ABS: pro et contra

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Re: ABS: pro et contra

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Ei tähenda. Pikemalt ette vaatamine ei puuduta pikivahet üldse. Pikivahet hoia nii suurt, kui tahad. Aga mis asi takistab ka eessõitja tagatuledest kaugemale ette vaatamast? Mis asi takistab mitte sõita pimesi kellestki mööda kohas, kus on võimalik, et möödasõidetav teeb vasakpöörde (standardjuhtum tsiklistide avariides)? Mis takistab peeglist jälgimast, millega tegeleb see, kes sõidab sinu taga (et mis see minu asi on? Aga sinu ratas sõidetakse ju sodiks)?
Ma sõidan pidevalt aastast 1983 ja ma olen elus vist 2 korda teinud tõsist äkkpidurdust. Üks kord tsikliga, kui jäin mingit miniseelikut vahtima, ees aga takso pidurdas. Pidama ei oleks saanud, aga õnnestus end takso ja äärekivi vahele mahutada. Teine kord sõitsin oma fordiga ühe Opeli vanarauaks, jälle ise süüdi, ei märganud, et üks jäi keset teed rohelise tule all magama. Mõlemad juhtumid olnuks välditavad minu enda poolt. Esimese juhtumi puhul oli mul staaž alles paar aastat. Teine juhtum juhtus, kui mul oli vahepeal tsiklisõidupaus ca 10 aastat, no ma lausa panin tähele, kuidas autoga sõites tähelepanu asendub rutiiniga. Nüüd sõidan rattaga jälle juba 7 aastat ja tähelepanuga on asjad korras jälle. Ei kasuta ma ka seda rohelist vesti sõites (ehkki muidugi võiks, aga ei viitsi). Vaadake, kui suudad sõita nii nagu oleks sa nähtamatu (nagu kõik ju soovitavadki), siis ei juhtugi avariisid ka siis, kui sa OLEDKI nähtamatu. Ja ei jookse loomad ette. Ja ei jäägi politseile kiiruse ületamisega vahele. Leian, et tsikli sangas ei ole soovitav usaldada mitte kedagi teist. Sest inimesed eksivad, haiget saad aga ikka sina. Hooletus on see, mis liikluses tapab. Hooletus ja hoolimatus. Mitte kiirus.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”