKK
Tsikkel: XJR 1300
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas KKKKKK »

2ndalpha kirjutas:
KKKKKK kirjutas:

Ise maksin paar aastat tagasi ca 500 eeku, Sa oled saanud siis ikka korralikult pügada.

Sorry, mul peegel. Võibolla sellepärast kallim? :shock:
Kust ostsid, omal varsti uut peeglit vaja?
Peeglid suht õrnad kriipimise suhtes, algul lollina tegin puhastamisega liiga. Nüüd asi käpas.
Ma olen oma ostudega eesti kaubandusvõrku üleval hoinud. Vana kooli mees tahab katsuda, nuusutada, maitsta. :D Nooremad rahuldavad oma vajadused veebis ära.

Kasutaja avatar

2ndalpha
Tsikkel: 300 EXC Six Days 2022, TRS One

Lugemata postitus Postitas 2ndalpha »

KKKKKK kirjutas:

Peeglid suht õrnad kriipimise suhtes, algul lollina tegin puhastamisega liiga. Nüüd asi käpas.
Ma olen oma ostudega eesti kaubandusvõrku üleval hoinud. Vana kooli mees tahab katsuda, nuusutada, maitsta. :D Nooremad rahuldavad oma vajadused veebis ära.

Ma ostsin tõepoolest netist, poe nime kahjuks enam ei mäleta. Siis maksis peegel ca 1000 krooni, toonitud 500kr.
Seega 100Euri peegli eest Eesti poes võib olla tõesti reaalne.

Kasutaja avatar

Maku
Tsikkel: Kawa ZX-6R '04
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Maku »

KKKKKK kirjutas:
2ndalpha kirjutas:
KKKKKK kirjutas:

Jep, Arai peegel on miskit 100 € Eestis, odavamalt võib saada vast ebayst. Nt saksa ebays on neid vähe odavama hinnaga ka saada, iseasi on saatmiskulud.
http://shop.ebay.de/i.html?_nkw=Arai+vi ... m270.l1313

Väikesed inimesed räägivad teistest, keskmised inimesed räägivad sündmustest, ülejäänud räägivad ideedest.
MikMak Trade - Magusast marjast maitsva suupisteni

KKKKKK
Tsikkel: XJR 1300
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas KKKKKK »

Asi ebais 99,95. Kes krt mu viie sendise omale tasku ajas? :shock:

Kasutaja avatar

z1000

Lugemata postitus Postitas z1000 »

Tere,

enne mainiks ära et nüüd tagasi vaadates, see Alien II ei olnud jah suurem asi kiiver. nüüd plaanis osta ICON variant hoopis ja sellega seoses tekkis küsimus. kas keegi siit teab ka mulle kohe öelda, enne kui ma pean igasugused riigidokumentid läbi lappama, et kas eestis kuldne peegel visiir on lubatud? päevasel ajal siis.

http://zx6r.com/attachments/pictures/69 ... g_0279.jpg

aitäh.

.
Kasutaja avatar

Kox
Tsikkel: Intruder 1800 / 500 EXC
Tänanud: 15 korda
Tänatud: 34 korda

Lugemata postitus Postitas Kox »

Viimased 5 aastat erinevate kiivritega ainult hõbedase peegelvisiiriga sõitnud ja keegi pole midagi öelnud.
Selle aja sees olen ka võimuesindajatega kokku puutunud ja visiir pole neil kordadel kedagi huviitanud.

Omatud: Yamaha R6 99/Yamaha R6 02/Suzuki GsxR 600 04/Kawasaki Zx6R 03/Kawasaki Zx10R 04/Yamaha R1 04/Buell Xb9R Firebolt 02/Yamaha R6 07/KTM 950 SM 07/Kawasaki Zx10R 09/Buell Xb9S Lightning 04/KTM Super Duke 05/Aprilia Shiver 08/Yamaha R6 07/3x Yamaha FZ1N 07&08/Aprilia Tuono 07/Aprilia Tuono V4R 11/KTM 1290 Superduke R 14/KTM 1190 Adventure 14/BMW R 1250 GS Adventure 19/Husq 701Enduro 20/Suzu VZR 1800 08/KTM 500EXC 24
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 693 korda
Tänatud: 455 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Päeval võid sõita, pimedaks ajaks pead läbipaistvama panema:

Nõuded: 1) motokiiver ja motokiivri visiir peavad vastama E-reegli nr 22 nõuetele ja olema E sertifitseeritud;
[RTL 2009, 1, 5 - jõust. 10.01.2009]
2) sõidukijuhi pimeda ajal kasutatava motokiivri visiiri läbipaistvus peab olema vähemalt 80% ja sõidukijuhi valge ajal kasutatava motokiivri visiiri läbipaistvus peab olema vähemalt 50%.

[RTL 2009, 1, 5 - jõust. 10.01.2009] Kontrollimine: 1) TÜ – vaatluse ja valguse neeldumismõõdikuga;

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

pühak
Tsikkel: Kawasaki VN1500
Tänanud: 221 korda
Tänatud: 90 korda

Lugemata postitus Postitas pühak »

Saan seaduse mõttest aru, seda pole vaja seletada, aga siiski on väike küsimus seaduseandjale (kui mõni selline käesolevat teksti lugema juhtub):
Kiivri visiiri läbipaistvus on, nagu ma näen, suht rangelt regelementeeritud, kuid samas võin ma kiivri alla omale sisuliselt keevitaja prillid ette lükata ja keegi ei kobise. Pole veel kuulnud, et kelleltki prillide kohta mingit sertifikaati nõudma oleks hakatud. Samamoodi ei tunne keegi selle vastu huvi, et kas ma pimeduse saabudes oma kiivri sisemise toonitud visiiri ikka üles lükkan, või mitte. Jutu mõte selles, et ükskõik, kui hullud reguleerimispe*ed meil riiki valitseks, 100% kõike ikka reguleerida ei ole võimalik. Mõistlik pole selline ülereguleerimine ammugi mitte.

"Kui miski väärib kasutamist,
siis väärib see ka väärkasutamist!"
Kasutaja avatar

TonyS.

Lugemata postitus Postitas TonyS. »

Tere!

Ise sõitnud viimased aastad peegeldava visiiriga, kiiruse eest trahve kah saadud, aga politsei pole visiiri kohta mingeid märkusi teinud. Negatiivne on vaid see et öösel on 100km max kiiruseks.

Kasutaja avatar

Teema algataja
leko
Tsikkel: väike RR

Lugemata postitus Postitas leko »

yeekim kirjutas:

Päeval võid sõita, pimedaks ajaks pead läbipaistvama panema:

Nõuded: 1) motokiiver ja motokiivri visiir peavad vastama E-reegli nr 22 nõuetele ja olema E sertifitseeritud;
[RTL 2009, 1, 5 - jõust. 10.01.2009]
2) sõidukijuhi pimeda ajal kasutatava motokiivri visiiri läbipaistvus peab olema vähemalt 80% ja sõidukijuhi valge ajal kasutatava motokiivri visiiri läbipaistvus peab olema vähemalt 50%.

[RTL 2009, 1, 5 - jõust. 10.01.2009] Kontrollimine: 1) TÜ – vaatluse ja valguse neeldumismõõdikuga;

Mul nüüd kohe rumal küsimus juurde.

Oskab keegi öelda, millal on pime aeg?

Kasutaja avatar

Kri§to

Lugemata postitus Postitas Kri§to »

Pimeda aeg on ajavahemik ehast koiduni, kui loodusliku valguse vähesuse tõttu on nähtavus alla 300 meetri

http://www.mnt.ee/index.php?id=12948

Thanel

Lugemata postitus Postitas Thanel »

pühak kirjutas:

Kiivri visiiri läbipaistvus on, nagu ma näen, suht rangelt regelementeeritud, kuid samas võin ma kiivri alla omale sisuliselt keevitaja prillid ette lükata ja keegi ei kobise. Pole veel kuulnud, et kelleltki prillide kohta mingit sertifikaati nõudma oleks hakatud. Samamoodi ei tunne keegi selle vastu huvi, et kas ma pimeduse saabudes oma kiivri sisemise toonitud visiiri ikka üles lükkan, või mitte. Jutu mõte selles, et ükskõik, kui hullud reguleerimispe*ed meil riiki valitseks, 100% kõike ikka reguleerida ei ole võimalik. Mõistlik pole selline ülereguleerimine ammugi mitte.

Sa võid silmad kinni ka sõita kui tahad, kõiki asju ei saa ju seadusesse panna. Kui inimene just debiilik ei ole, siis ta ei sõida silmad kinni, samuti võtab ta pimedas sõites päikseprillid eest ära ja lükkab oma kiivri sisemise tumeda visiiri üles. Aga kui su kiivri põhivisiir on liiga tume, siis öö peale jäädes on sul sisuliselt ainus alternatiiv pimesi sõitmisele sõita avatud visiiriga, mis on esiteks ebamugav ja teiseks samuti väga ohtlik.

Kasutaja avatar

cool200
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas cool200 »

Thanel kirjutas:
pühak kirjutas:

Sa võid silmad kinni ka sõita kui tahad, kõiki asju ei saa ju seadusesse panna. Kui inimene just debiilik ei ole, siis ta ei sõida silmad kinni, samuti võtab ta pimedas sõites päikseprillid eest ära ja lükkab oma kiivri sisemise tumeda visiiri üles. Aga kui su kiivri põhivisiir on liiga tume, siis öö peale jäädes on sul sisuliselt ainus alternatiiv pimesi sõitmisele sõita avatud visiiriga, mis on esiteks ebamugav ja teiseks samuti väga ohtlik.

lahtise kiivriga sõitmine ohtlik ??? kas mitte sõidukiirust ei saa reguleerida 8)

jawad,dnepr soolo,suzukiT500 2 takti,suzuGSXR750F,honda CBR900RR,yamuR1,suzuGSXR1000 K4 :)
Kasutaja avatar

pühak
Tsikkel: Kawasaki VN1500
Tänanud: 221 korda
Tänatud: 90 korda

Lugemata postitus Postitas pühak »

Thanel kirjutas:

/.../ kõiki asju ei saa ju seadusesse panna. Kui inimene just debiilik ei ole, siis ta ei sõida silmad kinni, samuti võtab ta pimedas sõites päikseprillid eest ära ja lükkab oma kiivri sisemise tumeda visiiri üles. Aga kui su kiivri põhivisiir on liiga tume, siis öö peale jäädes on sul sisuliselt ainus alternatiiv pimesi sõitmisele sõita avatud visiiriga, mis on esiteks ebamugav ja teiseks samuti väga ohtlik.

Ma just tervele mõistusele rõhusingi, et pole vaja seadusega visiiri tumeduse kallal iniseda, tervest mõistusest peaks piisama. Praegu on võimalik lihtsalt trahvida, kui misiganes põhjusel õigeks ajaks koju ei jõua.

Sry, et õiendama kukkusin, aga sellise ülereguleerimise otsa olen ma viimaste aastate jooksul juba nii palju komistanud, et pinda on hakand käima. Eriti veel, kui "oma nooruses" olen näinud, et mõistlikumalt saab ka asju ajada. (vihje: olen sündinud enne 1980-daid)

"Kui miski väärib kasutamist,
siis väärib see ka väärkasutamist!"
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 367 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Tumeda visiiri jaoks peaksid taskus olema läbipaistvad kaitseprillid. Pimedas parem ikka, kui mitte midagi. Lihtsalt uitmõte.
Enda kiivril on aga visiir (roof boxer) natuke toonitud ning eemalt ikkagi mu nägu suurt näha ei ole, kui see peaks mingi eesmärk olema.
Päikese vastu ei aita tegelikult ei üks ega teine, nokaga krossikiiver peaks olema hoopis :)

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”