Hälvik-autojuhid
Moderaator: Moded
Re: Hälvik-autojuhid
Praegu polnud ju mingit riski kui minema sai. Risk on siis minema sõita kui inimesed kõrval- ebajopi puhul saad vastu kõrvu, aga kui üldse ei joppa siis kõik teised inimesed kelle autot ära ei rihitud vaatavad üldse mujale... nagu siin hiljuti arutatud teema tütarlaps ja käekott.....
kasutaja Hurt loole võiks veel lisada ühe punkti. igasugu tulepedesi on väga palju lisandunud liiklusesse. eriti häirivad need kes udukatesse panevad miskid xenonid ja siis sõidab veel koos lähidega, et ikka piisavalt teistele pinda käia.
Kri§to kirjutas:Praegu polnud ju mingit riski kui minema sai. Risk on siis minema sõita kui inimesed kõrval- ebajopi puhul saad vastu kõrvu, aga kui üldse ei joppa siis kõik teised inimesed kelle autot ära ei rihitud vaatavad üldse mujale... nagu siin hiljuti arutatud teema tütarlaps ja käekott.....
Korra olen ikka ühe sellise venna kätte ka saanud. Seega võiks öelda et kolmandikul juhtudest ei ole neil õnneks läinud. Siis lõppes asi kenasti kindlustuses ja auto tehti korda. Omast taskust paar korda kuus sellist raha ma välja käia kahjuks ei suuda.
Pan kirjutas:Korra olen ikka ühe sellise venna kätte ka saanud. Seega võiks öelda et kolmandikul juhtudest ei ole neil õnneks läinud. Siis lõppes asi kenasti kindlustuses ja auto tehti korda. Omast taskust paar korda kuus sellist raha ma välja käia kahjuks ei suuda.
Arvata on jah, sellepärast pargingi tavaliselt parklate kaugeimates nurkades
-
- Tsikkel: Yamaha MT-10, 2017
- Tänanud: 23 korda
- Tänatud: 46 korda
- Kontakt:
Pan kirjutas:Ei tõuse ju kindlustus nii palju et tasuks seda riski võtta?!
vähemalt kunagi oli reegel see et tõuseb ühe korraga 150% aga langeb aastaga 20%
need kellel jah on 0.40 siis väga ei nutaks aga algajale juhile paneb mõnusa põntsu, endal juhtus nooruses kahe kuulise vahega nõnda et ise jäin süüdi, pisikesed plekimõlkimised aga lõpuks terendas vastu koefitsent 2.47
ei õigusta kunagi neid uttu tõmbajaid ja ise olen paigale jäänud ning omad vitsad maksnud, praegugi autol stangede nurgad ilmselt silmaklappidega parklamanööverdajate poole ära kaunistatud, hea et kaskogi peal, kuid sellegi omavastutust ei tahaks iga kuu omast taskust maksta
kontakt nr. +372 52 58 244
Ma lihtsalt pean ennast foorumis välja elama.
Et kulla juhid, kui te ise märke ei tunne või ei näe või ei taha näha, siis ei ole mõtet oma eksimust teistele signaalitades väljendada. Konkreetne juhus täna. Tartus, riia ja puusepa tänava ristis. Lõunaka poolt tulles ei tohi seal vasakpööret teha kuni õhtul kella seitsmeni. Ja ma tulin sealt täna mõni minut enne 21'te ja kaugelt veel kontrollisin märki, et kas tohib juba. Tohtis. Panin suuna sisse ja lasin otse tulevad autod läbi ja isegi seisma ei jäänud ja keerasin kiirelt läbi. Ise juba kuklas aimasin, et see mazda vend kes tagant tuleb hakkab midagi leiutama. Ja nii oli, piiiiiika signaaliga tuldi tagant lähemale ja lasti veel pikalt tagant järgi ka. No nahhui kui tigedaks ajas. Oleks ma seal seisnud tee andmiseks, siis oleks ohukad peale läinud ja härrale/prouale läinud ja märki tutvustanud. Ja see ei ole seal esimene kord.
Hakkas kergem küll
Kus juures olen ise samal ristil ka mõõõõõõõõnuga lasknud signaali aga seda, siis enne kella 19-t.
-
- Tsikkel: KTM 1190 Adventure R
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 31 korda
Muideks seal ristmikul on keelatud vasakpööre aga tagasipööre pole keelatud, seega on igakell lubatud. Olen kogenud ka seda, et lõunaka poolt tulles puusepa ristis tagasipööret oodates on samuti taga signaalitatud, et kuidas need tagasõitjad teavad kas ma ootan tagasipööret või vasakpööret?
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
Jälle targem. Millegi pärast on mulle meelde jäänud, et vasakpöörde keeld keelab ka tagasipöörde aga polegi nii.
19) märk 333 „Vasakpöörde keeld” keelab vasakpöörde ainult sellel sõiduteede lõikumisalal, mille ette see on pandud. Märk ei keela tagasipööret;
Selle koha peal võib küll visata kivi liikluskorraldajate kapsaaeda, kuna tagasipööre segab liiklust veel rohkem, kui vasakpööre.
-
- Tsikkel: Yamaha MT-10, 2017
- Tänanud: 23 korda
- Tänatud: 46 korda
- Kontakt:
kuidas neid tänaseid suverehvidega driftikunne kutsuda tohib
talv tuli ootamatult nagu eestis alati ikka kipub tulema mõistus lihtsalt ei kohane, et samasid kiiruseid ei saa puht füüsika pärast rakendada
kontakt nr. +372 52 58 244
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 196 korda
- Tänatud: 408 korda
Ivoonu kirjutas:Jälle targem. Millegi pärast on mulle meelde jäänud, et vasakpöörde keeld keelab ka tagasipöörde aga polegi nii.
19) märk 333 „Vasakpöörde keeld” keelab vasakpöörde ainult sellel sõiduteede lõikumisalal, mille ette see on pandud. Märk ei keela tagasipööret;
Selle koha peal võib küll visata kivi liikluskorraldajate kapsaaeda, kuna tagasipööre segab liiklust veel rohkem, kui vasakpööre.
Vasakpööre võib olla keelatud ka näiteks selle pärast, et tee millele keerataks on ühesuuunaline. Samas tohib seal ristmikul ju vabalt tagasi keerata.
-
- Tsikkel: VX 800
- Kontakt:
indumen kirjutas:kuidas neid tänaseid suverehvidega driftikunne kutsuda tohib
![]()
talv tuli ootamatult nagu eestis alati ikka kipub tulemamõistus lihtsalt ei kohane, et samasid kiiruseid ei saa puht füüsika pärast rakendada
Pole seda talve veel kuskil, veits lötti ainult. Aga jh, rehvivahetajad on uksedaga rivis. Öösel kell 4 hakkas telefon ulguma. Mul garages vedeleb üks väike 125 honda, selle keeran kindlasti täna korra libedale, kui enne ära ei sula.
http://www.krracing.ee/
indumen kirjutas:kuidas neid tänaseid suverehvidega driftikunne kutsuda tohib
![]()
talv tuli ootamatult nagu eestis alati ikka kipub tulemamõistus lihtsalt ei kohane, et samasid kiiruseid ei saa puht füüsika pärast rakendada
Kutsu kuidas tahad selga kui tulevad, tulevad ikka ühtviisi pauguga.... aga endalgi öösel 4 hoov oli puhas aga kell 7 juba auto 40cm lume all
Külatee oli ka nagu uisuväli, aga ohukad peale ja 30 töö poole las uljaspead kimavad
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
Maaks kirjutas:Ivoonu kirjutas:Jälle targem. Millegi pärast on mulle meelde jäänud, et vasakpöörde keeld keelab ka tagasipöörde aga polegi nii.
Selle koha peal võib küll visata kivi liikluskorraldajate kapsaaeda, kuna tagasipööre segab liiklust veel rohkem, kui vasakpööre.Vasakpööre võib olla keelatud ka näiteks selle pärast, et tee millele keerataks on ühesuuunaline. Samas tohib seal ristmikul ju vabalt tagasi keerata.
Riia-Puusepa ristil on vasakpööre keelatud vältimaks ühtlase liiklusvoo takistajaid, seega peaks olema seal märk, mis keelab nii vasakule kui ka tagasipöörde.
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 340 korda
- Tänatud: 438 korda
- Kontakt:
Eile oli ETV-s päris huvitav saade sellest, kuidas inimese aju kipub vahest isepead toimetama ja meid ära petab. Seal siis üks vastav uurija tegi eksperimendi, kus juhtis sinu tähelepanu oma tegevusele ja täiesti 100% jäi vaatajal märkamata taustal mööda kõndinud gorilla, karu ja jänes. Kusjuures korduses olid need tegelased väga hästi näha. Sama selle ütles ka välja selle, et kui autojuht on keskendunud liikluses autode jälgimisele, siis mootorratas jääbki nägemata, kuna see on aju eripära, igatahes päris õpetlik oli.
mx77 kirjutas:Eile oli ETV-s päris huvitav saade sellest, kuidas inimese aju kipub vahest isepead toimetama ja meid ära petab. Seal siis üks vastav uurija tegi eksperimendi, kus juhtis sinu tähelepanu oma tegevusele ja täiesti 100% jäi vaatajal märkamata taustal mööda kõndinud gorilla, karu ja jänes. Kusjuures korduses olid need tegelased väga hästi näha. Sama selle ütles ka välja selle, et kui autojuht on keskendunud liikluses autode jälgimisele, siis mootorratas jääbki nägemata, kuna see on aju eripära, igatahes päris õpetlik oli.
Pead silmas ilmselt midagi sellist? Päris kaval vide on, aga tundub vägagi tõsi olema http://www.youtube.com/v/Ahg6qcgoay4
-
- Kontakt:
Tuono kirjutas:minim2gnus kirjutas:
Sorry polnud ühtegi lugu rääkida, kuna kõik nii pikad ja ei viitsiks seletada neist debiilikutest. Kuid samas on huvitav lugeda teemat, seega tuli lihtsalt ''märk'' maha panna
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1096 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
mx77 kirjutas:Eile oli ETV-s päris huvitav saade sellest, kuidas inimese aju kipub vahest isepead toimetama ja meid ära petab. Seal siis üks vastav uurija tegi eksperimendi, kus juhtis sinu tähelepanu oma tegevusele ja täiesti 100% jäi vaatajal märkamata taustal mööda kõndinud gorilla, karu ja jänes. Kusjuures korduses olid need tegelased väga hästi näha. Sama selle ütles ka välja selle, et kui autojuht on keskendunud liikluses autode jälgimisele, siis mootorratas jääbki nägemata, kuna see on aju eripära, igatahes päris õpetlik oli.
Tegemist oli National Geographic saadete sarjaga.
"Test" ise nähtav siit (eelteadmisega vaatamisel selektiivne nägemise ei toimi):
-
Teema algataja
Halli värvi Nissan X-Trail, 2011.a., reg.nr 001MHC.
Lihtsalt endale meeldejätmiseks
EDIT: Unustasin ära, et see pole facebook ja ma ei pea ennast huvitavaks tegema, et küsitaks "no mis siis juhtus?" ja ma vastan "ah ei midagi"
Vabakal, Valdeku kandis ummik. Kiirused 0-20 km/h. Tiksun vaiksel autode vahel ettepoole. Jeebuvend annab signaali. Nõks hiljem jõuab vooluga mu kõrvale ja foori all seletab midagi mulle läbi akna. Ma küsin, et kas ruumi on vähe ja kas ta mingeid jooni siin näeb? Mahume ju mõlemad (ja ka 100 teist masinat) ilusti ära. Midagi ta seal kõvatas oma naise ees, ma tiksusin edasi. Järgmine hetk üritab mul perset maha sõita ja rammib mind peegliga. Kuna 1) mul oli kellaaja peale Laagrisse vaja jõuda; 2) ei taha laskuda sellise m**n* tasemele nagu seesama väikese-nokuga-jeebimees [tunnistajate juuresolekul eriti] ja 3) püstol oli koju jäänud, siis sõitsin edasi, samamoodi suht rahulikult ummiku vahel, teisi autojuhte segamata ja riivamata. Vähemalt jõudsin Laagrisse õigel ajal ja sain värskeltremonditud saapad kätte. Mis oligi kogu point.
Numbri jätsin aga meelde, teistelgi hea teada ja kellelgi on ehk guugeldadeski sellest postist kasu
Lihtsalt siuke lugu õhtusest Tallinnast, internetikõvatamist pole vaja küll alustada (relvamärkus polnud eespool kõvatamisena mõeldud, lihtsalt konstateerimiseks ja mõtteaineks kõigile - kunagi ei tea, kellel tukk hõlma all võib olla, seega tšill, ela ise ja lase teistel ka olla). Ma pigem usun karmasse
-
- Tsikkel: Freewind
Tegin mina rõõmsalt viljandi-tartu teel möödasõitu, kui vastu tulev masin järsku tuledega vilgutama ja keskmise sõrmega signaliseerima hakkas. Mida kuradit see minust mahajäänud masin küll teha võis, et teine nõnda vihastas?
Martti_V kirjutas:Endal oleks päris asjalik 316 pealt m3 peale üle minna. See nagu tõukerattalt mingi yamaha ninja peale minek:D
Gorilla oleks võinud vähe varem reastuma hakata, aga seal idioodi kombel kätega ka vehkida nagu põhjust polnud. Eriti kui hakkad veel näkku ka nussima. Gorillal äkki ka kaamera peal ja filmib kuidas sa talle ette keerasid ja miks ta pidama ei saanud
-
- Kontakt:
Aspelund kirjutas:Antud juhul näitas Corolla viisakalt suunda juba varakult.
jep, tsiklimees oleks võinud oma ego vähe väiksemaks tuunida, kas see Toyots oleks pidanud siis keset ristmikku seisma jääma või?
ja siis viriseme, et liiklus pole sujuv.
Vb tegelane on enesekriitiline ja pani selleks video üles, et näidata kuidas ei tohiks rattaga liigelda. Omal "anna teed" märk ees, ringil olijal suund sees.. ja tema kukub veel tuututama. Aitäh, et ühe autojuhi jälle rattureid vähem sallima panid.
Vabal ajal olen normaalne aga vaba aega on vähe, siis pakun veoteenust 8-kohaliste väikebussidega. Info Ps.
Gorilla mitte poleks võinud varem reastuma hakata, vaid oleks Pidanud varem reastuma. Antud juhul oli tegemist parempöörde sooritamisega teisest reast! Ainus pluss gorilla juhil oligi suunatule kasutamine...
Eksamisõidul oleks geriljamees jala edasi läinud selle nipieest.
Aga eks Haabersti ring on ja jääb alati keskmisele autojuhile, kas pohhuiismist või mõttevõimetusest tingituna arusaamatuks.
Eks tsiklisti käitumise analüüsiks võib ju 7 lehekülge fleimida ka "tsiklist vs corolla" vms. Aga arvestades kuidas meil kõik iga asja peale peegleid ära taovad ja selleeest pooljumalateks saavad, siis oli tegu minumeelest suht viisaka viitega...
Muretuid miile!
Edit: Virtuaalselt ja Punaselt kuidas seda tegelikult tehakse - !
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1096 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
Aivar123 kirjutas:Vb tegelane on enesekriitiline ja pani selleks video üles, et näidata kuidas ei tohiks rattaga liigelda. Omal "anna teed" märk ees, ringil olijal suund sees.. ja tema kukub veel tuututama. Aitäh, et ühe autojuhi jälle rattureid vähem sallima panid.
Viga tekkis mitte ringile sisenedes vaid ringil olles. Seega anna teed märk ei puutu asjasse. Esiteks jäi Corolla reastumisega tõsiselt hiljaks. Teiseks kehtib parema käe reegel. Aga üldiselt kipun ma arvama, et autojuht lihtsalt ei näinud mootorratturit.
Üks pool on see, kellel õigus, kellel mitte.
Teiselt poole pealt oleks võinud ju antud hetkel mootorrattur autojuhiga arvestada - oli ju kaugelt selge, mida corolla teha tahtis - lihtsalt oli hiljaks jäänud. Pidevalt kisatakse, et autojuhid ei arvesta mootorratastega - hetkel asi teistpidine. No krt lase see corolla enda ette ja järgmisel võimalusel saad tast niikuinii mööda.
Kusjurees seda, et andud Corolla juht suunda näitas nägin ma alles videot vaadates kuna jälgisin neid suuri auke mida ka näha on. Nagu arusaada siis avastasin, et ta mulle ette keerab alles siis kui signaali lasin.
Algselt oli mul plaanis nagu kõik "pooljumalad" siin õpetanud on "peegleid klappima" minna , aga kuna ta oli juba selleksajaks vastasuunda keeranud, ning tagant ja vastu tuli autosi või olin lihtsalt möku ja lõin kartma.
Minust paremal paiknes veel teine ratas üritasin vältida olukorda kus oleks veel temale kah ette keeranud, kuna ei olnud kindel mis hooga ta tagant järgi tuleb...
Tundub väga huvitav foorum olevat, kõik kiruvad autojuhte mingite kirjandite lugemise põhjal ja kui on reaalselt näha, et tekkib liiklusohltik olukord siis olen mina hälvik, et Corollat vahele ei lasknud
Martti_V kirjutas:Endal oleks päris asjalik 316 pealt m3 peale üle minna. See nagu tõukerattalt mingi yamaha ninja peale minek:D
-
- Kontakt:
entropiK kirjutas:Kusjurees seda, et andud Corolla juht suunda näitas nägin ma alles videot vaadates kuna jälgisin neid suuri auke mida ka näha on. Nagu arusaada siis avastasin, et ta mulle ette keerab alles siis kui signaali lasin.
Algselt oli mul plaanis nagu kõik "pooljumalad" siin õpetanud on "peegleid klappima" minna , aga kuna ta oli juba selleksajaks vastasuunda keeranud, ning tagant ja vastu tuli autosi või olin lihtsalt möku ja lõin kartma.
Minust paremal paiknes veel teine ratas üritasin vältida olukorda kus oleks veel temale kah ette keeranud, kuna ei olnud kindel mis hooga ta tagant järgi tuleb...Tundub väga huvitav foorum olevat, kõik kiruvad autojuhte mingite kirjandite lugemise põhjal ja kui on reaalselt näha, et tekkib liiklusohltik olukord siis olen mina hälvik, et Corollat vahele ei lasknud
Tegelikult ju liiklusohtlikku olukorda polnud - sa oleks pidanud lihtsalt korra gaasi maha laskma ja Gorilla oleks kenasti su ette saanud.
Aukude eest aga võid onu Eedikula aitähh öelda ja kes tema autol peeglid ära murrab on minu poolt igatahes suure Bacardi ära teeninud.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.