Algajale varustus
Re: Algajale varustus
Alustaks sellest millelga sa sõuita plaanid kui sa chopakaga hakkad sõitma siis bike nahk eriti ei sobi mine käi ka dragbike.ee -s ära. Saapad peavad väga väga korralikud ja mugavad olema ostsin motomarketist siis teised Sidit väga ei müünud. Mul on endal Sidi omad, kui vahetan siis kaalun vähe kallimaid mis hoiavad jalga rohkem. Kui jalg tisikli alla jääb siis saad aru millest ma räägin kui aga saabas ei ole mugav lähed peale esimest pikemat ringi tagasi poodi. Rinka saabas on veits jäigem aga harjub kiiresti ära ja kaitseb kindlasti rohkem. Varustuse pealt koonerdada ei tasu, kaitsmed peavad väga õiges kohas olema muidu nendest kasu ei ole ehk see sama liiga suure jope jutt nagu ülevalpool mainiti. Kinnaste osas soovitan kindlasti midagi mida motodepoo müüb ja midagi millel on sliderid ka käelabal olen kukkunud 3 korda erinevatel kiirustel, slaider kuidagi natuke võtab põrutuse ära... ja väga oluline, et mugav oleks, sõitsin kord sõbra kinnastega need olid veits pisemad ja näpud ei ulatanud igale poole ning kohe olid mõtted seal mujal mitte liikluses. Odavamad kindad võivad ka kiiresti ära laguneda.
http://motopost.ee/detailid.php?1667 kindad on mul sellised üüülimalt rahul. Näpud liiguvad nii hästi, et mängi või klaverit ei ole kuskilt 3 aasta jooksul narmendama hakanud, väga vastupidavad.
Ise eelistan nahka. Mul on kaheosaline kombe, isiklikult meeldib kuidas ta keha hoiab ja jope sõites ei turrita üle neerude ning tuul ei puhu sisse: http://www.dragbike.ee/pood/?p=1&id=345&item=490 kombekas on vot selline, tuulutusi on piisaval alguses ei olnud seljas kõige mugavam nädalaga vajus keha kuju järgi ja siis enam ei tahtnud seljas võtta . Kasutan seda siia maani . mõtlesin vahetada kui siis mõne Dainese vastu kaheosalise ja lisaks osta eraldi jope ja püksid, midagi mis näeks igapävane välja. leidsin endale sellise jope: http://motopost.ee/detailid.php?2689 ainuke mis mulle selles jopes ei meeldinud oli kuidas kaitsmed istusid. Aga tundub, et sealt on vaja kaitsmed välja visata ja eraldi midagi alla osta.
Kiivri osas noh, esimese vahetad kindlasti välja ma võtsin HJC vähe kallima mingi 200€ millel prillid sisse ehitatud pole veel välja vahetanud. ja see üllatavalt kestab paremini kui mu sõbra 100 € HJC. Kusjuures see motodepoo ligi 200 € HJC mis on ühes tükis, on isegi päris vaikne.
Eks mida kallim varustus seda kvaliteetsemad on materjalid ehk ei pea kohe välja vahetaam. Samas kallis ei tähenda mugav ja kallile võib alati kaitset jurude osta.
Ise plaanin endale selja kaitsme osta. Üks kord kukkudes oli slejas läpakas ma nüüd ei tea kas oli hea seljakott või läpakas aga töötas
ja muidugi võttis kukkudes ka natuke löögi enda peale
Kõige olulisem on ikkagi meeles pidada, et sõidad mootorrrattaga ja ükskõik kui kallis ja korralik sul varustus ei ole, tagajärjed võivad olla väääga väga kurvad, kui saatus valed kaardid kätte mängib või E.Murphi või mõistus, või tädi BMW-ga jne jne. Aga hea varustus annab rohkem võimalusi tervemaks jääda
mul üks sõber kes on pikemalt sõitnud väitis, et ei ole kordagi kukkunud, eelmine suvi see juhtus
õnneks olid kiirused väikesed aga eks ka autokoolis öeldakse, et tihtipeale kui juhtub, siis tuttavas kohas kus sa seda kõige vähem ootad
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.