Face-off: tädi versus sõiduõpetaja.

iRide
Tsikkel: Kawasaki ZZR600E/94
Tänanud: 1 kord

Re: Face-off: tädi versus sõiduõpetaja.

Lugemata postitus Postitas iRide »

Tonis_T kirjutas:
iRide kirjutas:

Samas ei saa ma kuidagi aru mismoodi "tädil" mootorrattur märkamatuks sai jääda - sõideti ju eelnevalt üksteisele vastu ning siis pöörati suhteliselt koos samale teele. No ei saa olla nii pime, oskamatu või ignorantne. Aga nähes mismoodi autojuhid eriti kevadel, kui mootorratturid on alles hooaega alustamas, liikluses kaherattaliste suhtes käituvad, ei imesta ma millegi üle. Suur osa on lihtsalt hoolimatud, üksikud lausa pahatahtlikud; õnneks mingi osa ka väga tähelepanelikud ja arvestavad. Viimased suure tõenäosusega need, kes ka ise heal meelel a-kategooriaga sina peal. Endal oli esmane kogemus mootorraturina ülbikust autojuhiga eksamisõidul olles, kui Vasara-Sepa ristis (vist on selline ristmik seal vana ARK-i lähedal Tartus?) ei andnud valge kaubik mulle teed, ehkki tal oli parem käsi kinni.

Ohutut liiklemist!

Inimesed ei ole hoolimatud ja pahatahtlikud ja täiesti vabalt saab ratturit mitte märgata.
Vestlemine aitab probleemile tähelepanu juhtida, peegli lõhkumine ei aita. Automaatselt arvata, et inimesed nimme mootorrattureid koinivad on natuke imelik. Selliseid, kes seda teevad on olemas, kuid sama moodi leidub ka tainaid mootorrattureid.

Ma ei osalenud selles situatsioonis ning ei püüagi üht või teist poolt õigustada või maha teha, lihtsalt esitasin oma nägemuse. Seda risti teades ja kirjeldust lugedes ei saa ma lihtsalt aru, kuidas saab olla nii tähelepanematu. Korduv "tähelepanematus" ning teise poole märguannete eiramine viitab kahjuks mõningasele pahatahtlikkusele või siis, no ma ei tea, juhmusele või saamatusele; kõik kolm on liiklusesse sobimatud kaaslased.

Ma ei ole väitnud, et ratturi mittemärkamine ei ole võimalik. On küll võimalik mitte märgata; eriti pöördel kui näiteks a-pillar ette jääb. Omalt poolt pean siiski mainima et rattaga/autoga sõites jälgin liiklust, mitte kuukõndi tegevat karu ning juba väga mitu aastat ei ole minu süül juhtunud ühtegi õnnetust.

Ei õigusta ma ka peegli kokku lappimist, seda ei oleks pidanud tegema (peegli küljest löömist, andke andeks, ei usu).

Ei ole ka kusagil väitnud, et (kõik) inimesed "nimme mootorrattureid koinivad". Kahjuks paar juhust nii mootorratturi kui ka autojuhina on, kui mõni kõrgenendud õiglustundega isik ainult talle teadaolevaid seadusi hakkab tänaval kehtestama. Ei oska seda kahjuks muudmoodi nimetada kui sihilikult pahatahtlikkuks käitumiseks.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”