Õnnetused mootorratastega
Moderaator: Moded
Re: Õnnetused mootorratastega
Just 5 min tagasi pani Paekaare 10 maja ees külje maha valge Suzuki (GSX-R 1000?). Juhil tundub kõik ok olevat, korjab väikseid plastiku jupikesi asfaltilt kokku. Täpselt aru ei saanud, mis juhtus, kuid tee äärde pargitud auto taga käib teema.
Õnnestus siis ka eile Sakus külg maha saada. Kiirus 30-40kmh ja lahtine kruus. Maalrid võivad privasse endast märku anda
Julge hunt on rasvane, julge mootorrattur aga pealaeni märg. Soomaal on parim liiklusvahend siiski kanuu... (nädalavahetusel nähtust)
eye kirjutas:freestyle73 kirjutas:range rover hakkas järsku sõitma, vaatasin et sõidab valest reast viru ringi poole aga ei, keeras aga hoopis stocmanni ja liivalaia poole seega mulle otse ette.
Ju jäid reastumisel pimedasse nurka
Mismõttes pimedasse nurka?!? See Freelanderi juht pidi siis puhta pime olema kui otse vastu tulev rattur pimedasse nurka jääb
Ja teiseks - kas saan õigesti aru, et see idioot roolis ei näidanud ka suunda, et sa tema trajektoori ette aimasid valesti?!? Sõltumata sellest, kas oli topelt pime juht ja ei näinud enda jaoks olulist foori ning vastu tulevat liiklust.....siis kurat vähemalt suunda peab ikka näitama kui ristmikul pööret sooritada!!!!
AAARGGGHH...võibolla mu pahameel tuleb sellest, et hommikul keeras ka mulle ette üks väärakas oma kuld-beezi golf4'ga Tartu maanteel linnasõidul ummikus seisvast reast.....pole just eriti meeldiv kui täiesti ootamatult ja ümber-reastumise jaoks tühja rea olemasolus ei veenduta....seda enam et selle kohani oli ta juba ummikus istunud mitte vähem kui 5 mintsa ja siis otsustas ikka ummikureast väljuda ja ettepoole trügida!!! Oleks aega olnud oleks talle ehitanud.....
Ühe käega postitajale kiiret paranemist - freestyle73!!
ApK kirjutas:Just 5 min tagasi pani Paekaare 10 maja ees külje maha valge Suzuki (GSX-R 1000?). Juhil tundub kõik ok olevat, korjab väikseid plastiku jupikesi asfaltilt kokku. Täpselt aru ei saanud, mis juhtus, kuid tee äärde pargitud auto taga käib teema.
Ego sai haiget.
Julge pealehakkamine pidi olema pool võitu.... ma sain selle teise poole.
-
- Tsikkel: mulle meeldivad motikad
- Kontakt:
TTÜ ringi peal mingi tunnike tagasi oli troll, söidukas ja mingi kollane bike (CBRi laadne?). Ratas oli püsti auto körval ringi servas (Söpruse pst. poolt tulles) ja troll oli peale ülekäigurada ohutuledega tee ääres. Kulgesin vaikselt mööda, 2 politsei autot oli vilkuritega, kiirabi polnud ja kedagi külili ka maas polnud.
Loodan, et köik korras ja ehk oli mingi plekimölkimine.
AAARGGGHH...võibolla mu pahameel tuleb sellest, et hommikul keeras ka mulle ette üks väärakas oma kuld-beezi golf4'ga Tartu maanteel linnasõidul ummikus seisvast reast.....pole just eriti meeldiv kui täiesti ootamatult ja ümber-reastumise jaoks tühja rea olemasolus ei veenduta....
Arvestades mitu korda sel hooajal on juba napakaid ette keeramisi nii reavahetamisel kui hoovist väljasõidul tehtud ning kui paljud neist "keerajatest" samal ajal telefoniga lobisevad tekib tahtmine hakata poolikuid telliseid telefonideks kujundama ja siis rattapeal käepärases kohas hoidma ( tahaküljele viide liiklusseaduse punktile, mis kõneleb nimetatud tegevuse seadusevastasust ka ja seleta siis pärast oma kindlustusele/politseile kust ja miks sul selline tellis autosse tekkis )
Oleks siis, et oleks ise tumedas riides vms. aga ei- hiviz jope, hele kiiver, rattal tuled põlevad... kiirus-nojah 1x sai vist tõesti peaaegu 60-ga sõprakal sõidetud kellestki kahereapeal liiklejast mööda.
Tegelikult ei propageeri vägivalda aga vahel on küll tunne, et kuna abordiga on lootusetult hiljaks jäädud, siis oleks 1 löök etem kui 100 sõna.
Vabal ajal olen normaalne aga vaba aega on vähe, siis pakun veoteenust 8-kohaliste väikebussidega. Info Ps.
http://www.tallinnapostimees.ee/1218030 ... gant-sisse võib ka nii juhtuda
näe reimps juba postimehe fleimarite legendiks muutunud
Blabla 28.04.2013 20:01
A see oli palju vägevam uudis kui Reimps oma Apriliaga Tln-Tartu maanteel kolmesele bemmile 90 alas tagant sisse sõitisÕnneks mees ise terve ja juba ammu uue ratta seljas.
Lisaks peaks sellise fleimi peale ükskord kätte võtma ja mingi suuure pundiga kolonnis tipptunnil minema tatti tilgutama. Vaataks mis jutud siis kommentaariumis levima hakkavad.....
Samas enamik uhhuusid kommentaariumis ilmselt näevad autosid ainult etsi ühistransa aknast...
Lugesin seda Võru CBR-i lendu tee piirdesse. Need piirded on ikka nii ohtlikud ma ikka iga kord sõidan ja imestan, et all relssi ei ole. Suuremal kiirusel võtab ju jalad käed paremaljuhul käest küljest... Loodan, et tüüp paraneb. Sel aastal ma juba vähemalt 5 ette keeramist kokku lugenud. Ma ise ka ettekeeraja ohver paar aastat tagasi suutsin külje vihmaga maha panna kui üks tädi keeras ette. Õnneks ise jäin terveks ja minu ratta ostis keegi ära kindlustuselt. Loodan, et ta on heades kätes.
Nii palju tahan öelda. Et kui teile keeratakse ette, ja te kukute. (pidurdate esiratta eest ära või midagi.) Ja ei satu kokku ette keerajaga, siis nimetatakse seda kontaktivabaks avariiks. Tasub sõiduki number meelde jätta ja kohe kutsuda Politsei. Sellisel juhul saab kindlustuselt ilusti hüvitist sõidukile ja kogu varustusele mis kannatada saab. (Loodetavasti muidugi, jääb tervis kätte).
Olge ettevaatlikud ja kasutage turvavarustust isegi palava ilmaga
-
- Mode
- Tsikkel: SV1000s // TigerXRx
- Tänanud: 25 korda
- Tänatud: 24 korda
sütistes või?
O: Sinu katkise ratta. PSi.
-
- Mode
njah, eestis on kombeks jalgratastel ka maantel sõita, eriti seal kus on selleks ettenähtud jalgrattasõidu tee ja siis on lausa vaja kahekesi kõrvuti sõita keset sõiduteed.
vahel ajab vihale küll kui kurvi tagant tuleb välja jalgratturite pesa.
ise olen samuti jalgratta peal, aga sõidan selleks ettenähtud kohas, mitte keset sõiduteed. kusjuures neil on 1000 põhjust miks mitte sõita seal kus on selleks ettenähtud.
jbob kirjutas:njah, eestis on kombeks jalgratastel ka maantel sõita, eriti seal kus on selleks ettenähtud jalgrattasõidu tee ja siis on lausa vaja kahekesi kõrvuti sõita keset sõiduteed.
Aasta tagasi oli kogemus, kus 3 või 4 jalgratturit sõitsid keset maanteed pundis ja kõrvuti 70kmh alas 25-30kmh. Vastutuleva liikluse tõttu ei olnud võimalik nendest ka mõõduda. Sõitsin siis kilomeeter nende sabas ning kui oli näha, et ei ole lootust normaalset nendest mõõduda, siis andsin korraks signaali. Selle peale muidugi vehiti, nagu oleksin mingi idioot, kes ei lase "sportlastel" trenni teha.
Kri§to kirjutas:
Selles videos on jalgratturid suhteliselt viisakalt tee ääres. Sõidu trajektoori valikuga ja potensiaalse ohu ennetusega saaks sellise jama ära hoida.
-
- Tsikkel: gixxer
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 9 korda
- Kontakt:
Kri§to kirjutas:
Pole vist ilus öelda, et hea näide aga ütleks siis, et õpetlik. Klassikaline inimese reflektoorsest käitumisest tulenev juhtimisviga mis põhjustas alajuhitavuse ja avarii. Praegu siit rummi ja ungari pekileiva kõrvalt teaduslikku teooriat ei ole tulemas aga nendele kes "pihta ei saanud soovitaks järgmist katset: sõida üks kurv käppa kuni sellise kiiruseni, et turvalisuse tagamiseks pead ära kasutama kogu tee laiuse. Järgmisena sõida sarnasel kiirusel ja enne kurvi sisenemist lülita käik välja. Sellest tekib enamvähem samaväärne ja kontrollimatu alajuhitavus nagu oleksite ohtu märgates pea kaotanud. Ärge sealjuures risu pange. Igatahes on reegel see, et kui "pill ei laula" siis läheb ka kurv pikaks - mootorile õiged (jõumomendi keskmises või kõrgemas vahemikus) pöörded ja nagu imeväel on juhitavus palju-palju parem, vahet pole kas vaja kurvis seejärel kiirendada või aeglustada, igaljuhul annab see võimaluse trajektoori raadiust vajadusel vähendada. Njah, aeglustamine välja arvatud siis muidugi vihma korral kus tagaratas peab kurvis pidevalt vedama. Mul ka siin olukord nüüd kus rummi kõrvale vaja uut pekivõileiba... muidu olen pinalis kohevarsti
jbob kirjutas:njah, eestis on kombeks jalgratastel ka maantel sõita, eriti seal kus on selleks ettenähtud jalgrattasõidu tee ja siis on lausa vaja kahekesi kõrvuti sõita keset sõiduteed.
vahel ajab vihale küll kui kurvi tagant tuleb välja jalgratturite pesa.ise olen samuti jalgratta peal, aga sõidan selleks ettenähtud kohas, mitte keset sõiduteed. kusjuures neil on 1000 põhjust miks mitte sõita seal kus on selleks ettenähtud.
Eelkõnejale, maanterattaga sõidetaksegi maanteel. Ei ole eriti turvaline sportival ratturil jalutavate inimeste ja laste vahel kiirelt treenida, teine asi on rahulikult kulgev rattur. Iseasi on loomulikult kahekesi kõrvuti laiutada maanteel, paras lotomäng oma eluga(va.suurema pundiga treenimine). Maante on üldliigeldav koht, kus kõik liiklejad peavad üksteisega arvestama. Pole ise üldjuhul tsikli seljas täheldanud, et oleks normaalselt sõitvast ratturist kuidagi raske mööduda.
Aga nii see kipub olema-autojuhid kiruvad tsikleid, mootorratturid jalgrattureid, ratturid sitta ilma.
Tere,
Juhtusin mõned aastad tagasi ka ise olema sarnase õnnetuse tunnistajaks. Tookord oli tegemist suure seltskonnaga sõitmisega (kui nüüd õigesti mäletan, siis kuskil 20-25 mootorratturit) ning olin ka ise noor ja roheline . Saatuslikuks sai see, et eespool olevad sõitjad ei andnud märku teeääres liikuvast "ohust" ning rivi keskel olev mootorrattur ei jõudnud oma manöövriga nii kiiresti reageerida ja riivas ratturit. Jalgrattur (kes tegi samuti trenni), sai suure õhulennu osaliseks ja rivi lõpp (kus ka ise asusin), nägi päris ränka vaeva, et tee keskele lendanud ratturist mitte üle sõita. Õnneks lõppes õnnetus õnnelikult.
Igatahes tahan sellega öelda, et kui sõidate gruppidena, pange ennem sõidu algust kindlasti reeglid paika, kuidas sõidetakse ja reageeritakse mingi ohu korral. Ja kindlasti, kui esimene rattur annab mingi märguande, peavad seda ka teised tegema, sest muidu tagumine ots ei tea, mis teda ees ootab. Ise sõidan nüüdsest juba enam vähem kindla seltskonnaga ja meil on omad reeglid välja kujunenud ning kui seltskonda satub keegi uus, räägime need ka kindlasti üle.
Ohutut liiklemist kõigile!
Jansu

HYOSUNG GT650Ri
Ohtlikku olukorra tekitas t6enäoliselt siiski liiga lühike pikivahe. Piisava pikivahega oleks ju igaüks näinud jalgratturit 6igel ajal?
Grupi esimene ei peagi hakkama vehkima, et jalgrattur teel on. Jalgrattur on liikleja nagu iga teinegi ja juht peab oskama liikluses teistega arvestada ka ilma kaass6itjate näpunäideteta.
jansu24 kirjutas:Tere,
Juhtusin mõned aastad tagasi ka ise olema sarnase õnnetuse tunnistajaks. Tookord oli tegemist suure seltskonnaga sõitmisega (kui nüüd õigesti mäletan, siis kuskil 20-25 mootorratturit) ning olin ka ise noor ja roheline
. Saatuslikuks sai see, et eespool olevad sõitjad ei andnud märku teeääres liikuvast "ohust" ning rivi keskel olev mootorrattur ei jõudnud oma manöövriga nii kiiresti reageerida ja riivas ratturit. Jalgrattur (kes tegi samuti trenni), sai suure õhulennu osaliseks ja rivi lõpp (kus ka ise asusin), nägi päris ränka vaeva, et tee keskele lendanud ratturist mitte üle sõita. Õnneks lõppes õnnetus õnnelikult.
Igatahes tahan sellega öelda, et kui sõidate gruppidena, pange ennem sõidu algust kindlasti reeglid paika, kuidas sõidetakse ja reageeritakse mingi ohu korral. Ja kindlasti, kui esimene rattur annab mingi märguande, peavad seda ka teised tegema, sest muidu tagumine ots ei tea, mis teda ees ootab. Ise sõidan nüüdsest juba enam vähem kindla seltskonnaga ja meil on omad reeglid välja kujunenud ning kui seltskonda satub keegi uus, räägime need ka kindlasti üle.Ohutut liiklemist kõigile!
-
- Mode
ardilla de terra kirjutas:jbob kirjutas:sütistes või?
Minult küsid? Retke teel
Ma vist ihaldasin seda ratast sellel hetkel. Käisin kohal ka.
Aga saatus mängis oma rolli ja sain just sellise ratta mida otsisin ja peaaegu tasuta.
-
- Tsikkel: Kawasaki Z900RS’22, GasGas 250
- Tänanud: 2 korda
- Kontakt:
zx12r kirjutas:Ohtlikku olukorra tekitas t6enäoliselt siiski liiga lühike pikivahe. Piisava pikivahega oleks ju igaüks näinud jalgratturit 6igel ajal?
Grupi esimene ei peagi hakkama vehkima, et jalgrattur teel on. Jalgrattur on liikleja nagu iga teinegi ja juht peab oskama liikluses teistega arvestada ka ilma kaass6itjate näpunäideteta.
jansu24 kirjutas:Tere,
Juhtusin mõned aastad tagasi ka ise olema sarnase õnnetuse tunnistajaks. Tookord oli tegemist suure seltskonnaga sõitmisega (kui nüüd õigesti mäletan, siis kuskil 20-25 mootorratturit) ning olin ka ise noor ja roheline
. Saatuslikuks sai see, et eespool olevad sõitjad ei andnud märku teeääres liikuvast "ohust" ning rivi keskel olev mootorrattur ei jõudnud oma manöövriga nii kiiresti reageerida ja riivas ratturit. Jalgrattur (kes tegi samuti trenni), sai suure õhulennu osaliseks ja rivi lõpp (kus ka ise asusin), nägi päris ränka vaeva, et tee keskele lendanud ratturist mitte üle sõita. Õnneks lõppes õnnetus õnnelikult.
Igatahes tahan sellega öelda, et kui sõidate gruppidena, pange ennem sõidu algust kindlasti reeglid paika, kuidas sõidetakse ja reageeritakse mingi ohu korral. Ja kindlasti, kui esimene rattur annab mingi märguande, peavad seda ka teised tegema, sest muidu tagumine ots ei tea, mis teda ees ootab. Ise sõidan nüüdsest juba enam vähem kindla seltskonnaga ja meil on omad reeglid välja kujunenud ning kui seltskonda satub keegi uus, räägime need ka kindlasti üle.Ohutut liiklemist kõigile!
To zx12r:Tean seda olukorda,millest Jansu24 rääkis ja päris nii must-valge elu siiski ei ole,et näed alati jalgratturit,või jalakäijat kolonnis sõites.
-
- Mode
mõks kirjutas:jbob kirjutas:njah, eestis on kombeks jalgratastel ka maantel sõita, eriti seal kus on selleks ettenähtud jalgrattasõidu tee ja siis on lausa vaja kahekesi kõrvuti sõita keset sõiduteed.
vahel ajab vihale küll kui kurvi tagant tuleb välja jalgratturite pesa.ise olen samuti jalgratta peal, aga sõidan selleks ettenähtud kohas, mitte keset sõiduteed. kusjuures neil on 1000 põhjust miks mitte sõita seal kus on selleks ettenähtud.
Eelkõnejale, maanterattaga sõidetaksegi maanteel. Ei ole eriti turvaline sportival ratturil jalutavate inimeste ja laste vahel kiirelt treenida, teine asi on rahulikult kulgev rattur. Iseasi on loomulikult kahekesi kõrvuti laiutada maanteel, paras lotomäng oma eluga(va.suurema pundiga treenimine). Maante on üldliigeldav koht, kus kõik liiklejad peavad üksteisega arvestama. Pole ise üldjuhul tsikli seljas täheldanud, et oleks normaalselt sõitvast ratturist kuidagi raske mööduda.
Aga nii see kipub olema-autojuhid kiruvad tsikleid, mootorratturid jalgrattureid, ratturid sitta ilma.
Mul on maastikuratas ja see peab siis jalgrattateel sõitma? Maanteerattale laieneb samuti sõidukohustus jalgrattateel sõitmiseks. Erandi teeb üldjuhul jalgrattur ise pannes ennast lisaks ohtu.
jbob kirjutas:ardilla de terra kirjutas:jbob kirjutas:sütistes või?
Minult küsid? Retke teel
Ma vist ihaldasin seda ratast sellel hetkel. Käisin kohal ka.
Aga saatus mängis oma rolli ja sain just sellise ratta mida otsisin ja peaaegu tasuta.
Huvitab kelle kätte minu ratas läks? Väidetavalt liigub ta linnas ringi. Jummala kurb oli seda Romusse viia vaatas nii kurvalt mulle oma suure tulega järgi. Tagumik valutas veel kuu aega. Hea, et saapad olid jalas muljumisjäljed olid päris ägedad ja sinikad olid ka huvitava kujuga (meenutasid jalarauda)
kuigi murde ei olnud, olid põrutused ja koormust jalg ja puus hakkasid taluma alles mõne nädala pärast. Ei taha kohe mõelda mis oleks saanud kui poleks varustust, kiirus veits suurem või poleks külge maha saanud... Kõige rõvedam oli see, et kui ma taidlesin seal ratta ümber, siis alles sain aru, et inimesed teepeale ei vaata
Sinine ratas maas punases kombes mees kempleb ümber ja ikka üritatakse üle sõita ning kui juba vehin kätega tehakse imestunud nägu aaa sina oled siiin
. Jama oli ka see, et tädil polnud ohukolmnurka
Vot mis juhtub kui ratast müüa tahad ja kiivri maha paned.
-
- Tsikkel: GSF1250SA
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 14 korda
jbob kirjutas:mõks kirjutas:jbob kirjutas:njah, eestis on kombeks jalgratastel ka maantel sõita, eriti seal kus on selleks ettenähtud jalgrattasõidu tee ja siis on lausa vaja kahekesi kõrvuti sõita keset sõiduteed.
Aga nii see kipub olema-autojuhid kiruvad tsikleid, mootorratturid jalgrattureid, ratturid sitta ilma.Mul on maastikuratas ja see peab siis jalgrattateel sõitma? Maanteerattale laieneb samuti sõidukohustus jalgrattateel sõitmiseks. Erandi teeb üldjuhul jalgrattur ise pannes ennast lisaks ohtu.
Uue liiklusseaduse järgi ei ole rattateel sõitmise kohustust. Rattatee/kergliilustee olemasolul võib sõita ka sõiduteel.
-
- Mode
Tonis_T kirjutas:Uue liiklusseaduse järgi ei ole rattateel sõitmise kohustust. Rattatee/kergliilustee olemasolul võib sõita ka sõiduteel.
kui nii on siis vabandab ja sõitke edasi kahes reas