Õnnetused mootorratastega
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 70 korda
- Tänatud: 371 korda
Re: Õnnetused mootorratastega
Janar.R1 kirjutas:Rein kirjutas:Ma mõtlen, et kes süüdi jääb. Kas paremalt tohib mööduda, samas, kui jätad paremale piisavalt ruumi, et teine vahele mahub, siis parem pööret tehes ja paremal olija ära lükkad, siis küll ei jää sisemine süüdi.
Ukse avaja jääb kindlast süüdi kuna ei olnud veendunud et tagant kedagi ei lähene.
Üks tuttav sai 50:50 täpselt sellise nalja eest.
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
yeekim kirjutas:Kas Te liikluseeskirju ikka loete
![]()
Võtke LE omale ette:
Kuna tohib mööduda paremalt?
Kuna ja milliseid uksi tohib liikluses avada ?
Nii, lugesin LE-d. Ei kehti enam, raisk.
Võtsin hoopis Liiklusseaduse ette.
Aga oma realt väljumata on lubatud igalt poolt ette jõuda. Möödasõit on sama manööver oma rajalt väljudes.
Ukse avaja jääb süüdi, vähemalt peaks jääma, sest igasugune ukse avamine tähendab, et kõigpealt tuleb veenduda, et tagantpoolt ei läheneks mingisugune hipster oma tõukerattaga või normaalne mees normaalse tsikliga.
Samas ei viitsinud ma väga otsida ka, ma sõidan niikuinii seal, kuhu mahun.
Onu Vanja
29.09.2012 09:31
Kui sõidurajal paiknevas autos avatakse uks, siis on see alati ukseavaja poolne probleem. Tsiklimees on siin süütu. Proovige see asi ära ja saate teada, et politsei ja kindlustus jätavad 100% süüdi ukse avanud sõiduki juhi. See teema on endal läbi käidud, õnneks olin see kes avatud ukse peaaegu oma autoga kaasa viis. Oli tegemist auto kõrvalistuja poolse tagumise uksega. Ukseavajaks oli laps ja emme süüdistas ka alguses kõiki teisi. Kui asud süiduteel, ära ava ust ja kui avad, siis veendu, et sa kedagi ei sega!
tänasest siis liikluses üks tsikkel (1993 Suzuki GS500) vähem. nimelt täna, kella 18.00 ringis tööle sõites - tulin mööda pärnu maanteed nõmme poolt ja peale raudtee ülesõitu keerati paremalt, valdeku tänavalt ette. pidurdasin, mis ma pidurdasin, aga pinnas oli vihmast märg, tagaratta võttis vibama ja keerasin ratta külili. õnneks oli pidurdamisest niipalju kasu, et ei pannud otse küljepealt sisse, vaid kokku puutusin autoga juba siis, kui olin külili maas ja tsikkel lendas taha nurka, autole mingeid kahjustusi tekitamata.
minu oponent oli õnneks asjalik noormees, kes pidas kinni ja saime kõik paberimajanduse ilusasti aetud. kiitus naisterahvale, kes tuli ise oma telefoninumbrit pakkuma, et võib tunnistajaks olla.
kahjud on sellised, et endal pöial väljaväänatud, hüppeliiges annab tunda, ülejäänd esialgu okei. varustusel pole ka vist suuremat häda. tsiklil aga esihark kõver, parem käeraud kõver, ning parempoolne juhtmisnodi ka üsna sodi. paagilt tõmbas ka värvi korralikult maha. eks näis, mis kindlustus räägib.
ülehomme saab kindlustus läbi, tegin viimast sõitu:)
-
- Tsikkel: American Ironhorse Slammer
- Tänanud: 54 korda
- Tänatud: 20 korda
pohhui see ratas, saidki hooaja lõpus rahaks ta teha peaasi, et osapooled terved.
-
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 8 korda
pets77 kirjutas:Tere.
Sai kah täna, siis vähe käntsa pandud. Siis küll quadiga karjääris, ei mahtunud me kalamehe passatiga koos teele ära. Tuli ta mulle vasakult külge, kuna mõlemil oli tee moodustis, siis loodan homme kindlustusse minna. Kiirused olid õnneks kuskil 20km/h ja peale katkiste plastikute/jalaraudade pole pillil muud midagi. Endal põlv ja puus vähe kõverad, kuid mehed ju ei nuta...
. Poleks põlvekaitsmeid ja saapaid olnud, oleks olukord momendil suht täbar. Passatil sain nina ilusti puhtaks pühitud
.
Asjad liikusid mulle kasulikus suunas, raha käes ja põlv/puus kah enamvähem töökorras( läks üle 2kuu, et igasuguste ravidega asi korda saada).
Edu
EX: võrrid,mopid,Jawad.Yamaha: 2xRaptor 660,700, Xjr1200, Virago 750, XVS 1100.Kawa: Zr750, Z750, Z1000. Ktm 620SM. Aprilia 4xPegaso.BMW F650. Honda CB500X.
-
- Tsikkel: SV650N ; GSX600F
- Tänatud: 1 kord
Umbes pool tundi tagasi Tallinnas, Rannamäe tee ja Suurtüki tänava ristmikul, suunaga sadama poole, natuke vist liiga ulja manöövri käigus, sooritades ristmikul möödasõitu, läks kellegi kaherattaline risti ja alt ära. Tundub, et ei märganud vastutulevat musta Mersut, kes vasakpöördeks ette nähtud ritta liikus. Peeglist oli näha sädemepilve ja mööda asfalti lohisevat ratturit. Õnneks keegi kellestki üle ei sõitnud ja rattur tõusis ise jalule. Väga napilt läks, loodetavasti ka kergemate vigastustega. Igatahes, ettevaatlikkusele kutsudes ja head paranemist antud sohvrile soovides, kõikidele ohutut hooaja lõppu!
-
- Tsikkel: z1000
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 13 korda
Hakkab ka see hooaeg pihta...
Kella 20.12 ajal juhtus liiklusõnnetus Lääne-Virumaal Haljala vallas Liiguste külas Liiguste-Haljala maantee 1. kilomeetril, kus juhtimisõiguseta 20aastane Martin eiras mootorrattaga Honda sõites peatumismärguannet, kaotas sirgel teel juhitavuse ning paiskus külili. Juht toimetati Rakvere Haiglasse.
Kella 20.15 ajal juhtus liiklusõnnetus Elvas Käo teel, kus 48aastane rollerit Peugeot Speedfightjuhtunud Kuldar paiskus külili. Juht toimetati Tartu Ülikooli Kliinikumi. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.
chadmuska kirjutas:Kella 20.12 ajal juhtus liiklusõnnetus Lääne-Virumaal Haljala vallas Liiguste külas Liiguste-Haljala maantee 1. kilomeetril, kus juhtimisõiguseta 20aastane Martin eiras mootorrattaga Honda sõites peatumismärguannet, kaotas sirgel teel juhitavuse ning paiskus külili. Juht toimetati Rakvere Haiglasse.
Selle kohta on Postimehes pikem artikkel ka: http://www.postimees.ee/1196158/kaherat ... restimajas
Siin on küll kirjas, et viidi traumapunkti, mitte haiglasse.
-
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
Eile 22:10 Raplas kaks mootorratast sattusid avariisse. Honda ja Kawasaki. Sõitsid kõrvuti, üks neist kiirendades kaotas juhitavuse ja põrkas kokku teise mootorrattaga. Üks sõitjatest viidi haiglasse.
Allikas Vikerraadio.
-
- Tsikkel: Honda CB600FS Hornet
holma kirjutas:Eile 22:10 Raplas kaks mootorratast sattusid avariisse. Honda ja Kawasaki. Sõitsid kõrvuti, üks neist kiirendades kaotas juhitavuse ja põrkas kokku teise mootorrattaga. Üks sõitjatest viidi haiglasse.
Allikas Vikerraadio.
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Kõige napakamat tüüpi avarii. Sinutorus tavaliselt üleval kirjega "stupid biker" vmt.
-
- Tsikkel: VFR750
Mõnikord tasub kommentaariumi ka lugeda:
"Seisin Range roveri kõrval punase tule taga ootasime vasakpööret. kui otsesõitjatele tuli roheliseks läks hakkas vist refleksist range rover sõitma, nägemata et vastu tuleb liiklus (õhtusel ajal ei olnud seda just kuigi palju). järsku toimus pauk, kiirused iseenesest kuigi suured ei olnud. Helistasin politseisse ära ja mööda sõites vaatsin ratturit, no kurat olin kindel et on poisi päevad otsa lõppenud ... uudisest on hea meel lugeda et ta ikkagi teadvusele tuli "
Kommenteeriks nii palju, et ise olen kunagi täpselt sama orgi otsa astunud nagu Range Rover - ootad suunaga foori, aga reageerid valele foorile ja nii kui näed lubavat tuld, hakkad minema. Ise pääsesin samalaadsest olukorrast küll minimaalsete kulude, aga väga suure ehmatusega. Seega, enne kui Range Roveri juht oksa tõmmatakse - taoline õnnetus võib täiesti jaburate tingimuste kokkulangevuse korral tekkida, ehk lihtsalt s**t päev.
-
- Tsikkel: z1000
- Tänatud: 13 korda
Tunnike tagasi, pani keegi oma z1000ga kesklinnas Rüütli ja Küütri tänaval külje maha. Ratas ja inimesed jäid vist enam-vähem terveks, eks kuuleb mis täpsemalt juhtus.
Teemast välja minnes, olen ka samal ristmikul autoroolis ohtliku olukorra tekitanud. Pirita poolt kesklinna sõites ei jälginud märke ning sõitsin vasakule keeravast rajast lihtsalt otse. Õnneks õigel rajal liikunud autojuht suutis mu trajektoorist ilmselt välja lugeda, et ju ma loll tema ritta nüüd sõidan ning jõudis õigel ajal reageerida. Kuna teekattemärgistus puudus täielikult, siis kohe ei saanudki aru, et miks see loll mulle signaali lasi. Kohale jõudis asi veidi hiljem.
-
- Tsikkel: VFR750
üleeelmisele postitusele lisaks:
http://www.postimees.ee/1208944/purjuta ... atele-otsa
allar3x kirjutas:üleeelmisele postitusele lisaks:
Õige tsiklimees ei lähe purjuspeaga ööklubisse vaid linnapeale paarutama
allar3x kirjutas:üleeelmisele postitusele lisaks:
Ei paneks joogise peaga tehtud nõmedust õnnetuste alla.
See käib ka vist rohkem Darwini auhinnale kandideerimise kui õnnetuse alla:
Mopeediga üleujutuskohas liigelnud mees uppus
-
- Tsikkel: ktm625&gxr1000&K1200R&K1300GT
Mina olin eile kollase kawaga pikali seal narva mnt-l.
Kuna käed koos ei tööta praegu, ss copy-paste delfist.
sain just haiglast koju. kartsin et läheb hullemalt. palju marrastusi, sõiduvarustus sai kannatada-püksid lõhki aga tänu sellele jäin ühte tükki. kirjutan vasaku käega sest parema käe luu murdus..
tegin kõik et seda avariid ära hoida aga ei õnnestunud seekord. nagu siin üks kaasliikleja ja pealtnägija kirjeldas nii ka oli. range rover hakkas järsku sõitma, vaatasin et sõidab valest reast viru ringi poole aga ei, keeras aga hoopis stocmanni ja liivalaia poole seega mulle otse ette.
Alati ei ole siklimees süüdi, kõigil juhtub. Ma olen õnnelik et päris sandiks ei jäänd.
Pikka viha ei pea ja turvalist sõitu! Vaatame mis kindlustus räägib.
Krt ilm ilus kõik sõidavad, tahaks kaa:) teen kerge pausi, varsti jälle
freestyle73 kirjutas:Mina olin eile kollase kawaga pikali seal narva mnt-l.
Kuna käed koos ei tööta praegu, ss copy-paste delfist.sain just haiglast koju. kartsin et läheb hullemalt. palju marrastusi, sõiduvarustus sai kannatada-püksid lõhki aga tänu sellele jäin ühte tükki. kirjutan vasaku käega sest parema käe luu murdus..
tegin kõik et seda avariid ära hoida aga ei õnnestunud seekord. nagu siin üks kaasliikleja ja pealtnägija kirjeldas nii ka oli. range rover hakkas järsku sõitma, vaatasin et sõidab valest reast viru ringi poole aga ei, keeras aga hoopis stocmanni ja liivalaia poole seega mulle otse ette.
Alati ei ole siklimees süüdi, kõigil juhtub. Ma olen õnnelik et päris sandiks ei jäänd.
Pikka viha ei pea ja turvalist sõitu! Vaatame mis kindlustus räägib.Krt ilm ilus kõik sõidavad, tahaks kaa:) teen kerge pausi, varsti jälle
Ju jäid reastumisel pimedasse nurka
kahjuks jah peab mootorrattur oskama ka läbi autojuhtide silmade vaadata
Head paranemist ja tõenäoliselt hooaeg sinujaoks pärs läbi pole
Sellest Tartu õnnetusest paarisõnaga niipalju et see tüüp oli küll kloun...olin kohapeal ja sellisesse
rahvarohkesse kohta, nagu selleks on reede õhtu Rüütli tänav, õge mees küll juhtimisõiguseta ja segi peaga kiirendama ei läheks.
freestyle73 kirjutas:Mina olin eile kollase kawaga pikali seal narva mnt-l.
Kuna käed koos ei tööta praegu, ss copy-paste delfist.sain just haiglast koju. kartsin et läheb hullemalt. palju marrastusi, sõiduvarustus sai kannatada-püksid lõhki aga tänu sellele jäin ühte tükki. kirjutan vasaku käega sest parema käe luu murdus..
Pikka viha ei pea ja turvalist sõitu! Vaatame mis kindlustus räägib.Krt ilm ilus kõik sõidavad, tahaks kaa:) teen kerge pausi, varsti jälle
Ikka juhtub.
Kiiret paranemist sulle!
Tallinna avariis polnud süüdlaseks mitte Range Rover, vaid Land Rover Freelander 2.
-
- Tsikkel: Kawasaki KZ1000P, Iž
Täna sai ka Kawasaki-ga 22 miili kulgetud, Mulgi krossil käidud ja linnas osati mulle kaks korda ette keerata.
-
- Tsikkel: ktm625&gxr1000&K1200R&K1300GT
Aspelund kirjutas:Tallinna avariis polnud süüdlaseks mitte Range Rover, vaid Land Rover Freelander 2.
tänud täpsustuse eest. piltidelt vaatasin ka et hoopis freelander. minujaoks ühed samad roverid kõik
Tänud toetuste eest