Palun andke soovitusi uue tsikkliaku soetamisel
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 41
- Tsikkel: Suzuki Marauder VZ800
Palun andke soovitusi uue tsikkliaku soetamisel
Sooviks parima kavliteediga akut mis kaua vastu peaks. Mulle peaks sobima FTX12-BS. Eelmine hooaeg oli alalõpmata probleeme akuga kuigi hooaja alguses ostsin uue. Sõitsin mõnda aega ja juba muutus nõrgaks ja tsikkel ei läinud käima. Sai pingeregulaator ka välja vahetatud ja veelkord uus aku ostetud keset hooaega aga ikka mõne aja möödudes muutus nõrgaks. Töökojast öeldi, et tsikkli pingeregu ja kõik muu on ok vaid aku lihtsalt on nõrk. Tsikkel on Suzuki VZ800 1998
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 367 korda
- Kontakt:
Re: Palun andke soovitusi uue tsikkliaku soetamisel
Sulle sobib YTX12-BS ja ausalt öeldes ei ole akul ja akul suurt vahet, tsikliakude puhul ma küll ühe või teise eripärast aru pole saanud eriti, kui üks mingil põhjusel kallim on.
Jah, on olnud probleeme siin/seal ühe või teise akuga aga olles paljude erinevate tootjatega kokku puutunud, ei oska kusagile käppa peale panna, et vot just see on s**t firma.
Kui ostad tuntud kohast, siis saad ju akule garantii ka, kas seal ei vahetud sul ringi, kui ta nii vähe vastu pidas?
Võta odavaim aku, hoia seda korralikult ning kestab ikkagi aastaid.
http://www.dragbike.ee/pood/?p=1&id=172&item=2170
-
nojah, loll on valus ja eelkõige kulukas olla (tšeki kohta siis see jutt).
töökoda on ka muidugi vahva, hakkame juppe vahetama ja siis vaatame, mis edasi saab. samas 15 aastat vana rattal võib neid põhjuseid, miks aku sul vastu ei pidanud.
kui ma nüüd õigesti mäletan, siis sama tüüpi aku oli ka minu midnight stari peal. pidas vastu oma neli aastat enne kui näkku panema hakkas. viiendal sai välja vahetatud. samas aprilia tuono v4r peal suri aku aga poole aastaga täiesti suvaliselt ära.
loo moraal - tsikli omamine ei ole kehvikutele ja sa pead olema valmis tegema nii väikeseid väljaminekuid suvalisel hetkel. kui raha ei ole, siis kogu ja käi jala.
PS. veidi õigekirjareeglite meeldetuletust ei teeks ka paha. tsikliaku on kõik ühekordsete tähtedega.
Kuna akude hinnavahed on väga väikesed, siis mina olen oma tsiklitele Varta akusid peale toppinud. Samas, ega üle hooaja pole ma ühegi tsikliga sõitnud ka. Nii et kui palju need akud edaspidi vastu pidanud on järgmiste omanike käes, ma ei tea. Aga selle ühe hooaja küll. Ja samas aku ei maksa ka suurt midagi, mingi viiendik uue rehvi hinnast. Seega on aku täiesti teisejärguline kuluosa mida võib vahetada kasvõi iga aasta. Iseasi, kas see nüüd ka rohelise mõtteviisi harrastajatele meeldib...
Uut akut ei tohiks küll korras tsikkel ( laeb parajalt, ei liiga palju ega vähe ) tuksi keerata. Kui just akul pole kvaliteediga muresid.
Nii et - kui see töökoda ütleb et tsikkel on korras laadimise poolest, siis osta uus aku peale ja sõida muretult. Kui ka uus aku peagi tuksis on, siis on ikkagi probleem pigem tsiklis.
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 36 korda
- Tänatud: 222 korda
Praegused aku hinnad ajavad naerma,ostsin neli aastat tagasi rattale aku maksis umbes 1100 krooksu,sel augustil ostsin samast kohast uue 29 euri.Nii et osta nii hea kui võimalik.Tina maksab praegu vähe.
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
-
- Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
- Tänanud: 16 korda
- Tänatud: 30 korda
- Kontakt:
Varta AGM akud 2-l rattal peal ja end heast küljest näidanud.
Ühel starterita rattal on see odavam, valge korpusega Varta ja seda peab korra keset hooaega laadima. Ka talvel toas seistes langeb selle aku pinge madalamale, kui mustadel akudel. Aku on nendest kusjuures kõige uuem.
AKUL ja AKUL on suur vahe.YTX12-BS-ftx12-bs-ctx12-bs on kõigest standard,mis sunnib tootjaid valmistama kindlate mõõtude ja
AH parameetrite järgi.Ülejäänud osas(loe-millest koostatud-sealt ka hinnavahe).Tähtsam on näitaja,mitu amprit suudab see aku välja köhida -18celsiuse juures.Yuasa suudab välja anda 180 amprit,ja veel on üks aku mis annab välja 200 amprit,kangemaid lithiume ei jaksa osta.
Vz 800 ei ole dekompressorit ja nõrga või vigase akuga hakkab käivitamisel kõõksuma.
Lisanduv faktor on vibratsioon,kuna aku asub mootori taga istme all plastikkarbis.
Pingeregulaator põleb maha kuna asetseb väga varjulises kohas,ja kui aku voolu sisse ei võta tekib ahelreaktsioon.
Soovitan soojalt osta KEVADEL Yuasa aku,või võtta minuga ühendust teise aku suhtes.
Teise tootja aku tuttaval 1200 sportsteril peal-seejuures on poole väiksem,kui ette nähtud,kuna suurem ei mahtunud ära,
ja on saanud tappa juba 3 aastat ning veel ei ole väsimuse märke ilmutanud.
V2 ja V4 sarnaselt suurte ühepütastega tahavad käivituseks saada teravat laksu-kui ei saa,käivitust ei toimu.
Oleks sul pritsungiga masin,tuleks miljon errorit.Koonrid ostavad akusid korra aastas,sinul õnnestus osta kaks korda.
Eks kui jõuad otsusteni,võta teema uuesti üles....PS võime edasi suhelda.
-
Aga ütle kus kohast ma seda Yuasa akut saaks Tallinnas? Kevadel ostan...
RookieSuzuki kirjutas:Aga ütle kus kohast ma seda Yuasa akut saaks Tallinnas? Kevadel ostan...
streetmotost saab yuasat.
normaalsed ning korralikult varustatud motopoed (sh. streetmoto), akukeskus, jne. vähem õpitud abitust!
-
- Tsikkel: gixxer
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 9 korda
- Kontakt:
Küll pole nõus, et akudel hinnavahe väike ja, et nad kõik suht sarnased... sama hea väide, et telefonid on sarnased, mul kuskil on veel üks kolmekilone sangaga alleski
Lihtsalt näiteks:
pliiaku 37,95eur http://www.dragbike.ee/pood/?p=1&id=172&item=2170
liitiumaku 218,95eur http://www.dragbike.ee/pood/?p=1&id=277&item=5521
-
- Tsikkel: Kawasaki Z900RS’22, GasGas 250
- Tänanud: 2 korda
- Kontakt:
tramm66 kirjutas:Küll pole nõus, et akudel hinnavahe väike ja, et nad kõik suht sarnased... sama hea väide, et telefonid on sarnased, mul kuskil on veel üks kolmekilone sangaga alleski
![]()
Lihtsalt näiteks:
liitiumaku 218,95eur http://www.dragbike.ee/pood/?p=1&id=277&item=5521
Puhtast uudishimust küsin,kas sellel liitiumakul on eluiga võrreldes pliiakuga pea 6x suurem?(hind on küll pea 6x suurem)
hardrockeri loogika on ilmselt, et kui asi on x korda kallim, siis peab ta olema ka x korda parem.
ei, piisab isegi sellest kui ta on kaks korda parem ja oluliselt hetkel sind alt ei vea.
-
- Kaupmees
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
Vastupidavus mitte 6x pikem aga selle eest on kaalu kordades vähem, dimensioonid väiksemad ja käivitusvoolu rohkem.
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
-
- s1000rr Guru
- Tsikkel: roller
- Tänatud: 14 korda
- Kontakt:
Ma ütleks 10x parem. Kõige odavamad kilod mida saab võidusõidu tsikli pealt maha visata. Käima läheb alati ja suht poolest pöördest. Kuid tava akuga ikka tuli paar ringi kerida. See aku kardab jubedalt külma ning ei tohi tühjaks lasta. Siis ka kestab mõne aasta
Hardrocker kirjutas:tramm66 kirjutas:Küll pole nõus, et akudel hinnavahe väike ja, et nad kõik suht sarnased... sama hea väide, et telefonid on sarnased, mul kuskil on veel üks kolmekilone sangaga alleski
![]()
Lihtsalt näiteks:
liitiumaku 218,95eur http://www.dragbike.ee/pood/?p=1&id=277&item=5521Puhtast uudishimust küsin,kas sellel liitiumakul on eluiga võrreldes pliiakuga pea 6x suurem?(hind on küll pea 6x suurem)
Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.
-
- Kontakt:
Credo kirjutas:hardrockeri loogika on ilmselt, et kui asi on x korda kallim, siis peab ta olema ka x korda parem.
ei, piisab isegi sellest kui ta on kaks korda parem ja oluliselt hetkel sind alt ei vea.
Nagu vastustest selgub,siis nö tavakasutaja jaoks ei ole erilist vahet.Lihtsalt tahtsin teada,millest selline hinnavahe tuleneb ja saingi teada.Kergem ja käivitab ratta mõne sekundi võrra kiiremini.
Hardrocker kirjutas:Credo kirjutas:hardrockeri loogika on ilmselt, et kui asi on x korda kallim, siis peab ta olema ka x korda parem.
ei, piisab isegi sellest kui ta on kaks korda parem ja oluliselt hetkel sind alt ei vea.Nagu vastustest selgub,siis nö tavakasutaja jaoks ei ole erilist vahet.Lihtsalt tahtsin teada,millest selline hinnavahe tuleneb ja saingi teada.Kergem ja käivitab ratta mõne sekundi võrra kiiremini.
"Käivitab ratta mõne sekundi võrra kiiremini" - kui tsiklit tuleb käivitamiseks käiata kauem kui mõni sekund, siis ei tohiks remonditöökojast eriti kaugele sõita...
-
- Kontakt:
Ok...parandan ennast ja võtan sõnad Korke postitusest:"paar ringi" kiiremini.
Andke andeks mulle minu meeletult ränk eksimus
-
- Tsikkel: gixxer
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 9 korda
- Kontakt:
Kui natukene mõtiskleda käibefraasi "tehnika viimane sõna" üle... seda ju kaasaegsed mootorrattad põhimõtteliselt ongi siis minul tekib küll küsimus, et mida v**u seal see 200 aastat vana pliiaku üldse peal teeb?
Mõned foorumikasutajad kindlasti veel mäletavad papist korpusega ja tõrvaga kokkumätsitud happepatareisi. Kui nüüd oma mobla akut vaatate siis põhimõtteliselt selline on ka vahe plii ja liitium tsikliaku vahel - töö teeb see vanakoolikas ka ära aga teda peab sagu sitta pilpal hoidma sest muidu kärvab lihtsalt maha.... või kui kukub maha siis peab vaatama, et varbad alla ei jääks...
liitium ioon aku on üleeilne päev.liitium polümeer akut on jama paika panna,vaja pinge languse jaoks cut off vahele panna ja lipo laadija ja lisaks viimane aku suudab meetrise leegi välja ajada kui peaks kesta sisse auk tekkima
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
korke kirjutas:Ma ütleks 10x parem. Kõige odavamad kilod mida saab võidusõidu tsikli pealt maha visata. Käima läheb alati ja suht poolest pöördest. Kuid tava akuga ikka tuli paar ringi kerida. See aku kardab jubedalt külma ning ei tohi tühjaks lasta. Siis ka kestab mõne aasta
2,5kg kaalusäästu Shorai akuga minu rattal (0,9kg Shorai vs ma ei tea kui palju Yuasa); all ja otse esiratta taga ...raamist päris 2,5kg auke välja ei puuri
...ma ikka jätan võimalusel paagi ka päris täis tankimata, saab sõit tiba parem
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.