Rumalad küsimused 2
Moderaator: Moded
Re: Rumalad küsimused 2
Esiteks on lillas pakis sihvkad kõige paremad.
Teiseks, lillas riietuses mehed pidid naistele kõige paremini peale minema (tegelt ka, ma Delfist lugesin üleeile). Ehk toimib ka vestitaskust paistev lilla pakend, lilla riietusega ei saa ma tehnilistel põhjustel mitte olla.
Kolmandaks, suht kiire on, ma näen ette, et homme õhtupoole ja edasi läheb neid sihvkasid mul päris palju vaja.
Samas võin homme ennelõunal soovijaid kasti panna. Kastipanek toimuks Tallinnas, kastist väljavõtmine Haapsalu kandis. Kastiks diisel-mersu kast
-
- Tsikkel: HusaBerg
- Kontakt:
Viasati pealt rinkat vaadates tekkis küsimus, et miks osad sõitjad enne kurvi korraks jala maha panevad?
-
- Tsikkel: TseeBeeErr 1K ErrErr Tulitera
- Kontakt:
kõrtsmikumolu kirjutas:Viasati pealt rinkat vaadates tekkis küsimus, et miks osad sõitjad enne kurvi korraks jala maha panevad?
Nii palju kui mina olen asjast aru saanud, siis see pidavat raskuskeset madalamale tooma ja saab kurvi kiiremini läbida. Rossi olevat leiutanud selle teema.
Võin ka muidugi eksida.
-
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
Samas teemas aasta tagasi:
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=1 ... ve#p536231
Ka nii ei ole v6imalik keevitada, kui yks osa on metallist ja teine osa alumiinumist?
T2pselt selle koha pealt, kust see osa mis jala alla j22b, l2ks katki.
Vabandan t2pit2htede puudumise p2rast, kohe hakkan seadeid n2ppima
-
- Tsikkel: BMW S1000RR 17
- Tänatud: 7 korda
Scrnyful kirjutas:Ka nii ei ole v6imalik keevitada, kui yks osa on metallist ja teine osa alumiinumist?
T2pselt selle koha pealt, kust see osa mis jala alla j22b, l2ks katki.Vabandan t2pit2htede puudumise p2rast, kohe hakkan seadeid n2ppima
Metallid on nad mõlemad. Saan aru, et sa tahad rauda ja alumiiniumit oma vahel keevitada?
Ei, omavahel neid keevitada ei saa. Miks sa sellist lahendust ei kasuta nagu pildil?
IZH kirjutas:Scrnyful kirjutas:Ka nii ei ole v6imalik keevitada, kui yks osa on metallist ja teine osa alumiinumist?
T2pselt selle koha pealt, kust see osa mis jala alla j22b, l2ks katki.Vabandan t2pit2htede puudumise p2rast, kohe hakkan seadeid n2ppima
Metallid on nad mõlemad. Saan aru, et sa tahad rauda ja alumiiniumit oma vahel keevitada?
Ei, omavahel neid keevitada ei saa. Miks sa sellist lahendust ei kasuta nagu pildil?
Tahtsingi ainult teada, kas neid omavahel keevitada saab. Oligi selline lahendus nagu pildi, aga sellest osast mis jala alla j22b, sellest ees pool asuv alumiinum murdus t2pselt augu keskelt pooleks.
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
Ma vist olen mingis vormingus seda juba küsinud aga kas ongi Soomest auto toomine nii lihtne:
Ostad auto, teed ostu-müügi lepingu.
Soome omanikul peab olema ka nn"B" osa, kuhu märgitakse uueks omanikuks sinu nimi.
Siis ostad laevapileti ja sõidad Eesti ARK-sse.
Maksad esmase registreerimise, saad Eesti numbrid, teed TÜV-i ja kindlustuse ära ning võid kihutama hakata.Kordan- soome "ARK"-i (AKE) pole vaja minna, kui siis vaid selleks, et kontrollida, kas autol pole peal maksuvõlgasid(eriti peaks tähelepänelik olema pikalt seisnud diislitega, kuna diislimaks on sealmaal soolane).
Eesti ARK teatab neile ise ja saadab Soome numbrid tagasi.
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1093 korda
- Tänatud: 1098 korda
- Kontakt:
Piipz kirjutas:Ma vist olen mingis vormingus seda juba küsinud aga kas ongi Soomest auto toomine nii lihtne:
Kogu loetelust puudu üks asi: masina pead ette näitama ka (registreerimiseelne tehnonõuetele vastavuse kontroll)
http://www.mnt.ee/index.php?id=10596
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
See osa jäi mul nagu meeles mõlkuma:
Soome omanikul peab olema ka nn"B" osa, kuhu märgitakse uueks omanikuks sinu nimi.
Lihtsalt kirjutan oma nime sinna ja kõik?
Piipz kirjutas:See osa jäi mul nagu meeles mõlkuma:
Lihtsalt kirjutan oma nime sinna ja kõik?
Eelmise aasta augustis asi just nii toimis. Ei oska öelda, kas vahepeal on miskit muutunud või mitte.
Ja nagu macintosh ka mainis, meie ARKi minnes tuleks kõigepealt auto angaaris ette näidata.
-
- Tsikkel: Kawasaki GTR1000
- Tänatud: 6 korda
IZH kirjutas:Scrnyful kirjutas:Ka nii ei ole v6imalik keevitada, kui yks osa on metallist ja teine osa alumiinumist?
No ja kui juba norimiseks läks siis tegemist ei ole mitte raua vaid terasega, rauda puhtal kujul ei eksisteeri.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 443 korda
Paneks küsimuse samasse aukku:" Millega ja kuidas oleks parem taastada kroom-, nikkel- ja poleeritud alu detaile, kui masin on 2 aastat "värske õhu" käes seisnud?"
edu
-
- Tsikkel: R6
Tuono kirjutas:Mis vahendiga saab päikese pleegitatud plastiku uuesti mustaks?
Tänan.
Autol ärapleekinud/tuhmund ukseliistud sain tööstusfööniga ettevaatlikult kuumutades nagu uueks.
Tänan.
plastikuid on umbes 1000 varianti,neist mis alluvad kiirele protsesille,on kindlalt enamuses,suht tuleviku küsimus
-
- Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450
- Tänatud: 1 kord
Tänan.
Mina olen tsikli plastiku peal kasutanud Muc-Off Silicon Shine, teeb vana pleekinud
plastiku nagu uueks mingiks ajaks ja annab kena läike.
http://road.cc/content/review/36701-muc-silicon-shine
Saad näiteks Motodepoost. Eks sobib ka iga muu silikoon Spray.
Kerge kiht peale ja siis pehme lapiga üle ning mulle on tulemus
alati sobiv olnud.
motoratsutaja kirjutas:Tuono kirjutas:Mis vahendiga saab päikese pleegitatud plastiku uuesti mustaks?
Tänan.Mina olen tsikli plastiku peal kasutanud Muc-Off Silicon Shine, teeb vana pleekinud
plastiku nagu uueks mingiks ajaks ja annab kena läike.http://road.cc/content/review/36701-muc-silicon-shine
Saad näiteks Motodepoost. Eks sobib ka iga muu silikoon Spray.
Kerge kiht peale ja siis pehme lapiga üle ning mulle on tulemus
alati sobiv olnud.
Olen proovinud juba kahte erinevat silicon sprayd aga ei tee mustaks tagasi, kunagi aastaid tagasi kasutasin mingit sprayd samal eesmärgil ja tulemus oli hea aga ei mäleta enam, mis toode ja mis firma oma oli.
Proovi stange värvitaastajat http://pood.automaailm.ee/est/autokauba ... uctID=3604
minul igatahes aitas.
Old-Thompson kirjutas:Tuono kirjutas:Mis vahendiga saab päikese pleegitatud plastiku uuesti mustaks?
Tänan.Autol ärapleekinud/tuhmund ukseliistud sain tööstusfööniga ettevaatlikult kuumutades nagu uueks.
Siin on sellest rohkem juttu ja pilte ka, google aitas! http://foorum.vwklubi.ee/viewtopic.php?t=38918
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
Ma peaks tegelikult ise selle vastust oskama, kuid ma olen vist liiga laisk...
Oleks vaja Netflixi ja Viaplay webilehti petta, nagu mu arvuti oleks Soomest - tahan ka uusi filme ja seriaale vaadata
Mingi VPN ühendus oleks ilmselt abiks.
Kui keegi on selle teekonna juba läbi käinud, võiks mulle privada.
Ja kurat, miks meil üleüldse ei võiks Eestis juba Netflixi olla. Siis ma ei peaks koguaeg nii piraat olema...
-
- Tsikkel: F6C 1500
- Tänanud: 34 korda
- Tänatud: 39 korda
Kas lihtsalt proxiga ei saaks?
http://www.aliveproxy.com/proxy-list/pr ... Finland-FI

-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
daub kirjutas:Kas lihtsalt proxiga ei saaks?
http://www.aliveproxy.com/proxy-list/pr ... Finland-FI
Ei, proxiga need asjad ei tööta. Korralik VPN teenus selleks vajalik.
Töökaaslased on rääkinud, et Hide My Ass annab häid tulemusi, ise pole kasutanud.
Teine, mida mainitud on UnoTelly.
Võibolla on see juba läbi käinud, aga küsin ikkagi. Kas Politsei võib ilma mõjuva põhjuseta eravaldusesse tungida?
Nimelt hakkab ära tüütama oma koduhoovis alkomeetrisse puhumine ja dokumentide näitamine, kui olen vahetult autoga/tsikliga sõidust tulnud ja politsei kuskilt sappa hüppab, aga enne koduhoovi peatumismärguannet andud ei ole.
Suvel tulin tsikliga sõidust. Jätsin selle hoovi peale käima kuni garaaži ukse seest poolt lahti teen, juba garaaži sattudes panin riiulisse ära ka kiivri ja kindad. Garaazist välja astudes ootas mind seal alkomeetriga politsei. Küsisin, et kas miski rikkumise pärast tülitavad? Nemad aga väitsid, et reid kõik puhuvad on käimas. No perset nad siis ei saa mulle peatumismärguannet anda kui mind tahavad puhuma panna, miks on vaja kellegi koju tungida.
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
lauryx kirjutas:Võibolla on see juba läbi käinud, aga küsin ikkagi. Kas Politsei võib ilma mõjuva põhjuseta eravaldusesse tungida?
Nimelt hakkab ära tüütama oma koduhoovis alkomeetrisse puhumine ja dokumentide näitamine, kui olen vahetult autoga/tsikliga sõidust tulnud ja politsei kuskilt sappa hüppab, aga enne koduhoovi peatumismärguannet andud ei ole.
Suvel tulin tsikliga sõidust. Jätsin selle hoovi peale käima kuni garaaži ukse seest poolt lahti teen, juba garaaži sattudes panin riiulisse ära ka kiivri ja kindad. Garaazist välja astudes ootas mind seal alkomeetriga politsei. Küsisin, et kas miski rikkumise pärast tülitavad? Nemad aga väitsid, et reid kõik puhuvad on käimas. No perset nad siis ei saa mulle peatumismärguannet anda kui mind tahavad puhuma panna, miks on vaja kellegi koju tungida.
Seda reguleerib Politsei ja piirivalve seadus. Eravaldusesse sisenemine valdaja nõuseolekuta on lubatud vaid kuriteo ärahoidmiseks, kui kuritegu on toime pandud, kui kellegi elu on ohus, kurjategija tagaajamisel, orderiga ja kui sa lubad siseneda. Antud juhul ei siseneti valdaja nõusolekuta.
§ 7, lõikes 1 sätestatud tingimustel võib siseneda valdusesse ohu väljaselgitamiseks või tõrjumiseks või korrarikkumise kõrvaldamiseks, kui valdusest levivad väljapoole teist isikut oluliselt häirivad mõjutused ning nende kõrvaldamine ei ole muul viisil võimalik.
Edaspidi võta asjapulkade nimed, seejärel keeldu viisakalt (aga viisakalt) ja saada siis kirjalik järelepärimine, et millisele seadusel tuginedes nad eravadusesse ikkagi sisenevad. Lisaks peavad nad vastuses sulle ka põhjendama oma käitumist. Äärmisel juhul võivad nad väita, et sisenesid ohu väljaselgitamiseks.
§ 7 (37). Valdusesse sisenemine (1) Politsei võib siseneda valdaja nõusolekuta tema valduses olevale piiratud või tähistatud kinnisasjale, ehitisse, eluruumi või ruumi, sealhulgas avada uksi, väravaid või kõrvaldada muid takistusi: 1) kui on alust arvata, et piiratud või tähistatud kinnisasjal, ehitises või ruumis viibib isik, kellelt võib võtta seaduse alusel vabaduse või kelle elu, tervis või kehaline puutumatus on tingituna tema abitust seisundist ohustatud või 2) kõrgendatud ohu väljaselgitamiseks või tõrjumiseks. [RT I, 22.03.2011, 1 - jõust. 01.04.2011] (2) Politsei võib käesoleva paragrahvi lõikes 1 sätestatud tingimustel siseneda valdusesse ohu väljaselgitamiseks või tõrjumiseks või korrarikkumise kõrvaldamiseks, kui valdusest levivad väljapoole teist isikut oluliselt häirivad mõjutused ning nende kõrvaldamine ei ole muul viisil võimalik. §7(3) Kõrgendatud oht on oht isiku elule, kehalisele puutumatusele, füüsilisele vabadusele, suure väärtusega varalisele hüvele või suure keskkonnakahju tekkimise oht. Kehalise puutumatuse riive käesoleva seaduse tähenduses on seksuaalse enesemääramise õiguse raske rikkumine või raske tervisekahjustuse tekitamine.
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
jälle mina oma Soome teemaga.
kui Soomest toodud masinal on kehtiv ülevaatus, kas selle saab siia edasi kantida?teine küsimus ka, kui masina toob üle piiri üks eestlane aga omanikuks saab teine, siis kas piisab ostumüügi lepingust ainult? või peab ikka selle ülevedaja nime paberitesse sodima?
-
- Tsikkel: VTX1800R
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 2 korda
Soome ülevaatus pikendatakse Eestis edasi jah.
If you want to make God laugh, tell him your future plans
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
Ma täpsustan oma eelmist küsimust.
Auto toob üle üks inimene aga omanikuks saab teine.
Kas nii saab/tohib teha, et soomes tehakse ostumüügileping üleviijaga ning tema teeb Eestis omakorda ostumüügilepingu uue omanikuga, ehk siis kaks ostu-müügi lepingut.
Eestisiseselt ma tean, et see kehtib (vist kuni lausa 3 edasimüüjat võib olla, aga kui tegemist on teise riigiga, siis ma veidike kahtlen
Ma olen uhe auto niimoodi arvele votnud(Saksa). Kolm muugilepingut. Ei olnud liigseid kusimusi.
Keegi targem võiks mulle kui elektri vallas rumalale (sellest ka Rumalate küsimuste teema all kirjutamine) selgitada:
Avatud elektriturg. Kuidas peaks praegu talitama Mähel asuva eramaja omanik. Kas ootama, et tuleks mõni soodsam pakkumine, või otsustama millegi kasuks ära, eriti, et Ee Energia ähvardab nädala pärast liita kilovatt-tunni hinnale "lepingu lõpetamise riskitasu" hinna vms.
Kõik need pakkumised on väga segased, igasugused kuutasud ja muutuvad hinnad jne...