Rumalad küsimused 2

Siia saad panna (naljakaid/huvitavaid) linke, pilte, jutte jne. mida teistel oleks kah huvitav vaadata ning mis ei lähe otseselt teiste teemade alla...

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Loff
Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
Tänanud: 41 korda
Tänatud: 35 korda

Re: Rumalad küsimused 2

Lugemata postitus Postitas Loff »

Soomes ilmselt kõige lähem motoromula.

https://www.youtube.com/@paavokaleva
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02

virxx

Lugemata postitus Postitas virxx »

Kopipaste kirjutas:

Mu sugulasel on see "laps autos" kleeps tagaklaasil. Minu küsimuse peale kleepsu vajalikkuse kohta selgitas nii, et sellisel juhul on teised juhid tähelepanelikumad, ei tee tema juuresolekul ehk nii ohtlikke manöövreid ja ei ole nii kurjad, kui ta kuskil toppama jääb (a la jääb lapse pudrust suud pühkima või lutti tooli alt otsima). Noh, ma ei tea. Kui ei suuda autoroolis piisavalt normaalselt käituda ja selle esiletoomiseks on kleepsu vaja, siis pole mõtet sinna roolitaha üldse ronida. Special, et titekilodele on jalutamine nii-kui-nii kasulikum :nono:

Selle teooria järgi võiks ju kõikidele sõidukitele panna sellised kleebised külge ja olekski meie liikluskultuur korras. Aga miks ma sellesse üldse ei usu :wack:

Yamaha Virago XV535 ´96
Yamaha Dragstar XVS1100 ´02

Tuono

Lugemata postitus Postitas Tuono »

udupeenike kirjutas:

Selline küsimus veel, et kas ja kus romulates võib olla vanu tsikleid, millelt plastikuid võiks saada?

http://www.purkuosat.net
Võid küsida ka Tartu depoost, 2a. tagasi oli neil üks ruum paksult tsikli kola täis.

targo19
Tsikkel: Kawasaki Zx6r

Lugemata postitus Postitas targo19 »

Sihuke rumal küsimus, et kas mootorrattaga tohib parkida tasuta? Toome siis näiteks: vanalinn(ehk siis linnaalad) europarkidest jms nendest me ei räägi :twisted:

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Pole mu parkimise kohta ükski ametimees sõna võtnud, ei Tallinnas ega ka muudes linnades. Pole kunagi maksnud kah, isegi sellist mõtet pole tekkinud.
Samas ega ma kõnniteid ega invakohti kinni ka pargi, jalakäijatega arvestamine on mul siiani veel meeles. Arvestad teistega ja ei tule su ratast keegi katsuma, veel vähem mingeid kojamehi sul otsima, kuhu mingi lipakas toppida :mrgreen:

Tartus oli mingi teema, et mingid aktivistid hakkasid seda küsimust torkima ja loodigi mingid tsikliparkimiskohad vms, aga pole mul neid sealtandis oma silmaga näha õnnestunud.

minim2gnus
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas minim2gnus »

Keegi Tartu Tasku parklates ka parkinud tasuta ? Ala sõitnud tõkkepuust mööda ja kõik. :) :)

Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

Tallinnas on linnaviletsuse määrusega linna maadel parkimine kaherattalistele mootorsõidukitele tasuta.

thunderfrost
Tsikkel: kawa z750, kawa z1000
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas thunderfrost »

minim2gnus kirjutas:

Keegi Tartu Tasku parklates ka parkinud tasuta ? Ala sõitnud tõkkepuust mööda ja kõik. :) :)

koguaeg, ei tee keegi sulle seal mitte midagi kui pargid. turvamehed kah ilusasti naeratavad kui märkavad et tuima sisse sõidad. sama kehtib kaubamajas
:bsmile:

thunderfrost
Tsikkel: kawa z750, kawa z1000

Lugemata postitus Postitas thunderfrost »

kes eestis müüb iconi kaupa?

Kasutaja avatar

xitE
Tsikkel: cebar 600ne
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas xitE »

Minu teada kasutaja "RideIcon" tegeleb Iconiga, lehekülg peaks olema http://www.a-cycle.eu/

Kodulehel küll selline info:

14.03.13

A-Cycle OÜ lõpetas alates 13.03.2013 veebipõhise müügi kaubamärkidele ICON, THOR, AVON, MOOSE RACING, ARLEN NESS. Kaupade saadavuse ja hinnapäringu jaoks saatke meil aimar@a-cycle.eu .

Lgp,Aimar

http://rehvid.grip.ee <- Üle 650 erineva mootorratta rehvi valikus, väga soodsate hindadega!
Kasutaja avatar

Thesaarlane
Tsikkel: Kawasaki 636

Lugemata postitus Postitas Thesaarlane »

xitE kirjutas:

Minu teada kasutaja "RideIcon" tegeleb Iconiga, lehekülg peaks olema http://www.a-cycle.eu/

Kodulehel küll selline info:

14.03.13

A-Cycle OÜ lõpetas alates 13.03.2013 veebipõhise müügi kaubamärkidele ICON, THOR, AVON, MOOSE RACING, ARLEN NESS. Kaupade saadavuse ja hinnapäringu jaoks saatke meil aimar@a-cycle.eu .

Lgp,Aimar

Kirjuta julgelt. Vastab väga kiiresti.

Kasutaja avatar

Teema algataja
Kipsi
Tsikkel: cbr600RR
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Kipsi »

targo19 kirjutas:

Sihuke rumal küsimus, et kas mootorrattaga tohib parkida tasuta? Toome siis näiteks: vanalinn(ehk siis linnaalad) europarkidest jms nendest me ei räägi :twisted:

Jah tasuta, aga senikaua on tasuta kuni osatakse parkida - s.t ei pargita ühe motikaga tervet auto kohta täis, mida paljud idioodid harrastavad. Tihti on parklates ja tänavatel kohad, kuhu auto ei mahu, aga motikas mahub ideaalselt.

Parima hinnaga motorehvid http://www.motorehv.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Parima hinnaga määrdeained http://www.õlikeskus.ee

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 380 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Siinkohal on dilemma ja seda pole vist seadus ka päriselt lahti seletanud? Vähemalt ma ei leia sellist talupojale arusaadavat teksti.

Mis tähendab, osatakse parkida? Kui ma sõidan üksinda autoga ja pargin autokohale, siis see on parkimisoskus aga kui ma mingi päev pargin sama koha peal motikaga, siis see on idiootsus?
Dilemmat lahjendab natuke see vahe, et auto eest peab maksma ja motika eest mitte, seega topi oma motikas kuhugile mujale või pargi samas kohas aga maksa tasu ikkagi.

Ning kuigi meie kontrolörid ei tee teist nägu, kui pargime kohtades, kuhu auto ei mahu või ei tohi parkida, siis Lätis sain selle mentaliteedi eest laksust korraliku trahvi, kui parkisin kõnnitee äärele, kästi auto koha peale parkida :D

Seega lühidalt, vähemalt minuarust, pargi, kuhu tahad aga kui tahad motikaga autokohal laiutada, siis viisakusest ikka maksa selle eest.

Kasutaja avatar

rinx85
Tsikkel: jah

Lugemata postitus Postitas rinx85 »

kui tahad motikaga autokohal laiutada, siis viisakusest ikka maksa selle eest.

tasuta, aga senikaua on tasuta kuni osatakse parkida

magage välja

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 380 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

sa ikka tead, mida tähendab sõna "dilemma"?

Tuono

Lugemata postitus Postitas Tuono »

Piipz kirjutas:

Siinkohal on dilemma ja seda pole vist seadus ka päriselt lahti seletanud? Vähemalt ma ei leia sellist talupojale arusaadavat teksti.

Mis tähendab, osatakse parkida? Kui ma sõidan üksinda autoga ja pargin autokohale, siis see on parkimisoskus aga kui ma mingi päev pargin sama koha peal motikaga, siis see on idiootsus?
Dilemmat lahjendab natuke see vahe, et auto eest peab maksma ja motika eest mitte, seega topi oma motikas kuhugile mujale või pargi samas kohas aga maksa tasu ikkagi.

Ning kuigi meie kontrolörid ei tee teist nägu, kui pargime kohtades, kuhu auto ei mahu või ei tohi parkida, siis Lätis sain selle mentaliteedi eest laksust korraliku trahvi, kui parkisin kõnnitee äärele, kästi auto koha peale parkida :D

Seega lühidalt, vähemalt minuarust, pargi, kuhu tahad aga kui tahad motikaga autokohal laiutada, siis viisakusest ikka maksa selle eest.

Parkisin ka nii, et autodel oleks rohkem ruumi ja kui pühapäeva hommikul aknast välja vaatasin, oli tsikkel külili, sest eest ja tagant olid autod ära sõitnud ning üksiku tsikli oli ilmselt mõni pime või joodik külili sõitnud, õnneks oli kasko ja tsikkel maksti välja (Soomes ja Soome registris) )

taat007
Tsikkel: jawa250 jawa350 honda650
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas taat007 »

Üldiselt on mootorsõiduki kõnniteel parkimine keelaud,kuid kaubanduskeskustes on jalgrataste hoidmise kohad,noh mina ka siis tuima näoga olen oma tsikli siina kõrvale lükanud :oops: siiani probleemi pole olnud (crash)

Kasutaja avatar

sinilind123
Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
Tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas sinilind123 »

taat007 kirjutas:

Üldiselt on mootorsõiduki kõnniteel parkimine keelaud,kuid kaubanduskeskustes on jalgrataste hoidmise kohad,noh mina ka siis tuima näoga olen oma tsikli siina kõrvale lükanud :oops: siiani probleemi pole olnud (crash)

Ma olen laisk tsiklimees. Pargin sinna, kus endal kõige mugavam on edasi oma toimetusi tegema minna. Väga harva pargin reaalselt autoparklas, üldjuhul ikka kuskil kõnnitee serval või ka jalgrattahoidja kõrval jne. Siiani pole probleemi olnud.

Üleelmne aasta sai küsitud ka politseilt (juhuslikult oli miilitsahärra seal samas parklas seismas), et kas ma võin parkida jalgrataste kõrvale. Härra vastas, et "minupärast pargi või nii, et poe uksed hakkavad kinni-lahti käima, sest su ratas seal ees on, trahvi me sulle selle eest teha ei saa. " :mrgreen:

EDIT: Ühe korra on selveri ees olnud omapärane situatsioon küll. Parkisin jalgrattahoidja kõrvale rõõmsalt jälle ja kui poest välja tagasi tulin, istus mingi väike jõmm mu ratta seljas ja tegi suuga vrõnn vrõnn häält. (ca siuke 3-4 aastane). Lapse ema oli ta mu ratta peale tõstnud, sest poiss niiiiii väga tahtis proovida. :mrgreen: (lol) Vabandas ka, et niimoodi omavoliliselt tegi seda. Aga mul pole lugu sellest, vana kriipse-kraapse täis endurokas, ümber ei kukutatud, tegin veel mingit huumorit ja naeratades me siis laiali ka läksime. :bsmile:

Honda Dio 50ccm 1990a - Honda Mtx125R 1989a - Honda XL 600V Transalp 1987a - Suzuki GSF 1200 Bandit 1996a - Honda XRV 750 Africa Twin 1990a - Kawasaki zxr 750 1990a

madjs
Tsikkel: VX 800
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas madjs »

Mis erinevused on Suzuki vx 800 37kw ja 45 kw mootoritel? Ei hakanud eraldi teemat tegema, ehk sobib ka siia.

Kõik mis ei tapa teeb tugevamaks, või siis sitaks haiget. Ps.Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
http://www.krracing.ee/

röyksopp
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas röyksopp »

Investeerimisküsimus:
Kui fondi 10 aasta tootlikkus on 10%, kuid selle aja kestel on tootlus vahepeal olnud ka nt 50% juures ning mitte kordagi läinud negatiivseks, siis kas minu 10 a tagasi investeeritud 1000€ oleks nüüd väärt 1100 € või kõikide viimase kümne aasta aastatootluste summa?

Kasutaja avatar

Maaks
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha FZ8SA
Tänanud: 196 korda
Tänatud: 407 korda

Lugemata postitus Postitas Maaks »

röyksopp kirjutas:

Investeerimisküsimus:
Kui fondi 10 aasta tootlikkus on 10%, kuid selle aja kestel on tootlus vahepeal olnud ka nt 50% juures ning mitte kordagi läinud negatiivseks, siis kas minu 10 a tagasi investeeritud 1000€ oleks nüüd väärt 1100 € või kõikide viimase kümne aasta aastatootluste summa?

Kui 10 a tootlikkus on 10%, siis lõppsumma saamiseks korrutad algsumma 1,1-ga. Aga 10% 10a jooksul on ikka ilgelt nirult! Suvaline hoius tiksuks kah rohkem.
Arvan et selle 10% tootlikkuse all on äkki mõeldud 10%/aasts (see tundub investeerimiste juures juba normaalne number olema)! Siis tuleks lõppsumma saamiseks algsumma x1,1x...x1,1 (kokku 10x) tehe teha :-)

Garaažis: Pannonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA

röyksopp
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas röyksopp »

Juhin tähelepanu, et minu algses püstituses oli viga - tootlikkus pidi vahepeal negatiivne siiski olema, sest muidu 50% pealt 10% peale ju ei läheks.
Aga hoiuste intressid on vähemalt Nordeas küll kõvasti madalamad kui inflatsioon.

Kasutaja avatar

...punkt
Tsikkel: KTM RC8 R, Honda CB1000R

Lugemata postitus Postitas ...punkt »

röyksopp kirjutas:

Investeerimisküsimus:

Tere. Kui 10 aasta tootlikus on 10% siis jah 1100 € aga kui iga aasta keskmiselt 10% siis teeks juba 2 593,74 eurot.

Reigo

Lugemata postitus Postitas Reigo »

siin midagi sarnast http://www.youtube.com/watch?v=oroZq1_TUeQ

entropiK kirjutas:

Pilt
Millega tegu võiks olla?

Anything can be made to fit with a hammer.......
Kasutaja avatar

JuSS---
Tsikkel: kx250F

Lugemata postitus Postitas JuSS--- »

Tere!

Kus kohas saaks lasta teha või osta krossikale numbreid Rakveres?

Pilt
Kasutaja avatar

rinx85
Tsikkel: jah

Lugemata postitus Postitas rinx85 »

kas nendest peeglitest mis pannakse lenksu otsa või "otsa alla" on reaalselt kasu ka?

Kasutaja avatar

MarekM
Tsikkel: old oilboiler
Tänanud: 22 korda
Tänatud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas MarekM »

rinx85 kirjutas:

kas nendest peeglitest mis pannakse lenksu otsa või "otsa alla" on reaalselt kasu ka?

Jah. Ise kasutasin stormist ostetud korralikke panoraampinnaga peegleid. Vaade oli poole parem, kui originaalpeeglitega, millest nägemiseks pidi igasugu poose sadulas võtma. Poose võtmata vahtisid omaenese õlgu.

フーリガン
Kasutaja avatar

sinilind123
Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
Tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas sinilind123 »

Puht uudishimust küsin küsimuse. Vaadates väiksemaid rattaid. (125ccm). 2T masinad üsna hakkavad tootmisest ära kaduma. Olid ju honda nsr, yamaha dt, honda mtx, cagiva mito, aprilia rs, aprilia sx, suzukil oli vist mingi baik veel 90ndatel. Et kas peale aprilia üldse veel keegi toodab enam 2T tänavarattaid?

Honda Dio 50ccm 1990a - Honda Mtx125R 1989a - Honda XL 600V Transalp 1987a - Suzuki GSF 1200 Bandit 1996a - Honda XRV 750 Africa Twin 1990a - Kawasaki zxr 750 1990a
Kasutaja avatar

Saarts

Lugemata postitus Postitas Saarts »

sinilind123 kirjutas:

Puht uudishimust küsin küsimuse. Vaadates väiksemaid rattaid. (125ccm). 2T masinad üsna hakkavad tootmisest ära kaduma. Olid ju honda nsr, yamaha dt, honda mtx, cagiva mito, aprilia rs, aprilia sx, suzukil oli vist mingi baik veel 90ndatel. Et kas peale aprilia üldse veel keegi toodab enam 2T tänavarattaid?

Ilmselt mitte jah.

Kasutaja avatar

reinz
Tsikkel: Kawasaki ER-6N

Lugemata postitus Postitas reinz »

sinilind123 kirjutas:

2T rattad ei lähe läbi heitmenõuetest ja vist peale 2008 aasta toodetud ratast ei saagi registrisse/maanteeliiklusse regada

Pilt
Suletud

Mine “Ajaviiteks...”