Kreekasse aprillis 2013
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 163
- Tsikkel: Seven Fifty
- Tänanud: 9 korda
- Tänatud: 6 korda
Kreekasse aprillis 2013
Head kaas-mootorratturid!
Plaanis minna umbes-täpselt kuu aja pärast tsikliga Kreekasse. Aja kulu planeerin ma selle ürituse jaoks umbes 1 kuu (+- nädal). Tahaks sellist rahulikku kulgemist, et kui soov sõita, siis sõidaks ja kui kuskil meeldima hakkab, siis võtaks päevaks-paariks aja maha. Matkavarustus on ka kaasas, nii et ilusa ilmaga mõnes kenas kohas ööbiks telgis, vihmaga läheks hotelli.
Rattaks on vana-hea Bmw K-75 mis sai just põhjaliku hoolduse Skymotos (laagrid, puksid, simmerid jne). Tsiklil küljes kenasti 3 mahukat kohvrit ja lisaks nn. torukott telgi ja lebomati jaoks. Igaks juhuks võtan ka gps-i laadse toote kaasa totaalse äraeksimise puhuks (eelistan päeva-teekonna meelde jätta).
Peaks vist mainima, et varasemalt on mu pikemad tsiklimatkad piirdunud Saaremaa ja lõuna Soomega... Siiski peale keskkooli (umbes 12a tagasi) käisin häälega Hispaanias ära ja autoga on ka mõned road-tripid tehtud Usa-s.
Siia teen selle teema, et saada ehk mingeid kasulike nõuandeid. Näiteks:
- Millist teed valida ... google maps annab mõned sarnase pikkusega teed, läbi Tsehhi või läbi Rumeenia. Ise mõtlesin, et lähen ühte teed pidi ja tulen teist teed tagasi. Kuid äkki on mingeid lõike või kante mida peaks kindlasti vältima?
- Ja mis värk on tasuliste teedega ,kas kaardiga saab maksta või peab täpne raha müntidena taskus olema?
- Telkimise kohapealt soovitusi? Kas suvalises vaikses maakohas võib niisama telgi püsti lüüa või peaks lähimast talust selleks luba küsima? Või peaks otsima ainult spetsiaalseid kämpinguid?
- Hotellid vs. motellid vs. kodumajutused?
- Kuidas on lood kaardimaksetega? Või on sularaha ainuke kindel variant? Kui kohalik raha pole euro, kas rahavahetamine lihtne?
- Wifi või 3-G ühendus erinevates riikides? Kas Kreeka hotellides on wifi elementaarne või käib asi juhtmega ja kalli raha eest?
- Kas Euroopas on võimalik, isegi kolkas, et kahe bensiinijaama vaheline kaugus on rohkem kui 250 km-i? Et kas peaks igaks-juhuks väikese kanistri kaasa võtma?
- Mis mulle tõenäoliselt pähe ei ole tulnud?
Eks ma olen otsinud, ja otsin veel, infot internetist, kuid subjektiivsed nõuanded kaasmaalastel on vast siiski parimad.
Ja kui siia teemasse ilmuvad kasvõi mõnedki korralikud postitused, siis luban, et tagasi jõudes teen väikese kokkuvõtte oma reisist ja mõned pildid panen ka!
PS.:
Kui keegi soovib ühineda, siis on see teretulnud. Praeguse seisuga on plaan minna üksi, sest pole sellist sõpra kellel oleks sobiv tsikkel + aeg + raha.
Varem olnud: IZ-56, Bmw F650GS, Bmw K75, Yamaha TDM850, Honda Seven Fifty, Yamaha XJ600N, Jawa 634 & 638.
-
- Tsikkel: VFR800
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
Re: Kreekasse aprillis 2013
Mõni aasta tagasi tegin tripi Kreekasse ja tagasi, sellest mõned kogemused siis.
Marsuudi valikul võid kaaluda ka varianti Kreekast laevaga Itaaliasse või vastupidi. Mina kasutasin varianti Igoumenitsa -> Ancona. Trassi valikul Rumeenia on külastamist väärt kuigi sealseid kaugusi on õigem mõõta ajas mitte kilomeetites (läbimine võib uskumatult palju aega võtta, aga kui aega on siis kindlasti külastamist väärt). Variant on sõita ka läbi Serbia ja Makedoonia, aga ole minust targem ja võta pass kaasa
Kui Kreekas olles oled juba mõned kümned kilomeetrid mööda head teed sõitnud ja küsitakse raha, siis suure tõenäosusega hakkavad putkale järgneva kurvi taga teetööd. Kaardimaksed üldiselt ei olnud probleem - eriti hotellid ja tanklad, sula võib vaja minna kõrvalisemates kohtades ja kämpsides. Täiesti võimalik on metsikult telkida, kuid mägedes tasub sellega ettevaatlik olla ... karud ja teised metsaelukad on liikvel. Tanklate võrk on küll piisavalt tihe, kuid sellegi poolest ei tasu viimase tilgani paaki tühjaks sõita. Kui märk näitab, et "tankla 10km", siis selle tähendus oli, et 10km pärast on järgmine märk mitte tankla.
Mina lahkusin Eestist mai lõpus ja soe hakkas alles Kreekas, siis tasub soojavarustrusele mõelda. Rumeenias läks õhtusel ajal mägedes (eriti kõremal) päris külmaks ka juunis.
Omast kogemusest, liiga vara stardid. Krdi-krdi külm on! Üks asi on siin linnavahel kärutada, aga päev otsa sõita selle (tõenäoliselt) mõne soojakraadiga on ikka hoopis midagi muud. Üleelmine kevad startisin teisel mail Tallinnast Itaalia poole, oli vist +5c, juba Pärnus panin selga kõik särgid mis mul olid +ajalehe jope alla. Ikka oli külm, isegi väga, ja sel rattal oli käepidemesoendus ka, ilma oleks küll näpud "lukustunud" vist. Leedus oli lumi tee ääres maas 5cm, teed olid õnneks kuivad ja paljad. Esialgne plaan läbi Poola sõita lendas prügikasti ja läksime Klaipedast laevale mis viis meid Saksa Puttgardenisse. Hiljem saime teada, et Poolas olid lumetorm ja sahad väljas samal ajal, tõenäoliselt oleks lihtsalt pidanud paar päeva kuskil ilma paranemist ootama. Laevasõit kusjuures oli suht mõistliku hinnaga(kahene kajut ja ratas), oli selline DFDSi kaubalaev, milles ka umbes paarkümmend kajutit. Saksas laevalt maha tulles oli juba tunduvalt soojem, tervelt +7c.
Mida lõuna poole edasi, siis läks ilm ka soojemaks paari kraadi kaupa. Münchenis oli täitsa ok juba.
Ma arvan, et bensukanistri võid küll koju jätta. Tasulistel teedel saab ilmselt kaardiga ka maksta, aga soovitan sulas arveldada, saad kiiremini.
Kui Horvaatiast läbi juhtud sõitma, siis seal kindlasti kodumajutus(sobe). Kreekas peaks/võiks ka ilmselt wifi olla. Kui raha pole euro, siis ise olen tavaliselt Eestis vahetanud mingil määral või maksnud kaardiga, saab ka "seinast" võtta vajadusel, eks teenustasud on siis ka muidugi
-
Tänan seniseid postitajaid - vabastasite mu kanistri-hoidja leiutamisest (tõmban listist maha).
Eks see aprilli ilm on üks paras bingo-loto... Loodan, et aprilli kesk-paiku leian sellise väikese sooja "akna" mille kadu vehkat teha. Stardi päev on liikuv ja kindlasti vaatan üle ka muu-euroopa ilmaprognoosi enne sõitu. Kreekas näiteks peaks aprillis olema õhk sinna 20c kanti ja pealegi kuum ilm mulle ausalt ei meeldi kohe üldse (eriti tsiklivarustuses). Ja kui veab, siis õnnestub mul imetleda mitut kevadet ühel aastal!
Varem olnud: IZ-56, Bmw F650GS, Bmw K75, Yamaha TDM850, Honda Seven Fifty, Yamaha XJ600N, Jawa 634 & 638.
-
- Tsikkel: GSX-S 1000
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 26 korda
seal maal pole liikunud,aga hetkel tegev prantsusmaal.teetollides saab kaardiga makstud. mingit tasuta wifit pole küll kuskil kohanud sellisel kujul,nagu seda eestis on saadaval.siin mail isegi mobiilileviga vahest probleeme
-
Nonii,
plaan on muutunud täpsemaks: sõitu kavatsen alustada järgmise nädala keskel, kas 16,17 või 18 aprilli hommikul. Esimeseks õhtuks loodan olla Kaunase kandis. 10" läpaka võtan kaasa - nii, et foorumil hoian silma peal kui võimalust on. Adrekas on ka suht üleval - kevad+tsikkel+seiklus
-
Tervitustega Kreekast!
siia joudmine vottis umbes nadala, sest tegin pikema peatuse Budapestis, et kulastada kunagist koolivenda. Paevane kilometraaz oli umbes 400-500 ja oobisin ma teeaarsetes motellides, keskmiselt 25 eui eest (hommikusook included).
Praegu peatun Parga-s, mis on kuurort linnake loode Kreekas. Leidsin koigest 25 eest kena studio-apartmendi, sest hooaeg pole veel alanud. Sooja on siiski 23+ varjus mis on natuke liiga palav minu jaoks, kuid poovin hakkama saada.
Tsikkliga pole probleeme olnud, kuid kuskil Poolas hakkas kutusepump pinisema imelikult - uurisin foorumitest selle kohta ja tundub, et midagi hullu pole, vast kutuse filter pisut umbes. Soetasin uue filtri Budapesti bmw esindusest ja vahetan ara kohe kui tekib sobiv moment. Veel on imelik, et radiaatori ventikas pole kordagi toole hakanud - eelmine suvi Eestis koige kuumemate ilmadega samuti ei hakanud toole - siis viisin depoosse remonti ja oeldi, et oli korras. Eks ma hoian silma peal...
Soovin ka teile head soiduilma!
http://album.ee/node/27926671/50327739
http://album.ee/node/27926665/50327739
http://album.ee/node/27926667/50327739
http://album.ee/node/27926669/50327739
PS: inglise/vene keelega olen igalpool hakkama saanud siiani, wifi on igas oobimiskohas ja euro sularahaga tasumise probleeme pole. Tana ostsin Kreeka pre-paid uhenduse 3g kasutamiseks kuuks 10 e eest.
Kas külm ei olnud sõita?
-
Mis kylm??!! Hakkasin Tallinnast soitma, jope vooder jai Tartu, pykstelt votsin voodri ara poolas ja ungari alguses panin suve-kindad katte. 2 komplekti sooja pesu saavad niisama tasuta ekskursiooni...
-
planeeritud teekond paevade kaupa oli jargmine:
Tallinn-Kaunas
Kaunas-Lublin
Lublin-Kosice
kosice-NoviSad
NoviSad-Skopje
Skopje-Kozani
Marsuut jai nagu planeeitud kuid paeva algus ja lopp varieeusid tugevalt.
Edasi suundun louna poole... Kain ara Delfis...sealt veel louna poole... valdin Ateenat...Thessaloniki kandis pidi ka kena olema... Krt, mul on ju telk ja varustus (trangia jms) kaasas, peaks neid ka kuskil kasutama.
Retsina (vms) on ka lahjendatult monus kuuma ilma jook...
-
Kuni Ungarini ju vaga suuri teid polnudki.... pool Ungarit soitsin suurel teel (ja maksin) teise poole soitsin nn. mooda vana teed (tee nr.5) mis oli ok. Serbias mooda suurt teed ja maksin samuti. Ka Kreekas kasutasin tasulist teenust labi tunnelite (pikim 5km). Kuigi mu rattale meeldivad kiirteed vaga, uritan vahemalt tagasiteel neid valtida, sest need on pisut igavad...
-
- Tsikkel: FZS 1000
- Tänanud: 414 korda
- Tänatud: 80 korda
motikamees kirjutas:planeeritud teekond paevade kaupa oli jargmine:
Tallinn-Kaunas
Kaunas-Lublin
Lublin-Kosovise
kosovice-NoviSad
NoviSad-Skopje
Skopje-KozaniMarsuut jai nagu planeeitud kuid paeva algus ja lopp varieeusid tugevalt.
Edasi suundun louna poole... Kain ara Delfis...sealt veel louna poole... valdin Ateenat...Thessaloniki kandis pidi ka kena olema... Krt, mul on ju telk ja varustus (trangia jms) kaasas, peaks neid ka kuskil kasutama.
Retsina (vms) on ka lahjendatult monus kuuma ilma jook...
Oled ikka kindel, et Kosovices käisid? Äkki oli hoopis Kosice
Aga muidu muhe matk ja nael kummi;)

-
Oigus,
Kosice muidugi.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.