Rumalad küsimused 2

Siia saad panna (naljakaid/huvitavaid) linke, pilte, jutte jne. mida teistel oleks kah huvitav vaadata ning mis ei lähe otseselt teiste teemade alla...

Moderaator: Moded

extremist
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 4 korda

Re: Rumalad küsimused 2

Lugemata postitus Postitas extremist »

Just nii ongi, leidsid ka koha kust rohkem pitsitada :evil:
Autokoolid räägivad küll et pimedasõidud ja libeda ja öko ja mida veel, on kõik kohustuslikud...

Kasutaja avatar

Teema algataja
Kipsi
Tsikkel: cbr600RR
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Kipsi »

Ma olen isegi kuulnud midagi mingisugusest grupisõidust?!

Parima hinnaga motorehvid http://www.motorehv.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Parima hinnaga määrdeained http://www.õlikeskus.ee

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Kipsi kirjutas:

Jajaaa, carpooling on alates 01.04.2013 kohustuslik element nii autokoolis kui ka ARK eksamitel.

Kasutaja avatar

Pontus
Tsikkel: V4
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas Pontus »

reimps kirjutas:

Jajaaa, carpooling on alates 01.04.2013 kohustuslik element nii autokoolis kui ka ARK eksamitel.

A poster used to promote carpooling as a way to ration gasoline during World War II
Pilt

Hoopis teine mees, ja kui tahad kõnetada siis nüüdsest lisa lause lõppu alati: Söör...

kalleu
Tsikkel: on
Tänanud: 63 korda
Tänatud: 75 korda

Lugemata postitus Postitas kalleu »

reimps kirjutas:
Kipsi kirjutas:

Mis asi on grupisõit autokoolis?? Tallinn-Tartu mnt. kohustuslik läbimine?

Kasutaja avatar

Bogser
Tsikkel: R1150 GS
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Bogser »

Ivoonu kirjutas:

Millise tootja milline elektrihöövel oleks kodukasutajale mõistlik valik? Kuna iga päev ei tee puutööd, siis 250-300 € ei tahaks välja käia aga samas pole vist mõtet osta ka mingit 30 € maksvat, mis esimesel kasutamisel ära laguneb.

Minul 5-6- aastat kasutusel Skil (hind ca 80 eurot) ja rahul, kodukasutusse asja küll. Vahetanud olen teri ja korra ka rihma.

Urmas

Kahest pütist on küll!
R1150GS
Kasutaja avatar

Schizo
Tsikkel: Kawa 636, Ktm 250sx
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Schizo »

Vaja kuskil 2 aastat tagasi soetatud auto ümber vormistada. Kuna masin seisis enamiku sellest ajast, siis jäi ka vormistamata. nüüd on ostu-müügi leping kadunud. kuidas masin nüüd enda nimele saada? muidu pole probleemi nö ka ise uus kirjutada, aga pole isikukoodi. kas minna ark'i ja helistavad sealt eelmisele omanikule ?

Never ride faster than your Angel can fly!
Kasutaja avatar

hotshot
Tsikkel: crf 450r, Varadero

Lugemata postitus Postitas hotshot »

pets&kats kirjutas:
reimps kirjutas:
Kipsi kirjutas:

Mis asi on grupisõit autokoolis?? Tallinn-Tartu mnt. kohustuslik läbimine?

See on nii, et autos on 5 inimest, kõik on juua täis ja lärmavad nii mis kole ja siis niimoodi peab sõitma, et avariid ei tee!

Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

Mis alusel? Lähed arki ja "õu, helista ühele kutile, äkki tahab oma autot müüa"?
Sa ei ole ARK-i jaoks mitte keegi hoolimata sellest, et auto regdokument ja auto ise sinu käes. Pigem oled auto volituseta kasutaja.
Otsid eelmise omaniku üles ja teed uue lepingu. Või siis taastad olemasoleva (kadunud) lepingu ;)
Ja ära nüüd hakka küsima, kuidas lepingut taastada!

Nuki kirjutas:

kas minna ark'i ja helistavad sealt eelmisele omanikule ?

Kasutaja avatar

Kri§to
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Kri§to »

Nuki kirjutas:

Vaja kuskil 2 aastat tagasi soetatud auto ümber vormistada. Kuna masin seisis enamiku sellest ajast, siis jäi ka vormistamata. nüüd on ostu-müügi leping kadunud. kuidas masin nüüd enda nimele saada? muidu pole probleemi nö ka ise uus kirjutada, aga pole isikukoodi. kas minna ark'i ja helistavad sealt eelmisele omanikule ?

Sul siis joppas, ise olen sellistele "affidele" :twisted: telefonikõne teinud, kus selgitad mõne sõnaga, et kui sõiduk ARK omanikku ei vaheta lähen võtan ise arvelt maha. Hakka veel pärast selgitama, et kus ja millal sinu nimel olev auto mingit jampsi korraldas. Annad seadusliku 5 päeva aega tegutsemiseks ja kui ei soovi inimene omanikuks saada siis ei soovi.

Kasutaja avatar

simp
Tsikkel: sv1000n
Tänanud: 122 korda
Tänatud: 192 korda

Lugemata postitus Postitas simp »

Nuki kirjutas:

kindlustuspaberitel on isikukood kirjas, ehk leiad mõne?

Tuono

Lugemata postitus Postitas Tuono »

extremist kirjutas:

Autokoolid räägivad küll et pimedasõidud ja libeda ja öko ja mida veel, on kõik kohustuslikud...

Kuidas saab olla mootori lõhkumine öko (kõrge käik madalad pöörded)?

Kasutaja avatar

Loff
Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
Tänanud: 41 korda
Tänatud: 35 korda

Lugemata postitus Postitas Loff »

Tuono kirjutas:
extremist kirjutas:

Jah kuidas? Kõrge käik, madalad pöörded, mootoril suurem koormus. Madalate pöörete tõttu kannatab õlisurve, kui ei ole korralikku survet, ei ole ka liikuvate pindade vahel korralikku õlikilet. Mis liigub, see kulub! Ja see natuke rohkem kütust ei maksa midagi võrreldes mootoriremondiga.

https://www.youtube.com/@paavokaleva
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02

mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

Loff kirjutas:
Tuono kirjutas:
extremist kirjutas:

Väga lihtne, kõrge käik, madalad pöörded, mootoril suurem koormus. Madalate pöörete tõttu kannatab õlisurve, kui ei ole korralikku survet, ei ole ka liikuvate pindade vahel korralikku õlikilet. Mis liigub, see kulub!

Et siis autodel on 1200-1500rpm juba õlisurve nii nigel, et õlitus puudub? Kui sa 800rpm sõidad, siis veel, kuid vaevalt kõrge käiguga ja madalate pööretega sõites sul õlisurve nii madalaks minna saaks, kui auto korras.

rutska
Tsikkel: ON

Lugemata postitus Postitas rutska »

mx77 kirjutas:

ma olen Ryobi asjade hinna-kvaliteedisuhtega väga rahule jäänud. Kodukasutajale väga Ok
http://uk.ryobitools.eu/Catalogue/power ... 000351.htm

Ryobi on jah täitsa okei kodus kasutamiseks.

petz
Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas petz »

kas kuumal õllel on ka mingeid erilisi raviomadusi tugevama külmetuse korral võrreldes mingi tee või muu kuuma joogiga või pole erilist vahet, millist kuuma jooki endale sisse jood ?

zx12r

Lugemata postitus Postitas zx12r »

petz61 kirjutas:

kas kuumal õllel on ka mingeid erilisi raviomadusi tugevama külmetuse korral võrreldes mingi tee või muu kuuma joogiga või pole erilist vahet, millist kuuma jooki endale sisse jood ?

Külm õlu aitab iga häda vastu!

Piisavas koguses.

Kasutaja avatar

Loff

mart211 kirjutas:

Et siis autodel on 1200-1500rpm juba õlisurve nii nigel, et õlitus puudub? Kui sa 800rpm sõidad, siis veel, kuid vaevalt kõrge käiguga ja madalate pööretega sõites sul õlisurve nii madalaks minna saaks, kui auto korras.

Kes on rääkinud õlituse puudumisest?

Impa Kulli Lohikäärme!
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02

mart211

Loff kirjutas:
mart211 kirjutas:

Kes on rääkinud õlituse puudumisest?

Ok, õlikile puudub? Mis hetkel siis õlisurve on nii madal, et mingi osa mootorist siis jääb õlist või antud õlikilest ilma? See on pigem üks nendes "teoreetilistest vigadest" mis reaalses elus omavad nii vähe mõju, et ennem sureb see auto igavusse kui jookseb madala õlisurve tõttu kokku. Lihtsalt minu arvamus, kuid kui on teistpidiseid arvamusi, siis loeks hea meelega. Tsikliga sõites vilgutab õlituli end pidevalt, senimaani on mootor isegi nii madala survega vastu pidanud.

Kasutaja avatar

Loff

Ma ei ole oma lauses maininud, et õlisurve kaob ja sellega ka õlikilet ei ole. Kirjutasin, et ei ole KORRALIKKU õlikilet. Aga tõsi, enamjaolt on tegu teoreetilise probleemiga. Igaüks ise teab, kuidas oma masinatega sõidavad, nii ka mina. Mulle meeldib hoida natuke kõrgemat pööret, et autol oleks lõbus vedada. Traktoriga saab jah tühikäiguga joristada - väänet jagub. USA rauaga saab jah 800rpm kulgeda ja kui gaasi vajutad siis väänab minema kah, nii et ei ole probleemi. 2.3L töömahuga mootoril ju sellist väänet ei jagu, seks tulebki seda pööretega kompenseerida. There is no replacement for displacement!

Impa Kulli Lohikäärme!
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02

mart211

Loff kirjutas:

Ma ei ole oma lauses maininud, et õlisurve kaob ja sellega ka õlikilet ei ole. Kirjutasin, et ei ole KORRALIKKU õlikilet. Aga tõsi, enamjaolt on tegu teoreetilise probleemiga. Igaüks ise teab, kuidas oma masinatega sõidavad, nii ka mina. Mulle meeldib hoida natuke kõrgemat pööret, et autol oleks lõbus vedada. Traktoriga saab jah tühikäiguga joristada - väänet jagub. USA rauaga saab jah 800rpm kulgeda ja kui gaasi vajutad siis väänab minema kah, nii et ei ole probleemi. 2.3L töömahuga mootoril ju sellist väänet ei jagu, seks tulebki seda pööretega kompenseerida. There is no replacement for displacement!

Siis juhtusin detailitest liiga kinni hakkama, vabandan. Minu audi jällegi ei tõmba kõrgetelt pööretelt ka siis kui pühapäeviti too turbo tööle hakkab, seega pean alati paar käiku alla lööma, et kiirendada :mrgreen:

Kasutaja avatar

Ivoonu
Toetajaliige
Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
Tänanud: 109 korda
Tänatud: 65 korda

Lugemata postitus Postitas Ivoonu »

Mul Audil on 90 kmh 1500 rpm ja väänet jagub niipalju, et möödasõiduks ei pea käiku all avahetama, kuigi on kõigest 1.9 tdi ja öko on ta ka. Kui nüüd keegi arvab, et ma liikluses uimerdan, siis kaugel sellest :)

Kasutaja avatar

Sten
Tsikkel: ZX10R Fighter
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Sten »

Ivoonu kirjutas:

Mul Audil on 90 kmh 1500 rpm ja väänet jagub niipalju, et möödasõiduks ei pea käiku all avahetama, kuigi on kõigest 1.9 tdi ja öko on ta ka. Kui nüüd keegi arvab, et ma liikluses uimerdan, siis kaugel sellest :)

Ma esitan ka rumala küsimuse : Millest ja kui kaua sa möödasõitu teed selle autoga käiku vahetamata ?
Öko vastu ei vaidle aga kiirendus 90 km/h @ 1500 rpm on ju kalendriga mõõdetav ....

Pooleldi ise tehtud , pooleldi hästi tehtud ...
Kasutaja avatar

stev666
Tsikkel: SUZUKI M1800R&HondaVTX1800
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas stev666 »

Mul audil rahulikult s6ites 50ga on tahho 1100 peal.

dr800 2x
Kasutaja avatar

Schizo
Tsikkel: Kawa 636, Ktm 250sx

Lugemata postitus Postitas Schizo »

ega jah. ise autot müües samamoodi teinud. kui ümber ei kirjuta, arvelt maha. Sellega pole ka midagi hullu, lihtsalt võetakse ajutiselt arvelt maha ning kui uus omanik arki läheb, võetakse uuesti arvele uue omaniku nimele. Aga kunagine müüja müüs auto oma ülemusele ning ei nõudnud ka ümberkirjutamist. a selle autoga palju pikem lugu. oli tööauto ja vahetas omanikku päris mitu korda. kuna aga auto ei olnud eestis, siis ka ei kirjutatud ümber. nüüd jõudis auto minuni ning ainult dokid on alles. muud paberid kõik kuskile kadunud autost. dokumentides olevat isikut ei tunne ning ei oska ka teda kuskilt üles leida. selleks mõtlesingi, et ennegi need paberid kadunud inimestel ja ega selle pärast ei jää ümber vormistamata.

Never ride faster than your Angel can fly!
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 338 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Sten kirjutas:
Ivoonu kirjutas:

Ma esitan ka rumala küsimuse : Millest ja kui kaua sa möödasõitu teed selle autoga käiku vahetamata ?
Öko vastu ei vaidle aga kiirendus 90 km/h @ 1500 rpm on ju kalendriga mõõdetav ....

Sa pole vist kaasaegse diisliga sõitnud?

grahv
Tsikkel: GSX1200, XT660R
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 77 korda

Lugemata postitus Postitas grahv »

Nuki kirjutas:

dokumentides olevat isikut ei tunne ning ei oska ka teda kuskilt üles leida.

:wack: Ma pole ka poolte oma autode endisi omanikke tundnud - mis siis?
Kui passi märgitud aadressile kohale minna ei viitsi, saada siis algatuseks lihtkiri. Facebookist/internetist pole seda nime otsinud?

Kasutaja avatar

retro
Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
Tänanud: 16 korda
Tänatud: 30 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas retro »

Kas starteri harja juhe võib vastu starteri metallkorpust käia?
Ühe harja juhe on kummist vahetükiga korpusest isoleeritud ja selle juhe kuskile vastu ei lähe.
Aga pärast starteri puhastamist-lahtivõtmist ei mahu teise harja juhe enam korpusesse nii ära, et juhe vastu starteri metallist kaant ei lähe.
Endale tundub, et see teine on 'ground', ehk siis probleemi nagu poleks.
http://mikep.smugmug.com/photos/699562063_8K69Q-M.jpg - illustreerival pildil siis alumise harja juhe

Kasutaja avatar

ping

Lugemata postitus Postitas ping »

See juhe ju selle poldi all lähebki korpusesse ja peabki nii olema.

Kasutaja avatar

retro
Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
Tänanud: 16 korda
Tänatud: 30 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas retro »

ping kirjutas:

See juhe ju selle poldi all lähebki korpusesse ja peabki nii olema.

Krt, ongi nii! Võin nüüd kandideerida nädala pimeda aunimetusele :wack:

Suletud

Mine “Ajaviiteks...”