Rumalad küsimused 2
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
- Tänanud: 41 korda
- Tänatud: 35 korda
Re: Rumalad küsimused 2
Soomes ilmselt kõige lähem motoromula.
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Kopipaste kirjutas:Mu sugulasel on see "laps autos" kleeps tagaklaasil. Minu küsimuse peale kleepsu vajalikkuse kohta selgitas nii, et sellisel juhul on teised juhid tähelepanelikumad, ei tee tema juuresolekul ehk nii ohtlikke manöövreid ja ei ole nii kurjad, kui ta kuskil toppama jääb (a la jääb lapse pudrust suud pühkima või lutti tooli alt otsima). Noh, ma ei tea. Kui ei suuda autoroolis piisavalt normaalselt käituda ja selle esiletoomiseks on kleepsu vaja, siis pole mõtet sinna roolitaha üldse ronida. Special, et titekilodele on jalutamine nii-kui-nii kasulikum
Selle teooria järgi võiks ju kõikidele sõidukitele panna sellised kleebised külge ja olekski meie liikluskultuur korras. Aga miks ma sellesse üldse ei usu
Yamaha Dragstar XVS1100 ´02
udupeenike kirjutas:Selline küsimus veel, et kas ja kus romulates võib olla vanu tsikleid, millelt plastikuid võiks saada?
http://www.purkuosat.net
Võid küsida ka Tartu depoost, 2a. tagasi oli neil üks ruum paksult tsikli kola täis.
Sihuke rumal küsimus, et kas mootorrattaga tohib parkida tasuta? Toome siis näiteks: vanalinn(ehk siis linnaalad) europarkidest jms nendest me ei räägi
Pole mu parkimise kohta ükski ametimees sõna võtnud, ei Tallinnas ega ka muudes linnades. Pole kunagi maksnud kah, isegi sellist mõtet pole tekkinud.
Samas ega ma kõnniteid ega invakohti kinni ka pargi, jalakäijatega arvestamine on mul siiani veel meeles. Arvestad teistega ja ei tule su ratast keegi katsuma, veel vähem mingeid kojamehi sul otsima, kuhu mingi lipakas toppida
Tartus oli mingi teema, et mingid aktivistid hakkasid seda küsimust torkima ja loodigi mingid tsikliparkimiskohad vms, aga pole mul neid sealtandis oma silmaga näha õnnestunud.
-
- Kontakt:
Keegi Tartu Tasku parklates ka parkinud tasuta ? Ala sõitnud tõkkepuust mööda ja kõik.
Tallinnas on linnaviletsuse määrusega linna maadel parkimine kaherattalistele mootorsõidukitele tasuta.
-
- Tsikkel: kawa z750, kawa z1000
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
minim2gnus kirjutas:Keegi Tartu Tasku parklates ka parkinud tasuta ? Ala sõitnud tõkkepuust mööda ja kõik.
![]()
koguaeg, ei tee keegi sulle seal mitte midagi kui pargid. turvamehed kah ilusasti naeratavad kui märkavad et tuima sisse sõidad. sama kehtib kaubamajas
-
- Tsikkel: kawa z750, kawa z1000
Minu teada kasutaja "RideIcon" tegeleb Iconiga, lehekülg peaks olema http://www.a-cycle.eu/
Kodulehel küll selline info:
14.03.13
A-Cycle OÜ lõpetas alates 13.03.2013 veebipõhise müügi kaubamärkidele ICON, THOR, AVON, MOOSE RACING, ARLEN NESS. Kaupade saadavuse ja hinnapäringu jaoks saatke meil aimar@a-cycle.eu .
Lgp,Aimar
-
- Tsikkel: Kawasaki 636
xitE kirjutas:Minu teada kasutaja "RideIcon" tegeleb Iconiga, lehekülg peaks olema http://www.a-cycle.eu/
Kodulehel küll selline info:
14.03.13
A-Cycle OÜ lõpetas alates 13.03.2013 veebipõhise müügi kaubamärkidele ICON, THOR, AVON, MOOSE RACING, ARLEN NESS. Kaupade saadavuse ja hinnapäringu jaoks saatke meil aimar@a-cycle.eu .
Lgp,Aimar
Kirjuta julgelt. Vastab väga kiiresti.
-
Teema algataja - Postitusi: 1515
- Tsikkel: cbr600RR
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
targo19 kirjutas:Sihuke rumal küsimus, et kas mootorrattaga tohib parkida tasuta? Toome siis näiteks: vanalinn(ehk siis linnaalad) europarkidest jms nendest me ei räägi
Jah tasuta, aga senikaua on tasuta kuni osatakse parkida - s.t ei pargita ühe motikaga tervet auto kohta täis, mida paljud idioodid harrastavad. Tihti on parklates ja tänavatel kohad, kuhu auto ei mahu, aga motikas mahub ideaalselt.
Parima hinnaga motorehvid http://www.motorehv.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Parima hinnaga määrdeained http://www.õlikeskus.ee
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 380 korda
- Kontakt:
Siinkohal on dilemma ja seda pole vist seadus ka päriselt lahti seletanud? Vähemalt ma ei leia sellist talupojale arusaadavat teksti.
Mis tähendab, osatakse parkida? Kui ma sõidan üksinda autoga ja pargin autokohale, siis see on parkimisoskus aga kui ma mingi päev pargin sama koha peal motikaga, siis see on idiootsus?
Dilemmat lahjendab natuke see vahe, et auto eest peab maksma ja motika eest mitte, seega topi oma motikas kuhugile mujale või pargi samas kohas aga maksa tasu ikkagi.
Ning kuigi meie kontrolörid ei tee teist nägu, kui pargime kohtades, kuhu auto ei mahu või ei tohi parkida, siis Lätis sain selle mentaliteedi eest laksust korraliku trahvi, kui parkisin kõnnitee äärele, kästi auto koha peale parkida
Seega lühidalt, vähemalt minuarust, pargi, kuhu tahad aga kui tahad motikaga autokohal laiutada, siis viisakusest ikka maksa selle eest.
kui tahad motikaga autokohal laiutada, siis viisakusest ikka maksa selle eest.
tasuta, aga senikaua on tasuta kuni osatakse parkida
magage välja
Piipz kirjutas:Siinkohal on dilemma ja seda pole vist seadus ka päriselt lahti seletanud? Vähemalt ma ei leia sellist talupojale arusaadavat teksti.
Mis tähendab, osatakse parkida? Kui ma sõidan üksinda autoga ja pargin autokohale, siis see on parkimisoskus aga kui ma mingi päev pargin sama koha peal motikaga, siis see on idiootsus?
Dilemmat lahjendab natuke see vahe, et auto eest peab maksma ja motika eest mitte, seega topi oma motikas kuhugile mujale või pargi samas kohas aga maksa tasu ikkagi.Ning kuigi meie kontrolörid ei tee teist nägu, kui pargime kohtades, kuhu auto ei mahu või ei tohi parkida, siis Lätis sain selle mentaliteedi eest laksust korraliku trahvi, kui parkisin kõnnitee äärele, kästi auto koha peale parkida
Seega lühidalt, vähemalt minuarust, pargi, kuhu tahad aga kui tahad motikaga autokohal laiutada, siis viisakusest ikka maksa selle eest.
Parkisin ka nii, et autodel oleks rohkem ruumi ja kui pühapäeva hommikul aknast välja vaatasin, oli tsikkel külili, sest eest ja tagant olid autod ära sõitnud ning üksiku tsikli oli ilmselt mõni pime või joodik külili sõitnud, õnneks oli kasko ja tsikkel maksti välja (Soomes ja Soome registris) )
-
- Tsikkel: jawa250 jawa350 honda650
- Tänatud: 3 korda
Üldiselt on mootorsõiduki kõnniteel parkimine keelaud,kuid kaubanduskeskustes on jalgrataste hoidmise kohad,noh mina ka siis tuima näoga olen oma tsikli siina kõrvale lükanud siiani probleemi pole olnud
-
- Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
- Tänatud: 20 korda
taat007 kirjutas:Üldiselt on mootorsõiduki kõnniteel parkimine keelaud,kuid kaubanduskeskustes on jalgrataste hoidmise kohad,noh mina ka siis tuima näoga olen oma tsikli siina kõrvale lükanud
siiani probleemi pole olnud
Ma olen laisk tsiklimees. Pargin sinna, kus endal kõige mugavam on edasi oma toimetusi tegema minna. Väga harva pargin reaalselt autoparklas, üldjuhul ikka kuskil kõnnitee serval või ka jalgrattahoidja kõrval jne. Siiani pole probleemi olnud.
Üleelmne aasta sai küsitud ka politseilt (juhuslikult oli miilitsahärra seal samas parklas seismas), et kas ma võin parkida jalgrataste kõrvale. Härra vastas, et "minupärast pargi või nii, et poe uksed hakkavad kinni-lahti käima, sest su ratas seal ees on, trahvi me sulle selle eest teha ei saa. "
EDIT: Ühe korra on selveri ees olnud omapärane situatsioon küll. Parkisin jalgrattahoidja kõrvale rõõmsalt jälle ja kui poest välja tagasi tulin, istus mingi väike jõmm mu ratta seljas ja tegi suuga vrõnn vrõnn häält. (ca siuke 3-4 aastane). Lapse ema oli ta mu ratta peale tõstnud, sest poiss niiiiii väga tahtis proovida.
Vabandas ka, et niimoodi omavoliliselt tegi seda. Aga mul pole lugu sellest, vana kriipse-kraapse täis endurokas, ümber ei kukutatud, tegin veel mingit huumorit ja naeratades me siis laiali ka läksime.
-
- Tsikkel: VX 800
- Kontakt:
Mis erinevused on Suzuki vx 800 37kw ja 45 kw mootoritel? Ei hakanud eraldi teemat tegema, ehk sobib ka siia.
http://www.krracing.ee/
Investeerimisküsimus:
Kui fondi 10 aasta tootlikkus on 10%, kuid selle aja kestel on tootlus vahepeal olnud ka nt 50% juures ning mitte kordagi läinud negatiivseks, siis kas minu 10 a tagasi investeeritud 1000€ oleks nüüd väärt 1100 € või kõikide viimase kümne aasta aastatootluste summa?
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 196 korda
- Tänatud: 407 korda
röyksopp kirjutas:Investeerimisküsimus:
Kui fondi 10 aasta tootlikkus on 10%, kuid selle aja kestel on tootlus vahepeal olnud ka nt 50% juures ning mitte kordagi läinud negatiivseks, siis kas minu 10 a tagasi investeeritud 1000€ oleks nüüd väärt 1100 € või kõikide viimase kümne aasta aastatootluste summa?
Kui 10 a tootlikkus on 10%, siis lõppsumma saamiseks korrutad algsumma 1,1-ga. Aga 10% 10a jooksul on ikka ilgelt nirult! Suvaline hoius tiksuks kah rohkem.
Arvan et selle 10% tootlikkuse all on äkki mõeldud 10%/aasts (see tundub investeerimiste juures juba normaalne number olema)! Siis tuleks lõppsumma saamiseks algsumma x1,1x...x1,1 (kokku 10x) tehe teha
Juhin tähelepanu, et minu algses püstituses oli viga - tootlikkus pidi vahepeal negatiivne siiski olema, sest muidu 50% pealt 10% peale ju ei läheks.
Aga hoiuste intressid on vähemalt Nordeas küll kõvasti madalamad kui inflatsioon.
-
- Tsikkel: KTM RC8 R, Honda CB1000R
röyksopp kirjutas:Investeerimisküsimus:
Tere. Kui 10 aasta tootlikus on 10% siis jah 1100 € aga kui iga aasta keskmiselt 10% siis teeks juba 2 593,74 eurot.
siin midagi sarnast http://www.youtube.com/watch?v=oroZq1_TUeQ
entropiK kirjutas:
Millega tegu võiks olla?
kas nendest peeglitest mis pannakse lenksu otsa või "otsa alla" on reaalselt kasu ka?
-
- Tsikkel: old oilboiler
- Tänanud: 22 korda
- Tänatud: 16 korda
rinx85 kirjutas:kas nendest peeglitest mis pannakse lenksu otsa või "otsa alla" on reaalselt kasu ka?
Jah. Ise kasutasin stormist ostetud korralikke panoraampinnaga peegleid. Vaade oli poole parem, kui originaalpeeglitega, millest nägemiseks pidi igasugu poose sadulas võtma. Poose võtmata vahtisid omaenese õlgu.
-
- Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
- Tänatud: 20 korda
Puht uudishimust küsin küsimuse. Vaadates väiksemaid rattaid. (125ccm). 2T masinad üsna hakkavad tootmisest ära kaduma. Olid ju honda nsr, yamaha dt, honda mtx, cagiva mito, aprilia rs, aprilia sx, suzukil oli vist mingi baik veel 90ndatel. Et kas peale aprilia üldse veel keegi toodab enam 2T tänavarattaid?
sinilind123 kirjutas:Puht uudishimust küsin küsimuse. Vaadates väiksemaid rattaid. (125ccm). 2T masinad üsna hakkavad tootmisest ära kaduma. Olid ju honda nsr, yamaha dt, honda mtx, cagiva mito, aprilia rs, aprilia sx, suzukil oli vist mingi baik veel 90ndatel. Et kas peale aprilia üldse veel keegi toodab enam 2T tänavarattaid?
Ilmselt mitte jah.
sinilind123 kirjutas:Puht uudishimust küsin küsimuse. Vaadates väiksemaid rattaid. (125ccm). 2T masinad üsna hakkavad tootmisest ära kaduma. Olid ju honda nsr, yamaha dt, honda mtx, cagiva mito, aprilia rs, aprilia sx, suzukil oli vist mingi baik veel 90ndatel. Et kas peale aprilia üldse veel keegi toodab enam 2T tänavarattaid?
2T rattad ei lähe läbi heitmenõuetest ja vist peale 2008 aasta toodetud ratast ei saagi registrisse/maanteeliiklusse regada