Suvel vabatahtlikule mototööle
Moderaator: Moded
Suvel vabatahtlikule mototööle
Tere toredad mootorratturid
Pakun välja vabatahtliku mototöö suvisel perioodil. Lugu ise järgmine:
Mootorrattureid on vaja turvama maanteerattavõistlusi, kokku seitsmel etapil. Mootorratturil peavad olema juhiload (hinda ise oma oskusi, et saaksid võistlusel hakkama..)
Mootorrattureid on vaja kõigil Filter Maanteekarikasarja etappidel ja Fakto Auto Tallinna Rahvasõidul.
1.Kuusalu 20. Rattaralli 11.05.2013 Kuusalu 89km / 33km
- Elva 28. Rattapäev 26.05.2013 Elva 100km / 50km
3.Tabasalu 3. Rattaralli 30.06.2013 Tabasalu 104km / 39km
4.Haapsalu 13. Rattaralli 14.07.2013 Haapsalu 97km / 35km
5.Pandivere 23. Rattaralli 03.08.2013 Väike-Maarja 99km / 44km
6.Võru 8. Rattaralli 18.08.2013 Võru 98km / 50km - Fakto Auto Tallinna Rahvasõit - 25.08.2013 Kellaaeg: Pika distantsi start kell 13:00, lühikese ja matkadistantsi start kell 13:30
Kellaaegadest: üks tund enne starti peaksid mootorratturid võistluskeskusesse saabuma(ca 11:00) ning peale sõitu võivad lahkuda.
Kaua sõit kestab, see sõltub nüüd rajast, ilmast jne, üldjuhul mitte kauem kui 3h. Lühikesele rajale minevad mootorratturid saavad tavaliselt nii umbes tunni või pooleteisega hakkama.
Kokku vajame mootorrattureid suhtarvuga 1 rattur saja võistleja kohta. Tänases ettevalmistuse faasis on väga keeruline öelda täpselt palju igale etapile mootorrattureid vaja oleks.
Koostame huvigrupi, kes oleks mõistliku etteteatamise korral valmis tulema.
Näiteks saadame nädal enne sõitu kõigile mootorratturitele kirja laiali, et järgmine pühapäev Tabasalus vajame 6 ratturit. Ning siis need, kes saavad tulla, vastavad.
Mootorratturid on senimaani teinud seda tööd vabatahtlikkuse korras. Omalt poolt oleme kompenseerinud kütuse ja mõistliku kilomeetritasu põhjal ratta kulumi võistlusel sõitmisel(palka me kahjuks maksta ei saa).
Teoreetilislet peaksite läbima liikluskorraldaja 3. päedevusastme koolituse, kuid seadus lubab tegutseda lühiajaliselt ilma litsentsita, kui töötada koolitatud isiku juhendamise ja järelvalve all. Meil on inimesei, kes on selle koolituse mullu läbinud ja nemad saavad olla need juhendajad. Samas kui peaks leiduma kedagi, kellel on suurem huvi selle valdkonna vastu, siis võime koolitusele saata.
Mootorratturi ülesanne rajal:
Mootorratturid sõidavad gruppide ees ning suunavad vastutuleva liikluse teepervele seisma.
See on peamine ülesanne - tagada gruppidele ohutus, kui nad üle telgjoone peaksid kanduma.
Esimesel korral kui uus rattur tuleb, siis vanemad olijad koolitavad neid.
Huvi korral kirjuta kadinisu@hotmail.com (vajalik info täisnimi, email, telefon- lisan Sind andmebaasi)/ samuti vastan kõikidele tekkinud küsimustele.
Aitäh
K
Re: Suvel vabatahtlikule mototööle
Tundub huvitav aga seleta minusugusele rumalale lühidalt lahti, milles see turvamine seisneb - mida tegema peab täpsemalt. Siis oskan neid kohustusi oma oskustega võrrelda.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 693 korda
- Tänatud: 455 korda
Seda teemat on siin korra juba lahatud ja see turvamine EI OLE MEELAKKUMINE!
Hinnake oma sõiduoskusi VÄGA kriitiliselt, enne kui vabatahtlikeks kipute.
edu
Filomen kirjutas:Tundub huvitav aga seleta minusugusele rumalale lühidalt lahti, milles see turvamine seisneb - mida tegema peab täpsemalt. Siis oskan neid kohustusi oma oskustega võrrelda.
Ratturitele kama sheerima
MotoMell kirjutas:Filomen kirjutas:Tundub huvitav aga seleta minusugusele rumalale lühidalt lahti, milles see turvamine seisneb - mida tegema peab täpsemalt. Siis oskan neid kohustusi oma oskustega võrrelda.
Ratturitele kama sheerima
http://sport.delfi.ee/news/jalgrattaspo ... d=65547938
-
- Tsikkel: cbr600RR
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Siin ka kohati hea näide, milles töö seisneb:
Parima hinnaga motorehvid http://www.motorehv.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Parima hinnaga määrdeained http://www.õlikeskus.ee
Mootorratturid sõidavad gruppide ees ning suunavad vastutuleva liikluse teepervele seisma.
See on peamine ülesanne - tagada gruppidele ohutus, kui nad üle telgjoone peaksid kalduma.
Esimesel korral kui uus rattur tuleb, siis vanemad olijad koolitavad.
Kas see on ka oluline, et ratas mingit teatud detsibelli ei ületaks?
-
- Tsikkel: TDM900
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 19 korda
reimps kirjutas:Kas see on ka oluline, et ratas mingit teatud detsibelli ei ületaks?
Mida lärmakam, seda parem Mul LC4ga küll probleeme ei olnud, muidugi ma nüüd ei julge öelda et nad mind sisimas ära tappa ei tahtnud kui ma neil kõrval põristasin.
Üldiselt on suht lihtne töö, peaasi et rattaga püsti püsida suudad ja vajaliku kiirusega pidurdada/põigata kui vaja. Fotograafide vedamine on muidugi omaette teema, eriti maastikul kulgevate ürituste puhul.
Üldiselt kui sõidad mootorrattaga tänaval, siis oled sellega ju ülevaatuselt läbi saanud... Kui oled sahker- mahkerit teinud on see sinu enda südametunnistusel.
Mootorratta järgi kedagi me ei erista.
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
No ei tea... ma hästi küll ei usu, et pelgast ratta püstihoidmise võimest piisab. Veidi jalgrattaga omal ajal ka ikka sõidetud, kitsastes oludes võtavad need sellid jalgrattaga julmemini kurve, kui meil siin pooled mehed tsikliga suudavad. Vaadake, et ei juhtu nagu selle ema-motopolitseinikuga.
Tsikkelröövel kirjutas:No ei tea... ma hästi küll ei usu, et pelgast ratta püstihoidmise võimest piisab. Veidi jalgrattaga omal ajal ka ikka sõidetud, kitsastes oludes võtavad need sellid jalgrattaga julmemini kurve, kui meil siin pooled mehed tsikliga suudavad. Vaadake, et ei juhtu nagu selle ema-motopolitseinikuga.
No siis Motodepoo Team Green ehk avitab
Tsikkelröövel kirjutas:No ei tea... ma hästi küll ei usu, et pelgast ratta püstihoidmise võimest piisab. Veidi jalgrattaga omal ajal ka ikka sõidetud, kitsastes oludes võtavad need sellid jalgrattaga julmemini kurve, kui meil siin pooled mehed tsikliga suudavad. Vaadake, et ei juhtu nagu selle ema-motopolitseinikuga.
See Mirjami avarii oli ikka puhas oma lollus - keeras tõusu peal kraanid lahti ja siis avastas, et künka taga oli 90-kraadine kurv.
-
- Tsikkel: Valgete kätega tehtud
- Kontakt:
tfr kirjutas:Tsikkelröövel kirjutas:No ei tea... ma hästi küll ei usu, et pelgast ratta püstihoidmise võimest piisab. Veidi jalgrattaga omal ajal ka ikka sõidetud, kitsastes oludes võtavad need sellid jalgrattaga julmemini kurve, kui meil siin pooled mehed tsikliga suudavad. Vaadake, et ei juhtu nagu selle ema-motopolitseinikuga.
See Mirjami avarii oli ikka puhas oma lollus - keeras tõusu peal kraanid lahti ja siis avastas, et künka taga oli 90-kraadine kurv.
Minu andmetel oli politseiametnik täis.
Triumph Speed Triple, KTM LC4 SX, Husqvarna WR125,
-
- Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
- Tänanud: 16 korda
- Tänatud: 30 korda
- Kontakt:
-
- Tsikkel: GL 1800
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 37 korda
Ohoh, käbi, millest sa nüüd räägid?
Mittelärisevad on ju ainult särtsujõul liikuvad tsiklid!
Meenub lugu, kui ma kunagi üks hommik oma tühjade summutitega Monsteriga tööle sõitsin ja töökaaslane sõitis minu taga ja ta ütles, et tal kiiver värises peas kui ma gaasi andsin
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.