Hälvik-autojuhid

Kasutaja avatar

Hurt
Postitusi: 735
Liitunud: 18 Okt 2006, 16:22
Asukoht: Tartu

Re: Hälvik-autojuhid

Lugemata postitus Postitas Hurt »

Mind häirib ka liikluses päris palju asju kuid teab kas nende siin üles lugemine liikluspilti parandaks. Kõik saab alguse autokoolidest ja kui sellel tasandil midagi muutuma ei hakka, siis kohtame ka edaspidi rohkem lauslollust peegeldavaid kui läbimõeldud otsuste tulemusena sündinud manöövreid. Neid seadusi võib siia kopeerida kuni juuksed halliks lähevad kui liiklejal endal loogiline mõtlemine puudub ei muutu midagi.

Krt ei suuda ikka vastu panna loetlen mõned idiootsused üles. Märgin ka ära, et liiklen Tartus.

  1. Mobiiliga roolis rääkimine. Mul ei ole tegevuse kui sellise vastu midagi, rääkige kas või kogu aeg roolis mobiiliga aga kui sa ei suuda kahte asja korraga teha (autot juhtida ja mobiiliga rääkida), siis ära palun tee seda. Kui on tõesti tähtis kõne, pea bussitaskus kinni või keera kuskile kõrvaltänavale ja räägi oma jutud ära.
  2. Ristmike kinni sõitmine. No ei muuda ju midagi kui sa 3m oled foorile lähemal, ootad sama moodi seda rohelist tuld ju. Kuigi Tartus põhim. puuduvad ummikud kui sellised, kohtab siiski aeg ajalt juhte kes risti kinni pargivad ja pärast sulle häbinägu ees otsa vahivad kui sa oma pööret lõpetada/alustada ei saa. Riiast Vaksali tänavale ja Tähest Aardla tänavale kohtan tihtipeale selliseid olukordi.
    3.Kasutan liiklusvahendina BMW-d ja korra kuus või korra paari kuu tagant ikka kohtab mõnda kirgast kriiti kes arvab, et ma kohutavalt tahan temaga võidu teha. Üldiselt ma ei allu provokatsioonile ja fooride tagant kiirendan ka vaid 50-ni. Viimati aga.... juhtus selline lugu... Suur Kaare tänaval, mingi saabi punn ukerdas ees päris pikalt. Kuna polnud kohe võimalik mööda sõita sitsisin tal sabas ja võimaluse avanedes, suund sisse ja alustasin möödasõitu. Saabi juht aga millegi pärast arvas et oohohh pemm tahab vist võidu teha ja hakkas ka kiirendama. Nii me siis kiirendasime veidi, sain tast mööda, reastusin tagasi ja raiusin pidureid. Siin kohal tervitused ühelt idioodilt teisele idioodile ... ole ikka edaspidi ka sama lammas :bsmile:
  3. Ühte ritta mahub tihti kõrvuti ka kaks autot. Krt kasutage peegleid ja jälgige liiklust. Igapäevaselt tuleb ette olukordi kus ühte ritta võiks mahtuda 2 autot, nii suureneks liiklusvoog ühe fooritsükli ajal. Seletan kohe veidi lähemalt. Kasutan igapäevaselt Võru-Aardla-Tähe ja vastupidi suunda...Aardlast Võru suunas peab alati ootama otsesõitjate sabas (aardla tn. pidi otse üle risti), sest inimesed ei taipa vasakusse serva võtta, et paremalt mööda mahuks. Ikka peab keset kusemaist passima ja oma rohelist tuld ootama. Hommikuti Peab aga Võru tänavalt aardla tänavale keeramist ootama. Need kes liiguvad otse mööda Võru tänavat ja üle aardlaristi võiks olla paremas servas ja need kes võrust aardlasse vasakus servas. Kes ise samat risti hommikuti kasutavad saavad aru millest räägin.
  4. Vasakpöörded vastas suunast. Kui otse ei tule sulle kedagi vastu, siis palun reastu vasakpöördeks vastas suunda, nii ei pea sinu taga sõitvad autod sinu pärast asjatult piduradama ja saavad ilusti mööda sõita. See kehtib siis aind juhul kui kedagi sulle vastu ei tule. Mina näiteks teen alati nii. Küll aga päris paljud juhid ei tule selle peale. Kui tuleb keegi vastu ja sa ei saa oma vasakpööret teha siis jää vähemalt telgjoonele võimalikult lähedale sesima et paremalt sinust mööda mahutakse. Tihti aga seistakse keset kusemaist ja peetakse nii liiklust kinni.

Neid asju on veel ja veel, mis muudaks liiklust sujuvamaks ja kiiremaks.

Riga - Paus - XJ600S - XJ600S - Honda CBR600FS - GSXR 750 M

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”