Sinu enda ostetud esimene tänavakõlblik tsikkel? KÜSITLUS → Re: Sinu enda ostetud esimene tänavakõlblik tsikkel? KÜSITLU
Re: Sinu enda ostetud esimene tänavakõlblik tsikkel? KÜSITLU
Esimene ratas - Suzuki GSX600F suve lõpus 2003. Motodepoo kuulutuse pilt:
Polnud elus ühegi motoriseeritud kaherattalisega sõitnud, aga tuli kihk peale. Läksin depoosse, valisin väljanägemise ja istumise järgi välja. Marek käis hirmsasti peale, et mine ikka proovi ka, aga ei julgenud tunnistada, et pole kunagi mopeedigagi sõitnud ja kartsin häbiga kusagil keset hoovi külje maha panna
Ajasin finantspoole korda, sõber sõitis selle mu toonasesse elukohta Haapsalus ära, seal siis istusin selga, panin käima ja mõtlesin, et sidur-pidur-gaas peaks ju samamoodi töötama kui autol, proovime siis. Proovisin, tiiru ümber kvartali. Jäin püsti
Järgmine päev siis võtsin ette esimese pikema sõidu - Taeblasse, kus asus Haapsalule lähim ülevaatuspunkt. Seal oli tööl selline 50-60-aastane härrasmees, kellel läksid tsiklit nähes silmad põlema. Rääkis pool tundi, kui kõva tsiklimees tema nooruses oli - emmist ja Jänestega Jawast IŽ Planeta ja ilma jänesteta Jawani välja. Ja kõik sinna vahepeale ka. Lõpuks otsustas ka ülevaatuse ette võtta - tõi mingi targa raamatu ja hakkas näpuga järge ajama. Tuled, signaal, jms. Kõik töötab. "Pidurduskatse 40km/h pealt, esimese ja tagumise piduriga". Mina talle: "Aga palun." Tema: "Eeee-ei-ei-ei, SELLISE taparelva selga mina küll istuda ei julge!" Ega ma ka julgenud tunnistada peale seda tema juttu, et minu kogemus tsiklitega on kilomeetrine tiir ümber Uuemõisa ja 15 hirmuäratavat maanteekilomeetrit sealt Taeblani. Tegin siis hoovi peal need pidurduskatsed ära - pärast järgmisel kevadel Motosurvivali läbimist ei saa siiani aru, kuidas ma põhimõtteliselt püsti sain jääda.
Ega's midagi, edasi autokooli. Haapsalus neid 2tk oli, üks oli nõus A-katti ka koolitama. Leppisime ajad kokku, sõitsin esimesse sõidutundi. Leppisin õpetajaga viisakalt kokku, et seda kollast vesti õppesõidumärgiga väga selga ei tahaks panna - väike koht, rattaid palju pole, jubedalt hakkab silma, kui 2x nädalas õppesõidumärgiga sõita ja ülejäänud aeg ilma Tegin õppesõidud ära, kooli teooria kukkusin esimese hooga kolinal läbi - arvasin, et B-katt on 8 aastat olnud, mis see siis ära pole.
Enne järgmist korda ikka natuke lahendasin teste ka, tegin kooli ja ARK eksami ilusti ära. Selleks ajaks oli juba oktoobri algus käes, sõidueksami aeg ka kokku lepitud ja .. siis sadas eksamipäevahommikul lumi maha
Lükkasime siis nädala või kaks edasi, too päev oli lumi juba ära sulanud. Eksamiplats oli keset Haapsalut, eksamineerija tuli Taeblast kohale, mina oma tsikliga ka. Kuidas ratas sinna sai, ei tekkinud mingit küsimust
Õues oli mingi +5 kraadi vms. Tegin oma platsitiiru ära, kaheksas panin korra jala ka maha, aga õpetaja ei tahtnud selle ilmaga väljas olla, vaatas platsinurgas autost ja vist ei pannud tähele. Linnapeale igatahes ei ajanudki mind, pani templid alla ja nädal hiljem sain uued A-tähega load kätte.
Nii ta algas
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.