ABS: pro et contra

Kasutaja avatar

svenzik
Tsikkel: Honda Hornet

Re: ABS: pro et contra

Lugemata postitus Postitas svenzik »

Mhhh kirjutas:

Kogenud inimesele, kes hädaolukordades ei paanitse, võib ABS olla just võib-olla segajaks?

// Aa..nii saab muidugi absoluutselt kõikide sõidukite hinda tõsta..kuigi jah..autodel on enamikel vist juba ABS olemas

Üldiselt kurdetakse, et ABS on jama ning mõtetu.
Enamus meist sõidab ka autoga, kas auto puhul on lood samad? Kas ostaksite pigem autot, millel puudub ABS?
Tegelikult on see kõik harjumuse asi. Reeglina mõeldakse, et pidurdan paremini kui ABS-iga. Selles pole üldse asi, vaid tõmbad piduri põhja ja hakkad tegelema pääsetee otsimisega - samal ajal ei pea muretsema, kas tõmbad rattad plokki. Kes viitsib, võib siit lugeda USA ARKi teste.

Endal on ABS-iga tsikkel - töötab see pisut teist moodi, kui autol. Ei ole seda vibrat, kui ABS rakendub. Lihtsalt on ABS rakendumisel tunne, nagu oleks pidurikettad märjad - st automaatselt vähendatakse pidurdusjõudu.

Olen sõitnud kevadel tolmus ja vihmas... ning no problem! Loen kuidas kevadtolmus keegi jälle pidurdas esiratta alt ning mõtlen, et ehk oleks tal jäänud see õnnetus ära.

Tegin korra testi, alustasin täie jõuga pidurdamist kuivalt asfaltil, siis üle märja kaane, kuiv asfalt, ülekäiguraja plastik - sama ajal muutsin ka suunda. Mitte mingisugust probleemi! Pigem on probleemiks, et pidur tuleks kohe tugevalt peale tõmmata, aga nagu ei julge.

Küll olen nõus, et sellised asjad võiksid alguses olla väljalülitatavad, kuna esiteks ei kannata, et on olemas kellegi mõttemaailm, et mina ei suuda otsustada, kas turvavarustust kasutada või mitte.

Muide, mu tuttaval on Opel Inignia ning seal on seda turvalistust kuhjaga. Põhimõttelist ütles ta, et pole saanud autot külge ette viskama - läinud ringteel 70 sisse, auto ikka päästis ära, puudu pidi jääma julgusest. Ütlesin talle, et see automaatika päästab nii palju, kuni üks kord sõidad sirg joones teelt välja. Mis te arvate siis juhtus... Kõike tuleb mõistusega kasutada ning oma lolluse eest ei päästa midagi.

ABS - 8 elu 9-st alles

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”