Teooria ajakulu
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Teooria ajakulu
Tere,
oman B-kategooria juhiluba ning pikemat aega on suur tung teha ära A-kategooria juhiload. Kuna mu elukohaks ei ole Eesti, siis ei viibi väga palju kodumaal. Tahtsin küsida, et kui kiiresti on võimalik teooriatunnid ära teha?
Ette tänades,
Hanna.
Re: Teooria ajakulu
Mina küll teooriat ei pidanud tegema. Öeldi, et kel vähemalt 2a staaži B-kategooriaga siis pole vaja. Pidin tegema ainult paar testi tundmaks mootorratastega seonduvat spetsiifikat liikluses + koolieksam. Tundides istumist kui sellist ei olnud.
Suzuki RF600R
Yamaha FZR600R
Honda CB750 Seven-Fifty
Yamaha TT600R
-
- Tsikkel: KTM690, TM300
- Tänanud: 193 korda
- Tänatud: 119 korda
Hannaliisa kirjutas:Tere,
oman B-kategooria juhiluba ning pikemat aega on suur tung teha ära A-kategooria juhiload. Kuna mu elukohaks ei ole Eesti, siis ei viibi väga palju kodumaal. Tahtsin küsida, et kui kiiresti on võimalik teooriatunnid ära teha?Ette tänades,
Hanna.
Idee järgi peaks Teooriat saama ise nö e-õppena läbida. Ei ole ise proovinud aga mõni kindlasti oskab kommenteerida.
Näitena üks link peale googledamist:
-
- Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 20 korda
Mul oli A1 ja hiljem tegin juurde B. Läksin samma autokooli ja rääkisin teooriaõpetajaga ära, et ma olen kõiki neid loenguid kuulanud juba eelnevalt, et ei näe mõtet uuesti aega kulutada selle peale. 1.5a liigelnud liikluses ka igapäevaselt selle aja peale. Maksma pidin ikka teooria kursuse eest, et asi ametlik oleks, aga kohal käima ei pidanud.
-
- Tsikkel: 1200gs LC Rallye, CRF300 Rally
- Tänanud: 19 korda
- Tänatud: 80 korda
Nt. Motokoolitus OÜ liikuluse teooriat ei õpeta. Teoreetilised loengud on kohustuslikud ja nendes räägitakse ainult tsiklitega seonduvast. Kokku on 6 loengut, 2 loengut nädalas. Kooli liikluse teooriaeksam tule läbida lõpus.
TDM850-->1150GS-->HD Road King-->Honda Transalp 700XL-->BMW 1200GS LC Rallye—> BMW 1300GS Trophy
-
- Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
- Tänatud: 20 korda
ragz kirjutas:Nt. Motokoolitus OÜ liikuluse teooriat ei õpeta. Teoreetilised loengud on kohustuslikud ja nendes räägitakse ainult tsiklitega seonduvast. Kokku on 6 loengut, 2 loengut nädalas. Kooli liikluse teooriaeksam tule läbida lõpus.
See mingi uus värk ilmselt. Kui mina A1 läksin tegema 2007a. siis polnud mingit tsikli teooria teemat. Me vist kogu teooria kursuse vältel ei rääkinud mitte midagi tsiklitest, kuna olime 2 sõbraga ainsad, kes a-katti tegid parasjagu ülejäänud suure rahva seas.
Ei pidanud mina ka A-kat. teoorias kohal käima rohkem kui kooli teooria eksami ajal. Kohustuslikud tunnid said sõidetud, tegin eksamid ja sellega asi piirdus. Eelnevalt olid BCE juba olemas.
Seaduse järgi vist neli õppetundi peab siiski käima, võin ka eksida. Aga kõige targem on minna spets A kat koolitusele, et vältida segi läbi A, B, C jne kursust, millega läheb tunduvalt kauem aega ja eks ta ole ka läbirääkimise asi
-
- Tsikkel: KTM RC8 R, Honda CB1000R
Hannaliisa kirjutas:Tere,
oman B-kategooria juhiluba ning pikemat aega on suur tung teha ära A-kategooria juhiload. Kuna mu elukohaks ei ole Eesti, siis ei viibi väga palju kodumaal. Tahtsin küsida, et kui kiiresti on võimalik teooriatunnid ära teha?Ette tänades,
Hanna.
Tere Hanna. Kui sinu elukohaks ei ole Eesti ja oled REGANUD end teise riigi elanikuks, siis sa Eestis lube ei saagi teha, samuti ei saa ka B-kategooria lube Eestis ümber vahetada kui kehtivusaeg lõpeb. Aga muidu saab teha teooria e-õppena, kuulad/vaatad netis ja iga loengu järgi teed testi milles peab teatud % õigeid vastuseid olema, et pääseda järgmist loengut kuulama. Teooriatunnid on võimalik niimodi ära teha ühe päevaga.
-
- Tsikkel: Ducati SFV4S
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 11 korda
Pan kirjutas:Ei pidanud mina ka A-kat. teoorias kohal käima rohkem kui kooli teooria eksami ajal. Kohustuslikud tunnid said sõidetud, tegin eksamid ja sellega asi piirdus. Eelnevalt olid B juba olemas.
Sama jutt siin ja sõidu tunde vist jäi ülegi
-
- Tsikkel: Suzuki Marauder
- Tänatud: 2 korda
ragz kirjutas:Nt. Motokoolitus OÜ liikuluse teooriat ei õpeta. Teoreetilised loengud on kohustuslikud ja nendes räägitakse ainult tsiklitega seonduvast. Kokku on 6 loengut, 2 loengut nädalas. Kooli liikluse teooriaeksam tule läbida lõpus.
Motokoolituses räägiti jah need 6 korda sellest kuidas tsikliga sõita ja kuidas käituda mingis olukorras jne. Mingit liikluseeskirja/seadust selle ajaga selgeks ei tee küll. Seda kästigi ise kodus lugeda ja uurida ja teste teha.
Hannaliisale soovitus siis selline, et hangi endale see liiklustestide raamat ja lahenda sealt teste, kõrvale konsulteeri liiklusseadust.
Need on isegi e-raamatuna olemas, avastasin just, http://www.apollo.ee/e-raamat-uus-liikl ... -2011.html
ja http://www.apollo.ee/e-raamat-liiklusul ... stega.html
Tähtis on, et seadusest aru saaks, mitte pähe ei õpiks, püüaks loogiliselt kaasa mõelda. Siis kui eksamil küsitakse midagi mis meeles pole oskad kuidagi ehk vastuse välja mõelda.
TL;DR
Teooriaga läheb nii kaua aega, kuni sa suudad lahendada liiklusülesandeid nii, et vigu on piisavalt vähe.
Autokoolis peab ka ehk kohal käiba 2-3 nädalat. Lisaks vaja läbida esmaabikoolitus, selle korraldab autokool tervele grupile korraga ühel päeval.
-
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 1 kord
www.liiklustestid.ee saab ka teste lahendada. Regamine on tasuta. Kui tahad mugavamat paketii kasutada, siis oli hind mingi paar euri.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.