Jälle üks algaja oma muredega

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Teema algataja
Fat tony
Tsikkel: R6 2000a.

Jälle üks algaja oma muredega

Lugemata postitus Postitas Fat tony »

Tervitused foorumlastele

Olen juba umbes 2,5 kuud foorumit lugenud ja päris palju vastuseid saanud! Siiski mõni asi on veel ebaselge ja pika mõtlemise peale otsustasin siiski oma lollusega foorumit risustada. Loodetavasti on minust see hooaeg siis kaherattalise omanik saamas ja ehk mõne aasta pärast võib ennast ka tsikklimeheks lugeda aga sinnani on veel pikk aeg.
Kui keegi leiab aega/huvi vastata siis oleksin väga tänulik (w)

1. Kui levinud on eestisse toodavate rataste spido tagasi kerimine?
  2. Kas kellelgi on kogemusi bikeboint´ist või motardist ostetud kasutatud tsikklitega?(Pean siinkohal silmas nt on kiirelt lagunenud, ei ole garantiisse võetud.)
  3. On kuidagi võimalik tsikklil väliselt hinnata läbisõitu nt mingite detailide kulumise järgi?
  4. Soov oleks omada biket siis millist sorti riideid peaks vaatama? (ise mõtlesin nahast kombeka peale)
  5. Äkki oskab keegi minu arvamust kinnitada et kui hooaeg algab siis on tsikklite hinnale mingi tonn juurde keritud?(Olen arvamusel et talv ja hilis sügis peaks olema kõige soodsam aeg ostmiseks)

Ilmselt jätavad need küsimused kogenud sõitjale küsijast täieliku võhiku mulje aga mind aitaks need natuke jälle edasi.
Natuke siis tausta inffi ka:
Plaanis siis osta bike veel enne kui hinnad kalliks lähevad. Pean minagi leppima "vana risuga" ehk siis võimalusi on vaadata kuni 3500 euki eest. Küsisin bikebointi ja motardi kohta sest neist mõlemast midagi silma jäänud, aga kohapeale vaatama pole veel jõudnud.
Endast nii palju siis et mingit erilist sõidu kogemust ei ole(nooruses vene tsikklitega sai sõidetud) aga huvi asjavastu on juba mitmeid aastaid kui alati on mingi probleem ratta ostu ära rikkunud.
Loodame et läheb nii -> ostsin tsikkli, ostsin load, õpin sõitma (crash)

sylla

Re: Jälle üks algaja oma muredega

Lugemata postitus Postitas sylla »

Tsikli ostmiseks on kõige parem aeg Sügis, sest siis on hooaja lõpp ja vana ratas tahetakse maha müüa. Talve lõpu poole (praegusel ajal) on juba hilja osta, Kevadest rääkimata (vaatasin täna, 21. veebruaril, tsiklihindu ja enda ratast nägin stock-varustusega müügis 4000 euroga. Sügisel ostes saad sama ratta ca 3300 euroga.)

Aga kui osta ettevõtetest, siis nii palju kui täheldanud olen, ei muuda viimased hinda - hoitakse stabiilselt kõrget hinda (rattal on hooldused tehtud ja sõidukõlblik (ideaalmaailmas)). Hinnaga mängimine on eraisikute pärusmaa.
Targemad kindlasti parandavad kui eksin. :P

Hr.Nõel
Tsikkel: Päris mitu...
Tänatud: 109 korda

Lugemata postitus Postitas Hr.Nõel »

2. Kas kellelgi on kogemusi bikeboint´ist või motardist ostetud kasutatud tsikklitega?(Pean siinkohal silmas nt on kiirelt lagunenud, ei ole garantiisse võetud.)

????????
Tahad sellest lähemalt rääkida? :nono:

Tel. +372 viiskuus 2158üksüks & noelamees@gmail.com

mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

Motardi kohta on siin kirutud küll, samas on ka kiidusõnu. Endal kogemused puuduvad. Bikepointi kiidetakse(vaata aitäh teemat), kurtmist ei ole märganud. Rattal spido kerimine on selline igaühe au asi, mina pole veel näinud ega kuulnud et mõni motopood seda teeks. Samas mul sõbral Honda, 2004 aasta vist ja 50K läbisõit. Väga hästi hoitud ja korralik pill. Endal oli 20K sõitnud 2003 Suzuki, selline risu et sure ära, isegi kui väliselt ilusaks oleks teinud. Jutu point on see, et läbisõit ei näita tsiklite puhul midagi. Määrav on see, milline on hetke seisukord(odavama ratta puhul kuluosade vahetus on pool ratta hinnast juba). Selleks et mõne ratta seisukorda määrata peab teadja silm olema või osta asjatundjatelt. Ja tasub ka meeles pidada seda, et kasutatud asi kulub nii sinul kui eelneval omanikul. Kui kuu aega tallinna auklikel teedel ringi lonkad ja simmekad läbi, siis see pole müüja "peidetud viga".
Üldjuhul otsi väga asjalik tuttav või lase ostetav ratas asjatundjal kontrollida, läbisõit ei näita midagi.

väikepets
Tsikkel: Z1000
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas väikepets »

( Pean minagi leppima "vana risuga" ehk siis võimalusi on vaadata kuni 3500 euki eest.) Sellisel juhul sõidab pool eestit risudega (crash) kuigi ise nii ei arva. Ise ostsin ratta välimuse järgi kodus alles vaatasin 10k. peale kerind.Riided osta vastavalt otstarbele rinkal kallutada siis kombe.

Kasutaja avatar

renXx
Tsikkel: Aprilia Tuono RSV 1000r

Lugemata postitus Postitas renXx »

Naljakas, nagu rohkem motopoode polekski.
Tegelikult ostsin ise ka esimese välismaise motika Bikepointist. Selleks osutus 1996 aasta 1200 Bandit. Paistis lihtsalt väga kobe välja, kuigi läbisõit oli miski 45000km. Sõitsin siis sellega 5 aastat. Hooldasin ise korralikult regulaarselt, hoidsin korralikult ja tegelikult eelmisel aastal müüsin praktiliselt sama raha eest maha, millega ostsin. Kilomeetrid olid ees siis juba miski pea 80000. Uus omanik ostiski minult motika mitte aastaarvu, vaid seisukorra/välimuse pärast. 2002 aasta raipeid oleks isegi odavamalt saanud. Tegelikult oligi müügipõhjus just see, et Motardisse oli müüki pandud selline motikas, mida olin veidi juba jahtinud. Ma ei tea kui sulatõsi see nüüd oli, aga läbisõit oli 2900 km. Käisin vaatamas ja ei eristanud seda aparaati poes olevatest tutikatest mitte millegi poolest kui välja arvata aastaarv. Ostsingi siis lambist ära ja olen ülimalt rahul. Seega minul pole nende kahe poega miskit jama olnud. Garantii ja hooldus on nagunii kasutatud asjadel selline teema, millepeale lootma jääda pole mõtet.
Riietega on see teema, et ostad miskid odavad kärakad ära, aga hiljem ostad ikkagi korralikud asjad ja mõtled et miks kunagi seda jama sai soetatud. Soovitaks ikkagi ka vähemalt põlve ja seljakaitset eraldi, mitte ei maksaks loota nendele kärakatele mis riiete ses on.

Pilt

Pilt

Teema algataja
Fat tony

Hr.Nõel kirjutas:

????????
Tahad sellest lähemalt rääkida? :nono:

Tegemist oli kas küsimuse selgitava osaga! Ei ole midagi etteheitnud. nt <- näiteks ... vabandan lühendi kasutamise eest.

Teema algataja
Fat tony

http://www.mototehnika.ee/kasutatud/aut ... _missing=1
http://www.mototehnika.ee/used/1245227

Midagi sellist on silma jäänud. Ei tea miks aga kawa meeldib rohkem...
Pean siinkohal tunnistama et ei ole võtta ühtegi asjalikku tsikklimeest kes oskaks ka midagi vaadata.

Kõik mõtted arvamused teretulnud!

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1093 korda
Tänatud: 1098 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Fat tony kirjutas:

Mine istu tsikli peal, vaata kuidas tundub, ega see internetist valimine anna midagi ja arvamisi saad seinast seina.
Kellele ema kellele tütar.

Selle arvamuse küsimisega lased küll dzinni pudelist välja - peatselt on irvahambad kohal keelt teritamas.
Enne kui arvamusi küsida tasuks kiigata arvamuse musternäidist.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

Päevavaras
Tsikkel: 98' R1

Lugemata postitus Postitas Päevavaras »

Ma otsisin eelmine kevad ratast umbes sama raha eest,yhte käisin eestis vaatamas, aga polnud minusilmis hinda väärt ja siis tuli idee Läti. Alguses yritasin mitte kõige odavamat vaadata ja piltide ja omaniku jutujärgi viisakat. Esimene oli pildil naq prillikivi ja jutujärgi veelgi parem kyll aga pärast selgus et ei jooksnud otse, kondlid [Motobot: õige on "gondlid"] igatpidi lapitud ja ka kõik muu ligadi logadi, ning siis tekkis mõte võtta kõige otavam ja siis ise enamvähem korda teha. Oli netis pilt kuskil puurida najal ja suht mudane ning omaniku jutt ka siuke et on ja ei ole kaa, et tuttavale ei soovitaks - kull aga kohale minnes selgus et see oli kõigist mis vaatamas käisin yldse kõikse kabedam :D
Ehk siis jutu mõte, et piltide ja omaniku jutu põhjal ei saa asjast eriti ettekujutust, käi ikka kohapeal ja katseta ise ning ka lõunanaabrite juurest võib vahest odavalt ka häid asju saada.

UrmasM

Lugemata postitus Postitas UrmasM »

Bikepointiga väga rahul. Ise ja ka mu paar sõpra sealt ostnud, kellegil pole probleeme olnud... Garantii antakse ka kaasa, aga pole vajadust olnud.
Eks pead ikka ise vaatama minema ja otsustama.
Välimuse, hääle ja muu seisukorra järgi saab ju ikka hinnata, kas on oma läbisõitu ja hinda väärt. :bsmile:

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Mul tuli targutamise tuju jälle peale. Haters gonna hate..

Fat Tony (paks Tõnu, ma eeldan?), mine Bikepointi kohale, kõõlu seal rataste seljas ja küsi küsimusi. Pärast seda saad mingigi pildi ette, mis valik seal on (ja paar päeva tagasi oli küll sitaks rattaid kohapeal). Kuna sa ei taibanud oma mõõte (pikkus+kaal) öelda, siis on jube keeruline öelda, mida sa üldse võiks proovima minna - vaata, asjalood on üldiselt sedasi, et esimene väljamaa ratas võiks istuda vähe mugavamalt jalge vahel. Hiljem on oskusi veits rohkem ka kehale sobimatumate ratastega sõita (mul näiteks ulatub korraga ainult üks jalg korralikult maha, "karjääri" alguses pole see üldsegi hea "omadus").
Küsi ka igasugu küsimusi kohapeal, teadupoolest pole rumalaid küsimusi tegelikult olemas.
Ja tegelikult soovitan ma sul mingi 2500 eest ratas osta (niikuinii kukud ja lõhud seda), ülejäänu investeeri korralikesse kaitsmetesse, mis riiete all käivad ehk siis eraldisesisvad igasugu tagidest ja kombedest. Näiteks kaitsmevest, liigendiga põlvekaitsmed, kindad ja mingid normaalsed saapad. Kiiver sebi kah. Säherdusi asju võid näiteks Motodepoost ja Biker24'st leida, kus saad ka näppida ja passitada ja lolle küsimusi esitada.

Igasugused kerimised jms on hu*njaa, ma pigem panustaks sellele, et Eesti tõsiseltvõetavamad motopoed ei viitsi sellist sitta endale kaele tõmmata, et Leedu-style ratta pähe määrivad ja selleläbi oma maine rikkumisega riskivad. Võibolla olen ma sinisilmne, aga Eesti on liiga väike koht, et sedasi oma ärile keerata. Alati saad ju garantiitingimusi ka nõuda/küsida/kokku leppida.

Kui tõesti mõistus otsas, siis keegi siit ikka viitsib kaasa tulla kuhugi poodi tilka näppima :bsmile:

Kasutaja avatar

martenra
Tsikkel: Honda CBR600, Yamaha YZF-R1

Lugemata postitus Postitas martenra »

Bikepointist kaks ratast ostnud ning kohe mitte midagi ei ole halba öelda - vaid kiidusõnu! :bsmile:
Mine kohale, küsi-näpi-vaata ning saad asjas olulisemalt parema selguse, kui foorumit lugedes.

Kasutaja avatar

Margus
Tsikkel: CBR600RR

Lugemata postitus Postitas Margus »

Fat tony kirjutas:

Pean siinkohal tunnistama et ei ole võtta ühtegi asjalikku tsikklimeest kes oskaks ka midagi vaadata.

Selle kawa kohapealt kommenteeriks niipalju, et esiporikas on vanema mudeli oma ja tagagondliga on midagi toimetatud kuna originaalis käivad seal sangad ja kui sangad ära võtta siis peaksid augud olema aga need ka kinni pandud. Ära on ka kaotatud esigondlit ülevalt toetav raam, mis peaks kinnituma peeglipoltide alla ja teise otsaga raami külge.
http://en.wikipedia.org/wiki/Kawasaki_N ... .282003.29
http://en.wikipedia.org/wiki/File:2001_ ... i_ZX9R.JPG

Tel. 56566665 Margus
Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

Miks just bike? Lihtsalt tahaks teada, mille põhjal esimest tsiklit valitakse.

Fat tony kirjutas:
  1. Soov oleks omada biket ...
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 684 korda
Tänatud: 442 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

mella kirjutas:

Fat tony kirjutas:

Sest peik on ju vägev: sellega saab neidiseid noolida, foorist foorini kiirendada, maanteel sirgetel kihutada jne.
NB! Aga ainult siis kui ilus ilm on :!:

Kuidas Sa mella siis ei tea-pole kunagi noor olnud või :roll:

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

Andrea
Tsikkel: Ducati Streetfighter V4S '21
Tänanud: 35 korda
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas Andrea »

yeekim kirjutas:
mella kirjutas:

Fat tony kirjutas:

Sest peik on ju vägev: sellega saab neidiseid noolida, foorist foorini kiirendada, maanteel sirgetel kihutada jne.

Kas naisele reaalselt meeldivad ka need baigid vä? :roll: Kui ma naine oleks, siis mulle küll ei meeldiks :D

Suzuki SV650 S 2001 -> Yamaha YZF750R 1995 -> Aprilia RSV 1000 Tuono 2003 -> Ducati 999 Biposto 2005 -> Ducati 1098 Streetfighter S 2009 -> Ducati Diavel Carbon 2011 -> Aprilia Tuono V4R APRC 2012 -> KTM SuperDuke 1290 R 2015 -> Kawasaki KX250F 2008 -> Aprilia Tuono V4R APRC ABS 2014 -> Aprilia Tuono V4 1100 RR 2017 -> KTM Superduke 1290 R 2020 -> Ducati Streetfighter V4 2020 -> Ducati Streetfighter V4S 2021

MotoMell

Lugemata postitus Postitas MotoMell »

M4r6us kirjutas:

Selle kawa kohapealt kommenteeriks niipalju, et esiporikas on vanema mudeli oma ja tagagondliga on midagi toimetatud kuna originaalis käivad seal sangad ja kui sangad ära võtta siis peaksid augud olema aga need ka kinni pandud. Ära on ka kaotatud esigondlit ülevalt toetav raam, mis peaks kinnituma peeglipoltide alla ja teise otsaga raami külge.
http://en.wikipedia.org/wiki/Kawasaki_N ... .282003.29
http://en.wikipedia.org/wiki/File:2001_ ... i_ZX9R.JPG

2002 lõpus toimus facelift... millest on muide juttu ka sinu postitatud lingil: Changes to the 2002–2003 ZX-9R included a new tail fairing, a single piece front mudguard, the loss of the passenger grab handles and the B/C/E model H-bar mirror bracket.

pyta
Tsikkel: GSX-S 1000
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas pyta »

mella kirjutas:

Fat tony kirjutas:

aga miks enduro?aga miks naked?aga miks cruiser?aga miks chopper?

RF600R ´96 (09-10) XT600 ´90 (10- 15) ZX9R ´98 (10-11) Thunderace '98 (12-12), GSX-R 750 '04 (13-15), TT600RE '05 (15-16), RSV1000R '08 (16-18), Beta 300rr '14 (16-24), Fz1n '09 (18-24), GSX-S 1000 '24 (24...)

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Ei tea, aga kõige kindlamad on minu meelest tööhobused, st rattad, mis siin pikalt ühe omaniku käes vastu pidanud. Kui kasutatud ratas pikalt vastu peab ühe käes, ju siis teda ka hooldatakse ja temast hoolitakse.
Oma vana hobu müüsin 2012 maha kallimalt kui 2005 ostsin. Mingi 30 000 km ka juures. Ja ma ei arva sugugi, et ma uuele omanikule liiga tegin, pigem vastupidi. Tuli minule tundmatu suurusena, läks aga korras masinana, täitsa uue ketijooksu ja pea uute rehvidega. Vanale asjale tuleb hing sisse ja vähemalt osa kodanikke peab oma masinast piisavalt lugu. Sellega koos siis ka iseendast, sest ise sõidad ju. Müües panin jutu kaasa masina seisukorrast, nii ausalt kui oskasin. Et ei peaks silmi peitma, kui oma vana masinat ja selle uut omanikku jälle näen. Eesti pole ka just suur.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?
Kasutaja avatar

Yerba
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner '13

Lugemata postitus Postitas Yerba »

1) Ei tea. Selle kohta statistikat ka ei oma. Ning isegi prognoosida selle kohta on keerukas. Ära osta spido näitu, kui ratas pole aasta-kaks vana ( siis võid veel eeldada, et max läbisõit võiks olla 20 000 kanti ). Osta seda olukorda, milles tsikkel on. Kerge-lihtne öelda, raske teha - eks. Kui olukorda ei suuda hinnata, siis osta garantiid (a la Bikepoint 1000km garantii kasutet tsiklitele - selle kilometraazhiga tuleb siiski suurem jama - pillub käike välja, genekas ei lae, amordid lekivad, mootor ajab õli välja - vms välja tsiklil). Väiksemate jamade lahendamiseks varu paarsada eurot sokisäärde ja üldiselt saab kenasti hakkama.
2) On küll kogemust Bikepontist ostetud tsiklitega. Korra sealt ostsin siis ei ole siiani seda veel lõpetada suutnud - ja pole ka põhjust lõpetada. Rahutu hingena olen soetanud sealt oma tsiklid:
-Honda Hornet 600 '01
-Suzuki GSF600 (Bandit) '95
-Suzuki SV 1000N '04
-Moto Guzzi Griso 1100 '09
-BMW K1200RS '97
Ühegi tsikliga pole garantiid vajavat jama olnud. Ning ei ole ka muidu jama olnud. Korralistest hooldustest õigel ajal on piisanud.
3) Näiteks piduriketaste kulumise järgi hinnatakse läbisõitu üsna varmalt. Kuna piduriketas on kallis detail ja seda naljalt ei vahetata. Nii sõidetaksegi ühe kettapaariga kuni see päris viledaks ära kulub.
4) Nahk on ilus ja kena ja hoiab hästi ligi ka kehale. Aga kui pole isu suuremat garderoobi soetada, siis soovitaks gore-tex riietust. See on selline hea iga ilma jaoks. Ka talvel lumesaaniga sõites on hea. Muidu aga võiks suuremat sorti huvilisel olla riidepuudel nahk, goretex, vihmakombe, teksad ja bodyarmor. Nii jaheda ilma, paduvihmase ilma, mõnusalt sooja ja väga palava ilma jaoks.
5) Ei ütleks. Üldiselt kipub nii olema, et hooldatud ja korras tsikkel maksab igal aastaajal sama palju. Majanduslanguste (2008-2009) aastate ajal oli küll väga soodsaid diile. Seda nii tsiklite, autode kui elamute vallas. Nii et seda ei saa nüüd vaid tsiklivaldkonna peale üldistada. Samas nö räimesid ja kiirmüügihinnaga asju liigub ka igal aastaajal. Seal võib lihtsalt olla varjatud vigu ja üllatusi, mis kajastuvad ka hinnas. Kui kajastuvad...

Sellised väikesed mõttevälgatused siis minu poolt Sulle mototeekonnale kaasa.

PS. 3500 raha on juba omajagu ja selle eest oleks valikut küllaga. Vana risu finantslagi kipub olema 1000 euro juures. Mina soovitaks (eeldusel, et bikesoov ei ole kivisse raiutud) 3500 euro juures Sulle rattaks 900st Hornetit. 8)

Fat tony kirjutas:

Tervitused foorumlastele

Olen juba umbes 2,5 kuud foorumit lugenud ja päris palju vastuseid saanud! Siiski mõni asi on veel ebaselge ja pika mõtlemise peale otsustasin siiski oma lollusega foorumit risustada. Loodetavasti on minust see hooaeg siis kaherattalise omanik saamas ja ehk mõne aasta pärast võib ennast ka tsikklimeheks lugeda aga sinnani on veel pikk aeg.
Kui keegi leiab aega/huvi vastata siis oleksin väga tänulik (w)

1. Kui levinud on eestisse toodavate rataste spido tagasi kerimine?
  3. On kuidagi võimalik tsikklil väliselt hinnata läbisõitu nt mingite detailide kulumise järgi?
  4. Soov oleks omada biket siis millist sorti riideid peaks vaatama? (ise mõtlesin nahast kombeka peale)
  5. Äkki oskab keegi minu arvamust kinnitada et kui hooaeg algab siis on tsikklite hinnale mingi tonn juurde keritud?(Olen arvamusel et talv ja hilis sügis peaks olema kõige soodsam aeg ostmiseks)

Ilmselt jätavad need küsimused kogenud sõitjale küsijast täieliku võhiku mulje aga mind aitaks need natuke jälle edasi.
Natuke siis tausta inffi ka:
Plaanis siis osta bike veel enne kui hinnad kalliks lähevad. Pean minagi leppima "vana risuga" ehk siis võimalusi on vaadata kuni 3500 euki eest. Küsisin bikebointi ja motardi kohta sest neist mõlemast midagi silma jäänud, aga kohapeale vaatama pole veel jõudnud.
Endast nii palju siis et mingit erilist sõidu kogemust ei ole(nooruses vene tsikklitega sai sõidetud) aga huvi asjavastu on juba mitmeid aastaid kui alati on mingi probleem ratta ostu ära rikkunud.
Loodame et läheb nii -> ostsin tsikkli, ostsin load, õpin sõitma (crash)

www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!
Kasutaja avatar

koit

Lugemata postitus Postitas koit »

macintosh kirjutas:
Fat tony kirjutas:

Mine istu tsikli peal, vaata kuidas tundub, ega see internetist valimine anna midagi ja arvamisi saad seinast seina.
Kellele ema kellele tütar.

Selle arvamuse küsimisega lased küll dzinni pudelist välja - peatselt on irvahambad kohal keelt teritamas.
Enne kui arvamusi küsida tasuks kiigata arvamuse musternäidist.

istu kuhu tahad, vahet pole, pead ikke sõitma, öö ja päev on erinevad võrrid kui puldis oled siis saad aru

Elu on liiga lühikene selleks, et raisata seda millelegi negatiivsele

jaanisp
Tsikkel: Z

Lugemata postitus Postitas jaanisp »

mella kirjutas:

Miks miks miks miks.. Loomulikult valib inimene ratta sellejärgi mis talle meeldib. Nii lihtne see ongi :wack:

Kasutaja avatar

mix17
Tsikkel: gsxR600 k2,Gsxr600 srad

Lugemata postitus Postitas mix17 »

yeekim kirjutas:
mella kirjutas:

Fat tony kirjutas:

Kui nüüd Lõppuni aus olla siis eks see bike ikka on küll väike epputamise asi.Ise olen sama moodi K2 gixxseri omanik ja olgem ausad kõige pealt vaatasin mida rahakott lubab,Mida suudaks ka üleval pidada ja piisavalt joota..Ja teise järguliseks oli ikkagi see minu keeles Pling moment.Eks algajale ratta ostjale ongi keeruline ette kujutada mida täpselt tahta..nõustun siin eel kõnelejatega et mine istu selga ja proovi võimalusel.Siis saad tunda mida soovid...Ise valisin kah just gixxseri selle pärast et proovisin sõbra tonnist ja mulle sobis nii sõidu asend kui kõik muu seal juures.Seda teemat võiks rohkem liigitada sinna alla et kellele ema ja kellele tütar..

Siin kohal tuletaks meelde ka uut tõstamaa vana sõna..Küsimus ei ole selles kas sa kukkud vaid millal sa kukkud.

Kes oskab see teeb,Kes ei oska targutab kõrvalt ja nii loll pole keegi ,et targutada ei oskaks.
Kasutaja avatar

mella

No sinu vastus on nüüd teada, loeks teemaalgataja oma ka.

jaanisp kirjutas:
mella kirjutas:

Miks miks miks miks.. Loomulikult valib inimene ratta sellejärgi mis talle meeldib. Nii lihtne see ongi :wack:

Kasutaja avatar

mella

Esimese tsikli ostmisega hästi haakuv küsitlus ka.

http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?p=608800

Kasutaja avatar

KIBU
Tsikkel: 701Enduro, FS450, FC450, Te250
Tänanud: 42 korda
Tänatud: 79 korda

Lugemata postitus Postitas KIBU »

See 2002 zx9r on üks toredamaid rattaid ültse minuarvates. 2002 ei tulnud mitte ainult välimuseuuendus vaid ka teine mootor ja pidurid. See nelja kolviga esisuport peaks uuem olema. Vanal oli mu mälu järgi kuus kolbi.

Ehk et võiks kawa olla 02 mudel mitte 00 mudel mis 02 arvele vōetud. See yamu on niiiiiii teine puuu kawaga vōrreldes et veider tundub kuidas sa nii erinevatest ooperitest rattaid valikusse vōtad!? Mina valiks iga kell kawa kui just ringrada ei taha sōita.

Tegelt see ostaks ratta enne kui hinnad tōusevad jutt on veits mööda. Minu kogemus ütleb et tegelt pole ühelgi aastal hinnad oluliselt tōusnud a valikurohkus on märgatav. Lausa kordades. Kõige parem aeg tsikliostuks on märts aprill. Siis alati valikut ja ei osta seda mis lihtsalt saada on nagu talvel. Tuleb arvestada et odavamalt ostetud veidi viletsamas seisus ratta hooldus vōi remont läheb pea alati palju kallimaks kui korraliku ratta ostes alguses rohkem maksad.

5248653

Teema algataja
Fat tony

mella kirjutas:

Fat tony kirjutas:

Ei olegi midagi erilist ja kindlasti lõpplikku. Olen vaadanud erinevate rataste pilte ja ei kujuta ennast sõitmas näiteks enduroga ega chopperiga. Pole ka enda arust mingi eriline poosetaja, ikka selline vaikne, nähtamatu tegelane aga mulle meeldib kiirus ja eriti tippkiirus mitte see linna vahel tõmblemine! Võimalik et sellest siis huvi bike vastu aga eks kui hakkan mööda poode kolama ja peal istuma siis oskan ilmselt paremini valida.

Teema algataja
Fat tony

Kõige pealt tänud vastuste/arvamuste eest (w)

Olin natuke eemal ja ei ole siin viimased päevad käinud aga siis järge mööda.
On hea teada et hinnad hooaja alguses ei tee mingit hüppelist tõusu nagu ma ise arvasin. See tähendab et ei pea valikuga kiirustama :D
Varustse kohapealt nii palju et ka selleks on raha planeeritud ja lisa kaitsmete ostmine ka arvesse võetud. Ilmselt nüüd mingit riidekapi täit ostma ei hakka aga plaan oli siis sõidu riided ja vihma riided lisaks .... ühesõnaga kuna ise midagi ei tea siis ilmselt seda mis poes soovitatakse.
Paksu Tõnu :mrgreen: mõõdud siis 186 cm pikkust ja ca 108 kg kaalu jala nr 48 ja üle kõhu näen ilma igasugu probleemita varbaid ja muud mis seal leidub. :D

Teema algataja
Fat tony

Olen mitmes teemas märganud et algajatele soovitatakse nn püstise istumis asendiga ratast? On see mingi kirjutamata reegel või aitab see tõesti kergemini sõitma õppida?
Olen mõelud ka horneti peale aga ilmselt tuleks seda siis aasta või paari pärast vahetama hakata. Kui peale "proovi istumisi" jääb valituks bike siis oleks ju loogiline ka sellega sõitma õppida ju?

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”