Yamaha tdm 850 -97 Jargo → Re: Yamaha tdm 850 -97 (Mootori remont)-Jargo
-
- Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 20 korda
Re: Yamaha tdm 850 -97 (Mootori remont)-Jargo
margus014 kirjutas:Tean ka nende TDM'ide õlitarbimisest midagi. Õigupoolest olen sellest lugenud ja kõik väidavad eranditult, et kõik TDM'id vötavad mingil määral õli (normaalne pidi olema 250-1000ml/per 1000km).
TDM'i ostes uurisin ka et kas see konkreetne mudel õli vötab ja müüja vastas, et enne vöttis, aga kui kasutada Motul 5100 seeria õli siis õli ei vöta. Alguses ma seda juttu ei uskunud, kuid vöta näpust- tõepoolest ei ole ma pidanud kordagi õli juurde kallama. Kontrollin õlitaset regulaarselt, kuid see tasapind ei muutu. Küünlad on ilusad ja mootor ei suitse. Soovitan proovida.Siin räägitud kolvirõngaste lahtileotamisest: Eerikkartsi meetod võib olla tõesti efektiivne, kuid mul on teine variant.
Rohkem tunnevad seda meetodit vanakoolimehed. Nimeks mootori vesipesu. Kasutatakse rohkem küll vene tehnika puhul, kuid olen kasutanud ka oma autol (diisel) enne ülevaatust ja ka tsikli peal olen katsetanud. Näeb asi välja nii, et töösoojale mootorile (no 80-90C), kallad pisikese nirena (motika puhul oleks mõistlik kasutada süstalt) otse õhulööri puhast vett ja hoiad mootori põõrdeid üpris körgel. Sumpast peab välja tulema suht paksu veeauru ja mootor töötab hääle poolest nagu max koordmuse all. Meetod töötab tänu sellele, et veetilgad, mis satuvad kolvi pinnale aurustuvad ja tekkiv aururöhk lööb mootori sisepinnalt tahmaosakesed lahti. Samuti puhastab ära väljalaskesüsteemi. Vene traktoritel oleme päris mitmel suutnud sellega ölirõngad "lahti leotada" Pärast sisepesu tuleks lasta mootoril ikka vähemalt minut lasta veel käia, et vesi väljalaskest ikks 100% ära aurustuks.
Kas see veega ehmatamine kuidagi ohtlik ka on? Et midagi võiks valesti ka minna ja asja päris peppu keerata? Olen kuulnud, et kui autod sõitnud läbi suurte lompide ja õhuvõttu vee tõmmanud, siis mootorid laiali jooksnud. Seepärast küsin.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.