Piirajate paigaldamine/ARKi regamine
Moderaator: Moded
Piirajate paigaldamine/ARKi regamine
Küsiks siis veidi piirajate kohta.
Tahaks teada, et kui ostan näiteks 600cc tsikli ja panen sellele piiraja näiteks 35kw peale. Kas siis saan ma ülevaatuselt/ark-ist dokumendidesse ka 35kw regada? toome näiteks, et tsikkel on muidu 78kw. Küsin sellepärast, et uus liiklusseadus jäi veits segaseks, kuna seal oli kirjas, et piirata ei või rohkem kui poole võimsamat või mingi kaalu ja jõu suhe ei tohi ületada mingit piiri täpset numbrit ei mäleta.
Targo
Re: Piirajate paigaldamine/ARKi regamine
rasmus2 kirjutas:Üle 70kw masinat sa piirata ei saa.
Ma ei oska mitte midagi muud öelda kui Eesti Seadus piikspiikspiiks,
Targo
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 693 korda
- Tänatud: 455 korda
targo19 kirjutas:rasmus2 kirjutas:Üle 70kw masinat sa piirata ei saa.
Targo
Ei siin ole piiksuda midagi, juba 1,5 aastat oli teada, et see nõue hakkab kehtima just nüüd, jaanuaris
yeekim kirjutas:targo19 kirjutas:rasmus2 kirjutas:Üle 70kw masinat sa piirata ei saa.
Targo
Ei siin ole piiksuda midagi, juba 1,5 aastat oli teada, et see nõue hakkab kehtima just nüüd, jaanuaris
Piiksuda tuleks ju veits ikka, oleks pidanud 1,5 aastat varem siis tegutsema hakkama, aga kahjuks olude sunnil polnud see võimalik
Piiksuda on ikka, mingi loll seadus mõeldi jälle välja ja nagu ikka mingitpidi toodab mnt ametile suuremat kasu.
nonii, kas nüüd hammustasin läbi või mis, aga kui ma piiran tsikli 25kw peale ja siis regan selle arkis kas läheb läbi, sest oma A2 kategooriaga võin ma ju sõita ka 25kw tsikliga või mis?
Tsikkel on algupäraselt ntx 88kw, sest liikusseaduses pole 25kw peale piiramisest juttugi ju?
Mis arvate? Võite naerda ka
targo19 kirjutas:nonii, kas nüüd hammustasin läbi või mis, aga kui ma piiran tsikli 25kw peale ja siis regan selle arkis kas läheb läbi, sest oma A2 kategooriaga võin ma ju sõita ka 25kw tsikliga või mis?
Tsikkel on algupäraselt ntx 88kw, sest liikusseaduses pole 25kw peale piiramisest juttugi ju?
Mis arvate? Võite naerda ka
Sa võid depoost piirajad osta, tsikli ka osta, kuid ARKis saadetakse sind pikalt, sest tsikkel peab olema alla 70kw, mida piirama hakkad.
Kui ostad ratta, millel juba 25kw sees, olgugi, et originaalis 189kw, see ei koti kedagi, kuid enam ei luba seadus piirata võimsamat ratast kui 70kw.
Aga näiteks kui tsikkel tuleb välismaalt ja nö välismaa dokkides on sees 25kw kas siis on ka Ark-il mögisemist? Kellegil kogemust?
Milleks piirata? Purtsu ikka juurde ju vaja!
KTM 50sx otsib uut krossipoissi!
-
- Kaupmees
- Tsikkel: Kawa/KTM/Honda/Beta
Täpsem tabel selgitustega:
http://www.mnt.ee/public/Mootorsoiduki_ ... _tabel.pdf
www.motodepoo.ee
targo19 kirjutas:Aga näiteks kui tsikkel tuleb välismaalt ja nö välismaa dokkides on sees 25kw kas siis on ka Ark-il mögisemist? Kellegil kogemust?
See on juba hea küsimus. Arvatavasti ei saa nad vastavat muudatust teha ja peavad vanade dokkide järgi tegema. Keegi siin käis oma tsikliga ja proovis need kilovattid seal suuremaks tagasi saada aga ei lastud.
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1095 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
targo19 kirjutas:Ma ei oska mitte midagi muud öelda kui Eesti Seadus piikspiikspiiks,
Pole see kohalik seadus ühti - põhiosa on ikka valmis treitud Belgia nõukogude sotsialistlikus vabariigis, Brüsseli linna andekate bürokraatide poolt. Britid kiruvad seda kolme (või oli see nüüd nelja) astmelist lubade tegemist samamoodi nagu meiegi. Ja võib-olla pisut enamgi, sest mootorattakultuur on seal pikkade traditsioonidega ning pisut teine kui siin. Nemad lubavad aga rollerite peale alles vanusest 16.
targo19 kirjutas:Aga näiteks kui tsikkel tuleb välismaalt ja nö välismaa dokkides on sees 25kw kas siis on ka Ark-il mögisemist? Kellegil kogemust?
Kui dokumendid ütlevad, et on 25kW, siis olgu või 200kw, kirja läheb ikka 25kw. ARK ei tee sul analüüsi ja dyno testi - nemad kontrollivad, et dokumendid oleksid õiged ja sõiduk sobilik meile liiklusesse.
macintosh kirjutas:targo19 kirjutas:Ma ei oska mitte midagi muud öelda kui Eesti Seadus piikspiikspiiks,
Pole see kohalik seadus ühti - põhiosa on ikka valmis treitud Belgia nõukogude sotsialistlikus vabariigis, Brüsseli linna andekate bürokraatide poolt. Britid kiruvad seda kolme (või oli see nüüd nelja) astmelist lubade tegemist samamoodi nagu meiegi. Ja võib-olla pisut enamgi, sest mootorattakultuur on seal pikkade traditsioonidega ning pisut teine kui siin. Nemad lubavad aga rollerite peale alles vanusest 16.
Kui dokumendid ütlevad, et on 25kW, siis olgu või 200kw, kirja läheb ikka 25kw. ARK ei tee sul analüüsi ja dyno testi - nemad kontrollivad, et dokumendid oleksid õiged ja sõiduk sobilik meile liiklusesse.
Nonii siis tuleb hakkata välismaalt otsima 25kw märgetega tsikkleid, või osta siit tsikkel minna sellega ntx leetu seal panna piiraja, korra regada nende Nö ARki, ja siis sealt uute dokkidega eesti arki,
Kui keegi küsib miks ma seda uurin või miks ma seda teha tahan, siis vastus on lihtne.
Kahjuks ei ole meie turupeal mulle isiklikult meeldivaid tsikkleid mis on alla 70kw, et meie tobedas maanteametis saaks vastavate sertifikaatidega nö õiged kw passi et legaalset sõita saaks. Tänu sellele tuleb otsida alternatiive
-
- Tsikkel: D Monster
- Tänanud: 78 korda
- Tänatud: 42 korda
2) A2 – mootorratas, mille mootori võimsus ei ületa 35 kilovatti või mille võimsuse ja massi suhe ei ületa 0,2 kilovatti kilogrammi kohta ning mis ei ole ümber ehitatud sõidukist, mille võimsus on vähemalt kaks korda nii suur;
Kas see on ainuke koht kus piiramisest juttu? Siit loeks välja, et A2 võid sõita tsikliga mis pole piiratud rohkem kui 70kw pealt aga see ju ei tähenda, et 100kw ei võiks 30kw peale ümber ehitada. Sellisega lihtsalt ei tohi A2 lubadega sõita missest, et 30kw.
-
- Tsikkel: z1000
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 13 korda
Peaks toimima küll, piirata võib edaspidi ka 130kw pilli 25kw peale, lihtsal A2 lubade omanikud ei või sellega sõita. Nii ütles vähemalt Tartu ark juhataja
-
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Kallis targo19! Kui sa arvad, et maanteametist keegi tsikliga ei sõida ja seda foorumit ei loe, siis ei tohi sulle küll ühtegi tsiklit kätte anda, vahet pole kas piiratud või piiramata.
Muidu mõttekäigu eest 5+
-
- Toetajaliige
Selline vastus MNT'st:
Tere,
Arvele saab ikka võtta, kuid uue A2-kategooriaga juhtida ei tohi. Juhtida tohivad sellist mootorratast isikud, kellel on A-kategooria koodiga 105 või A-kategooria juhtimisõigus.
Lugupidamisega,
Tarmo Terreping
Maanteeamet
eksamiosakonna peaspetsialist
6361109
yeekim kirjutas:Selline vastus MNT'st:
Tere,
Arvele saab ikka võtta, kuid uue A2-kategooriaga juhtida ei tohi. Juhtida tohivad sellist mootorratast isikud, kellel on A-kategooria koodiga 105 või A-kategooria juhtimisõigus.
Lugupidamisega,
Tarmo Terreping
Maanteeamet
6361109
Mis selle vastuse küsimus oli ?
-
- Toetajaliige
Küsimus oli, kas siis alates 19.01.2013 Eestisse 25kW masinaid, mis on piiratud üle 70kW masinatest, saab sisse tuua ja arvele võtta.
Tere,
Lugupidamisega,
Tarmo Terreping
Maanteeamet
6361109
Arvata võib, et endised A2 tsiklistid kasvavad sellest välja ja ainus põhjus, miks neid 25kW masinaid tuua ja teha, on kindlustusmakse
edu
Bike millel on juba ammu pandud piiraja ja ümber registreeritud 25kw, sellega võib A2 sõita?
Mul A2 kat load ja ostsin endale just bikei millel passis 25kw(86kw).
Sul ei saa kuidagi olla A2 luba sest neid alles hakatakse väljastama. Pigem on sul A piiranguga 105
Nisbel kirjutas:Bike millel on juba ammu pandud piiraja ja ümber registreeritud 25kw, sellega võib A2 sõita?
Mul A2 kat load ja ostsin endale just bikei millel passis 25kw(86kw).
-
- Toetajaliige
Nisbel kirjutas:Okei kevadel saan A2 loa
Siis Sa ei tohi selle tsikliga sõitta.
edu
Uurisin maanteeametist järgi ja öeldi, et võib küll sõita kui passis ka kirjas 25kw.
Politseiga tuleb jama siis kui ta saab aru, et su rattal ei ole enam piirajat aga passis ikka 25kw.
Politsei näeb ainult seda mis passis kirjas.
-
- Toetajaliige
Kuidas Sa võid?
Ratas on ju piiratud suuremast, kui 70kW masinast
Ratas on piiratud 2009 aastal.
Nii nagu aru sain siis kõik tsiklid mis on piiratud ja regatud enne 19.01.2013, nendega võib sõita A2 katiga.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.