Probleem suunatuledega
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Probleem suunatuledega
Vahetasin vanad originaalsuunatuled led-tulede vastu, aga ära ühendades ja tööle pannes põlevad kõik suunatuled nüüd korraga ega vilgu.
Kas sinna on vaja vahele mingit releed vms ? Ei ole selle elektrisüsteemiga väga kursis.
Taga olid juba enne uued tuled, aga seal vahel esmapilgul kohe mingit uut releed/muundurit ei näinud.
Oskab keegi ehk öelda, et kas sinna vahele peab mingi vidina juurde panema ja kuhu see täpselt minna võiks.
Rattaks on yamaha fz 750, aastast 1986
Re: Probleem suunatuledega
Kui sa vahetasid tavalised hõõglampidega suunatuled ledide vastu, siis kõige lihtsam lahendus on vahetada olemas olev relee ledide jaoks mõeldud relee vastu. Selle asemel võib ka koormustakistid vahele panna, aga sellega on rohkem mässamist ilmselt.
Kui ma nüüd väga puusse ei pane siis mängib olulist rolli ka see, et mis pidi juhtmed ühendad.
-
- Tsikkel: KTM 890 AdvR
- Tänatud: 40 korda
ledide jaoks on relee motopoodides olemas. eile nägin biker24 ja streetmotos. ilmselt mujal ka on. alla 10 raha.
aga kui pidevalt põlevad, siis oleks nagu muu viga (valesti ühendatud). ledid sul tavalise ühenduse puhul pigem peaks lihtsalt liiga kiirelt vilkuma hakkama, seda selle releega kompenseeritaksegi.
kisu kasvõi ükshaaval kordamööda lahti suundade juhtmeid, äkki tuleb bug välja
tormavtellis kirjutas:ledide jaoks on relee motopoodides olemas. eile nägin biker24 ja streetmotos. ilmselt mujal ka on. alla 10 raha.
aga kui pidevalt põlevad, siis oleks nagu muu viga (valesti ühendatud). ledid sul tavalise ühenduse puhul pigem peaks lihtsalt liiga kiirelt vilkuma hakkama, seda selle releega kompenseeritaksegi.
kisu kasvõi ükshaaval kordamööda lahti suundade juhtmeid, äkki tuleb bug välja
Ei pruugi olla muu viga. Lihtsalt amperaaz on ledidel ikka palju väiksem - siis hakkabki suunatuli pidevalt põlema... Seega - õige relee ja kõik saab korda
-
- Tsikkel: KTM 890 AdvR
- Tänatud: 40 korda
no pole liialt kogemust, aga samas nii palju kui lede vs pirne suditud on, siis pigem ledid vilguvad lihtsalt liiga kiirelt. pidevalt põlema pole kunagi jäänud.
...aga kas mingi seadus reguleerib ka seda vilkumise sagedust?
tormavtellis kirjutas:no pole liialt kogemust, aga samas nii palju kui lede vs pirne suditud on, siis pigem ledid vilguvad lihtsalt liiga kiirelt. pidevalt põlema pole kunagi jäänud.
...aga kas mingi seadus reguleerib ka seda vilkumise sagedust?
Jep, "Suunatulede vilkumissagedus peab olema 90 ± 30 korda minutis".
tuled ikka pigem vilguvad hästi kiiresti, kui põlevad. Aga vilguvad ikka kõik korraga. Sain mingi relee ka, aga ei oska seda kuskile vahele ühendada, ehk sai ikka õige relee. Relee ise on selline, et 3 juhet tuleb väikesest karbist välja, joonisel on näidatud, et üks peaks minema suunatulede külge, üks aku külge ja üks raami külge. Mismoodi seda täpselt tegema peaks või siis on vaja mõni parem relee otsida?
http://pood.automaailm.ee/est/moto/tarv ... uctID=8799 selline karp sai sinna vahele otsitud kiiruga, on õige asi ?
Ei loe välja kas tegemist on ikka LED-i releega.
Muidu margikohased releed depoos täitsa saadaval (lähevad originaalpistiku otsa)
Ma enda hondale toppisin yamaha oma, sobis kah täpselt.
http://motopost.ee/detailid.php?422
koy kirjutas:Ei loe välja kas tegemist on ikka LED-i releega.
Muidu margikohased releed depoos täitsa saadaval (lähevad originaalpistiku otsa)
http://motopost.ee/detailid.php?422
karbi peal oli vähemalt kirjas, et LED-ide oma.
Kui tagumised olid juba enne LED-id ja esimesed ikka vanad hõõgpirnidega suunad, siis seal peaks juba ju olema mingi relee kuskil vahel ? enne esimeste näppimist töötas kõik ilusti. Ja valesti ei saanud ka esimesi ühendada, sest valesti ühendades tuli lihtsalt ei põlenud
Minu probleem oli sama,kui ledid panin suundadeks.Sama relee ka ja minu jama leidis lahenduse kui armatuuri seest kontrollpirni välja võtsin. Täna panin sinna asemele led pirni aga nüüd teine jama, nimelt ühele poole suunda näidates teine pool hõõgub kaasa.See kaasahõõgumine juhtub ainult ühe poolega
rommy99 kirjutas:koy kirjutas:Ei loe välja kas tegemist on ikka LED-i releega.
http://motopost.ee/detailid.php?422karbi peal oli vähemalt kirjas, et LED-ide oma.
Kui tagumised olid juba enne LED-id ja esimesed ikka vanad hõõgpirnidega suunad, siis seal peaks juba ju olema mingi relee kuskil vahel ? enne esimeste näppimist töötas kõik ilusti. Ja valesti ei saanud ka esimesi ühendada, sest valesti ühendades tuli lihtsalt ei põlenud
Suunatulede relee on sul originaalis ikka olemas, kui tavaline termorelee siis kuuled kah ta plõksimist kui tavapirnid küljes.
Minu rattal kohe kellade taga ja mul tagumised suunad ainult LED. Relee vahetasin kuna vilkus liiga kiirelt (sõltub takistusest), kas sul norm kiirusega vilkus enne? Eeldades,et antud relee õige siis läheb ta originaali asemele mitte lisaks.Led-i relee on mul nüüd täiesti vaikne.
koy kirjutas:rommy99 kirjutas:koy kirjutas:Ei loe välja kas tegemist on ikka LED-i releega.
http://motopost.ee/detailid.php?422karbi peal oli vähemalt kirjas, et LED-ide oma.
Kui tagumised olid juba enne LED-id ja esimesed ikka vanad hõõgpirnidega suunad, siis seal peaks juba ju olema mingi relee kuskil vahel ? enne esimeste näppimist töötas kõik ilusti. Ja valesti ei saanud ka esimesi ühendada, sest valesti ühendades tuli lihtsalt ei põlenudSuunatulede relee on sul originaalis ikka olemas, kui tavaline termorelee siis kuuled kah ta plõksimist kui tavapirnid küljes.
Minu rattal kohe kellade taga ja mul tagumised suunad ainult LED. Relee vahetasin kuna vilkus liiga kiirelt (sõltub takistusest), kas sul norm kiirusega vilkus enne? Eeldades,et antud relee õige siis läheb ta originaali asemele mitte lisaks.Led-i relee on mul nüüd täiesti vaikne.
enne vilkus kõik normaalselt, aga eks ma homme hakkan katsetama ja vaatama, kuidas see uus relee sinna vahele istub.
-
- Tsikkel: Dominator
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 8 korda
Mina panin 4 led suunakat ja ostsin ka selle õige relee nende jaoks. Vilguvad ilusasti, aga nüüd on järgmine jama see, et suunatulede indikaator ei tee mitte midagi. Sellega ei oskagi miskit peale nüüd hakata.
seakoot kirjutas:Mina panin 4 led suunakat ja ostsin ka selle õige relee nende jaoks. Vilguvad ilusasti, aga nüüd on järgmine jama see, et suunatulede indikaator ei tee mitte midagi. Sellega ei oskagi miskit peale nüüd hakata.
Kuhu täpsemalt sa selle relee panid sinna ? Ei ole ise väga sellega kokku puutunud ja esmapilgul ei tuvastanud ka ühtegi kohta, kuhu see minna võiks.
Originaalis on suunad 12v 10w ja kui ma nüüd panen ette ledid ja tagumised vahetan 12v 21w pirnide vastu.
Kas siis hakkavad normaalselt toimima?
Tänud!
Kui Sul vilguvad kõik suunad korraga, siis ilmselt on suunatulede jaoks üks indikaatorlamp. Lülitades sisse suvalise poole suundadest, saab tilluke indikaatorlamp maanduse teise poole suunatulepirnide kaudu(neid läbiv vool on nii väike, et teise poole tuled ei sütti- juhul kui on tavapirnid ). Aitab, kui ühendada märgulambi ahelasse vahele dioodid.
Kui juba kasutada LED suunatulesid, siis mina pooldan LED suunatulede relee kasutamist. Nii saab tunduvalt väiksema voolutarbe, pole mõtet lihtsalt niisama elektrit kasutada takistil soojuse tekitamisek. Lisaks foori taga seistes ei vilgu ka teised tuled suunatulede taktis.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.