Matkaplaan 2013 Horvaatia
Moderaator: Moded
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1974 korda
- Tänatud: 569 korda
Re: Matkaplaan 2013 Horvaatia
Plaanin minna ka balkanile kuskile(?),aga kindlasti septembris.Olin 2011 augusti 2-3-4 nädalal ja igalpool lõunas Sloveeniast Nice-ni ja isegi austrias oli ikka väga tuuga norm majutuse leidmisega.Nagu siin keegi mainis,siis kämpa koha ja toa eest küsitakse peaaegu sama hinda.Neil seal hooaeg lõpeb minu arust vist 21 või 23 august.
Keegi kurtis siin eespool Rumeenia halbade teeolude üle,aga kolleeg eelmisel suvel käis ja oli just üllatunud teede heast seisukorrast ning uute just ehitatud teede rohkusest.Näitas ka pilte ja nende järgi on olukord kohati parem kui meil.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Rumeenia teed on viimase peal. Naaber Ukrainal on hoopis kehvemad lood.
2011 mais sai Ukrainas käidud ja ainus korralik tee oli lennujaamast Kiievi poole. Linnast väljas oli nii ja naa, aga üldiselt ei kiida, sama ka liiklusega. Kohalikku miilitsat oli ka ikka põõsas luuramas, kuid kokkupuudet nendega polnud, meil olid kohaliku numbriga transpordivahendid. Ise erilist põhjust sinna minemiseks ei näe, bardakk igal pool. Viin on muidugi odav, seda joo või ämbriga
-
- Tsikkel: BMW R 1200 GS
- Kontakt:
Lisan ühe toreda lingi kus saab ägedaid trippe vaadata
http://www.smtours.com/
soeahi.ee
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Aivar123 - lihtsalt soovitus. Tehke ikka plaan vähemalt selles mõttes, et mida te te teel külastate. Vastasel korral lihtsalt sõidate, aga ei näe tegelikult mitte midagi. Google Earth aitab siin palju....
seda kindlasti aga siis kui stardiaeg ligemal ja ressurssidest selgem ülevaade. Hetkel kindlad 2 asja-
- minek on
- plaani ei ole
- probleemidega tegeleme, siis kui need käes on.
Vabal ajal olen normaalne aga vaba aega on vähe, siis pakun veoteenust 8-kohaliste väikebussidega. Info Ps.
-
Ma tegin oma suvise plaani küll juba praegu valmis. Ja selleks kulus PALJU õhtuid. See võtab rohkem aega, kui arvad.
-
- Toetajaliige
Tsikkelröövel kirjutas:Aivar123 - lihtsalt soovitus. Tehke ikka plaan vähemalt selles mõttes, et mida te te teel külastate. Vastasel korral lihtsalt sõidate, aga ei näe tegelikult mitte midagi. Google Earth aitab siin palju....
Mulle meeldib ka mingi plaani kohaselt reisida ja selle plaani tegemiseks kulub tõesti päevi.Kehvem on olukord siis,kui on suurem seltskond ja kellelgi tuleb mõte,et"keerame sealt ka läbi,lahe koht", kui sellel lasta sündida ,võib oma eelnevalt valmistehtud plaani kohe prügikasti visata,sest edaspidi ei lähe enam midagi nii nagu planeeritud ja jäävad nägematta planeeritud kohad.Pidevalt tegeleda nö "probleemide lahendamisega" ja ööbimiskoha otsimisega on väsitav.
Maailmas on alati rohkem kohti kui ühe reisiga suudad läbi käia ja mõnus on koju saabuda õigel ajal ning ka planeeritud eelarvega hakkama saades.
ML-Transport AS
-
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 1 kord
Mina arvan just, et kõige parem variant on, kui alguses paned paika mingid pidepunktid, mida VÕIKS näha, aga ükski neist pole kohustuslik ja kui teepeal midagi põnevamat ette satub siis läheb vaatab hoopis seda.
Pinchu kirjutas:Mina arvan just, et kõige parem variant on, kui alguses paned paika mingid pidepunktid, mida VÕIKS näha, aga ükski neist pole kohustuslik ja kui teepeal midagi põnevamat ette satub siis läheb vaatab hoopis seda.
...just nimelt! Ja et kõik toimiks, nagu sina tahad, siis tulebki sõita üksi oma "seljakotiga"!
-
- Toetajaliige
Seda ma üldjuhul teengi,või on üks sõber kellega saab alati kokkuleppele.Ma sõidan selleks,et meeldib sõita,aga mitte sihitult.Pole lihtsalt niipalju vaba aega,et seda raisata sellele,et"äkki on lahe koht".Tänapäeval ju enamus kohad nö ette ära vaadatavad(googel street view kasvõi).Mul muidugi plaane kolm korda rohkem kui käia jõuan,aga kui lähen siis ikka puhkama ja plaan selleks,et mitte tegeleda mingite asjade lahendamisega.Kuna olen kunagi suure autoga palju sõitnud,siis oskan seda sõidupäeva(vähemalt EU-s) üsna täpselt ette arvestada(tsikliga jõuad umbes sama kui rekkaga norm tööajaga).Ei ole mingi probleem matkamisel ,näiteks mingiks kuuendaks päevaks, hotell kuskil Itaalias , ette bookida ja sinna ka õigeks ajaks jõuda.
See lihtsalt minu arvamus ja ei sunni seda kellelegi peale.Igale ühele ikka oma,nagu öeldakse.Uks tuttavate seltskond laseb rattad Milaanosse viia ja siis kasutavad seda nö baasina,et sealt panna igas suunas päeva-kaheseid otsi.Mulle see ei sobi,aga nemad ja ilmselt paljud veel on rahul.
Tõenäoliselt satun ka mina sel aastal Horvaatiasse,sest juba väike plaan hakkab tekkima.
ML-Transport AS
no eks meil tegelikult ideede ja kohtade kohumine käib ikka ka hetkel ja just nimelt põhimõttel, et mida VÕIKS külastada ja kus teha peatused. Kuna tänase seisuga on meie seltskond ( kes öelnud mis ajal neile start sobib ja kindlad tulijad) täpselt selliste kogemustega, et - mina elanud stikliseljas lume minekust selle tulekuni aastat 5-6 ... aga 20a tagasi ja teised 2 said ametliku juhtimisõiguse eelmisel suvel ( ühel läbisõidetud ca 10kkm aga teisel vast koos autokooliga 1000km ringis
). On küll veel tutvusringis potensiaalseid tulijaid, kel ka tänapäevasemad kogemused aga arvestame jooksvalt nende inimeste soove, kes ikka kindla sõna öelnud.
Sellest ka see pealtnäha "läheb nii nagu läheb" suhtumine. Ega ikka tegelikult väga mütsiga lööma ei lähe, samas ei ole ka plaanis iga hinna eest miskit rada jälgida... kui ikka hakkab tervisele või rahakotile, siis saab alati tagasi pöörduda.,Teeme sellise hea tunde ja tuju tripi.
Vabal ajal olen normaalne aga vaba aega on vähe, siis pakun veoteenust 8-kohaliste väikebussidega. Info Ps.
-
- Toetajaliige
Aivar123 kirjutas:no eks meil tegelikult ideede ja kohtade kohumine käib ikka ka hetkel ja just nimelt põhimõttel, et mida VÕIKS külastada ja kus teha peatused. Kuna tänase seisuga on meie seltskond ( kes öelnud mis ajal neile start sobib ja kindlad tulijad) täpselt selliste kogemustega, et
- mina elanud stikliseljas lume minekust selle tulekuni aastat 5-6 ... aga 20a tagasi ja teised 2 said ametliku juhtimisõiguse eelmisel suvel ( ühel läbisõidetud ca 10kkm aga teisel vast koos autokooliga 1000km ringis
). On küll veel tutvusringis potensiaalseid tulijaid, kel ka tänapäevasemad kogemused aga arvestame jooksvalt nende inimeste soove, kes ikka kindla sõna öelnud.
Sellest ka see pealtnäha "läheb nii nagu läheb" suhtumine. Ega ikka tegelikult väga mütsiga lööma ei lähe, samas ei ole ka plaanis iga hinna eest miskit rada jälgida... kui ikka hakkab tervisele või rahakotile, siis saab alati tagasi pöörduda.,Teeme sellise hea tunde ja tuju tripi.
Minul pole ka probleem paar kolm tundi või rohkem sadulas olla,aga nende "värsketega" arvesta alates kolmandast päevast max 45-60min ja paus,seljakotid veel eraldi teema.Olen seda korra läbi elanud.Kui esimesel päeval sai ka 500km lõdvalt sõidetud mingi norm tööpäevaga,siis kolmandal neljandal päeval sai sama ajaga 300km.Kõik oleneb muidugi ka "plaanilistest" peatustest-vaatamistest.Horvaatiale peab ikka mingi 2 nädalat arvestama,siis saab paar-kolm päeva ühe kohapeal ka olla.
ML-Transport AS
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
Aivar123 kirjutas:Nii. Tundub, et meie punt sel korral lihtsalt ajapuudusest tingituna horvaatiani välja ei vea. Hetkle plaani kärbitud Hungarisse Balatonini (järveäärde chillima). Samas eks ole näha kuidas ilmad ja tagumikud sõitu soosivad- igavleda kuskil ei planeeri, seega kuni kannatab liigume edasi, samas ironbutti ega miskit amokki sõitma ei hakka, kuid praeguseks on paigas plaan, et plaani ei ole ega tule ( sellist kindlat). Paigas ainult eestist lahkumise aeg 25-30.06 ja tagasi tahaks olla 11-12.07.
Balatoni fenomenist mina aru ei saa! OK õlu on hea ja odav, aga kõik muu??? Me sõitsime sealt mööda ja ööbisime ühe öö tagasitulles Horvaatiast. Rohkem sinna küll ei tõmba
-
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 8 korda
Raiki kirjutas:Balatoni fenomenist mina aru ei saa! OK õlu on hea ja odav, aga kõik muu??? Me sõitsime sealt mööda ja ööbisime ühe öö tagasitulles Horvaatiast. Rohkem sinna küll ei tõmba
Ise plaanisin minna just sinna Balatoni järve äärde, kas seal polegi lahe/lõbus/mõnus?
Enda matk läheb küll Chevy van-iga, mitte motikaga, sest pojal on Kaposvar-is juuli keskel jalka turniirid ja nad lähevad reisibussiga sinna. Ise mõtlesin, et hiilime neile sinna järgi ja mõnuleme selle järve ääres.
Äkki keegi on äkki käinud Balatoni ääres ja saaks kõneleda, kuidas seal värk on, või on kellegi reisist kuskil juttu.
EX: võrrid,mopid,Jawad.Yamaha: 2xRaptor 660,700, Xjr1200, Virago 750, XVS 1100.Kawa: Zr750, Z750, Z1000. Ktm 620SM. Aprilia 4xPegaso.BMW F650. Honda CB500X.
-
- Tsikkel: Päris mitu...
- Tänatud: 109 korda
Äkki keegi on äkki käinud Balatoni ääres ja saaks kõneleda, kuidas seal värk on, või on kellegi reisist kuskil juttu.
Olen käinud Balatoni järve ääres "Chillimas" tagasiteel Horvaatiast.
Ja ütlen ausalt et see oli SUUR VIGA. Milles point, kohe seletan:
Horvaatia,Aadria meri = mega puhas, sinine ,võrratu läbipaistusega, milline floora & fauna. Ühesõnaga võrratu mida yhe mere kohta võib öelda. Selliste elamuste unelmates Balatoni järve minna...Mis on must, läbipaistmatu, kajakate ja muude tiivuliste poolt täissitutud kallastega... Sorry, aga peale Aadria merd kuidagi ei tahtnud sinna solgi sisse minna.
Võibolla oli probleem meie poolt valitud kämpa. Aga kahe kohaliku külamehega juttu puhudes ytlesid nad, et kõik on sellised.
Need külamehed olid omaette frukt.
Ytlesid et juba paar päeva kalal. Mismoodi nende moodi kalastamine välja nägi. Õnged olid vette visasatud, ise istusid ca. 50 m. kaugusel ja libistasid veini.
Nende soovitusel läksime hoopiski kohalikke veinikeldreid külastama.. ja peab ausalt mainima et Horvaatia veini kultuuril on veel palju õppida.
Nii et kokkuvõteks- Hundid söönud lambad terved ja mõlemi koha peal olid omad võlud.
-
- Tsikkel: enduro ja asfalt
- Tänanud: 3 korda
Balaton on suur turismiobjekt, kuid reaalset väärtust on vähe. Järve ääres on AIAGA ümbritsetud liivarand, mille kasutamien on tasuline. Väljaspoo laega sõidab valvur jalgrattal ringi ning kutsub kõik ujujad kaldale, kes vähegi aiast väljas "tasuta ujuda" tahavad. Järve ääres olev linnake on nagu Pärnu, kus elu keeb vaid turismi ajal ning hinnad pole kiita. Eraldi peatusena seda ei soovitaks, vaid pigem jõudke kiiremas korras Edelas asuvatele mägialadele, mille teed /külad/ vaated pakuvad palju enam hingerõõmu. Kusjuures kohalikes külades müüvad tee ääres kodus aetud veini ning muud alkohoolset jooki, mida tasub kindlasti kaasa osta.
2011 Horvaatias käies jäi meil teepeale üks linnake nimega Senj. Selle juures oli väga kihvt kurviline mägitee ning linnake kubises ka mootorratturitest. Vihmaga aga on seal teed väga libedad ja tasub ettevaatlik olla.
Seda kiirtee ja Senj vahelist teed sõitsin ma 2005 aastal pimedas, jäime õhtul vähe hilja peale.. valges oleksin ilmselt seda teed rohkem nautinud.
Balaton on jah üks porilomp kui Horvaatia läbipaistvate/siniste vetega harjunud oled, ennast ka sinna teist korda ei kisu. Ööbisime tagasitulles ühes papist kämpingus Balatoni kaldal, putkad olid paras naljanumber, õnneks oli hind ka vastav(odav).
Ma pole suur veinisõber, aga oma elu parima veinielamuse sain just Horvaatiast, pean silmas ära joodud veini kogust ja järgmise hommiku endalegi üllatuslikku head vormi. Ma julgeks küll soovitada, et kodumajutuse pakkujatelt võib küsida kas neil veini on müüa(ise pole kordagi alt läinud), paljudel on linnadest väljas oma istandused ja teevad ise, vein on puhas ilma säilitusainete ja E-deta.
XL1000 kirjutas:Uks tuttavate seltskond laseb rattad Milaanosse viia ja siis kasutavad seda nö baasina,et sealt panna igas suunas päeva-kaheseid otsi.Mulle see ei sobi,aga nemad ja ilmselt paljud veel on rahul.
Kui tohib, kommenteerin paari sõnaga...
Enamus teeb tsiklite ettevedamise puhul küll nii, et teevad mingi suure "ringi" a la 2000...4000 või rohkemgi kilomeetrit, lihtsalt Milaano (või mis iganes) on reisi alguspunktiks - mitte Laagri Prisma parkla. Sõidad umbes samapalju, aga kohe esimesest päevast oled nö "sihtkohas" mitte ei sõida 3...4...6 päeva mööda tasast maad selleks, et kuhugi vähegi eksootilisemasse kanti välja jõuda.
Kahtlustan, et enamus nendest, kes nii väidavad, lihtsalt ei raatsi seda mitutsada eurot kohe välja käia. Samas - kokkuhoid võib olla näiline, sest nendel päevadel kui sa läbi Läti-Leedu-Poola oma eesmärgi (ilusate mägiteede ja sooja mere) poole vurad, kulub samamoodi bensiini, tsiklirehve, raha burkside ja ööbimise peale. Jah, muidugi võib alati mõne talumehe põllul ööbida; toidu osas - kunagi olid mul ka tuttavad tudengid kes sõid 2-nädalase reisi jooksul ainult võid (see tuli kõige odavam per kalor), aga - kui jätta ekstreemsused kõrvale.
Ka päeva kilometraazhide osas ühinen ühe eelkõnelejaga - mõnus päevateekond on kuni 500 km, üle selle on kangutamine. Olen küll ka ise 1000+ sõitnud, aga enam ei taha ja teistele ei soovita. Kui kasvõi seda smtours.com lehte vaadata, siis nende väljapakutud erinevatel tsklitrippidel oli päeva kilometraaz vahemikus 200...400 km vist. Ise oman tsiklilube 22 aastat ja viimastel hooaegadel olen sõitnud stabiilselt 10'000 või natuke rohkem km aastas, nii et räägin isiklikust kogemusest.
BMW K1 (1991)
Jawa 634 - orig.korras, ls 2200 km (1982)
motovedu.ee - tsiklireis on puhkamiseks, mitte ühest bensiinijaamast teise täristamiseks
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
Hakkab jälle pihta Rattamatka peamine eesmärk peaks olema ikka sõitmine, mitte ratta autokastis sõidutamine. Sihtkoht reeglina valitakse puhtalt selle pärast, et oleks orjentiir ees kuhu poole nina hoida. Minu jaoks on rattamatka algus- ja lõpp-punkt kodugaraaz. Aga see on puhtalt minu arvamus.
Küsiks vastu: kui eesmärk on sõitmine, siis miks te üldse eestist lahkute?
Tehke eestile kahe nädala jooksul kaheksa ringi peale!
Või on ikka eesmärk reisida ning seda on rattaga lihtsalt vahvam teha.
Minu jaoks on rattamatk nii eestist alustamine, kohapealt rent, kärus rataste kohale viimine jne - peaasi, et ise rahule jääd ja oma aega sisustad nii hästi kui võimalik!
Aeg on ainus, mida osta ei saa!
Raiki kirjutas:Hakkab jälle pihta
Rattamatka peamine eesmärk peaks olema ikka sõitmine, mitte ratta autokastis sõidutamine. Sihtkoht reeglina valitakse puhtalt selle pärast, et oleks orjentiir ees kuhu poole nina hoida. Minu jaoks on rattamatka algus- ja lõpp-punkt kodugaraaz. Aga see on puhtalt minu arvamus.
Parimad reisid mu elus on olnud spontaansed ja umbkaudse sihiga - samas oli ikka väga abiks, kui naine oli 300 lk materiali sihtriigist, trip.ee jne välja trükkinud
-
Sinul spontaansed, aga naine tegi kodutöö ära. Mugav.
See kodutöö on ülioluline, isegi, kui eesmärgiks ongi kasvõi pelgalt sõit.
-
- Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 20 korda
Rattamatka peamine eesmärk peaks olema ikka sõitmine, mitte ratta autokastis sõidutamine. Sihtkoht reeglina valitakse puhtalt selle pärast, et oleks orjentiir ees kuhu poole nina hoida. Minu jaoks on rattamatka algus- ja lõpp-punkt kodugaraaz. Aga see on puhtalt minu arvamus.
+1
Ma pole küll kuskil rattamatkal veel käinud, kuid kui sõitmine pole üks eesmärkidest, siis milleks üldse ratast kaasa tarida, võib ju lennukida ka minna.
-
- Tänanud: 5 korda
Sverre kirjutas:Parem pangu juba Horvaatias käinud kirja mõni soovitus, kust enne läbi sõita või kus kohapeal ringi tiirutada, mida vaadata ja ette võtta.
Kindlasti tuleb minna vaatama korra juba eelpool mainitud Plitvicka rahvusparki - need järved seal on lihtsalt nii ulmeliselt ilusad, et olen sinna sattunud isegi 2x. Seal ligiduses on aga ka Krka järvestik vms, kuhu tohib ennast ka sisse kasta (plitvickas vaadata tohib, näppida ei tohi ).
Samuti on hästi mõnus Dubrovniku vanalinn, millele saab tiiru peale teha ka mööda linnamüüri (tasuline). Ning parim pizza, mis ma elusees olen saanud, sai söödud Krk saarel. Dubrovniku kohal mägedes on sõjas purukslastud hoonestus sõja mälestusmärgina, kuhu nüüdseks vist pääseb taastatud köisraudteega. Tollal, kui ma seal käisin, olid seal vaid varemed, aga põnev ikka.
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1093 korda
- Tänatud: 1098 korda
- Kontakt:
Sverre kirjutas:Krk kipub hooajal olema ülerahvastatud ja selle asemel tasub keerata Rijekast lõunasse ja sõita mõnusat rannikuteed kuni Senji linnani, sealt keerata teele nr 23 (sellest oli siin varem juttu), mis viib läbi Josipdoli Karlovaci linna ja sealt edasi nr 1 all Zagrebi. See on mootorratturile väga luks ring. Enne kui Senjist välja kimada, siis linnast tsipa lõunas asub Nehaj´ kindlus-loss...
Et paremat ülevaadet saada, joonistasin Sverre jutu järgi teekonna kaardile, jagan välja
http://goo.gl/maps/6ftrL
-
- Toetajaliige
+1
See ise sõitmine ei ole mitte kinni raatsimises,sest tegelikult on lennata+ratas autos ju odavam.Mulle meeldib tõesti sõita ja näiteks Poolas on veel mitmeid trasse, mida mööda saab seda maad läbida, minul veel avastamatta.Keegi küsis eespool veel,et miks üldse eestist ära minna.Mina isiklikult olen eesti lapsest saati isa kõrval ja ka ise vist juba mitu korda, nii läbi sõitnud,et tõesti pole enam erilist huvi.Meil sõbraga huvitavaks tegemisel-eesmärgi tekitamisel, juba kolmandat suve, mingi hea söögikoht leida ja seal tsiklitega ära käia.Selleks suveks veel kohti on.
ML-Transport AS
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.